Проточен бойлер за баня

• 8 157
  • 19
  •   1
Отговори
# 15

Колега,малко се палиш,нз защо.В кооперации без тец всеки има право при техн. възможност да ползва трифазен ток,а дали е същото не съм сигурен,по точно абс. не е така.

Кое не е същото? Формулата за мощността ли? Сериозно?

P=U.I.cosφ, ако трябва да бъдем съвсем точни. Но тъй като нямаме индуктивен товар, cosφ=1( φ=0) и го пренебрегваме.

Не зная кой има право на трифазен ток в къщи, но предполагам че твърде малко хора се възползват. Просто е излишно. В къщи ел.двигателите са за 220, а не за 380волта, като промишлените. И всичките домашни ел.уреди са на 220волта. А защо промишлените не са на 220волта? Именно заради необходимостта от по-големи мощности. Тоест формулата за мощността си казва тежката дума. Като вдигнем напрежението по-лесно достигаме големи мощности. Ако вдигаме само тока, ще бъде по-трудно. Това елементарна ел.техника.

Каква техническа възможност за 380волта??? Та нали навсякъде в жилищните сгради  ел.инсталациите са проектирани за 220? Трите фази идват от трафопоста и се разпределят равномерно по апартаментите. Само асансьорите са на 380волта.

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 00:20 от vl

# 16
  • София
 Аз писах,че моя проточен бойлер е 23кW,трифазен.Захранващия кабел е само за него и мисля,беше десетка.Бойлера е включен към тръбите за топла вода и захранва и кухнята.През лятото превключвам на еко-12кw и плащам общо 50лв/бойлер,котлони,фурна,телевизир,комп,осветление,пералня,прохосмукачка/През зимата на 23кw -130лв.за същите консуматори+ климатик.През зимата бойлера ми харчи повече,защото имам загуби за затопляня на тръбите до кухнята.Когато дойдат децата сметката ми скача двойно,заради една инверторна печка и повече готвене,пране...Сутрин водата е вряла/сега на 12кВ/,вечер тока е по слаб ,но пак трябва да се разстудява.През зимата,на 23кW също е гореща.Само по миналата зима,когато температурите паднахано -20гр. водата не беше необхоимо да се разстудява.
  Когато се купува такъв бойлер да не се гледа цената,а показателите.

# 17
Аз моя съм много доволна. Комбиниран е за баня и за мивка.
Използвам го вече няколко години без да ми е създал никакъв проблем.
http://technika.bg/product/5778/protochen-boyler-eldom-beta-7-6- … anya-i-mivka.html

# 18
 Joy
Аз моя съм много доволна. Комбиниран е за баня и за мивка.
Използвам го вече няколко години без да ми е създал никакъв проблем.
http://technika.bg/product/5778/protochen-boyler-eldom-beta-7-6- … anya-i-mivka.html

# 19
Здравейте .Имам запитване . И така  от няколко месеца живея в ново блокче , в което водата се затопля от слънчеви панели и до сега нямахме проблем с топлата вода , но ден два без слънце и топлата вода намалява драстично и се чудя какви мерки да взема защото си идват по мрачни месеци . Обмислям варианта за проточен бойлер обаче не съм напълно сигурен . Всяко мнение ще ми е от полза . Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт