ВМ-НВХ - част 59

• 42 544
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
От суров кокосов орех съм ползвала само месото - настъргвах си го на стърготини и слагах в кисело мляко. Един орех ми стигна за няколко дни, като междувременно държах неизползваните парчета в съд с вода в хладилника (всеки ден сменях водата - изхвърлях я, макар че може да се пие - тя става сладка и май се води кокосова вода Embarassed). Не вярвам по този начин да може да излезе много масло обаче. Аз си поръчвам маслото от Iherb. А стърготини купувам изсушени от Метро - пакети по 500 грама. Така ми е най-лесно Embarassed

# 661
Само да кажа, че тази сутрин си направих най-накрая кафе с масло. Много ми хареса! И преди съм пробвала да си разтварям масълце в кафето, но този път разбих сместа с пасатора и наистина стана както го описахте: фрапе. И е много вкусно.

Вчера и онзи ден пих кафето си с прясно мляко и ми стана много гадно и двата пъти: боля ме корема, поду се и остана така почти цял ден, до късния следобед. Ужас направо.  Close

# 662
  • Бургас
Прясното мляко такова,каквото го продават сега по магазините според мен трябва да се избягва,то и за другите млечни по магазините се отнася същото но за пр.мляко най-вече.
Относно кокоса,мисля че по-напред бях писала,но ще пиша пак.
Аз си го минавам през машина за сок за твърди плодове,ако е пресен,т.е. в него има много сок,излиза отпред нещо като сметана,която после в хладилника се втвърдява,а отзад излизат кокосови стърготини,ако вътре е без сок и го оставя един ден на стайна темпоература да поизсъхне,отпред няма нищо,отзад пак стърготини,а вътре където по принцип са боклуците е кокосовото масло.
ето и два линка за кокосово масло и кокосова сметана
http://desilifestyle.net/2012/09/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0 … 1%81%D0%BC%D0%B5/
http://www.recipemagician.com/video/prigotviane-na-domashno-kokosovo-maslo/

# 663
  • София
Нещо любопитно, както всъщност и един сигурен, макар и жесток начин да бъдат убедени децата:

Около света: Днепропетровска учителка по химия доказала вредата  … краински ученици.
Хранейки се 20 дни с бисквити и чипс, плъховете оплешивяли, ослепяли и умряли!

Всъщност ако е вярно, разбира се.

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 12:02 от Assos

# 664
Ако е било пред очите на децата - да, убедително е Peace Но тогава може пък да им кажат, че черният дроб се омазнил заради мазнината от чипса Rolling Eyes

Скрит текст:
Аз страдам вече четвърти ден - някакъв стомашен вирус ме е хванал и не ме пуска Embarassed Ограничила съм растителната храна, а наблягам на 85-процентов шоколад Laughing Ама взе вече да ми писва #2gunfire На всичкото отгоре ми е едно отпаднало, вяло - като от ниско кръвно. Преди малко в отчаянието си надигнах бехеровката  Laughing За довечера планирам още една лечебна доза от нея.

# 665
Assos, вероятно е вярно. Когато започнах да чета за въглехидратите и тяхното влияние върху здравето навремето, бях попаднала на статия за един експеримент, които е продължил 10 години. Бяха разделили мишките на две групи - едната се хранеше с въглехидрати, а другата с белтъчини, плодове, зеленчуци и мазнини. При първата група се беше получило точно същото - бяха оплешивяли, някои бяха хванали рак, други ослепели, трети умрели и на края тези, които бяха останали започнали да се нападат помежду си и по-силните изяждали по-слабите. При другата група с нвд всички бяха здрави и задружни. Интересен беше факта, че болните мишки от всеки един стадии като ги сложеха в клетката да се хранят нвд и оздравяваха! За 10 дни им поникваше козина, за 1 месец пак проглеждаха. Този експеримент много ме впечатли! Peace Но за да има ефект при деца ми се струва, че трябва да го видят с очите си, а това може да има поражения върху психиката им, защото те много страдат за животните обикновенно.  Wink
ШокиHug . Не можеш ли да си направиш един чай от салвия? Той дезинфекцира и действа много добре на стомаха.  Peace

# 666
Шоки, и аз минах през този вирус. Оправих се след един ден тотално гладуване, дори и вода не можех да пия. Много добре в такива случаи действа http://apteka.framar.bg/30025857/%D1%80%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%BC … %B5%D0%BD%D0%B5-6

Благодаря за мненията относно "точещото се" сирене. Не ми се вижда да е прясно, даже е доста твърдо, едва го натрошавам. Искрено се надявам да е наистина истинско.

# 667
  • София
Assos, вероятно е вярно. Когато започнах да чета за въглехидратите и тяхното влияние върху здравето навремето, бях попаднала на статия за един експеримент ...
Jana Ina, ще потърся статията. Искам да се запася с подобни истории за когато му дойде времето на поучавам и наставлявам Simple Smile, защото някак си не ми се вярва само за няколко години да се преодолеят предразсъдъци трупани с десетилетия.

Благодаря за мненията относно "точещото се" сирене. Не ми се вижда да е прясно, даже е доста твърдо, едва го натрошавам. Искрено се надявам да е наистина истинско.
Това, че е твърдо, не е гаранция, че е узряло достатъчно.
В момента в хладилника ми отлежават 5 килограма домашно краве сирене, което е на три седмици и вече е твърдо, но доколкото четох са му необходими минимум 45 дни за да приключи процесът на зреене.

Но всъщност, ама съм глупава, дали е прясно или не има значение само ако си бременна. С твоето, смятам, всичко е наред Simple Smile

# 668
Дами, благодаря за препоръките Hug

# 669
  • София
Момичета, моля, препоръчайте ми магнезий.
Единият ми крак е пред схващане вече трети ден, поддържам го с някакви прахчета магнезий от аптеката, но е крайно недостатъчно. Явно ми трябват конски дози (пия и вит Д), и по-бързодействащ ли да е ...
и също в каква форма трябва да е, за да се усвоява добре?

# 670
Вивиан, пробвай да се мажеш 2-3 пъти дневно с магнезиево олио. Трябва да си уцелиш сама дозата, може би да взимаш колкото лъжичка на един път и да я размазваш. На мен ми подейства добре. Олиото се купува от магазини за хранителни добавки, а може би и от някои аптеки.

Понеже видях, че си в София, може да отидеш направо в магазина на Макслайф на Васил Левски - след Попа се продължава към НДК и отляво е магазинът.

А иначе също може да се пие магнезиев цитрат (може би прахчетата, които пиеш, съдържат точно него) - виждала съм, че у нас внасят на Now Foods, но излиза по-скъпо, отколкото ако се поръча от САЩ Rolling Eyes

# 671
Момичета, моля, препоръчайте ми магнезий.
Единият ми крак е пред схващане вече трети ден, поддържам го с някакви прахчета магнезий от аптеката, но е крайно недостатъчно. Явно ми трябват конски дози (пия и вит Д), и по-бързодействащ ли да е ...
и също в каква форма трябва да е, за да се усвоява добре?
Едно добре действащо мазило, отпуска само след 1-2 намазвания:
KrauterhoF -gel mit teufelskralle
Това е гел с дяволски нокът и евкалипт, подсилен с ментол и камфор.Помага при хронични ставни заболявания, артрит, ревматизъм, дископатия, дискова херния, отпускат схващанията в мускулите.

# 672
  • София
http://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0 … %D0%BC%D0%BB.2381

Шоки, би ли погледнала това дали става?

Катрин, благодаря и за твоята препоръка  Hug

# 673
Да, предполагам, че става - и то е магнезиев хлорид като моето.

# 674
Вив, ето идея - Магнерич. Добри са, съдържат по 500мг магнезий и са сравнително пречистени, изписват ги на бременни за крампи и срещу контракции. Ако предпочиташ нещо вносно - http://apteka.framar.bg/30011298/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5% … 0%BC%D0%B3-90-gnc . Предполагам, че в Ремедиум ще ги имат, а ако не - ще ти ги доставят. Можеш да пиеш по 2 на прием, т.е. 500мг. Витамин Д пречи на усвояването му. Ако си с добро ниво на витамн Д, е по-добре да го спреш и да пиеш един месец магнезий, за да може да се натрупа малко и да се усвои в по-големи количества.  Peace Ако се налага да пиеш витамин Д и не можеш да го спреш, тогава гледай да пиеш витамин Д сутрин, а вечер - магнезий. Добре е да имаш 2 приема на магнезий по 500мг дневно. За това те съветвам да спреш витамин Д. Имай в предвид, че магнезия може да действа и разхлабващо.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт