Кюретаж и забременяване след това - 45

• 22 855
  • 718
  •   1
Отговори
# 660
Flower Fairy Не се шашкай не винаги тези зацапвания са опасни Peace

# 661
  • София
Flower Fairy не знаех, че е такава ситуацията. А и щом не се напрягаш допълнително... Познавайки мен си само за това щях да мисля и по-добре да ме види някой (дори и не моя док) , за да се успокоя. Но всички сме различни  Grinning  Радвам се, че нямаш болки и дано не се появят преди 39-а седмица!   fingerscrossed

# 662
  • NE
Мерси момичета, но опита ми показа че е нужно и търпение. Аз видях сакче в понеделник и това ме успокоява донякъде. Отделно предният път за 1 ден обиколих 3 лекари накрая завърших с два кюретажа. Общо взето се моля хапчетата да си свършат работата. Симптомите ми са на лице - подути и болезнени гърди и често пишкане. Второто е по-достоверно защото няма как да се повлияе от лекарствата. Peace

# 663
Flower Fairy в коя седмица си?

# 664
  • София
wave, изследването е за вродени тромбофилии, и почти всички тук си го правихме. Тези, които имат отклонения са на препарати, които разреждат кръвта.
Аз не пиша, защото няма какво да пиша. Само чета и гледам изкъсо какво се случва с вас, особено с Flower Fairy.
pep.si , пиши по-честичко! Аз бих отишла на море, но не бих се потопила над колената. Бих стояла под чадъра, бих се разхождала  Peace Все пак изгубих бебето заради инфекция  Cry

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 14:40 от viper

# 665
  • гр.Варна
Добро утро мацки!

Аз изпратих днес детето на море с баба и дядо. За първи път се разделяме и отсега ми е мноооого мъчно!  Sad  Нямам търпение да мине прегледа в понеделник и да отида при него да си го намачкам  Heart Eyes  

Алекс, как си? Не пишеш нищо за себеси...

pep.si, аз съм ЗА морето. Ще се пазиш повече и ако искаш да си по-сигурна само ще се разхождаш във вода до коленете. Пак ще се чувстваш 100 пъти по-добре.  Wink

Киф твоят преглед кога е?

Деси, къде ще скиторите с малката?

mama_na_kiki не знам дали цвета има значение... Аз още не съм видяла девойката, а и тя трябва да изрови името на изследването, защото беше преди дооооста време. Вече има едногодишни юнаци даже, износени след злополучната бременност на фраксипарин. Това е лекарството, което предписват ако има проблем при изследването... Ако не се лъжа тук писаха няколко мами, които са на тази терапия. Дано някоя сподели какво трябва да си пуснем, за да сме спокойни и за това  Peace  Зузи, ако не се лъжа ти писа за фраксипарина. Ако бъркам извини ме, моля!  Hug  

Flower Fairy стискам палци всичко да е наред! Не можеш ли да отидеш да те погледне днес някой - до понеделник си има много време.  Rolling Eyes
Надявам се,че утре доц.Конова ще ми препоръча да си направя това изследване.
Моят гинеколог е убеден,че ще ми предпишат фраксипарин и аспирин протект без да ми е правил каквото и да е изследване.... Rolling Eyes Rolling EyesВ какви ли схеми ще се влиза,много скороще стане ясно!!!
Viper,а те ако са вродени тези тромбофлебии не би ли трябвало да имам проблем и с първата бременност??дали има възможност това нещо да се придобие??? Rolling Eyes Rolling Eyes

# 666
  • София
А, не знам. Аз си го направих, защото не беше много ясно дали първо бебето е починало в мен и съм се натровила, или аз съм развила инфекция, която е убила малката душичка. Оказа се второто, но след 4 месеца обикаляне по доктори и ненужни изследвания.
Ох, разплаках се, върнах се назад, спомних си много ясно болката, писъците ми, нещастието ми....

Малко ще спра да пиша, извинете ме

# 667
Феичке, почивай си, лежи, не се ядосвай и мисли позитивно; това, че ти се гади е хубаво; понеделник - добри новини  Hug
Защо имам чувството, че всяка втора бременност е с кървене или зацапване  Rolling Eyes

Вайпър  Hug 

Уейв, моя док го няма  Rolling Eyes, сега се чудя при друг ли да ходя или да го чакам да се върне..
Да пишеш как е минал прегледа при теб, дано си се изчистила напълно с цикъла  Praynig

А моето мнение по въпроса с басейни, морета и океани - нямам никакви мераци да се потапям, не ми е кеф, мръсно ми е, а пък и К ми не е бил чак толкова отдавна да рискувам с някоя инфекция  Peace

# 668
  • София
viper  Hug Съжалявам, че те върнахме назад.  Sad   И благодаря за информацията! Преди наистина може да сте го коментирали, но ето на - ние по-новите в темата не знаехме.

Киф ще пиша, разбира се! Дано се е махнало, че... не ми се връща обратно в "Майчин дом", освен ако не е за раждане  Wink  Аз бих отишла при друг лекар, за да погледне дали всичко е наред и да ме ориентира кога е овулацията. Не, че в момента правим нещо, но поне да знаем по кое време да я търсим после  Wink 

mama_na_kiki и аз точно това си помислих, когато братовчедка ми каза да го направя. Направо я отсвирих, защото аз имам вече едно дете. Дано да ми е жив и здрав!  Praynig  Ноооо... както писах преди, съседката също е имала едно дете и губи бебе при 2-а бременност. Или 1-те деца са ни късметлийчета, или сме се променили по-късно. Като чета колко момичета са на фраксипарин и имам чувството, че това вече е масов проблем.  Sad

# 669
  • гр.Варна
viper, Hug Hugне исках да те натъжа!Съжалявам! Rolling Eyes
wave,аз се рових из нета и попаднах на информация,че тромбофилиите може да са вродени или придобити.Ако са вродени се посещава лекар-генетик,а ако са придобити-имунолог!А лечението с фраксипарин предполагам,че си го плащаме сами Rolling Eyes Rolling EyesА ежедневните инжекции..?? ThinkingТова не е никак приятно!Толкова много въпроси ми изниква в главата.....
Снахата на моят шеф дълго време нямаше деца.После започнаха да ни молят да ги снабдяваме с фраксипарин,тъй като наши приятели работят във фармацевтична компания и ни го намираха на по-добри цени от тези в аптечната мрежа.Слава Богу,в момента се радват на малко,сладко момиченце!

# 670
  • NE
Пепси 5 г.с. + 3 дни. Досега сме констатирали плоден сак, който отговаря на седмиците. Peace
Киф Благодаря ти  Hug Той доктора ме предупреди за такова зацапване. Има и друго, че последните дни се пренатоварих прекалено много. Сега лежа и спа само и се чувства далеч по-добре. Ако трябва да лежа, само всичко да е наред. Praynig
WaveАбортите се случват толкова често, че е направо страшно. Още не мога да разбера къде бъркаме и защо ни се е случвало. Tired

# 671
Момичета, току що получих резултатите от тромбофилиите.
Съвсем лаишки прочетох най-отдолу, другото не го разбирам, и мисля, че са наред. Някой ако разбира да сподели мнение.
Скрит текст:
РЕЗУЛТАТ ОТ ГЕНЕТИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ:

Фактор V Leiden:
Хомозиготен носител по нормален алел

Мутация G20210A в Протромбиновия ген:Хомозиготен носител по нормален алел

Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:Хетерозиготен носител по мутантен алел

Генетичен вариант в гена на плазминоген активатор инхибитор 1 (PAI – 1): носителство на генотип 4G/5G:
Носител на генотип 5G/5G

Интерпретация на резултата:

Няма изменения в изследваните генетични фактори, свързани с предразположения към тромбофилични състояния.
Един месец стисках зъби докато излезе  Whistling започвам май да дишам по мъничко...

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 16:11 от *Звездичката*

# 672
  • have faith and be patient ..
това третото нормално ли е  newsm78

# 673
Доколкото прочетох, това е свързано с усвояването на фолиевата киселина - аз така или иначе си пия неофолик мета от повече от 6 месеца вече, с 1 ден прекъсване - в деня на К.  Прочетох, че хетерозиготното било по-добрия вариант от хомозиготното... Ама да не изръся нещо глупаво само от четене по форумите, като отида на преглед след поне 2 седмици ще стане ясно, какво ще ми се изписва, така или иначе имам и друго отклонение, в антинуклеарните антитела.

# 674
  • София
Киф започнала съм на 11 ден и ми се видяха две черти на 14ти и 15ти, пък може малко и на 16ти ден. Започнах на 11ти защото МЦ ми е средно 29 дни, реших че са положителни ,защото имаше доста подобни снимки в темата за ОВУ тестове, но грешката ми беше че не направих още тестове до отрицателен резултат. Явно не съм отчела правилно резултата, защоно МЦ ми дойде на 36ден, което означава че не съм била в ОВУ на 14-16ден!!! С такива неща повече не искам да се занимавам, само ме психясват! Хубаво е ,но не е за мен тази работа!
ЗА тромбофилиите с две думи се пускат генетични и имунологични изследвания-антифосфолипидни тела при майката и от там излиза има ли носителство или не. ТЕрапията е с аспирин протект и фраксипарин, клексан за разреждане на кръвта. Страхотна информация има тук http://lmpbg.org/now/home/index_new.htm
освен това има и форум Звездичка там може да попиташ, а проф.Кременски приема в МД на 14ия етаж безплатно. Има и безплатна консултация от генетик на 2 етаж! На мен ми откриха мутация в протромбиновия ген G210.... нещо си там и явно ще съм на медикаменти превантивно.
По-напред съм писала за визитата ми при проф.Кременски и при доц.Карагьозова, потърсете ги, те са точно свързани с тромбофилии! Питайте ме ,каквото се сетя ще споделя!
Хетерозиготно значи от един от родителите наследено, хомозиготно от двамата.
Звездичка моите изглеждат по-различно и там където пише,че съм носител на хетерозиготна мутация пише и че е нужна терапия и консултация със специалист. А при теб такима неща не пише Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт