ВМ-НВХ - част 59

• 42 595
  • 735
  •   2
Отговори
# 570
Бронте ,
това с " поправила" ми го казваше другата баба , от Ломско ...И понеже много ме обичаше никога не усетих неодобрението в гласа й . Макар и тя да беше слабичка , жилава жена . Та няколко лета поред все я стрясках с "поправяне".
А  за отношението към дебелите...понякога и аз се улавям , че изпитвам неодобрение ( все пак иска се малко усилие , нали ?) ...и сякаш съм готова да забравя че и аз не съм фиданката , която ми се иска...и че под всяка купчина сланина се крие човек...Понякога изненадващо крехък и добър . (Сетих се за момичето , за което беше качила инфо Чоки .Абитуриентката , свалила 70 кг за 2 - 3 години . Каква разлика между двете снимки , а ?
Тъпкането с храна е начин за самозащита . Когато нямаш никакво удоволствие от живота и единственият начин , който познаваш е да си хапнеш...
Така че , в живот , в който непрекъснато се мисли за храна определено е живот в който липсва нещо .
Инак явно съм благословена със семейство , в което тъпкането не е на мода...няма дебели ( само аз май съм дебелжка Simple Smile, нито пък диабетици...И аз не съм имала някакви проблеми с моето дете...само беше злояд . И досега е придирчив .

# 571
О, това "поправяне" винаги ми е звучало много симпатично Laughing И сигурно идеята е, че едно време напълняването е било един вид гаранция, че си в добро здраве Rolling Eyes

А предразсъдъците са ужасно нещо, а истински толерантните хора са много малко... И аз, въпреки че цял живот съм се възмущавала, че хората съзнателно или несъзнателно проявяват предразсъдък към мен заради килограмите, съм се улавяла, че и аз имам предразсъдъци към другите, вкл. за външния вид Embarassed От деца се оформяме по този начин и според мен трябва съзнателно в семейството да се противодейства на тази тенденция - да се говори, да се обяснява, да се дава пример и въобще активно да се възпитават децата да приемат всички хора и да ги третират еднакво, да не си изграждат отрицателно мнение за някой само на базата на външността, а да го опознаят първо.

И по този повод да ви разкажа нещо, на което станах свидетел в събота и ме разтърси - наистина ме уплаши и възмути. В Борисовата градина се бяха събрали групичка, може би 15-ина, млади мъже, някои с велосипеди. Седяха, говореха си, но изведнъж се оживиха, започнаха да подвикват все по-силно, отначало не обърнах внимание какво точно, помислих, че гледат мач на таблет или нещо подобно и затова са се развълнували. Но после чух, че викат "Маймуни, махайте се" и подобни неща. И видях, че на няколко метра имаше двама негри - от тези, които са с най-тъмния цвят на кожата и се обличат доста шарено, макар и напълно съвременно. И ми стана толкова страшно и толкова тъжно, защото в гласовете на момчетата имаше много агресия, сигурно бяха вече и на градус. Ние отминахме, исках да се махна по-скоро, но се обърнах за момент и видях, че негрите се бяха изравнили с групичката и онези продължаваха да им викат. С какво им пречеха?! И как е възможно такова отношение? Не мога да си го обясня Sad А и наистина ме хвана страх на какво са способни такива хора, ако са достатъчно пияни и достатъчно неудовлетворени по кой знае какви други причини. Rolling Eyes

