КИПЪР

• 119 342
  • 775
  •   1
Отговори
# 120
  • Русе
Ех, спомени - моите са пресни от края на септември.  Sunglasses

Бяхме в Агия Напа за четири дена. Изкарахме си чудесно. Отличен завършек на летния сезон. Мога да препоръчвам хотела - Fedrania Gardens Hotel. Нощувка 40Евро, закуска 5Евро на човек. Намира се на 20мин от Ниси бийч и на 20 мин от центъра. Понякога ползвахме такси 8-10 евро. От летището в Ларнака до хотела букнахме такси за 38 евро на посока, 4-ма души. Плажът Ниси бей - УНИКАЛЕН!

# 121
От къде тръгва подводницата с прозрачно дъно и виждат ли се риби, че детето го лъжа за втори път и ми е гузно вече, но на Корфу беше студено, на Родос обиколката беше никаква.

Тръгва от началото на Fig Tree Bay (в ляво, ако гледаш към водата от брега).
Има няколко корабчета с различни оферти откъм курс, времетраене и т.н. - виждат се риби, дъно, скали, капитанът се гмурна да храни рибите и се събраха много около него.
Но и без тази "захранка" е пълно с риби, плуваш си и даже ги загребваш.  Grinning

Най-хубавото време е през средата на октомври - топло е, без да е горещо....даже  не съм пускал климатик.

# 122
Ех, че хубави снимки, една лееека носталгия ме обзе, прекарах три години на този Остров на любовта, за жалост без да имам особено много време да го обиколя. И бих се върнала там само за почивка, но ще видим кога ще пуснат директни полети, че иначе не си струва.

# 123
Ех, че хубави снимки, една лееека носталгия ме обзе, прекарах три години на този Остров на любовта, за жалост без да имам особено много време да го обиколя. И бих се върнала там само за почивка, но ще видим кога ще пуснат директни полети, че иначе не си струва.

Има директни - на на Уиз Еър и на България Ер.

# 124
Днес има много хубави цени за юни с дискаунт клуба на Уиз, а утре предполагам и за всички останали.

# 125
Директни полети си има отдавна!Още преди 6-7 години съм пътувала и с Кипърски авиолинии и с България Ер.

# 126
А, то от Бг има, ама аз съм в Ирландия    Confused, трябва или през UK или през Букурещ да пътувам ...

# 127
  • София, България
ей, наши приятели, които живяха в Кипър няколко години сега са в Ирландия, в Дъблин, може би се познавате Simple Smile

# 128
ей, наши приятели, които живяха в Кипър няколко години сега са в Ирландия, в Дъблин, може би се познавате Simple Smile
Тук има много хора, живяли преди това в Кипър, и ние сме в Дъблин, твърде вероятно е да се познаваме, прати ми инфо на лични ако искаш Simple Smile

# 129
Здравейте на всички тук! Simple Smile
Искам само да вметна, че съм живяла на острова 6 години и съм отворена за всякакви въпроси, съвети, ориентири, местенца за хапване, красоти...

Кипър е едно уникално неземно красиво място - не го подценявайте и избягвайте. Няма как да бъдете разочаровани  Heart Eyes

# 130
  • тук-там
Аз питам веднага, че букнах полети за края на май. Били сме в Ларнака, Лимасол, Айя напа и нагоре до Паралимни - все в гръцко. Иска ми се тази година да посетим турската част - за море и плаж, не за разглеждане. Може би Кирения.... Как става придвижването от Ларнака - паспорти и.....с обществен транспорт? newsm78
А като хубави пясъчни плажове? Не държим на "спането" - и Олл-а.

# 131
Wild_rabbit, здрвей Simple Smile
За съжаление не мога да ти дам информация как да се придвижиш с градския транспорт, защото в Кипър той е на много ниско ниво. Автобусите на крайно неудобни, на рядко и общо взето в града ако искаш да стигнеш от един краен квартал до друг такъв ще ти трябват поне 3 часа отиване и връщане. Аз живеех в Никозия и за мен не беше проблем преминаването на границата, но на море там съм била само веднъж. Не останах очарована.
Можеш да си наемеш кола под наем и с нея да отидеш, разстоянието от Ларнака до Никозия е около 30 километра, с техните хубави пътища се минава за н повече от половин час. От там вече ще са ти нужни и пътни ( имаше варианти - в зависимост от това колко време искаш да бъдеш в турската част, плащаш различна сума, ние направихме ''паспорт'' така да се каже на колата за една седмица престой и платихме 15 евро, но това беше преди 7 години, със сигурност има промени)
Мога да ти препоръчам друга дестинация - Пафос, уникални плажове, места и красоти.  Hug

# 132
  • тук-там
Благодаря. Да и в райна на Пафос сме били - хубави хотели и "гледки", обаче ми трябва  пясък, а там е рядко... Laughing

# 133
За всеки случай погледни тук :

http://www.cyprusbybus.com/

# 134
  • София
Придвижването до плажовете в турската част не си представям как ще стане с градски транспорт. До тях просто не ходят автобуси. Иначе в турската част има уникални плажове, много по-малко населени от тези в гръцката част. В турската почти няма хотели. Ходили сме на плажа Глапсидес - северно от Фамагуста. Невероятен е - плитко, бистро, чисто море.
А плажът в най-североизточната част на Кипър в резервата Дипкарпаз е нещо, което трудно може да се намери някъде другаде. Чувстваш се накрая на света, сам с не повече от 10 човека на див плаж, дълъг километри.
Относно застраховките на колите, които се плащат в турската част - лятото цената беше 20 евро за 3 дни и 30 евро за 1 месец. Собствениците на фирмите за рент-а-кар не са много навити колите им да ходят в турската част, защото там тяхната застраховка не важи. Отивате на ваша отговорност и риск.

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 22:47 от dechy

Общи условия

Активация на акаунт