Мнения за 32. СОУ

• 171 529
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Еми не знам, ама 32-ро не е ли по-добрият избор в сравнение с 18-то?
Аз пък смятам, че е тъкмо обратното Sunglasses

# 586
Да не си помислите, че провокирам някого, просто искам да разбера...щото и на нас тези училища са ни близко и са ни интересни. Аз за 18-то съм писал преди няколко години, когато се засякохме с тях на една почивка на спа-хотел и нашето беше още бебе, изключително възпитани, страхотни деца, бяхме в един хотел, учителките се грижеха за тях, направиха ми страхотно впечатление, само най-хубави неща мога да кажа. Но за съжаление училището е в много наркомански квартал, там е центъра за наркомании, градинката и околните заведения са нещо страшно, освен това в училището са близо 2000 деца, физкултурните салони далеч не стигат за всички, повечето нямат физическо или ако имат, го води класната им, а не квалифициран за това учител, а и отзивите за 5-7 клас не са добри...та това са ми въпросителните (никак не са малко впрочем:) и не са леки)

# 587
  • Sofia
Да не си помислите, че провокирам някого, просто искам да разбера...щото и на нас тези училища са ни близко и са ни интересни. Аз за 18-то съм писал преди няколко години, когато се засякохме с тях на една почивка на спа-хотел и нашето беше още бебе, изключително възпитани, страхотни деца, бяхме в един хотел, учителките се грижеха за тях, направиха ми страхотно впечатление, само най-хубави неща мога да кажа. Но за съжаление училището е в много наркомански квартал, там е центъра за наркомании, градинката и околните заведения са нещо страшно, освен това в училището са близо 2000 деца, физкултурните салони далеч не стигат за всички, повечето нямат физическо или ако имат, го води класната им, а не квалифициран за това учител, а и отзивите за 5-7 клас не са добри...та това са ми въпросителните (никак не са малко впрочем:) и не са леки)
Абсолютно същото си мислех и аз като вас,но до 4-7клас казуса с "наркоманите" не мисля,че ще ни се отрази,особено като водя и взимам сина си с колата,нооо...като стане по-самостоятелен ще му мислим.
Въпросът със спорта доста ме притеснява определено...надявам се близките години да има някакво решение

# 588
  • Sofia
Еми не знам, ама 32-ро не е ли по-добрият избор в сравнение с 18-то?
Аз пък смятам, че е тъкмо обратното Sunglasses
Много ме радва мнението ви Simple Smile дайте ми още малко светлина с повече подробности относно вашето мнение...аз всъщност не сравнявам двете училища-нямам база за сравнение,освен резултатите от матурите (това не е кой знае колко показателно също)

# 589
  • София
Какво Ви интересува по-конкретно?

# 590
И двете училища са с над 2000 ученика и проблеми с пренаселеността. В един и същ район са. Като цяло гледате устройва ли ви комбинацията езици и евентуално учител.
А малките матури 4 клас не са никакъв критерий. Нали знаете, че квесторите не са външни? Миналата година бяха и смешно лесни по някои предмети, това по мнение на детето. Сериозна е разликата в горен курс вече, доколкото виждам по бал след 7 клас 32-ро е доста по-напред от 18-то. Та всичко е относително.
Само да кажа, че в класа на детето в 32ро се премести тази година дете от 134-то / еврейското/, което пък се води още по-по-най.
Имам и познати, които се изнесоха от 18то / начален курс/ след горчив опит. Въпрос и на късмет при оформяне на класовете откъм деца, родители и учители.
Моето дете също беше прието преди години и в двете училища - живеем на гранична и за двете училища улица, избрахме 32ро и засега и детето, и ние сме ок с избора.

# 591
  • София
Моето голямо дете също бе прието в 18то  и в 32ро и избрахме 18то.
За малкото нямаше дилема.

# 592
Ако ще гледате нво, то гледайте нво след 7ми клас, това след 4ти е нелепост. 32ро категорично води ежегодно 18то по нво 7ми клас.
Аз съм учила в 134то и в 18то, за дъщеря ми избрах 32ро (1-4 клас, вече не учи там). Като база 134то е най-добро, следва 18то. Като обучение, среда в класовете и предлагани възможности според мен 32ро е най-добро. Живея в квартала, познавам се с много семейства с деца на възрастта на дъщеря ми, учащи и в трите училища и те също са ми база за сравнение.
Щом нво е критерий, ето табличка с успеваемостта на ДУ в нво след 7ми клас последните години. Вижда се, че 32ро всяка година са по-напред от 18то. Броят на децата е съизмерим. Това са двете училища с най-много ученици.

# 593
  • София
Ако ще гледате нво, то гледайте нво след 7ми клас, това след 4ти е нелепост. 32ро категорично води ежегодно 18то по нво 7ми клас.
Аз съм учила в 134то и в 18то, за дъщеря ми избрах 32ро (1-4 клас, вече не учи там). Като база 134то е най-добро, следва 18то. Като обучение, среда в класовете и предлагани възможности според мен 32ро е най-добро. Живея в квартала, познавам се с много семейства с деца на възрастта на дъщеря ми, учащи и в трите училища и те също са ми база за сравнение.
Щом нво е критерий, ето табличка с успеваемостта на ДУ в нво след 7ми клас последните години. Вижда се, че 32ро всяка година са по-напред от 18то. Броят на децата е съизмерим. Това са двете училища с най-много ученици.

Ако бъдем обективни, нито едно от двете училища не дава такова ниво на образованието в периода 5-7 клас, че да не са необходими допълнителни уроци, курсове и пр. За матурите след 7 клас. Съответно и тази статистика е изкривена.

# 594
Статистиката показва среда.

# 595
  • Sofia
Както казах, знаех,че 32ро е по-предпочитано и хвалено,определено! Знам и за НВО за 7ми клас...
Успех на дечицата и дано всеки е попаднал на мястото си Simple Smile

# 596
Като факт в момента свободните места за трето класиране в 32 са само 2, а в 18то, което бяха обявили мисля 44 за второ класиране, за 3-то са останали 30 свободни места, т.е. цял клас на практика. Но то като цяло този набор явно е по-малък, моето дете е от периода на наборите с бейби бума

# 597
  • София
Мисля, че 32 е по-добре 5-7 клас. Иначе до 4клас в 18то има много добри учителки.

# 598
Аз пък мисля, че и 1-4 клас 32-ро има предимство: отделен вход, отделен корпус, до който големите нямат достъп.
Голям недостатък на 32-ро, особено спрямо 18-то е двора (като местоположение и като площ). За мен 18-то има най-хубавия двор от всички училища в София: огромен и без в съседство да има натоварено движение.
Английският език в начален етап на 32-ро вървеше с добро темпо. Не мога да кажа същото за руския. По времето, когато дъщеря ми беше в 32-ро нямаше други езици в начален етап.
Завършила съм източен език в 18-то. Нито мога да си представя да се усвои от толкова малки деца, нито виждам смисъл, най-малкото, че ако не се практикува един език се забравя. Не си и представям момента, в който на дете му се наложи да отсъства по-дълго от училище (моята лежа 4-5 пъти в болница в начален етап), кой и как в домашни условия му помага да навакса по корейски? Но щом има търсене, значи хората виждат смисъл.

# 599
  • Sofia, Bulgaria
Моето дете е прието в 32 ро, първи клас, при госпожа Георгиева. В случай, че някой има впечатления от нея, моля да сподели Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт