Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 8

• 61 070
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
Честити книжки на всички! Hug Радвам се, че сте се сдобили и с Випо, за тази цена книжките са чудесни. Peace

Нови у нас са първите романи на Лорън Сейнт Джоунс, взех ги в комплект за 18 лв.:

Аз ги поръчах от тук, доставката за София е безплатна, независимо от сумата! За пръв път поръчвам от този сайт, бързи бяха, ще ги следя за по-сериозни намаления и занапред. Комплектът го има все още и на други места, но на тази ниска цена само в този сайт съм ги срещала и в bookpoint.   Peace Взех един и за подарък, защото по спомен книжките са хубави и харесвани от децата. По-натам ще вземем и другите книжки на авторката, доколкото виждам трите издадени отново са свързани и пак главната героиня е момиче - Лора.

Гале, героинята в горните книжки се казва Мартина! Wink

Моренка,  Hug Hug

# 226
Мерси Сиси   bouquet,
Ние съвсем скоро разглеждахме Бооктрейдинг, за Випо не знам как съм ги проспала.
Тази поредицата на Фют я рекламират от доста време и много ме изкушава.
Аз изтеглих като pdf  една книга игра "Голямото приключение на малкото таласъмче" на Николай Райков  и си я търсех на хартиен носител.

# 227
Гале, Марти може би идва вече големичка за Випо, аз ги взех по-скоро за малкия.. Wink А тези книги-игри за пореден път ги пренебрегвам, скептична съм към подобен тип разпространяване, но ще взема и аз да погледна, ще пробваме на Киндъла.

# 228
Купих оригиналния Мечо Пух и го четем с удоволствие Simple Smile

# 229
  • у дома
За любителите на Роалд Дал има нова книжка -Невероятното лекарство на Джордж - http://www.helikon.bg/books/11/%D0%9D%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0 … D0%B6_178981.html

Някой има ли отзиви за тези книжки - интересни ли са за 11годишно момче или са за по-големи  newsm78

На тази Приказка за Ла Минор - http://www.helikon.bg/books/7/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0% … D1%80_176194.html съм хвърлила око като за дребния,но пак нямам отзиви...

# 230
  • Варна
Светле, аз тъкмо гледах книжката на Ю.Мур тези дни и без да съм я чела, мога да дам бегли отзиви - представлява книжка игра покрай историята на едно семейство, нещо като пътуване назад във времето. Аз мисля, че е подходяща по-скоро за 9-10г деца, но това е само мое мнение. Ники, който е почти на 9, от друга страна предпочете Рик Риърдън, за който аз пък си мисля, че е малък.

# 231
 След като гостувахме на моите родители и разровихме любимия ми шкаф и синът ми си самоподари доста мои любими книжки от детството.

Сега му чета тези стихотворения :

# 232
Нови у нас са първите романи на Лорън Сейнт Джоунс, взех ги в комплект за 18 лв.:

Аз ги поръчах от тук
И аз съм хвърлила око, но понеже не съм ги чела, не смея да ги взема на куп. Ще споделиш ли мнение като ги прочетете?

Аз последно купих "Дивото зове" на Джек Лондон и сега се оглеждам за Ласи, но по книжарниците я няма. Знам, че беше издавана наскоро, но дори онлайн не я намирам. Явно ще я четем от chitanka.info.

# 233
Светле, чудесна новина за новата книжка на Роалд Дал! Hug

"Приказка за Ла Минор" и аз я харесах и една, също на български автор Нели Маргаритова - "Тайни и вълшебства на ул. Розмарин". А от чуждите и нови за мен книжки съм набелязала: "Мая, кралицата на Голямата река", Ева Ибътсън, „Пръц-прахът на доктор Проктор“, Ю. Несбьо, "Чудо", Ар Джей Паласио, "Приключенията на Камо", Даниел Пенак. Но сме още малки за тях, затова ще следя за мненията ви.

petq B, Радой Киров е чудесен!

allana, вероятно ще ги оставя за малко по-късно, защото дъщеря ми няма още 8 г., а по-спомен са подходящи за поне 9 годишно дете, но нека да се включат и челите ги по-големи дечица. Аз просто купувам книги не само конкретно за възрастта ни в момента, а и такива, които преценя, че си заслужават, или ми попаднат намалени.. трупам да отлежават и изчаквам да им дойде времето. Wink

# 234
  • у дома

И аз съм хвърлила око, но понеже не съм ги чела, не смея да ги взема на куп. Ще споделиш ли мнение като ги прочетете?

Моето започна да ги чете преди 2 години,значи е бил на около 9 години-ама и това лято прочете една от тях,която не беше чел.

Ласи я намирам онлайн
 http://www.book.store.bg/p56527/lasi-erik-najt.html
http://www.bookpoint.bg/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8/%D0%9B%D0 … 1%D0%B8-48256.htm
http://knigabg.com/index.php?page=book&id=25277

тук има и по-старо издание-антикварна е http://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=92215& … D0%B0%D1%81%D0%B8

# 235
Мерси, ще я поръчам от store.bg, че и други неща си харесах там.

Забравих да кажа, че последно четохме Хайди, което пожъна голям успех и се наложи да прочетем веднага след това "Хайди и Клара", което вече удари върховете  Laughing
Препоръчвам ги горещо.
Понеже дъщеря ми не чете особено гладко, и ги четох аз и на места добавях по някое обяснение, а на други прескачах разни работи, които не одобрявам. Така малко пренасочих идеята на книгата в посоката, в която на мен ми харесва да я възприемам  Embarassed

# 236
Някой има ли отзиви за тези книжки - интересни ли са за 11годишно момче или са за по-големи  newsm78
Моя почти 10 годишен я прочете с интерес. Баткото 12 годишен не прояви интерес.

# 237
Да ви препоръчам една стара книжка- "Шапка от Латинка" на Виолета Кънчева. За по-малко деца е 5-8 години, но са много готини историйките.
Четох една статия за инициативата стара хартия срещу детска книга и не разбрах само вечерта от 7 ли ще дават книжки или целия ден. бтв ще има част от деня посветена на запознаване с Ролад Дал.

# 238
  • Sofia
Аз пък да ви споделя... колко ядове брах със стор.бг, та имайте предвид като поръчвате.
Обновявали си сайта и няма никаква ответна реакция на поръчката ви. От миналата сряда съм пуснала поръчка и още я чакам... сега последно утре ще е.  Close   Но да видим.

# 239
  • Варна
Искам да похваля издателство "Алекс Принт" за издаването на "Веселите петлета" от Атанас Мочуров. Търсих да пусна снимка към книжката, но все още не се намират. Затова пускам такава към старо издание:

Скрит текст:
Слушайте, деца засмени,
чуден град е Павликени!
Никъде на този свят
няма толкоз чуден град -
с чудни пасти, с дини чудни
и с петлета ранобудни.

Който хапва тези пасти,
става силен и пораства,
който вкуси тези дини,
доживява сто години.
Който пипне тез петлета,