# 572
  • в сърцата на децата <3
Ох, настъпили сте ми болната тема - семейството... Какво да кажа - и аз родом съм от северна България и там е широко използван термина "поправил" - мен редовно ме укоряваха - или не ям достатъчно или съм станала дебела. Това когато бях 13-17 годишна. Сещате се колко добре се отразява на психиката на едно момиче такава констатация. По едно време ми даваха всякакви бабини илачи и отвари "за апетит", дори ми даваха тиквени семки с мед против глисти... Мдааа.. и то защото не обичах чорбести манджи, с които трябва да изядеш половин хляб. Времената бяха такива, че бяхме много деца вкъщи, родителите ми нямаха много високи доходи, направо си бяхме на ръба на оцеляването... И месото беше рядък лукс - не повече от веднъж седмично. Обикновено в неделя се събирахме на село и там баба колеше кокошка, която правеше на супа и манджа - храна, с която трябва 9 човека да се нахранят два пъти. Предполагам, че си го представихте. И от там след илачите за апетит качих килограмите, оформих сланинките и... вече не бях "злояда", а "дебела". Най-много ме дразнеше факта, че виждаха, че съм станала дебела, но ми казваха "а, добре си си! Който те харесва ще те харесва всякак, без значение колко килограма си!" Мда, ама не... Надявам се да имам волята да възпитам дъщеря си да не се храни по този безумен начин. Ще стои далеч от баби и дядовци, колкото и да се сърдят и да мрънкат. Това е. Тя няма да мине през кошмара, който преживях аз.

П.П. Да се оплача - вчера правихме контролно мерене с мъжа - той е свалил 4 кг точно, а аз само 3.300... Мрън... Sad

# 573
Сноу, не се сравнявай с други хора, още по-малко пък с мъжа ти - на мъжете винаги им върви по-лесно отслабването Peace Ти си гледай себе си, действай си по план, имай търпение и ще стане! Wink

# 574
Привет-мривет набързо
Да ви пожелая готино лято
Ако имаме нет, ще пиша от време на време, да не ме забравите  Grinning

Чакам с нетърпение гръцкия гирос и салата и ретсината
Заредих се и със свещ против гръцките комари, ще бъдат разочаровани тези кръвопийци тази година  Grinning

Хайде лека седмица
Почвам да пека сладки за БГ и да стягам куфарите
 Hug

# 575
W'A'S'P', ако имаш възможност, ще се радвам да те видя, докато си на родна земя! Hug И приятно прекарване на гръцкото море! Simple Smile

# 576
Ох, настъпили сте ми болната тема - семейството... Какво да кажа - и аз родом съм от северна България и там е широко използван термина "поправил" - мен редовно ме укоряваха - или не ям достатъчно или съм станала дебела. Това когато бях 13-17 годишна. Сещате се колко добре се отразява на психиката на едно момиче такава констатация. По едно време ми даваха всякакви бабини илачи и отвари "за апетит", дори ми даваха тиквени семки с мед против глисти... Мдааа.. и то защото не обичах чорбести манджи, с които трябва да изядеш половин хляб. Времената бяха такива, че бяхме много деца вкъщи, родителите ми нямаха много високи доходи, направо си бяхме на ръба на оцеляването... И месото беше рядък лукс - не повече от веднъж седмично. Обикновено в неделя се събирахме на село и там баба колеше кокошка, която правеше на супа и манджа - храна, с която трябва 9 човека да се нахранят два пъти. Предполагам, че си го представихте. И от там след илачите за апетит качих килограмите, оформих сланинките и... вече не бях "злояда", а "дебела". Най-много ме дразнеше факта, че виждаха, че съм станала дебела, но ми казваха "а, добре си си! Който те харесва ще те харесва всякак, без значение колко килограма си!" Мда, ама не... Надявам се да имам волята да възпитам дъщеря си да не се храни по този безумен начин. Ще стои далеч от баби и дядовци, колкото и да се сърдят и да мрънкат. Това е. Тя няма да мине през кошмара, който преживях аз.

П.П. Да се оплача - вчера правихме контролно мерене с мъжа - той е свалил 4 кг точно, а аз само 3.300... Мрън... Sad

Ох, колко познато ми звучи! от единия край викат "Яж, ще се разболееш, ако не го правиш!", а от другия "Много си се наклала, трябва да спреш да ядеш!"...  Sick Cry Cry Cry Cry Cry

Сноу, споко, жените винаги отслабват много по-бавно от мъжете!  Hug

# 577
Сноу, споко, жените винаги отслабват много по-бавно от мъжете!  Hug
Което си е поредната гадна несправедливост спрямо нас......    Laughing
Мъжът ми "тръгна" от 100-на кг миналото лято и вече може да влезе в костюма си от сватбата ни- тогава беше нормален за 180см, предполагам около 77-80 кг.
А аз съм ....да кажем, далеч от влизането в сватбената ми рокля, тогава бях 55 кг някъде..... изключително рядко се тегля, нямам кантар.   Simple Smile

# 578
W'A'S'P', приятно!  Hug Не забравяй да си пуснеш изследванията, за които говорихме!  Wink
Ако свещите не помагат, в аптеките в Бг се продават гривни с цитронела. Те са единственото, което на мен ми помага там срещу кръвопийците.  Laughing

# 579
Благодаря, ще ги направя задължително
Аз такива гривни не ползвам, но се заредих с шишенце цитронела и ще го ползвам директно, по балкони и прозорци

Моят 1/2 посмъртно не може да се надене в сватбения с костюм, от тогава порастна и възмъжа, напери перки
Сега този костюм в раменете би станал на синчето, ама надолу ще му се ветрее
Хем ние навремето взехме най-малкия номер за този ръст и пак се наложи свиване тук-там

А аз си влизам чудесно в роклята
Макар, че е шита, когато бях 55кг, а сега съм 75
Благодарение на режима, сланините ми са съвсем малко и се напъхват в онуй рокле, и се закопчава без проблем
Ама виж, обувките са ми малки
За 20 год съм качила един номер и в онези трудно се намърдвам
А и онзи 12 см ток сега ми е супер високо, направо свят ми се вие от там

Шоки, почти няма да сме в София, но ако се задържим, ще се обадя
 Hug

Аз съм почти готова със подготовката на къщата за дългото ни отсъствие и с багажа
Останаха някои дреболии само
Както и да направя останалата сметана на сладолед и да ме чака после ледена и ваниленоухайна

Сутринта не ми се ядеше и чак в 14ч се усетих леееко гладна и тогава ми светна, че съм прескочила закуската от 30 гр кашкавал
Ометох едно самотно парче сьомга с малко маринован джинджифил и сега ми е супер жега

Хайде мързелив следобед и до скоро
 Hug

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 16:17 от Анонимен

# 580
Здрвейте момичета,
от няколко дена само чета вашите теми и искам да започна този вид хранене. Попаднах на темата ви докато четях за Хиперинсулинията и Сиофор. От есента ми откриха ИР и пия Глюкофаж, в началото доста се повлиях и за 3 месеца свалих 6 кг., но в момента съм в застой. Не съм със супер свръхтегло,но има доста какво да се желае.
Имам няколко въпроса. Добре ли е когато започна този режим да спра Глюкофажа, или да изчакам известно време и колко?
Чета, че пиете кафе с кокосово масло, може ли малко по-вече информация за това?
Също така споменавате еднократно хранене, доколко е нужно това и как да определя колко храненета да имам дневно? Досега все са ми казвали да са около 5.

# 581
A_stra, добре дошла! Напълно е възможно да можеш да спреш глюкофажа, ако се повлияеш добре от този начин на хранене. Не мога да те посъветвам дали направо да го спреш или да изчакаш известно време, докато посвикнеш с режима и започне да ти действа. Но смятам, че ще можеш да го спреш.

Не е необходимо да се яде само веднъж дневно. Всъщност повечето не се храним само веднъж дневно. Оптимални според мен са 2 или 3 хранения за деня - според твоите потребности. Разбира се, ако си гладна, ще хапваш и по-често. Отначало е напълно възможно да не можеш да изкараш с 3 хранения, ако сега си свикнала на 4 или 5. Но с течение на времето ще можеш Wink Идеята е да се храним достатъчно на тези 2 или 3 хранения, и то нисковъглехидратно и високомазнинно, с достатъчно белтъчини, за да не огладняваме между храненията. А ако минават по 3-4 или повече часове между отделните хранения, се дава повече възможност на организма да започне да използва собствените мазнини за енергия и така да започне намаляването на теглото.

"Мазното" кафе представлява обикновено кафе, смесено с краве и/или кокосово масло и разбито с пасатор, за да се смесят маслата с кафето. Получава се нещо като лате. Количеството масло може да бъде 30-40 грама, може и 50-60 - пробвай и прецени как ще се засищаш най-добре. Целта на това кафе е от една страна да се избегне млякото, защото много хора не отслабват, ако консумират повечко млечни. От друга страна това кафе е достатъчно на много хора вместо закуска Wink Така че пробвай дали ще ти хареса и дали ще те засища. Разбира се, не е задължително да се пие такова кафе.

# 582
  • SA
Ей, момичета, два дни нямахме интернет и единственото, което ми липсваше беше тази тема. Някак си неусетно се е превьрнала в нещо приятно и необходимо за мен през последните години. А вас ви чувствам като близки приятели!   bouquet
Аги е повдигнала интересна дискусия за храненето, семейството, роднините... Моята баба, с която сьм израсла сьщо смяташе, че не може да се яде без хляб.  Simple Smile За нея хляба беше най-важната храна дори. В кьщи, като бях малка ,никой не ми е подмятал, или намеквал, че сьм пьлничка, слава богу! Но аз самата се чувствах ужасно ощетена, защото брат ми- близнак си беше слабичьк, вьпреки че ядяхме едно и сьщо. Другите ми баба и дядо пьк живееха на село и всяка година като си купуваха прасе, имаха традицията да извикат да го "захрани" най-ящния според тях човек - така щяло да яде много и да стане голямо. Слава богу, винаги номинираха една моя братовчедка, която ме превьзхождаше на тегло. Никога след това не сьм я питала как се е чувствала, но сьс сигурност едва ли й е било приятно.  Embarassed
Толкова погрешно е разпространено мнението, че пьлните хора са просто "ящни" , или лакоми! Особено когато става вьпрос за деца. Просто им се дава погрешната храна, която обьрква метаболизма им, води до прегладнявания, зависимости, които дори човек, поставил си за цел е трудно да преодолее.
W'A'S'P' , хубава ваканция!  Hug
A_stra, не е нужно да се храниш ведньж дневно, за да имаш добри резултати на този режим. Хранене 3 пьти дневно е сьвсем нормално. Мисля, че метформина ще може да го спреш. Дали веднага, или след време - никой онлайн не би могьл да те посьветва да спреш веднага каквото и да е лекарство, защото все пак този който ти го е предписал вероятно е имал своите основания. Но все пак, на този режим обмяната на веществата се нормализира с времето и в бьдеще едва ли ще ти е нужен метформин, ако се придьржаш кьм него.

# 583
Много ,ама  много ми се иска да чуя и мнението на Камелот за проблема ми със Сиофора. Hug в съответната тема.
Благодаря!

# 584
Цитат
Но все пак, на този режим обмяната на веществата се нормализира с времето и в бьдеще едва ли ще ти е нужен метформин, ако се придьржаш кьм него.

Именно Peace Ако се спазва режимът, метаболизмът може да се нормализира и обикновено точно така става, макар че може да отнеме време. Но дори и така, ако се възобнови "нормалното" хранене след това, ще се върнат и проблемите Wink Ендокриноложката на баща ми му казала, че инсулиновата резистентност се лекува, не е задължително да е за цял живот. Засега да си взима метформина една година, а после ще се прецени. Но той се е настроил, че след тази година ще го спре. А в същото време не е от най-стриктните по отношение на храненето ooooh! Така че според мен, дори и да му е наред всичко до края на годината с метформин, ако после си възобнови старите навици, ще си върне и проблема с ИР. Същото важи и за хранителните навици - докато ги поддържаш, ще действат. Или както казва д-р Уестман: "Докато спазваше диетата, тя работеше. Когато престана да я спазваш, тя спря да работи." Laughing

Общи условия

Активация на акаунт