Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 8

• 61 049
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
  • ГОре на черешата...
От днес:

# 361
  • Варна
Привет! Бих искала да се запиша в темата. Последната книга, която купих на дъщеря ми, е  "Джуджетата" от поредицата "Приказки от вълшебната гора". Сега виждам, че са излезли нови две - "Великаните" и "Феите", така че те ще са следващите.

За рождения ден й подариха три книжки от серията за гарванчето Чорапко, която също намирам за много сполучлива:

От библиотеката взехме две от серията "Моите мили съседи" - семейство Мацеви и семейство Песови. Книжките са хубави, но преводът на места дразни - има смяна на времената например. Чудя се дали да купувам останалите, в библиотеката ги няма.

# 362
Тези са последните, които купихме заедно с дъщеря ми.

Автор е Лорън Сейнт Джон - препоръчвам  Grinning По назад в темата съм поствала и останалите 3 книжки.
И още нещо, което си харесахме хубави български стихотворения и песни за деца.

# 363
Тези са последните, които купихме заедно с дъщеря ми.

Автор е Лорън Сейнт Джон - препоръчвам  Grinning
Страхотно! Изглеждат много интересни Simple Smile

# 364
  • София
kеit, книжките за гарванчето и аз много ги харесвам - и като картинки, и като текст. Щерката също ги харесва.
Вече за 'Милите съседи' - и мен ме дразни текста. Точно времената или пък има изрази, които някак ми се струват не на място. Детето обаче не се трогва особено от моите терзания и се присеща и ги четем.
На мен ми ги препоръча зълва ми и това е един от малкото пъти, когато се хвърлих и купих (3бр.) без да огледам по-обстойно. Аз лично леко се разочаровах от книжките.

# 365
Сдобихме се с "Надолу по вълшебната река" на Едуард Успенски и съм много щастлива, защото моята стара така и не открих. Купих я на най-неочакваното място - на Витоша, до Драгалевския манастир. Харесах си още поне 3-4 книжки, също и други редки, които вече имаме, но човекът беше наясно какво продава и цените бяха от 8 лв. нагоре.
Вече имаме всички книжки на Успенски, включително и втората част на Крокодила Гена, Училище за клоуни, Гаранционните човечета, Чичо Фьодор..

Поредицата "Милите съседи" и аз не ги одобрих още като излезнаха..

# 366
    Имаме нова книжка!  "Хора и разбойници от Кардамоновия град" от Турбьорн  Егнер /авторът на "  Пук и Чук" /      
Скрит текст:
Хора и разбойници от Кардамоновия град  /  Турбьорн  Егнер

Запознайте се със стария Тобияс с дългата брада, Томи и малката Камумила, ватмана и месаря Сюверсен, бръснаря Сьоренсен, леля София, полицая Бастиян и тримата разбойници Каспер, Йеспер и Йонатан. Те всичките живеят в странния Кардамонов град, където се случват неща, които не се случват на други места. По улиците се разхождат камили и магарета, а от време на време и по някой слон, а полицаят никога не иска да арестува някого. Което е добре дошло за тримата разбойници.

Животът в Кардемоновия град е белязан от хармония и добронамереност. Затова законът на града гласи: „Ако не тормозиш другите, свободен си да правиш каквото искаш, само да си мил и добър“. Единственото нарушение на идилията са тримата разбойници, които живеят заедно с един лъв в покрайнините на града. Един ден обаче полицай Бастиян най-сетне арестува Каспер, Йеспер и Йонатан и ги затваря в полицейския участък. Всички им помагат да се почувстват добре там и да осъзнаят провинението си. Тримата се превръщат в герои, когато с риск за живота си потушават пожара в кулата на стария Тобияс.

# 367
Roo Roo, имам някакво дежаву за тази книга, че я гледах, но в същото време не се сещам напълно, може би в сайта на Ентусиаст, много благодаря, че я сподели, ще се купи! Peace

# 368
От вчера тази
http://www.helikon.bg/books/11/-%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D … D0%BE_170907.html

Кажете,моля, тези книжки стават ли за шестгодишни момчета
http://ciela.bg/books/book/dzhordzh-i-golemiiat-vzriv/1148
Утре Сиела имат намаление

# 369

Големия веднага я награби.

# 370
Кажете,моля, тези книжки стават ли за шестгодишни момчета
http://ciela.bg/books/book/dzhordzh-i-golemiiat-vzriv/1148
Утре Сиела имат намаление
Започни с първата книга от поредицата. Дали става за 6-годишно момче зависи от момчето и зависи дали само ще я чете или някой ще му чете (и обяснява). На 6-годишно по-скоро аз бих я чела, за да мога да се включвам с уточнения, където е нужно, а ако само ще си я чете, по-добре да е по-голямо, за да може да разбере всичко описано.

Да се похваля, че откакто извадих на малката карта за детския отдел на Столична библиотека, сме прочели на място около 15 книжки и взели за вкъщи още поне 20! Тя е безкрайно щастлива (и много изненадана), че на всеки въпрос "Може ли и тази?" отговарям с да  Laughing Понеже в книжарницата въобще не отговарям така и има големи пазарлъци. Като си помисля, че всички тези книги (и следващите) щеше да трябва да ги купя и осъзнавам, че картата за библиотеката е златна  Laughing

# 371
Allana, благодаря за мнението. Все още не може да чете и аз му чета. Ще взема първата и ще видим

# 372
Момичета, попаднах на супер промоция: http://www.booktrading.bg/%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%87%D1%83% … ng?search=145.154

Аз вече купих книжките, но мисля да са за коледен подарък, защото сега съм наумила друго и ще станат много.  Mr. Green

Между другото, утре в книжарниците на Сиела ще има 50% намаление на всички техни книги.  Peace

# 373
  • Варна
Тези книжки за каква възраст са подходящи? Четох, че има кратка и пълна версия?

# 374

Общи условия

Активация на акаунт