В момента чета ... 19

• 44 361
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Разбира се,че ще споделя впечатленията си,момичета. Peace Искрено се надявам да ми хареса,защото съм чувала много положителни отзиви за книгите на Зола.

# 46
sexy_brunette , ще се радвам да споделиш после.

Това исках да напиша и аз. Вив ме изпревари.  Hug

И аз ще чакам отзиви. От Зола помня, че много ми бяха харесали "Вертеп" и "Нана", чела съм ги като ученичка и си спомням как жадно поглъщах страниците. "Жерминал" ми се видя много тежка и подтискаща книга, нещо подобно и с "Терез Ракен".

Тази седмица бях преуморена, не ми вървеше четенето и реших да подхвана нещо бързо четящо се. Вече трета книга чета на Франсоаз Саган - "Обичате ли Брамс?" и все не мога да я харесам. Много повърхностно ми звучи, трудно ми е да опиша. Иначе става за леко лятно четиво, усещам лежерната парижка атмосфера. След книгите й ми остава просто един спомен за емоция, съпровождаща четенето.

# 47
Продължавам да се боря  с :
http://www.bgbg-mamma.com/articul/15181/Post_Soc_Dot_Com.html

Не ми върви особено, въпреки че съм на половината.

# 48
Робърт ван Хюлик - Тигърът и маймуната

# 49
  • Benelux / Varna
Записвам се в темата със " Стъклени съдби" на Л.Филипова, засега ми харесава, но чета по много малко вечер, една, две глави, за повече не ми остава време и сили.

# 50
  • София
Довърших "А планините ехтяха".  

Ако имаше оценка 3,50 в Goodreads бих поставила нея. Но 4 звезди тази книга според мен не заслужава.
Останалото ще сложа в скрит текст, въпреки че не разкривам нищо от сюжета...

Скрит текст:
Това,което в най-голяма степен не ми хареса, бяха напълно излишните от моя гледна точка персонажи и странични сюжетни линии, които така и не се развиха. За мен остана загадка защо някои образи с потенциал не бяха развити за сметка на други без кой знае каква връзка с повествованието. Очаквах накрая всичко да се подреди като парченца от пъзел, но това така и не стана...

Общо взето за мен най-добрата книга на Хосейни си остава за момента "Хиляда сияйни слънца"  Simple Smile

# 51
  • Ямбол
Аз завърших "Аз преди теб" - беше ми малко предвидима, но все пак увлекателна.
Мисля да започна днес "Уличният котарак Боб".

# 52
  • София
И аз съм на "А планините ехтяха" на Хосейни. Преполових я вчера и с нетърпение чакам довечера да си почета пак от нея.  Grinning Определено е интригуваща и увличаща за мен. Ще прочета отзиви за нея, след като я завърша.  Hug

Буб, Виктор Пасков ми е любим автор! Много се радвам, че си го открила и споделяш мнението ми за него! "Германия - мръсна приказка" я четох в студентските си години (т.е. пред 20-ина години  Mr. Green ), но я помня детайлно и до ден днешен, все едно вчера съм я прочела... Ето такова впечатление оставя върху мен Пасков...

Нина, на Франсоаз Саган лично аз съм й сред почитателите... За мен тя не е интелектуален тип автор, просто е чувствена и сексуална, дълбочина има в емоциите, поне аз така я приемам и така я харесвам.  Grinning

Свет, аз пък съм чела само Birdy на Уортън и то супер отдавна... Но отзивът естествено ме заинтригува! Препоръчайте ми, какво негово да започна. Колебая се между "Художникът"; "Гордост", "Последна любов"; "Илюзии" и "Татко".  Hug

# 53
  • Кьолн
Аз в момента чета "Бегълката"от Карин Алвтеген. Страхотно романче! Хареса ми!

# 54
  • София, България
Аз да се похваля, че си чета "Параграф 22" и много ми харесва.
Подходих към книгата със страх, защото това е книгата, за която най-много мои познати са казвали "опитах се на два пъти да го прочета това чудо, е не става!"  Mr. Green Има някакъв масов мор покрай този параграф.  Laughing

# 55
Аз да се похваля, че си чета "Параграф 22" и много ми харесва.
Подходих към книгата със страх, защото това е книгата, за която най-много мои познати са казвали "опитах се на два пъти да го прочета това чудо, е не става!"  Mr. Green Има някакъв масов мор покрай този параграф.  Laughing

При мен обратното, любима книга е на почти всички мои приятели.
Чела съм я преди  време, точно излязла от тинейджърската  възраст, интересно ми е при едно препрочитане какво ли ще мисля сега.

# 56
„Франки Фърбо” – Уилям Уортън.

Скрит текст:
Много, много ми хареса. Дори и фантастичните елементи, дори и нещата, които зlучаха леко налудничаво, всичко ми хареса. Невероятна атмосфера. Първата половина, в която разказваше приказките за Франки Фърбо като че ли ми хареса една идея повече от втората част, която беше по-сериозната като че ли, засягаше по-сериозни теми.

„Петте четвъртини на портокала” - Джоан Харис.

Скрит текст:
Това беше първата книга, която чета от този автор. Започнах я без всякакви предварителни настройки и очаквания, но книгата много ми хареса. Изненада ме приятно. Най-ценни ми бяха отношенията между майката и дъщерята. Как децата не разбираме колко много усилия полагат за нас нашите родители, как се отказват от много неща заради нас, но когато това е скрито под наметалото на отруденото им ежедневие, ние не го осъзнаваме. И вечната тема за това колко може да са жестоки децата понякога.

„Небесните пасбища” - Джон Стайнбек.

Скрит текст:
Не беше от книгите на Стайнбек, които ще ми станат любими, колкото и да е харесвана по принцип. Бяха ми кратички самите глави, не успявах да почувствам отделните герои, много бързо свършваше едната история и веднага започваше друга.

„Огънят на пустинята” - Карен Винтер.

Скрит текст:
Книгата не беше нищо особено. Четеше се леко, бързо, с две думи неангажиращо четиво. Първата половина беше по-силна, но през втората вече историята стана много предвидима.

„Господин Ибрахим и цветята на Корана” - Е.Е.Шмит. Едно малко голямо бижу. Докосна ме, впечатли ме. Няма нужда от повече думи.

„Харем” - Колин Фалконър.

Скрит текст:
Хареса ми книгата, беше ми интересно да я прочета. Толкова много интриги, лъжи, заблуди, всевъзможни машинации, само и само да се издигнеш над останалите и да властваш! Всички действия на Хурем мога да ги разбера и оправдая, но това, че погуби собствения си най-способен син вече не го разбирам.

В момета чета „А планините ехтяха” - Холед Хосейни. Вчера я преполових, но определено засега няма чак такъв драматизъм и напрежение както при предишните му книги. Ще видя как ще продължи.

# 57
  • Пловдив
Благодарности и от мен за новата тема. И аз преди 2 години препрочетох Димитър Талев и съм очарована.

# 58
Все още съм на Льоса, но да не пропусна да се запиша. Hug

# 59
Аз преди малко започнах "Живата факла" на Стивън Кинг и след картко прекъсване мисля да се насоча пак натам.

Общи условия

Активация на акаунт