18-то СОУ-информация за прием в първи клас 2013/2014г.

• 23 980
  • 235
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Когато ние подавахме документите в 18-то не ни искаха нищо освен да напишем, че детето има по- голяма сестра,която учи там- трите имена на каката и от кой клас е.

И аз написах трите имена на сина ми и класа ...

Според мен е редно да се срещнете с директор/зам.директор и да потърсите обяснение. Няма логика човек да води двете си деца в две различни училища Thinking

# 61
А кое предимство е с по-голяма тежест - брат/сестра или месторабота/местоживеене?

# 62
Мен ако питаш никое не е с особенна тежест.

# 63
  • София
А кое предимство е с по-голяма тежест - брат/сестра или месторабота/местоживеене?

Е, според мен брат/сестра - точно поради факта, че няма как едното да тичаш да го водиш в едно у-ще, а другото в друго.

# 64
Имам чувството, че неприемането на братя и сестри, на вече учащи в училищата е някак тенденциозно тази година. За първи път чувам толкова хора да се оплакват от това. Днес бяхме при личната лекарка и тя се оплака- същия казус в 107-мо... Confused

# 65
  • София
Да не говорим, че има майки, които трябва да си водят децата в различни детски градини. Това вече е абсурд. Каква е тази система, какви са тези критерии не знам.  Stop

# 66
Момичета, видяхте ли, че в сайта на 32 са публикували, че всички резерви са приети и откриват още една паралелка?  newsm78
Иначе май и  ние ще се насочим към 17-то.

# 67
Hellebore, побързай, ако искаш да сте в 17-то, че и там е бая пълно. Ние се записахме вече. Другата седмица купувам учебниците по френски  Mr. Green Страхотна им е програмата за изучаването на език Simple Smile
Сори за оффа Simple Smile
Те в 32-ро къде ще ги слагат тия деца ми е чудно  newsm78 Като чух директорката, че сега имали 2020 ученика. Не е ли много???

# 68
Ние живеем на Пиротска, работя на бул. Ал. Стамболийски. Кандидатствахме в 18 СОУ, като още с подаването на документи ме увериха, че почти нямам шанс.. Въпреки това, нито промених желанията, нито се отказах. Отидохме на интервюто с детето. Накраха го да си избере рисунка, питаха го за предстоящия Празник на детето, после към мен - няколко въпроса и приключихме с датата за родителска среща.
Детето беше много впечатлено от милата госпожа и с радост искаше да учи в това училище. Уви, не сме дори и в резервите! Да не ви казвам как се обяснява защо не е прието и колко тъжно му беше, сякаш не е дооценено. Радвам се, че не ни приеха, не бих искала детето ми да учи при такива честни и справедливи педагози!

# 69
Здравейте, искам да кажа, че от цялото ми ходене по мъките, свързано с първи клас в 18 СОУ бяха най - учтиви, приветливи и изчерпателни от самото начало - 14.01.2013г. до финалната права 31.05.2013г.  Категорично мога да кажа, че нашето семейство няма никакви връзки и за всенародна радост ни приеха. Вчера бяхме на родителска среща, в която за пореден път се уверих, че учителите и изобщо атмосферата са страхотни. Дано не съм в заблуда, но работата ми е свързана с много и най - различни по вид хора, с което мога да имам претенция за обективност в оценката си. успех на всички!

# 70
yanystan, и се регистрира специално, за да ни го съобщиш това?  Thinking Пожелавам успех на детето ти, но следващия път бъди по-изчерпателна в какво толкова се състои доброто отношение??? От едно подаване на документи и две минутен разговор с госпожата ли си създаде това мнение. Обективност в коя оценка???? От това, че цял ден общуваш с хора си правиш извода, че атмосферата в училището е страхотна??? Аз такива изводи бих си направила от резултатите от външното оценяване, например, но все пак това си е моето мнение Simple Smile

# 71
  • София
Mama na Misho наистина е съмнително да се регистрираш специално за да споделиш положително мнение, но и твоя отговор ми се струва заядлив ...

# 72
Извинявам се, ако така е прозвучал  Embarassed Просто ми стана супер неприятно от факта, че били супер изчерпателни - аз колкото пъти попитах и по телефона, и на живо никой не ми обясни нищо за критериите. Най-вероятно, аз съм афектирана от лошото отношение и затова така е прозвучало. както и да е - моите писма-оплаквания са вече факт, ще чакам официални отговори на тях и ще ви кажа какво се е случило. И сега да споделя с вас, че ми хрумна една идея - аз се замислих да сезирам и комисията за защита от дискриминация. Може да ви прозвучи глупаво, но де факто децата, живеещи в зоната на училището, които не са приети, са дискриминирани, защото трябва да пътуват до по-далечни училища. Вие какво мислите?

# 73
И сега да споделя с вас, че ми хрумна една идея - аз се замислих да сезирам и комисията за защита от дискриминация. Може да ви прозвучи глупаво, но де факто децата, живеещи в зоната на училището, които не са приети, са дискриминирани, защото трябва да пътуват до по-далечни училища. Вие какво мислите?
Ако питаш мен, няма смисъл. Първо, отговорът винаги ще е, че е училищата са автономни да приемат по собствени критерии - тоест Комисията не може да ги глоби, дори да излезе с решение, че има дискриминация. И второ това няма да ги накара да те приемат. Мнение.

# 74
О, аз не искам да ме приемат вече - записахме се в училище, тази драма приключи. Искам да им вгорча живота и да им пратя всички възможни проверки. И със сигурност работя по въпроса  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт