КИПЪР

• 120 632
  • 775
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Miroslava Petkova, може и автобус 425 да хванете от летището -  последните са в  23:15 , 23:35 и 23:55ч., ако ви устройва маршрута. https://www.cyprusbybus.com/routedetails.aspx?id=106

# 601
На Piale Pasha резервирах апартамент в Seagate Apartments. На картата като гледам не е невъзможно и с автобус 425 да се придвижим, но предвид часа и двете деца, не знам дали бих рискувала. Някой път изглежда уж близо на картата, пък.. Информацията ми е много полезна все пак. Мислех, че в този час няма вече градски транспорт.

# 602
Летището е далеч от града. Половин час с автобуса, че и повече.

# 603
Вечерно време няма трафик, а и те са на 5 км от летището, на Макензи. За 5 км с такси няма да е голяма сума.
Автобус 425 тръгва от горното (второ) ниво на летището и се минава по едно мостче към спирките.

# 604
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не мисля, че някой гледа разстоянието. Simple Smile
летище + турист = 20 евро най-малко.
Wink Фламингото е на половината път до нейния хотел и винаги е било по 20 евро.
но е удобство и когато пак ходим пак ще е с такси.

# 605
Добриня, с теб явно в квартала няма да се срещнем, но поне в Кипър може  Joy

# 606
остани си в квартала април месец и ще разходим зверовете Simple Smile

# 607
Децата демек.
Сори за спама.

# 608
твоят кавалер и питбулята на големия син.
Simple Smile децата ще се разхождат сами.

тъй и тъй сме наспамили темата...
разходете се непременно до свети Лазар - на пешеходно разстояние ви е. и не пропускайте музея към него.
близичко ви е и музея на дантелите и занаятите. не е нещо извънредно и изключително, но ще можете да видите как плетат онези прочути дантели и ще видите стан на живо. Simple Smile
а точно отсреща, в сграда, която пропускахме сто пъти, зашот прилича на банка, има археологическа и етнографска експозиция.
интересно е. сградата е стара къща, дом на богата фамилия и всичко в нея е дарение от тази фамилия.
близо до свети Лазар е Такис кебап Simple Smile в квартала има кафета, ресторанти, закусвални...
най-прекрасното за мен DSTRKT.
Simple Smile

# 609
На Piale Pasha резервирах апартамент в Seagate Apartments. На картата като гледам не е невъзможно и с автобус 425 да се придвижим, но предвид часа и двете деца, не знам дали бих рискувала. Някой път изглежда уж близо на картата, пък.. Информацията ми е много полезна все пак. Мислех, че в този час няма вече градски транспорт.

Може да си извикате такси, тогава ще ви таксуват, колкото е на апарата. Не съм ползвала такси от 2-3 години, нo първоначалната такса през деня беше 2.5 евро, сега предполагам е около 3-4 евро

# 610
не мисля, че някой гледа разстоянието. Simple Smile
летище + турист = 20 евро най-малко.
Wink Фламингото е на половината път до нейния хотел и винаги е било по 20 евро.
но е удобство и когато пак ходим пак ще е с такси.
Пътувахме март 2020 от Финикудес в 7.30 сутринта в неделя и за двама беше 12€. Хванато от стоянката отпред пред заведенията. Вероятно от летището е по-скъпо. Пък и инфлация може да гонят...

# 611
февруари 2022 и още два пъти след това Simple Smile да търся ли дати?
от летището до Фламинго всеки път по 20 евро.

# 612
Здравейте, изчетох цялата тема - благодаря за изчерпателната информация относно плажовете, разстоянията и транспорта. Това ме отказа от Раян Еър и ще летим с Уиз до Ларнака. "Обходих" крайбрежието в Гугъл Мапс, накрая запазих хотел в Агия Напа. Ще бъдем за 7 нощувки, но се чудя дали да не ги разделим и да имаме 3 в Лимасол?

Последните ни пътувания бяха доста интензивни, отиваме основно да си починем и вероятно ще се запишем на някоя от екскурзиите с лодка и шнорхелинг, няма да обикаляме. Търсим основни плажове.

# 613
За плаж Агиа Напа, Протарас, Конос бей са перфектни, не е лош избора

# 614
  • Асеновград
Здравейте. Искам да попитам дали някой може да ми даде отзиви за хотел Пенелопе в Кипър .
Това е описанието му за локацията: Хотел Пенелопе Бийч се намира на 3 минути пеша от плажа. Само на 50 м от пясъчния плаж Пернера. В рамките на 100 метра от хотела ще намерите минимаркети, барове и ресторанти. Град Протарас е на 2 километра, а международното летище Ларнака е на 50 километра.

Никога не сме били в Кипър, чудим се дали да сменим морето от Гърция в Кипър това лято. Не знам как са плажовете, дали ще е хубаво да сменим, нищо не знам. Моля, ако някой има отзиви за хотела, да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт