Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 8

• 61 017
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Аз имам един въпрос към тези, които са поръчвали Голямото приключение на малкото таласъмче - като се пусне поръчката през формата на сайта, какво да очаквам?
Вчера (уж) поръчах , но все още няма индикации, че е приета. Нямам нищо на посочения мейл, нито обаждане по тел. И сега се чудя - изобщо видели ли са я таз поръчка, има ли/няма ли наличност...

# 466
Аз имам един въпрос към тези, които са поръчвали Голямото приключение на малкото таласъмче - като се пусне поръчката през формата на сайта, какво да очаквам?
Вчера (уж) поръчах , но все още няма индикации, че е приета. Нямам нищо на посочения мейл, нито обаждане по тел. И сега се чудя - изобщо видели ли са я таз поръчка, има ли/няма ли наличност...
На следващият ден по обяд получих смс от Еконт, че книжката ми е в офиса им, който бях избрала.

# 467
  • София
А дано направо смс от Еконт да получа Simple Smile Да де, и аз посочих Еконт, понеже техния офис ми е удобен.

# 468
Момичета, препоръчайте ми Коледна книжка. Искам да е с повече картинки по нея, че моя син обича да ги разглежда и сам да си разказва по тях. Не толкова аз да му чета приказки. Ходих в Сиела, но нямаха голямо разнообразие все още.

# 469
  • sofia
Тази е с хубави илюстрации.
Картинката е линк, има показани и страници вътре.

# 470
За Хариша... Интересувам се единствено от съдържимото в литературата.  Peace
Judy, стойностното в живота по принцип различните хора оценяват различно, дори един и същи човек в различни периоди от живота си възприема нещата, вкл. книгите, по различен начин. Все пак всеки си има свои търсения, пътища и етапи на израстване.

На конкретната книга гледам като на четиво за малко дете, което тепърва опознава света, и от тази отправна точка я оценявам. За мен тя не е по-различна от Зайчето Феликс, но написана за друга възрастова група (не много по-голяма все пак).

Споделям мнението си за този, на когото то би се оказало полезно, не търся полемика.  Peace

# 471
Момичета, препоръчайте ми Коледна книжка. Искам да е с повече картинки по нея, че моя син обича да ги разглежда и сам да си разказва по тях. Не толкова аз да му чета приказки. Ходих в Сиела, но нямаха голямо разнообразие все още.
     Аз купих тази! Разгледах я и много ми допадна.Инетересен текст,а и се препоръчва за малчовци,които се учат да четат!Кратки пасажи,хубави картинки Ще я подаря в началото на декември,да се "настройваме" за празника!  Grinning Тук може да се види.  http://www.book.store.bg/p91231/koledni-prikazki-za-poslushni-de … rysel-pyntyr.html

# 472

Здравей v_spasova,

Поръчката вече трябва да пътува към офиса.  Grinning
Ще се радвам да споделите отзивите си.   bouquet

# 473
  • Sofia
О, господин Райков, добре сте дошъл в тази хубава тема! Simple Smile
Ру, много подходяща и за Коледа, и за начално четене книжка, благодаря, че я показа!  Hug

# 474
За Хариша... Интересувам се единствено от съдържимото в литературата.  Peace
Judy, стойностното в живота по принцип различните хора оценяват различно, дори един и същи човек в различни периоди от живота си възприема нещата, вкл. книгите, по различен начин. Все пак всеки си има свои търсения, пътища и етапи на израстване.

На конкретната книга гледам като на четиво за малко дете, което тепърва опознава света, и от тази отправна точка я оценявам. За мен тя не е по-различна от Зайчето Феликс, но написана за друга възрастова група (не много по-голяма все пак).

Споделям мнението си за този, на когото то би се оказало полезно, не търся полемика.  Peace

Естествено, останалите също споделихме мнението си, без да отричаме книгата по принцип и без да полемизираме. Лично аз си я взех от библиотеката, т.к. просто пари за такова нещо на тази стойност не бих дала и толкоз. Иначе изчетохме чинно до № 3 включително. Peace Давам мнение само когато съм запозната.
Точно на детето не му бе особено интересна. Аз също от тази гл.т. я оцених.

# 475
За мен тя не е по-различна от Зайчето Феликс, но написана за друга възрастова група (не много по-голяма все пак).
Понеже и аз изказах негативно мнение за книгата, ми се изка да го обоснова. На първо място остава разочарованието, че се обещава нещо интересно, някакво приключение, а всичко това липсва. На второ място е недоизмислената и накъсана история, в която липсва чувството за концептуална цялост. Когато прочетеш коя да е приказка, ти става ясно какво се е случило и каква е идеята, колкото и да е кратка. Тук няма яснота за какво е всичко това, какво да очакваме да се случи, каква е целта.
Историята е много наивно съшита с бели конци, визирам намесата на "богинята" не знам си коя, дето пращала гръмотевици от ясно небе. Буквално написано като от 4-класник.
Може да е за малки деца, но децата усещат кога авторът не е бил много сигурен какво точно да се случи.
За сравнение, дъщеря ми знае всички книжки за Феликс почти наизуст, а Хариша не пожела да го погледне втори път. Книгите, които не е пожелала да погледне втори път са много, много малко. Не повече от 3-4.
Не съм и повлияла аз, защото когато и четох тази книга, не знаех изобщо какво става в нея и подходих с ентусиазъм, все пак я бях купила, очаквайки да е хубава.

Мисля на тази тематика да взема това.

# 476
  • София

Здравей v_spasova,

Поръчката вече трябва да пътува към офиса.  Grinning
Ще се радвам да споделите отзивите си.   bouquet
Получих смс-а от Еконт тази сутрин Simple Smile Надявам се, че ще се одобри, защото освен за нас, поръчах и за подарък на още 2 лапета.

# 477
В Хермес има хубави намаления - 15-20%, поръчах за децата следните книги (някои - за коледни подаръци):

"Тайните на безсмъртния Никола Фламел" - 6 книги: http://hermesbooks.com/catalogsearch/result/?order=relevance& … D0%BC%D0%B5%D0%BB

Трилогията "Саванти": http://hermesbooks.com/catalogsearch/result/?q=%D0%94%D0%B6%D0%B … D0%B8%D0%BD%D0%B3

"Деветте живота на Александър Баденфийлд": http://hermesbooks.com/devette-zhivota-na-aleksand-r-badenfijld.html

"Приказки страшни за деца безстрашни": http://hermesbooks.com/prikazki-strashni-za-deca-bezstrashni.html

"Имало едно време...": http://hermesbooks.com/imalo-edno-vreme.html

"Игри и забава за Коледа": http://hermesbooks.com/igri-i-zabava-za-koleda.html

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 18:18 от Анонимен

# 478
Получих смс-а от Еконт тази сутрин Simple Smile Надявам се, че ще се одобри, защото освен за нас, поръчах и за подарък на още 2 лапета.
Значи ще чакам отзиви!  Simple Smile

# 479
 поръчах днес.

Общи условия

Активация на акаунт