КИПЪР

• 120 590
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
  • Велико Търново
Бихте ли споделили повече подробности

# 676
  • София
Бихте ли споделили повече подробности

Ами, вървиш по главната търговска пешеходна улица в гръцката част в 17,30-18 часа. Всичко е оживено, магазините работят, кафенетата са пълни:
Скрит текст:

Изведнъж в средата на улицата има граница - павилионът зад котката: Simple Smile
Скрит текст:

Подаваш личната карта. Simple Smile Следват необитаеми къщи от същата улица, които са в ничия зона. И след малко влизаш в турската част, където в 18 часа е мъртвило. Тук-там се среща някой заблуден чужденец Simple Smile :

Скрит текст:

Затова се върнахме в мелето, за да похапнем:

Скрит текст:

Предполагам, че в светлата част на деня е по-различно, но така и не успяхме да повторим тази пешеходна разходка. Simple Smile Не ни стигна времето.

# 677
Сега се сещам, че и във Фамагуста бях изумена колко рано затваря всичко и колко малко хора има. В Кирения около пристанището не е така.

# 678
Ние минахме в турската част на Никозия по обед. Всичко работеше - магазинчета, заведения, закрит пазар има. Обядвахме много вкусно за без пари. Ядки си купихме от закрития пазар, там платихме в евро, нямаха терминал. Много чужденци имаше, чакахме 20 мин на опашка на границата.

# 679

Ами, вървиш по главната търговска пешеходна улица в гръцката част в 17,30-18 часа.
Това е главната търговска улица в старият град, не в Никозия. Вероятно е имало някакъв празник в турската част, когато сте ходили, защото магазините там са с по-дълго работно време от тези в гръцката.
От тази част само не може да се добие реална представа за турската част на Никозия

# 680
Турската част на Никозия изглежда по-прилично само по главната уличка от КПП до Гирне капъ и около джамията и хана. Страничните сокаци са потресаващи руини с очукани таратайки, но обиколих почти всичко от интерес. Simple Smile Голямата (готическа) джамия е в ремонт със скелета. През деня имаше много хора само до и в Буюк хан, включително организирана българска група. Simple Smile
Тази година ходих по трети март и имах две нощувки в Кирения (и една в Ларнака заради ранния полет). Последно бях там точно преди три години, дни преди ковид, и има разлика. Още по-очукано и празно ми се видя в Северна Никозия. Цените в турската част са повишени и вече хич не са ниски. Седнахме във Фамагуста на известно заведение - порция кебап, няколко зеленчукови разядки, йоуртлама за мен (гриловани зеленчуци с йогурт), кола, бира и вода - 50€ с бакшиша...
За Кирения също се оплакваше хазяйката, че е 10€ една пица (нищо и никаква по нейни думи, аз ще ти направя по-хубава и направи Grinning).
На връщане в неделя следобед на гръцката част от границата казаха „който има ЕС паспорт да минава“ и всички минаха. Grinning

# 681
  • София
От тази част само не може да се добие реална представа за турската част на Никозия
Далеч съм от мисълта, че съм видяла нещо съществено за половин час обикаляне. Simple Smile Надникнахме в хана, джамията и тъй като беше почти зловещо празно, бързо обърнахме към цивилизацията. Просто отговорих на въпроса как се минава границата пеша. Иначе добих някаква представа от Северен Кипър, защото го обикаляхме 3 пълни дни с колата. То 3 дни са твърде недостатъчни, но все пак видяхме доста неща.

# 682
Турската част на Никозия изглежда по-прилично само по главната уличка от КПП до Гирне капъ и около джамията и хана.
Турската част на Никозия изглежда съвсем прилично във вътрешността на града, няма особена разлика с гръцката.  За това писах, че когато се влиза от Лидра не може да се добие представа.

# 683
  • София
Днес си закупих билети за Пафос за октомври и съм много доволна,имаше и намаление. Бихте ли препоръчали места за хапване и бюджетно място за настаняване.
Ще сме си само там , няма да обикаляме, кратко бягство.

# 684
Аз бях в King’s hotel, не е лош. Има и басейнче. На пешеходни разстояние от плажовете (а в обратна посока и до центъра), автобусът от/до летището спира наблизо

# 685
  • София
Здравейте! Купих билети и резервирах за октомври за Ларнака, Livadhiotis City Hotel. Компания сме от 7 човека и се чудя как най-удобно и изгодно до си придвижим летище-хотел-летище. За първи път ще сме в Ларнака и в Кипър като цяло. В темата за Booking, видях мнения за Shuttle Direct. В сайта цена е изгодна, посочва се всичко (полети, отиване-връщане), изглежда ми ок. Някой може ли да сподели опит, мнение, препоръка с шатъли и/или таксита. Ще съм Ви благодарна Simple Smile Следващата стъпка ще е да търся и изпитани места за хапване Simple Smile

# 686
Здравейте! Купих билети и резервирах за октомври за Ларнака, Livadhiotis City Hotel. Компания сме от 7 човека и се чудя как най-удобно и изгодно до си придвижим летище-хотел-летище. За първи път ще сме в Ларнака и в Кипър като цяло. В темата за Booking, видях мнения за Shuttle Direct. В сайта цена е изгодна, посочва се всичко (полети, отиване-връщане), изглежда ми ок. Някой може ли да сподели опит, мнение, препоръка с шатъли и/или таксита. Ще съм Ви благодарна Simple Smile Следващата стъпка ще е да търся и изпитани места за хапване Simple Smile

Прочетете 1-2 страници назад, коментираме шатълите. Ако сте 7 души според мен си вземете такси, имат много таксита лимузини и ще се съберете (освен ако нямате много багаж).

# 687
Здравейте, някой да е ползвал колело род наем в Протарас и дали е удобно Blush

# 688
  • София
Знаете ли дали в Ларнака има разходки с лодка? Както в Босфора например, някакъв такъв тип кратко круизче за около 1 час. Търсих в интернет, но не намирам нещо подобно...

# 689
Има, да. Ще ги видите на пристанището и ще си изберете.

Общи условия

Активация на акаунт