Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 8

• 61 030
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
Сиси ♥♥ , и аз точно затова. Гледам математиката никъде я няма, а от другите поредици има по 2 -3 заглавия налични само.

# 451
  • у дома
Светле, и аз ще чакам отзиви за двете книги на Паул Маар, въпреки че така или иначе съм ги набелязала, но и за каква възраст за подходящи ще ми е полезно да кажеш.

Големият това лято чете от библиотеката Седмица от събо-ти и Джим Копчето от тази поредица Големите разказвачи и му харесаха,та затова сега поръчах и двете и покрай тях и другите,на Сиела не успях също да устоя на изкушението,защото книгите за Джордж ги е взимал сто пъти от библиотеката и все мрънкаше за тях ... Така,че става за около 10 годишни предполагам.

# 452
...."Приказки страшни за деца безстрашни" исках да я взема за Хелоуин, но така и не стигнах тогава до книжарница, а исках да я разлистя, така че и на мен ми е любопитно какви са...

Сиси, тук е поместено и съдържание http://www.book.store.bg/p110481/prikazki-strashni-za-deca-bezstrashni.html:  (Огнивото; Страшният дух; Живата вода; Хензел и Гретел; Кендзо Победителя; Джак и бобеното стъбло; Тиквеният фенер; Баба Яга; Вампирска невяста)
Повечето от тези приказки ги имаме в други книжки. Затова реших да не я купувам.
Даа, ясно.. И ние ги имаме, мерси!

Мейвис, да, съвсем са се изчерпали, аз купувах и на старо, но сигурно се намират и по библиотеките.

# 453
След Хариша, аз не бих се осмеила да взема книга от български автор, без да съм я прочела преди това. Към Мотовете определено проявих интерес, но първо ще минат щателна проверка  Mr. Green

# 454
Хариша, №1 - № 3, взех от библиотеката. Не бих купила.  Sunglasses Много лукс, малко съдържание.
Малкият НиколА е друго нещо. Моят първолак много хареса "Междучасията...", след което поиска и "Ваканциите...", която четем в момента, новото издание и се поинтересува снощи кои са другите книжки от поредицата.

# 455
Хариша за мен беше тотално разочарование и много съжалявам, че я купих, преди да я прочета. Уж са правили тв предаване по тази история, значи би трябвало да разбират от визуално изкуство, а снимките в книгата и цялостното оформление са трагчни. Съдържанието изобщо не го коментирам. Опит за нещо... но неуспешен.

Малкият Никола отдавна го накупих от един панаир на книгата. Мен страшно ме весели, но дъщеря ми е още малка и нищо няма да схване. Мисля, че поне трети клас трябва да стане.

# 456
НиколА го почнахме веднъж преди две години, но той беше в ДГ и определено не схвана, поради което спрях. Сега е във възторг, вече знае какво е междучасие, какво правят учителят и възпитателят, какви са тези момчешки прояви  Simple Smile, съставляващи поанта на поредицата и мисленето му е определено вече в пъти по- близко до героя, в сравнение с това, отпреди 2 години.
С големия също го четохме в І клас, вземах го от библиотеката, старо издание, но картинките са същите, като при новото май.

# 457
За съжаление когато синът ми беше на възраст за Малкия Никола, книгите не се намираха. Едва две успяхме да купим и страшно много ги харесваше. След това започнаха да ги издават всичките, но вече не проявяваше интерес...

Излязла е и последната от поредицата Wimpy Kid на английски, но явно възрастта му и за това мина, не я иска,  не че съжалявам де...
Скрит текст:

Така че по негово желание отрано се подготвям за Коледа, че доставката отнема доста време. Четвърта част на момчето адвокат на Гришам:

# 458
Книжките за "Малкия Никола" и вкъщи пожънаха успех. Доста се забавляваха и двамата. Първата я четохме миналата година, когато баткото беше още в градината. Имаха едно момченце с очила и той, под влияние на книгата, беше започнал да обяснява, че много им се иска и с него да се поступват през деня, но не може, защото носи очила  Joy

# 459
Една прясно новоизлязла книжка взех вчера:

Хареса ми и я купих, но я скрих или за по-натам, или да имам под ръка за подарък. Героят е 12 г. Ето тук може да прочетете повече за книгата - http://literaturatadnes.com/archives/1670

Благодаря ви за споделените мнения за Хариша, имах подобни усещания и подозрения, ще се взима значи от библиотека само.

# 460
  • Sofia
Честити ви придобивки! Simple Smile

Четох за "Деветте живота на Александър Баденфийлд" и много ми се ще да чуя отзиви... и от деца.  Wink  Така ми звучи на мен, че определено не бих я дала преди 12г. ... мисля.  Thinking

# 461
За "Хариша" аз не бих се изразила толкова крайно. Естествено книгата далеч не е шедьовър, но си има и свои достойнства.
Моят син хареса много първата част - отвори въображението му в неизвестна до момента посока, запозна го за първи път и с мини-ръководство по оцеляване при пътешествия, което за мен е особено ценно, особено за момче. От тази гледна точка и за мен книгата се оказа сполучлива, поради което взех и следващата част. Но реших да спра дотук все пак.
Радвам се, че детето се впечатли и дори едвам успях да му отвлека вниманието от втората част, за да я скътам за по-натам, когато ще е по-подходяща за възрастта му.
И тъй като няма да му осигуря цялата поредица, смятам да му предложа на мястото за записки от лични пътешествия в края на книгата да довърши сам историята, свързана със загадъчната карта.

Разбира се най-добрият вариант би бил да се вземе от библиотека и ако детето я хареса, едва тогава да се пристъпва към покупка. Казвам детето, а не родителят, защото на мен вече няколко пъти ми се случва да не харесвам книги, които синът ми обича особено много.
Peace

# 462
За каката: "Делириум" - http://booktraffic.bg/book/%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%83%D0%BC

За малкия: "Енциклопедия Коледа по света" -
http://booktraffic.bg/book/%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB% … D0%B5%D1%82%D0%B0

Много приятно се изненадах не само от това, че книжарницата доставя безплатно за София, а и дава по 10% отстъпка за книгите.

# 463
Книжка № 19 от поредицата "Детективи с машина на времето". Ще я четем, след като завършим  "Ваканциите на НиколА".

За Хариша не видях до тук крайни изказвания. Изобщо това не е тема от Клюкарника, където няколко редовни пишат крайни мнения по какви ли не въпроси. Тук, за моя огромна радост, се пише умерено, информативно и мотивирано. Аз споделих просто, че не бих я закупила. За мен цена- качество в случая са несъвместими. Тя е едно луксозно издание на луксозна хартия с не особено интересно съдържание, като за приключенска и образователна. Не обичам да плащам пари акерни за луксозни носители. Интересувам се единствено от съдържимото в литературата.  Peace

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 08:41 от Judy

# 464
  • sofia
Четох за "Деветте живота на Александър Баденфийлд" и много ми се ще да чуя отзиви... и от деца.  Wink  Така ми звучи на мен, че определено не бих я дала преди 12г. ... мисля.  Thinking
Аз имах време и я прегледах в книжарницата и потвърждавам това впечатление.
Моя големия не чете, но в момента са го налегнали едни размисли за смисъла на живота, нещо се е отчаял и обсъждаме разни житейски теми.
Определно за дете под 10 г. не е подходяща.

Разгледах и тази за разбойниците. Много ми хареса. Шрифтът е подходящ точно за първи-втори клас, леки поучителни истории.

Общи условия

Активация на акаунт