18-то СОУ-информация за прием в първи клас 2013/2014г.

• 24 012
  • 235
  •   1
Отговори
# 75
Интересно ми е какво ще излезе от тезипроверки. На мен лично ми обясниха, че понеже каката е 12 клас предимството ни отпада .

# 76
  • София
Сигнали за нередности трябва да има и то на всяка цена! Обществена тайна е, че се толерират определени училища в столицата, за съжаление.
Нямам първокласник, но от тази и други теми ми става ясно, че няма прозрачност в приема за 1 клас. Защо няма изнесени списъци с брой точки на всички кандидати, а само списък на приети деца и резерви по неясни критерии. Има какво да се иска определено и Mama na Misho има право да си търси правата. Трябва всеки от нас да заеме гражданска позиция, за да има контрол и качество в образованието.

# 77
Поздравления, Mama na Misho! Ако имаш нужда от подпис и името ми, съм насреща, мога да застана зад думите и мнението си.

# 78
Mama na Misho, аз смятах да направя същото със 134, така че те подкрепям напълно, ако имаш нужда и от мен- насреща съм. Смятам, че трябва да има по-ясни критерии и прозрачност в кандидатстването и приема в училищата. Тази година "въстанах" срещу "системата" и не се редих на денонощни опашки за записване. Избрах училища, в които тази истерия липсва, но неясните критерии и прозрачност те карат да мислиш, че има задкулисни игри, дори и да ги няма (в което обаче, аз, обаче, лично, много се съмнявам  Embarassed)

# 79
Не вярвах, че ще го кажа, но считам, че ИСОДГ е по-добър вариант от кошмара, който преживяхме. Считам, че трябва да натискаме за приемане на единна система, подобно на нея. Критериите са друг въпрос.
И продължавам да мисля, че от това има по - голям смисъл, отколкото от сигналите, защото какъв ще е резултатът от тях - проверка от Инспектората (или съответната Комисия), евентуално предписания и/или глоби и...нищо. Догодина - същото. Помислете.

# 80
Регистрирах се тук сега, защото ми дойдоха вече в повече злостните забележки на мамата на Мишо. Аз ще отвърна със същият тон, защото такива хора, това заслужават. Много се радвам, че Вашето дете не е прието в 18 СОУ. Това още повече издига в очите ми ръководството на училището. Такива злобни хора не искам да има около нас там. Да! Нас ни приеха! Вас не! Научете се да понасяте загуби. И мен би беше тежко, че не ни приеха в 20-то и в 32, но не съм тръгнал да плюя на ляво и на дясно.
Чета форума от една година за да се информирам за училищата, а и по други теми като пътувания и др.
Веднага ще се нахвърлите, че само за това съм се регистрирал. Да, познахте. Просто никой не иска да приеме истината и му е по изгодно да вярва в своята истина. Сигурно има и връзкари, но тока е - от място за ватман, та до министър председател. Сега какво, да скочим под влака ли. Аз за себе си знам, не съм използвал връзки за нашето дете и няма да използвам за напред. Трябва да знаете, че всеки човек си има някаква съдба. Аз вярвам в това и не искам да я променям по насилствен път. Детето си имаше късмет и влезе в градина, имаше късмет и влезе в 18-то. Ако щете вярвайте. Аз мога да се закълна в каквото си пожелаете.
Даже стоя и си мисля, добре де ако това е вярно, ако се влиза само с връзки, ние как така. Явно не е само с връзки. Връзкарите да са 10% останалото са си късмет. Аз не изключвам възможността важно значение да има и интервюто. Та, като дойде на интервю майката на Мишо и се наперила и детето и сигурно такъв перко, че няма да го взема разбира се. За какво са ми скандалджии в клас. За това някой замисля ли се. Че нормално е, като е елитно училище да си подберат елитни деца, а не разни побойници
Съжалявам за тона, но на майката на Мишо някой трябва да и подкастри крилете. (макар че пингвините не летят, какво като са птици)

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 10:07 от az-si-znam

# 81
А бе май нещо бях много мек. Я пак.

Ако накой от ръководството на 18-то чете този форум, моля ви не приемайте Мишо в това училище.

# 82
И аз мисля като Амели. Племенницата ми тази година кандидатстваше за 1-ви клас в няколко училища в Борово/Гоце Делчев. Във всички тези училища всеки критерий беше "облечен" в конкретен брой точки и така много лесно всеки родител може и сам да сметне колко точки получава неговото дете и да прецени дали има нередности в класирането. За съжаление, поне от официално обявените по сайтовете на 18-то, 134-то и др. училища в района критерии за кандидатстване, въобще не става ясно кой критерий колко тежи и как в действителност се класират учениците.

az-si-znam, ако не са класирали детето на Mama na Misho, защото тя изглежда скандалджия и детето е "перко", както се изразявате, това е 100% дискриминация, тъй като това не е отбелязано като критерий в правилата за прием в 1-ви клас. Разговорът с детето не би трябвало да има тежест в класирането, тъй като 1) не фигурира като критерий в план-приема на ученици в 1-ви клас и 2) доколкото знам общинските училища нямат право да организират приема си в 1-ви клас на база на изпит/събеседване (поправете ме, ако греша). Това не се отнася за държавните училища, каквото е 134-то, например, или НУКК в Горна Баня. Разбирам, че се чувствате пряко засегнат/а от постовете на mama na Misho, но според мен тя е ядосана на училището, не на родителите и определено е права за това, че няма прозрачност. Аз самата съм 100% сигурна, че не всички деца, които са приети, са връзкари, но и съм 100% убедена, че трябва да има ясни правила и прозрачност.
И последният Ви пост е много по-заядлив от всичко, което е написала тук mama na Misho.

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 10:25 от gertrudka

# 83
  • София

Ако накой от ръководството на 18-то чете този форум, моля ви не приемайте Мишо в това училище.

О-о-о, от ръководството четат и още как  Mr. Green

След скорошното ми посещение в училището /завършила съм го, за съжаление сега е потресаващо/ бих искала само да кажа, че Мишо има голям късмет, че не е там и az-si-znam, точно обратното, жалко за вас.

# 84

Явно приемът в "елитното" 18-то СОУ дава криле! Joy
Елитният родител на елитното дете с големия късмет вече се изживява като равнопоставен на директора на училището и си позволява да го съветва. Laughing
Пази, Боже, от дребнави хора и страсти!

Отсега усещам, че драмата за прием в първи клас ще е по-жестока от тази за прием в ДГ. Склонна съм да се съглася с Амели, че електронна система подобна на ИСОДГ е по-добрият вариант от сегашния крайно непрозрачен прием. Mr. Green

# 85
maminko нещо си в грешка. Нещо си точно на другия бряг. Преди е било олеле-е, а сега е ехе-е-е, затова не се учудвам, че си успяла да го завършиш. Е сега може да ме класирате вече на първо място по заяждане. С кеф си го заслужих. Ама каквото почукало, такова се обадило.

Като започнем от телефонните разговори, през подаването на документи и интервюто, трябва да ви кажа, че всички бяха изключително любезни и отзивчиви. На печелившите честито.

По отношение на това, кой е по-по-най заядлив, ще оставя хората да преценят. Нека да върнат малко и да прочетат отзивите на Мишовата мама и още някои други. Научете се да губите хора. Живото е пълен с провали. Вчера гледах един филм и точно това си говориха. Загубите ни правят по-мъдри. От тях има какво да се научи.

По отношение на правилата и на държавното училище, моля, моля. Винаги има правила и винаги има странични вратички. Не, че го подкрепям ама така си е, за съжаление. Че то по-голяма дискриминация и то на етническа основа от 134 има ли. За Горна Баня, какво, и там големи спекулации за връзки. Имат си изпит хората и това е. Така според мен трябва да бъде. Ако искаш да си елитно училище трябва да си подбираш децата. Мото дете чете и смята от 5 годишно, нормално е на интервюто да го харесат. Изпитните тестове за Горна Баня ги решаваше още миналата година.

# 86
Мислете си каквото си щете госпожо литъл,

да гордея се че съм елитен родител, гордея се че детето ме е в елитно училище, гордея се и това ми дава криле. И то големи, а не "малки"

Като пораснат и Вашите моля да напишете и вие нещо положително.

Знаех си, че ще обърнете внимание на заяждането ми а не на положителните отзиви. Просто си направих експеримент, и очакванията ми се потвърдиха.

Зовист и злоба. Защо ли си регистрирах. Да си ви оставя, спокойно да си злобеете, да не ви наливам само масло.

Училището е супер. На щастливците честито. На тези, които не са приети, само ще кажа - всяко зло за добро.  Поне аз така си казвам при всяка загуба. 

# 87
  • София
az, както казах жалко за тези токова изключителни деца, които четат и смятат от пет годишни, решават тестовете за Горна баня още от миналата година, много умнички и разумички, нормално е да бъдат харесани на едно "интервю".  bowuu

Както директорката спомена, едно толкова обикновено училище, чрез приказките на разни "елитни" родители се превърна в "елитно"  Joy

Споко, ще изкласите и вие Wink

# 88
Училището наистина е много добро , ако не беше така нямаше неприетите да страдат толкова.Днес ходих до 45-то и отбелязах разликата с 18-то и 32-ро още на вратата.Нормално е всички да искаме децата ни да учат в по-добро училище и да сме разочаровани ако това не стане. Всеки от нас си има своето право да се възмущава и радва, което е нормално. Успех на всички приети деца а на останалите стискам палци да попаднат поне на добра учителка.

# 89
аз съм изкласил вече, спокоен съм.

А за тези деца дето четат, пишат и смятат от 5 годишни не жалко, а дай боже повече такива

Общи условия

Активация на акаунт