В момента чета ... 19

• 44 382
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Мисля да започна тази...

# 61
  • на североизток от Рая
 Аз днес започнах "Яловата вдовица" и вече я преполових.
 Много хубава книга. Какъв красив език има Бойка Асиова. Прилича ми на стила на Хайтов.
 Леко и приятно вървя по страниците и не искам книгата да свърши.

Благодарение на svet се докоснах до тази хубава книга.  Hug

# 62
  • Ямбол
Мисля да започна тази...

Аз много я харесах миналата година. Страхотен съспенс, изчетох я буквално наведнъж и си пофантазирах и аз заедно с главната героиня.

# 63
От близо 2 месеца не съм писала в една от най-любимите ми теми. Поправям се, че ми липсваше/хте  Hug
Ще маркирам само какво съм чела:

Елегантността на таралежа - прекрасна, истинско удоволствие, като мехлем за душата и ума ми дойде тази книга. Като непретенциозно кафе изпито в префърцунен ресторант във Франция.

Пясъците на времето Сидни Шелдън - посредствена, след Лекарки на Шелдън, тази ми се стори недовършена, недомислена и написана набързо за отбиване на номера, не ми хареса.

Момчето в раираната пижама - има една пекрасна книга Странна случка с куче през ноща. Момчето...мога да определя като странен разказ за Холокоста - хареса ми, представен наивно през очите на едно дете, което не знае що е то нацизъм, но пак недовършена и леко недомислена ми остана. Въпреки, че автора умишлено я съкратил. Нещо като детска книга за възрастни но не съвсем.

Долорес - Кинг
Момичето, което обичаше Том Гордън - Кинг - Кинг няма да го коментирам, той ми е любимец. Долорес е особено добра, обаче.

Препрочетох от Кинг  Grinning:
Всичко е съдбовно
Сияние
Клетка
Гробище за домашни любимци  Heart Eyes
ТО
- 1 част

В момента чета Кутия с форма на сърце на Джо Хил - още не ме е грабнала, ще видим.

# 64
  • Den Haag
Благодаря за темичката   bouquet

Започнах "Пътуване с лек багаж" Туве Янсон

# 65
Почти прочетох Мемоарите на една гейша и много ми харесва,всичко е написано достачно подробно да можеш да си го представиш. Май съм сбъркана,защото мисля,че филма ми хареса повече,макар че го гледах отдавна..емоцията,която филма ми остави,ме впечатли повече. Може би все пак и защото филма беше първото ми запознаване с гейшите като цяло.

# 66
Вечната Амбър. Laughing

# 67
  • Benelux / Varna

Елегантността на таралежа - прекрасна, истинско удоволствие, като мехлем за душата и ума ми дойде тази книга. Като непретенциозно кафе изпито в префърцунен ресторант във Франция.

Много се радвам, че ти е харесала! Simple Smile

# 68

В момента чета Кутия с форма на сърце на Джо Хил - още не ме е грабнала, ще видим.

Няма и да те грабне!

# 69
Много се радвам, че ти е харесала! Simple Smile

Много Зори  Hug - прекрасна книга и филмът също.

Каси, ще й дам шанс, че от на Кинг поколението, да видим дали е наследил частичка от таланта на баща си, но за момента ми е разочароваща.

# 70
Е, то и синът на Айнщайн не е гений!

# 71
Прочетох "Морското вълче".Хареса ми.Започнах,а и вече преполових на Робърт Ван Хюлик.Интересна е.Първа среща с автора ми е,но мисля да не е последна. Peace
Има я качена в читанка.
http://chitanka.info/text/768-skelet-pod-kambanata
После мисля да прочета следващата от Японски загадки.Нещо Япония,Китай все натам ме влече тези дни. Laughing

# 72
  • на североизток от Рая
 Вече прочетох "Яловата вдовица". Наистина, красиво пише Бойка Асиова, увлича в историята, но като минах средата на книгата, усетих загуба на интерес. Имаше излишни подробности, които ми пречеха да следя нишката. Тъкмо говори за някой герой, тъкмо го е описала и сякаш съм се запознала с него, и изведнъж започва разказ за нещо съвсем странично и аз губех връзката. Това е единственото, което мога да посоча като кусур. Но пък то се случи доста пъти...

Скрит текст:
Яд ме е, че бебето на Враница няма име. Самата аз се чудех какво име ще му отива, но не измислих...А Враница си я изградих като мой образ. Хареса ми тази жена.
Иначе ви препоръчвам книгата. Ще се потопите в невероятния начин на разказване на авторката.

# 73
"Яловата вдовица" е преведена и на немски неотдавна. Как... и аз не знам - с този специфичен диалект?!

Скрит текст:
Например:
"Сънувал беше жена. А пророкът запрещаваше това. Минаваше за голям грях. Па да не разправя точно как я беше сънувал. То надхвърляше греха и отгоре. След такъв сън, както повеляваше Свещената книга, трябва да се изкъпеш в студена вода. Щом стана, с още неразсеялия се пред очите му женски образ, Аджисале се упъти към Кьошката. Водата в извора със сигурност е студена, еднакво и зиме, и лете. Като пиеш вода от него, зъбите ти изтръпват, па ако се изкъпеш, всякакви бели баджаци, заклещвали те през нощта за врата, ще ти изхвърчат от грешната глава и оная работа ще се сгужви между чатала и за онождане няма да се сетиш. Направи го това къпане точно както е писано в Корана. Баджаците от главата му не се изтриха, но до вечерта на другия ден се тръшна болен и кадъната зорлем го изправи на крака... Три го с първак ракия, налага го със счукан синап и люти пиперки на гърдите, вари му млади борови връхчета, да пие колкото може от горчивата отвара..."
Имам да ви разказвам за Уилиам Уортън ("Отвъд килера"), но тези дни нямам време.

Започнах "Когато господ беше заек", но засега не ме впечатлява особено.

Междувременно надникнах пак и в разказите на Бойка Асиова "Мъжко можене".

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 18:40 от svet65

# 74

Общи условия

Активация на акаунт