КИПЪР

• 120 630
  • 775
  •   1
Отговори
# 615
Щом си в Протарас най хубавият плаж ти е на 15-20 минути с автобус- Ниси в Агиа Напа.

# 616
Потвърждавам, че Ниси в Агиа Напа е много хубав плаж. Красив, пясъчен. Но съм го виждала само извън сезона.
Една българка срещнахме в Макдоналдс там и тя ни каза, че много вятър духал винаги там и особено лятото.
Не знам доколко е вярно.
Друг е въпросът, че ни казаха също, че лятото в Кипър било 40-45 градуса. Това е по-горещо от Гърция. Rolling Eyes
На такива жеги май не сме навити да рискуваме...

# 617
В Кипър съм ходила юни и септември. Това е времето за плаж.

# 618
Здравейте. Искам да попитам дали някой може да ми даде отзиви за хотел Пенелопе в Кипър .
Това е описанието му за локацията: Хотел Пенелопе Бийч се намира на 3 минути пеша от плажа. Само на 50 м от пясъчния плаж Пернера. В рамките на 100 метра от хотела ще намерите минимаркети, барове и ресторанти. Град Протарас е на 2 километра, а международното летище Ларнака е на 50 километра.

Никога не сме били в Кипър, чудим се дали да сменим морето от Гърция в Кипър това лято. Не знам как са плажовете, дали ще е хубаво да сменим, нищо не знам. Моля, ако някой има отзиви за хотела, да сподели.

7.7 има хотела в Букинг, аз под 8 оценка не рискувам. На плаж е, но базата ми изглежда малко ретро и все едно съм в почивна станция в Кранево.

# 619
Пернера и Капарис са заливи и плажовете не са много ок - по-каменисти, малки, тесни. Съвсем наблизо обаче е ивицата, която тръгва от плажа Яна Мари (в курорта Протарас) и стига до Фигтрий бей. Тя е дълга, широка, с хубав пясък и чиста вода. Има и много барове, водни спортове, магазини наблизо. Мисълта ми, не е нужно да се тича всеки ден до Агия Напа за плаж. И по принцип, ако искате по-спокойна почивка, не е за вас Агия Напа. Там се събира утайката на света, буквално!

# 620
Никога не сме били в Кипър, чудим се дали да сменим морето от Гърция в Кипър това лято. Не знам как са плажовете, дали ще е хубаво да сменим, нищо не знам. Моля, ако някой има отзиви за хотела, да сподели.
Не знам къде точно ходите в Гърция, защото има доста различни места, но в Кипър има много хора.
Горещо е. Аз гръцки чар за Кипър в активен сезон не заменям, но е възможно да има и други мнения.
Зима-пролет по бива там.

# 621
В Кипър наистина е 45-47 градуса през юли и август, което в комбинация с високата влажност, е направо убийствено за непривикнали. Аз не бих сравнявала с Гърция. Всяка държава си има плюсове и минуси и чар във всеки от сезоните. Сигурно ще ви е интересно да почивате в Кипър (няма, ама нищичко общо с Гърция), така че не пречи да пробвате.

# 622
Здравейте! Плануваме почивка в Агиа Напа. Полетът ни ще е до Ларнака, но се каца късно и автобусите няма да ни устройват.
Искам да попитам, тези от вас, които са ползвали такси, предварително ли са букнали или на място е имало свободни? В букинг ми дава цена от 60евро в посока, не знам това много ли е, малко ли е.. И ако има забавяне на полета, също не знам как стоят нещата.
Благодаря предварително!

# 623
Такава е цената от доста години насам. Букнете го предварително и дайте номера на полета, така шофьорът може да си провери за закъснения и да ви чака колкото и когато трябва.

# 624
  • София
Резервирането на такси през Букинг е много удобно. При резервацията се въвежда номерът на полета, шофьорът знае кога каца и чака 45 минути след кацането на самолета. И след това знае къде трябва да те закара - няма нужда от обяснения. На мен ми дава и 10% отстъпка от цената - не знам дали не е защото съм Genius 3. Много съм доволна от тази услуга.

# 625
Благодаря ви за бързите отговори! И на мен ми дава 10% отстъпка и с нея е 60 евро. Обмисляме все още и вариант с кола под наем за всичките дни, но видях, че имат междуградски автобуси и разни организирани турове и май не си заслужава.

# 626
Благодаря ви за бързите отговори! И на мен ми дава 10% отстъпка и с нея е 60 евро. Обмисляме все още и вариант с кола под наем за всичките дни, но видях, че имат междуградски автобуси и разни организирани турове и май не си заслужава.
Може да видите каква е цената за вашите дати и брой хора на https://www.shuttledirect.com/en/ или
https://gettransfer.com/en
И в двата сайта сме запазвали трансфери многократно из Турция, Крит и другаде.
Понякога (в shuttledirect) дава споделен трансфер с автобус с други хора, но ако няма хора и само нас са ни возили на половин цена на таксито (примерно).

Първият линк не ми се отваря директно, трябва да се копира и постави в друг прозорец.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 23:39 от Розова маслинка

# 627
Преди имаше и shuttle bus от летището в Ларнака до Агия Напа - цената беше 9 евро в посока, стига за около 45/ 60 минути. Kapnos airport shuttle-намира се на изхода на летището, може да букнете онлайн, може и на място.
Потърсете го!

# 628
Благодаря ви!
За kapnos shuttle, в сайта излиза, че правят трансфери само между летищата, не и до отделните градове.
Така или иначе мисля седмица, две преди пътуването на букна трансфера, може до тогава да пуснат и тези бусчета. 😊

# 629
И аз четох за тези бусчета, но в текущото разписание не фигурира Агия Напа. Дали защото е извън сезон?

Общи условия

Активация на акаунт