Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 8

• 60 680
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Момичета за каква възраст купувате книгите за Детективите с машина на времето
Харесала съм ги за сина ми,но незнам дали не им е рано.
Иначе Дора нямаше успеваемост вкъщи,няма да купувам следващи.Сина ми е голям за тях,а дъщеря си я изслуша веднъж и толкова.

# 91

Купих я по съвет на книжарката. Не я бях виждала, но като се има предвид, че имам 13 годишна госпожица, влюбена в кодирането, мисля, че не съм сгрешила. От един час не и чувам гласа.

# 92
Харесала съм ги за сина ми,но не знам дали не им е рано.
Иначе Дора нямаше успеваемост вкъщи,няма да купувам следващи.Сина ми е голям за тях,а дъщеря си я изслуша веднъж и толкова.

Купих миналата година 2 книжки/ беше на 7 / не ги погледна и ги подарихме. Сега се чудя за Хрониките на Спайдъруик :
http://www.fiut.bg/book/hronikite-na-spaydaruik
или ето тази :
http://www.fiut.bg/book/ostrovat_skeleta_detski_roman

Подарихме първа част на едно познато детенце и след време като я прочете ще я вземем на заем, че не ми се купува и после да си седи така.

Но моето не обича да чете, така ,че не е критерий. И той сега е на 8 г. и 5 месеца. Ако сте от четящите ще са му интересни.

# 93
  • у дома
Харесала съм ги за сина ми,но незнам дали не им е рано.

Моето ги подпука когато беше втори за трети клас и до днес си ги следи и ме кара да купувам новите...обаче пък  и той не е критерий,защото е дете,което чете всичко  Heart Eyes Обаче зимата и мъж  ми ги чете,та явно ас интересни  Hug

# 94
  • Sofia
...
Моето ги подпука когато беше втори за трети клас ...
Гледам, че и изд. Фют ги дават за 8-12г.

# 95
  • Велико Търново
beleva, би ли уточнила за колко големи деца имаш предвид, че ще е скучна или за колко годишни според теб е подходяща!?

Морена, според мен мен, след прочита на една книжка, детето трябва да е обогатено - или ще получи повече знания или ще се почувства емоционално по-добре. А с книжката на Дора и почти 4 годишната ми дъщеря не стана така. За колко годишни е подходяща, не знам, не бих я подарила и не бих я препоръчала.

# 96
  • Sofia
beleva, би ли уточнила за колко големи деца имаш предвид, че ще е скучна или за колко годишни според теб е подходяща!?
...А с книжката на Дора и почти 4 годишната ми дъщеря не стана така. За колко годишни е подходяща, не знам, не бих я подарила и не бих я препоръчала.
Благодаря за споделеното впечатление! Междувременно срещнах в някой от сайтовете, че е предназначена книжката за предучилищна възраст.  Може би твоята дъщеричка е малка за сега.
Аз ще пробвам, нали е "ниво за четене". Simple Smile

# 97
  • Велико Търново
По скоро е голяма. Разказва се, как са тръгнали на пикник и са взели фъстъчено масло и конфитюр, банани, колело, сок и други подобни, поиграли и накрая щели да си разделят играта по братски.
Да, пробвайте я, всяко дете е различно Simple Smile

# 98
  • София
Видях ги преди малко книжките за Дора.
Ако са мама да чете за лека нощ на по-малко детенце - примерно 3г - са ок.
Ако целта е детето да се учи да чете - пак са ок - хубави картинки, по-едър шрифт, малко текст.
Но за целта, за която аз ги исках - четене за лека нощ на 5г мома - не стават. Такива кратички книжки не се котират при щерката.
И понеже и почти 3-годишният ми момък не мисля, че ще се впечатли (все още не се заглежда по филмчето за Дора) и затова не купих.

За малчо взех 'Заливчето Порзгуен' на Армел Боа - животните на картинките ми харесаха, текста не е много обемен.
За каката взех за гарванчето Чорапко на Неле Моост - 'Това е цялата истина'.

# 99
Някой може ли да ми даде отзиви за тази книжка

Дали са хубави картинките вътре, интересна и занимателна ли е? Не мога да намеря из сайтовете снимки на страничките, затова питам.

# 100
  • у дома
Някой може ли да ми даде отзиви за тази книжка

Дали са хубави картинките вътре, интересна и занимателна ли е? Не мога да намеря из сайтовете снимки на страничките, затова питам.

Страхотна!Детето ми я обожава...Тази    е от същата серия.

# 101
Благодаря, svetlaem! Утре, ако не успея да мина през книжарницата, ще я поръчам да ми я доставят. Заедно с нея ще взема и тези двете

# 102
  • у дома
Само да кажа,че в Хеликон е на половин цена http://www.helikon.bg/books/8/%D0%9C%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0 … D0%B8_143795.html

# 103
"Приказки на глас“: Новата колекция книги на „Дисни“с аудиодиск .
От "Цар лъв" вече ми се "изприщи" устата, почти се наизусти....

# 104
  • Пловдив
Книгите за Дора са за деца, които се учат да четат, иначе за нищо друго не стават. Изчакайте следващите нива на поредицата, там се предполага, че ще има повече текст и ще си заслужава покупката. Иначе в първата книжка на всяка страница се повтаря думата пикник, отлично усвоена вече от дъщеря ми  Simple Smile
Книжките за Флопси са любими на детето. Но историйките са доста тъжни и според някои родители са ужасно неподходящи за деца  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт