18-то СОУ-информация за прием в първи клас 2013/2014г.

• 23 980
  • 235
  •   1
Отговори
# 45
  • София (Възраждане)
Директорката ще намери оправдание, май въпросът е за РИО newsm78

# 46
Директорката ще намери оправдание, май въпросът е за РИО newsm78
И аз така мисля. Защото директорката ще излезе чиста, сигурна съм

# 47
  • София
Обявено е класирането и за 32 училище. Забелязах, че има дечица приети и в двете училища.

bla_bla а в района ли живееш? Или имате други предимства?

Да, а и по-голямото ми дете учи в училището.

# 48
bla_bla, значи имаш две предимства. Нормално е да са ви приели. То остана и вас да не приемат и щеше да е съвсем ужас Simple Smile

# 49
Освен, че набор 2006 е по-голям, кандидатстват много 2007, които тази година бяха ПГ в детските градини. Напрежението във всички училища е много голямо. Голямата ми дъщеричка учи в 134, но и там не сме приети!!! Не сме приети нито в 18то, нито в 32ро. Честно казано, направо съм скапана, а малката ми дъщеричка онзи ден вдигна Т, според лекарката е от напрежение, макар, че аз съм толкова привидно спокойна и по никакъв начин не и давам някакви поводи да се притеснява, напротив опитвам се да и обясня, че тава няма никакво значение и че тя така или иначе е най-умното дете.
На интервюто и на моето момиченце казаха, че "много се радват, че ще бъде тяхна ученичка на 15ти септември! Все още не съм и казала, че не са я приели. Всъщност мисля да и го спестя, като и кажа, че съм я записала в едно много хубаво училище, когато я запиша някъде...
Много съм разочарована...
Утре, ще ходя все пак да разговарям с директорката на 134 и после в 18то

# 50
Следя темата, защото едно познато детенце кандидатстваше, не е прието разбира се, но искам да ви кажа какво става с резервите, случаят ми е преразказан,уточнявам.  На една такава резерва са  й се обадили в края на 1-вия срок, ако иска да заповяда, знаете всичко става, хора се местят, на децата не им потръгва с даден учител и т.н. та  не всичко е "парлама" с резервите.

ПС Ева Тепавичарова в района ли живее, гледам детето и е в японската паралелка.

# 51
Е то детето веднъж като свикне с учителката и съучениците си как да го местиш след първия срок???

# 52
Някой успя ли да отиде до училището, аз така и не успях да изляза от работа в нормално време...

# 53
  • Sofia
И ние не сме приети нито в 18-то, нито в 32-ро.Не мисля да се занимавам с директорката/едва ли има смисъл/, винаги ще си намери оправдание.Предполагам, че не е толкова глупава за да я хванат как вкарва деца без предимство.
Както и да е.Интересно ми е към кои училища сте се насочили сега....??????
Както се казва:   А сега на къде..........  newsm78

# 54
30-то,45-то Peace

# 55
Ние отиваме в 17то в Западен парк с френски. Има транспорт и звучи добре. Много ме е яд, но нямам сили да се боря с вятърни мелници засега. И за края на първи срок - аз обсъждам с детето си къде и какво ще учи. След като го мотивирам да отиде в едно училище няма да го местя просто ей така. Все пак и той има мнение и преживява нещата.

# 56
  • София
Искам да попитам майките на деца, на които по-големите братче/сестричка учат в 18СОУ и не са приети по-малките им дечица - на какво мислите се дължи това - представихте ли копия на бележниците на големите деца в набора документи при кандидатстване, отбелязахте ли някъде изобщо, че едното дете е там вече?

Колкото до 134-то мисля, че там нещата са на етническа основа - една колежка на съпруга ми ми заявява гордо - нас ни приеха в 134, и аз съответно - оо,явно големи връзки си изкарала или някой в родата е евреин.
Отговорът бе - е, отбелязах, че свекито е еврейка и нямаше проблеми (понеже тя е разведена и детето и е с нейната БГ фамилия).
Та явно там това има значение, а "чистите" българчета както се казва - за тях си е зор да влязат там.

# 57
Когато ние подавахме документите в 18-то не ни искаха нищо освен да напишем, че детето има по- голяма сестра,която учи там- трите имена на каката и от кой клас е.

# 58
  • София
Когато ние подавахме документите в 18-то не ни искаха нищо освен да напишем, че детето има по- голяма сестра,която учи там- трите имена на каката и от кой клас е.

И аз написах трите имена на сина ми и класа ...

# 59
някой с мен за жалба? Аз съм твърдо навита да им стъжня живота. Ще я пусна и сама, но повече хора, по-добре. Аз мисля да действам по следния начин - жалба в инспектората и телевизия. Все пак си мисля, че ако ме подкрепите, е хубаво да сте записали детето в друго училище, за да не му направят живота черен след това.

Общи условия

Активация на акаунт