ВМ-НВХ - част 59

• 42 512
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Чета ви, но нямам време да пиша!  Embarassed
 Hug на всички!

Само по една тема ще се включа - бабите никога няма да вземат на сериозно мнението на децата си относно отглеждането на внуците, защото за тях ние сме си техните деца и е недопустимо, че можем да имаме собствено мнение или да знаем повече от тях за отглеждането на деца! Това е неписан закон!  Peace Така че всеки трябва да си намери начин как да ги държи в шах, особено за такива деликатни неща като храненето.  Wink

ВикиHug . Винаги така се случва за съжаление, че лекарите за едно помагат, но друг проблем създават. Надявам се, че сте оправили захарта на малчо и всичко е наред с очичките му и няма главоболие вече!  Grinning

Шоки, мерси за линка!  bouquet

# 646
Може ли един въпрос? Поръчах си сирене, натурално, домашно. Като си правя яйца със сирене, то започва да се "точи" като кашкавал. Това нормално ли е? Единствената база за сравнение ми е купено от магазина сирене.
И още едни въпрос: ако някой сам си кваси мляко -  кое от купешките мляка мога успешно да ползвам за закваска?

# 647
Smile*S, аз винаги ползвам Верея и никога не ми се загубва бактерията.  Peace
А това, че е като кашкавал, значи, че е по-маслено, както и трябва да бъде! Wink

# 648
Само по една тема ще се включа - бабите никога няма да вземат на сериозно мнението на децата си относно отглеждането на внуците, защото за тях ние сме си техните деца и е недопустимо, че можем да имаме собствено мнение или да знаем повече от тях за отглеждането на деца! Това е неписан закон!
Абе, не е баш така.....    Laughing
Аз, като майка на 24 и 17 годишни синове, и кандидат-свекърва  евентуално, хич, ама хич няма да се бъркам на снахите как си гледат децата и с какво ги хранят.    Simple Smile Ако искат от сутрин до вечер чипсове и бонбони да им тъпчат в устите....Децата са си техни, както искат, така да ги гледат и възпитават.Каквото ми кажат, това ще готвя и давам.     Grinning  
Сериозно, изобщо не мисля да си усложнявам живота, създавайки напълно излишни конфликти и караници.
Може би защото на мен никой не ми се е бъркал за децата, ни майка ми (лека й пръст), ни свекърва ми-чудесно се разбираме с нея вече 25 години, виждам, че това има огромни предимства.И смятам да следвам примера й.

Аз съм използвала за подкваска всякакво мляко, винаги става.Не съм имала провал досега.
Последните пъти обаче използвам готова, на пакетчета, от "ЗеленБио".И в Балев ги има...
Става доста по-стегнато млякото, явно бацилите са повече, отколкото в купешкото кисело мляко.    Laughing

# 649
Е, значи ти си изключение.  Peace  Моите наблюдения са, че майките (демек бабите) знаят по-добре от децата си (т.е. майките на децата).  Laughing

# 650
  • Бургас
Е, значи ти си изключение.  Peace  Моите наблюдения са, че майките (демек бабите) знаят по-добре от децата си (т.е. майките на децата).  Laughing
В днешно време изключенията са малко.А по темата за десткото хранене,наистина е трудно  #Cussing out
Лутала съм се доста до сега,кое е здравослоен режим и не мога да твърдя на 100%,че нашия режим е на 100%,но поне на 90 заради това,че се набляга на малко въглехидрати,а от там контрола над инсулина,което според мен е в основата на почти всичко,но .... въпреки,че от години се интересувам от здравословно хранене и съм била доста строга към околните за това да не предлагат на детето ми боклуци,а доста време и тя не е проявявала интерес,сега тя е едно от малкото деца,които не хапват почти никакъв плод и зеленчук.Причините основно са:
1.детската кухня и наложения до сега стереотип за готвенко и че човек едва ли не без него не може,ме е карало да полагам нечовешки усилия да накарам дъщеря ми да си изяде порцията,без да се сещам да предложа зеленчук,със страх да не и предизвикам р-во
2.както вече по-горе сте обсъдили по пложадките е ад,през цялото време се предлагат милион неща,сладоледи,пръчици най-редовно и какво ли още не
3.баби те,които винаги са ужасени от факта,че детето е злоядо и щом не хапва плодове и зеленчуци,то поне едно кроасанче трябва да изяде,че да не остане гладно
4.лоши хранителни навици на бащата
В резултат на гореспоменатите неща от опит да ви кажа,битката ми на този етап е загубена,остана ми само да се надявам някой ден да последва примера ми и да се надявам до тогава със здравето и всичко да е наред,защото тя определено има моите здравословни промблеми в известна степен,трети ден яде сладолед,боли я корема и й става лошо,да видим днес ще поиска ли пак  #2gunfire   Може и да не съм направила достатъчно,но според мен както големите така и децата,ако не им е дошло времето да "чуят" нещата,няма смисъл да се хабя.Само съм последователна в това,всеки път каквото и да се яде,да казвам кое е полезно и кое не
Сестра ми също ме последва и спря хапчетата за кръвно и нерви,което супер много ме радва,но от 1-2 дни някакви кризи има,дано да е някаква абстиненция
Аз пък най-накрая почнах да качвам килограми,че не знам дали помните,бях 52 на ръст 175,но ...нещо забравих да спра,за няма и месец качих към 6 кг,днес вече бях 58,5  Shocked  Въглехидратите ми от януари месец са само от зелнчуци и плодове,а от както ви чета и вдигнах мазнините са предимно от зеленчици,последните дни и зеленчуците намалих,но кантара все нагоре върви,засега бивам но не знам до кога newsm78  Менюто ми е основно от месо,зелнчуци(домат или краставица),маслини или масло.На масло ли съм,от което дневно стигам до 150-200 гр  Embarassed килограмите направо хвърчат.Не съм си изследвала ИР,но съм сигурна че имам проблеми,надявам се организма ми да се настрои и скоро нещата да се стабилизират.Вчера пак ме тестваха,че МЦ не ми дойде,отново витамините и минералите и всичко с тях е наред,т.е. в норма(преди не бяха) ,но ц-ла ми както показваше фаза 1,сега изведнъж е във фаза 4,което значи че скоро няма да е,но както и да е ,че стана дълго
Прекрасни сте всички,лек ден !

# 651
mis_val, цикълът сигурно ще дойде, когато ти се стабилизира теглото. А то ще се стабилизира, когато се попълнят липсите на хранителни вещества, предполагам newsm78 Защото дълго време си имала проблем, хранила си се много ограничено и организмът може в момента да използва да си навакса. Но сигурно няма да продължи дълго така и в един момент щи се задържи на здравословно тегло.

# 652
  • Бургас
Cioccolata,тя лекарката предния път успя да ми го предизвика с уреда,за който тези дни все говоря,този месец пак закъснява и днес и утре съм на процедури.А за другото и аз съм на същото мнение,килограмите ме притесняват само защото като всяка жена все много ми се струват,а аз винаги съм била слаба и сега ми е трудно с дрехите,част от които са ми от слабия ми период.Но както и да е ,важното е че здравословно съм все по-добре.
И тъй като съм зле с английския и ми е много трудно да се ориентирам с процентите протеини ,въглехидрати,мазнини ще помоля всички,които имат желание редовно да пишат менюто си и процентите.Определено мисля,че не всеки ден успявам да съм режимна.Усещам го най-вече когато съм много гладна

# 653
Сиренето, като е прясно се точи, не знам кога узрява, но прясното на мен винаги ми е било така. Както моцарела, тя нали също е прясно сирене.

Момичета, малко сте крайни към бабите (или съм сантиментална, защото много ми липсват Sad ) Изключвам случая на Вики, защото там наистина не бива да се месят. Ама да ви кажа още си спомням милата ми баба (лека и пръст) точно преди да умре, отивам да я видя и тя ми дава една вафла за голямото дете и една за бебето(на 3 месеца) и аз се кокоря и даже и се репчих, баба как може, защо не взе мляко на детето или нещо подобно, ми вафла. И баба каза, ми то млякото не е подарък, то е храна. Беше си събрала 70 стотинки и специално пратила леля да ги купи, за дечицата ми, след една седмица умря, толкова страдах че съм и се накарала. те така разбират живота, за тях всичко в лъскави опаковки, което преди не е съществувало е подарък, лукс. Другото е храна, тя не може да си представи да подари храна, защото ми защото не е подарък Simple Smile Повечето не го рпавят с лошо, и не осъзнават че вредят. Майка рядко се меси, въпреки че гледаше децата, много рядко е взимала вафли или шоколад и когато го е правила, знам че е отделя последните си пари, за да зарадва не мен, а дечицата. За това крия и не коментирам. Свекито носеше много шоколади, карах и се няколко пъти, ама тя пак носи, докато един ден детето и се изрепчи че не иска сладко. Сега на скайп, въобще не става дума за храна, пък камо ли препоръки какво да ядем. Напротив аз дудна, не яж хляб, яж месо. Та като изключим нахалните бабички, защото има и мнгоо такива, родителите ни не го правят с лошо, затова предпочитам да обясня на децата, защото днес е майка, утре ще е непознат, а в други ден ще е самото дете, не мога да го изолирам. Надявам се че като ме гледа какво ям аз, ще се научи.

# 654
Много е трудно да наложиш режим на хранене . И точно преходът от кърмаческа възраст към детска е най - стряскащ . Нищо не съм чела по въпроса , а и не знам как трябва да се дозират въглените в тази възраст . Не смятам че абсолютната рестрикция на въглени е уместна , но не знам колко .
Вероятно има някаква литература по въпроса , и мисля че сигурно са проучени нещата .
Специално при сина ми се получи съвсем спонтанно преходът към НВ ВМХ  . Наложи се да ми првежда туй - онуй ( английският му е перфектен , пък моя хич Simple Smile Не съм насилвала изобщо , но от половин година е на ВМ НВД и е много стриктен . Е , аз съм облагодетелствана , никога не е бил от децата които примират за вафли , бонбони , солети ...виж кроасани ядеше понякога . И сладолед .
Сега си прави невероятен сладолед - от Маскарпоне от ЛИДЛ и малко мед ( на кутийка маскарпоне 1 ч.л ) . После във фризера , слагам и лимонова кора или ванилия , или течна есенция на Йоткер .И хапва по 1 - 2 с.л . Иначе казва че е много тежко .

# 655
хайде пак аз
минах ехото на ШЖ днес
възли не се забелязаха, но неШо като "разреден ехо образ"
и според докторката с тази картинка и моето наследство си трябва следене на 6месеца или макс година
утре съм на хормони, да видим как Ше са

иначе за венците - зъболекарката днес ми включи лазара на двойна моШност спрямо предишните терапии и каза, че венците го приемат без проблем, а аз повече болка не усетих спрямо миналлите пъти, което било показател, че бавно се оправяли

Краси, ша та видим кат станеш баба какви торти ша въртиш  Mr. Green

купих си оШе чорпогаШници и една жилетка, да не мръзна, че си носех само за всеки случай 3 чифта и днес нямам повече за смяна
лято и половина

хайде до скоро

а, да, гръцкият кашкавал в ЛИДЛ не струва
прилича много на нашенските боклуци

# 656
Да отговоря на бързо че ние докато се надигнем от другата част на земното кълбо и при вас ракиено време.

W'A'S'P' Heart Eyes – че аз мога да ги нося всичките тези неща дето ми ги предлагаш, обаче аз съм на принципите на Шоки като сме на басейн сме на басейн, като сме на кино ще се гледа, като четем книга ще се чете. Храненето се осъществява в определеното време за това и на масата само. Иначе взехме да разреждаме скайповете уикендите без да се обеснявам по много, че ще се изпокараме. Пращат ми по една кутия шоколади Милка от БГ при положение че казвам да не се праща. Само приемам пратката и я разтиквам по познати тутакси. Казвам че дребния ги е изял и ние край него и така.

yulinga Heart Eyes на бабите им е трудно да се съобразяват с нас точно защото както казах нас са ни хранили с попари и сме станали стройни и хубави и не виждат причина защо това да не сработи и с внуците.

AGI    Heart Eyes просто не искам да се караме иначе и аз яхам метлата отвреме на време. Да точното определение за повечето хора е неуки и нахални, което бих използвала и за майките българки с които се засичам от време на време по площадки и басейни. Не че имам нещо против българите край нас, но не мога да проумея как млади хора са се занемарили толкова в информационно отношение и си живеят в някакъв собсвен свят и не им пука. Agi  Praynig за майчето ти.

Jana Ina   Heart Eyes всичко е наред вече и се нормализира. Това се случи в началото още, но понеже още взема стероиди (по една седмица в началото на всеки месец) и ще ги взема още една година по тази схема до пълното излекуване на мен винаги ми свети червената лампа да го ограничавам с въглените в седмицата която му предстоят. Продължаваме да правим и проверка на очното дъно периодично заради критичната ситуация със захарта преди 2 години. Но всичко е наред като цяло.

Joya  Heart Eyesаз също съм сантиментална и знам че за да му пратят шоколадите са стояли на студено, не са си купили месо, дрехи и обувки и за това гледам да съм умерена в разправиите.

# 657
Ще се запиша в темата, за да я следя и аз.
Имам и конкретен въпрос - лекарят ми изписа противозач. за 3 месеца, дали мога да ги съчетавам с храненето? Той ми видя и изследванията, които правих наскоро по друг повод- холестерол и триглицериди.Като цяло тригл. са много ниски, на долната градина, но LDL е малко съвсем малко завишен, а HDL също е на долната граница. Дали има проблем или все пак да карам на по-леки меса?

# 658
Lucrezia_ точно същия въпрос и аз попитах преди около година. Пих си хапчетата (аз лекувах киста по него време) и се бях притеснила да не кача кг-ми. Но не качих нито грам. А след като и другите ти изследвания са наред не виждам място за притеснение. А и нали нашия режим е за сваляне на холестерол  Grinning. Защо са ти по-леки меса? Яж тези които ти харесват, без да се стремиш да подбираш леки.

# 659
Здравейте, аз продължавам да съм на режима, той просто е моя начин на живот( в смисъл, това ми е вкусно). Продължавам и да не мога да стигна достатъчно калории, сигурно не мога да броя(около 1000-1200 макс? Иначе хапвам до засищане.Но не това е важно, добре се чувствам...
 Записвам се в темичката , за да се похваля за първия ми опит с кокосов орех Simple Smile. Досега не съм опитвала.  Изпихме сока, беше много вкусен. След това направих с машинка за месо кокосово масло, не излезна много. Въпроса ми е - в хладилника ли да си го държа  и утре си добавям 1 лъжичка към кафето? Излезнаха ми и доста кокосови стърготини - вие за какво ги ползвате?
Благодаря на всички отговорили ми, защото се ровя да чета , а няма много информация? Защо така?  newsm78  Хубава вечер на всички!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт