КИПЪР

• 119 337
  • 775
  •   1
Отговори
# 105
  • в града на вечния купон
Запазих си самолетни билети и ги отказах, като видях цените на хотелите за края на май........

Но не съм се отказала от идеята.

Ще следя за инфо за изгоден хотел-олинклузив,или поне закуска и вечеря

# 106
за къде гледа точно? странно ми е, че в края на май цените са високи, ние спахме на смешна цена в едно непретенциозно семейно хотелче - 50 лв двойна, като проверих от следващата седмица - около първи юни, цената беше почти двойна

# 107
  • тук-там
И ни е сме спали в края на май на ниски цени. Но в Протарас - много семпло и уютно градче - на 1 евро разстояние от Айя напа.  Laughing
Има супер плажове и всичко необходимо, не е толкова шумно.
Това беше хотела. Студио с кухня, но имат и изхранване. На главната улица и близо до плажа.

http://www.booking.com/hotel/cy/alva-elcothea-apts.bg.html?aid=7 … total;ucfs=1&

# 108
  • в града на вечния купон
или съм гледала скъпи хотели  newsm78
по скоро ще пробвам през БГ агенция ранно записване само за хотел

Но разчитам и на предложения от темата.

# 109
Странно...,на мен пък Ниси Бийч много ми харесва!Прекрасен плаж,никъде не съм виждала мръсотия.Направо съм влюбена в него!Е,ако идеш през август водата е различно по-чистота от септември или май примерно,когато си е направо кристална.Около плажа има хотели,да,но да е чак като в Слънчев бряг...,не мога да се съглася определено!То и самата Агия Напа си е съвсем различна от Слънчев бряг.Аз лично го препоръчвам с две ръце.Самата гледка от плажа много ми харесва лично на мен.Зависи какво търсите обаче,ако търсите спокойствие и уединение,определено не е за вас.Има един плаж до Кабо Греко,той и той мисля,че така са казва,последно сега май месец ходихме там,та там нямаше почти никой.Отидете там,ако искате да сте сами и на спокойствие.

# 110
  • тук-там
Скрит текст:
Странно...,на мен пък Ниси Бийч много ми харесва!Прекрасен плаж,никъде не съм виждала мръсотия.Направо съм влюбена в него!Е,ако идеш през август водата е различно по-чистота от септември или май примерно,когато си е направо кристална.Около плажа има хотели,да,но да е чак като в Слънчев бряг...,не мога да се съглася определено!То и самата Агия Напа си е съвсем различна от Слънчев бряг.Аз лично го препоръчвам с две ръце.Самата гледка от плажа много ми харесва лично на мен.Зависи какво търсите обаче,ако търсите спокойствие и уединение,определено не е за вас.Има един плаж до Кабо Греко,той и той мисля,че така са казва,последно сега май месец ходихме там,та там нямаше почти никой.Отидете там,ако искате да сте сами и на спокойствие.

Ако визираш моето изказване - не......, аз също много харесвам плажа. Peace И не само него. В ляво от него също има много хубави по-малки плажчета. Но самата Айя Напа ми дойде малко шумна и пренаселена. Все пак има  и доста обслужващ персонал, който живее там. Сергиите са си същите като нашите. Laughing
Хубавото е, че не е толкова "високо" застроена - няма ги нашите мастодонти. Peace
Много го харесах Кипър, ще затретваме, че и повече. Идеалното близко място, заедно с Крит за ранно или късно море. Тази година сменихме с Дубай.....ами.....не става.

# 111
  • София
Предполагам визира моето мнение за Ниси. Аз го видях между 16 и 25.06. и определено тогава не беше моето място. В турската част на Кипър открихме прекрасни плажове, които бяха много по-малко населени, с по-чисто море, на които се чувствах прекрасно.

# 112
  • тук-там
Предполагам визира моето мнение за Ниси. Аз го видях между 16 и 25.06. и определено тогава не беше моето място. В турската част на Кипър открихме прекрасни плажове, които бяха много по-малко населени, с по-чисто море, на които се чувствах прекрасно.

И аз съм нацелила Кирения за следващия път. Peace
А за Ниси - дори и в края на май имаше предавания на MTV или The Voice... Peace
Но си струва - за ден -два.

# 113
  • София
Ние бяхме отседнали в апартамент на 200м от Ниси, но пътувахме почти всеки ден 30 км до плажа на север от Фамагуста. Иначе се разходихме и до Кирения и околностите. Определено има доста исторически забележителности в турската част. Иначе е по-мърлявичко и много не говорят чужди езици, но има невероятни места. А най-североизточната част - Дипкарпаз е резерват с девствен плаж и диви магарета. Човек се чувства на края на света.

# 114
 Кои хотели препоръчвате в Ая Напа?

# 115
Когато стане мрачно, студено и дъждовно, човек започва да мечтае за нещо светло, топло и слънчево.
Това е моментът, когато е хубаво мечтите да се претворят в реалност, да скокнем на първия самолет и да отлетим към някой топъл остров...като Кипър например.   Sunglasses

Следва кацане в Ларнака и трансфер до Протарас, до:

Кой би ползвал тези басейни:

(с изключение на тези де):

...при наличието на това море, с температура на водата от 28 градуса по средата на октомври:   Mr. Green

А какви изгреви само, а?  Wink

Известният плаж Fig Tree Bay /Заливът на смокиновото дърво/ - носител на син флаг и е третият най-добър плаж в Кипър.
Храсталакът, който се вижда, са смокини:

И ето от самия плаж:

...както и от залива:

Други симптатични малки плажчета:

Стига плажуване, време е за освинванье:

Какво ли да си поръчаме...?  newsm78

Разбира се, че "мезе"  и пийенье:   #Crazy

Удрииииий!    Laughing
Таа мачка не е наща!    Mr. Green

На другия ден удряш едно кефирче и си готов за нови подвизи и атракции:

Това ми грабна окото:

Рипнах на борда....че и под него:

Кириз перде:

...и над борда:

...вече мноо под борда:

...и около борда:

"Мостът на влюбените" над Cavo Greco:

Cavo Greco:

Дълбочина около 10 метра:

Пещера акулата:

След 6 нощувки в Протарас, последва Ларнака, пускайки котва тук:

Ларнака също ми хареса, последва плажуване:

...и разходки:

...и такаааа....до вечерта, когато трябваше да се хапне и пийне за зареждане на батериите:

След което а'ре пак юруш:

Църквата Св. Лазар, в която са мощите му......нЪл се сещате - "Стани, Лазаре!"

На другия ден - кайве:

...и go home:

И те така!   bowuu

Дииииий ЕНД!   Grinning

П.П. Не ходете на почивка в Кипър и не разказвайте колко е хубаво  Wink - нека не го превръщаме в гръцки или турски курорт, пълен с нашенци!  Mr. Green

# 116
  • тук-там
Ееее, благодаря - върна и моите спомени от Протарас и Ларнака. Догодина пак.
Ама октомври, не май. Peace Да удължим лятото.

# 117
Еха, браво, ще те питам по някое време, като започна да правя програмата. Наехте ли рент-а-кар? Ако ДА, кажи как се справя човек със шофирането. Къде точно са малките плажчета, особено последното.
Средата на юни как е температурата на водата, знае ли някой?

# 118
Ние бяхме в края на май, ставаше за къпане, но не беше много топла водата.

# 119
От къде тръгва подводницата с прозрачно дъно и виждат ли се риби, че детето го лъжа за втори път и ми е гузно вече, но на Корфу беше студено, на Родос обиколката беше никаква.

Общи условия

Активация на акаунт