В момента чета ... 19

• 44 400
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Имам книгата Под сянката на свещеното дърво и скоро мисля да я започвам. Някой има ли някакви впечатления за нея?

# 76
Имам книгата Под сянката на свещеното дърво и скоро мисля да я започвам. Някой има ли някакви впечатления за нея?

# 77
Започвам да чета "Емине" на Теодора Димова.

# 78
  • USA, Steak State
Започвам

"Мъртво сърце" много ми хареса не разбрах кога отнесох последните 200 страници.  Mr. Green

# 79
# 80
  • на североизток от Рая
 Прочетох

Хубава корица има книгата, такова е и съдържанието. Авторката е от Варна, това е първата й книга.
 Интересно пише, разказва увлекателно, чувствах, че съм във Варна, която толкова харесвам и обичам.
 Представям си как ще се чувстват момичетата от Варна, когато четат книгата.
 Така описва Кооперативния пазар, битака, хайван-пазара, мириса на скара и прясна риба на пазара....Дори клошарите са описани толкова образно. Театъра, всичко....
 Хареса ми и идеята на книгата.
 Препоръчвам я.
 Накрая се натъжих доста. Жените с дъщери ще ме разберат.

Не всички момичета от темата посягат към книги от български автори, но прочитът на тази книга няма да ви отегчи.

# 81
neli mar4, благодаря ти за това ревю  Hug. Толкова ми липсва Варна, само след няколко дена ще си отидем там за цялото лято и на всяка цена ще я потърся да си я купя  Heart Eyes

# 82
  • София
Не съм чела нищо от съвременни български автори, даже не поглеждам към тези рафтове в книжарниците - някак си съм предубедена. Имам спомен от преди, че все като се заинтересувах от някоя бг книга и описанието на задната корица все ми се струваше твърде високопарно и превъзнесено (превъзнесено?). Все се споменаваше "българската действителност" и "периода на прехода". Както казах - предубедена, без да съм прочела нищо. Thinking
Уф, и сега като кажа, че оставих "Преспанските камбани" едва на 50-та страница, кой знае как ще ви прозвуча. Още преди да я започна имах колебания дали ще ми хареса - ами много сериозна и "мъжка" ми се стори и си рекох защо да се насилвам, като не е мой стил просто.
После започнах "Последната лекция" и почти я преполових, ама и тя нещо не ме радва.
А бе нямам угодия и това си е! Tired

# 83

Уф, и сега като кажа, че оставих "Преспанските камбани" едва на 50-та страница, кой знае как ще ви прозвуча. Още преди да я започна имах колебания дали ще ми хареса - ами много сериозна и "мъжка" ми се стори и си рекох защо да се насилвам, като не е мой стил просто.

А, нищо особено няма да си помислим. Hug Четирилогията на Талев съм я чела като ученичка и сега си мисля, че евентуално бих могла да препрочета само "Железният светилник".

В момента чета и "Грехът на Малтица" от Лиляна Михайлова, по препоръка от NeDa.  Heart Eyes
Много ми харесва, пренася ме в едни далечни времена...

# 84
  • USA, Steak State
Аууу как ме дразни текстовия формат без пряка реч в "Слепота"... чудя се дали ще я издържа така.

# 85
Радея,като не ти харесва няма смисъл.Книгите трябва да са удоволствие,а не досада.
Може след време да си промениш мнението,но дори и да не стане ние сме различни хора и вкусове всякакви.Аз обожавам Талев обаче няма да тръгна да хуля някой или да си мисля нещо лошо за него само защото не е на моето мнение или не харесва каквото и аз. Peace
Аз така преди години имах проблем с "Мамино детенце".В училище така и не можах да я прочета.Беше ми толкова досадна.Обаче след години я намерих в къщата на баща ми и понеже нямах друго за четене там в този момент я зачетох и какво стана...Взе,че ми хареса. Laughing
А ето у нас намерих книга,коя преди години харесвах и не я бях докосвала с години и като зачетох не можа да ми направи такова впечатление като навремето. Peace
Аз започнах поредната от Японските,но дали защото вчера четох една такава или просто не ми е ден за четене,но нещо не ми върви четенето и ще отложа за утре.Може да ми дойде вдъхновението. Laughing

# 86
  • Ямбол
Аууу как ме дразни текстовия формат без пряка реч в "Слепота"... чудя се дали ще я издържа така.
Ще свикнеш. И мен ме дразнеше, но после не спрях да хваля книгата. Нарочно е така, да се почувстваш сляпа.

# 87
  • София
В момента чета и "Грехът на Малтица" от Лиляна Михайлова, по препоръка от NeDa.  Heart Eyes
Нина, вадиш ли думи, че аз така четох книгата, даже сега я отворих и си намерих листчето : )
И филма ми хареса ...

Аз преоткривам Мигел де Унамуно, много хубави новели, прочетох дотук "Свети Мануел Добрия, Мъченик" ( мисля, че има и по-ново издание на "Захарий Стоянов") и "Повест за дон Сандалио, играч на шах".

# 88
В момента чета и "Грехът на Малтица" от Лиляна Михайлова, по препоръка от NeDa.  Heart Eyes
Нина, вадиш ли думи, че аз така четох книгата, даже сега я отворих и си намерих листчето : )
И филма ми хареса ...

Още не, в началото съм и си ги обяснявам по смисъл, ама явно ще трябва, защото постоянно изникват нови и нови непознати думи... Hug

# 89
  • Варна
Ще свикнеш. И мен ме дразнеше, но после не спрях да хваля книгата. Нарочно е така, да се почувстваш сляпа.
Не само. Това си му е авторски похват. И в "Пътуването на слона" е същото.

Общи условия

Активация на акаунт