16-то тортено предизвикателство

• 9 132
  • 106
  •   1
Отговори
# 75
  • Vaudreuil Canada
madlene найлона и хартията са само горния кръг там е и белия фондан - реално има съвсем малко за издърпване навън и то минава лесно през дупката после си заглаждаш ръбчетата. Не съм поръсвала нишесте и не е имало проблем.

blueeye® и аз очаквах повече ама времето не стигна - даже накрая не беше ясно дали ще участвам. Бялото в дупката е фондан ама ти вече си го прочела  Wink

Единствено мога да отчета че би било по-добре ако подложката е покрита вече с един пласт фондан - по-лесно ще залепват цветенцата за него отколкото за гола подложка. Казвам го ако някой реши да си играе  Mr. Green

# 76
  • варненка от София
Днес обсъждаме тортите на Tocheto http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157634415455736/

и на madlene http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157634415862710/

Хайде дами, вие сте с обясненията.

# 77
Пускам едно много кратко обяснение, аз си мислех, че съм чак на 4ти... Embarassed
В интерес на истината не мислех да участвам, но като видях, че има толкова малко торти реших, че ще. Все пак имах  орхидея  Grinning
На мен самата тема не ми беше фаворит, бях гласувала за съвсем друго...и честно казано много се чудех какво да направя. Именно и по тази причина, почти се бях отказала да участвам. Всъщност много се впуснах в странични обяснения  Mr. Green
Преди време се заиграх да пробвам да направя захарни цветя и много ми хареса.
 Съвсем на скоро реших да пробвам да направя орхидея. След като вече имах орхидеята, се чудех как да я свържа с темата и така се роди идеята за саксия. За да се приближа до темата реших саксията да е леко ретро...Не съм планувала как точно да изглежда, просто действах съвсем без план  Mr. Green То и затова резултата е такъв  ooooh!
Исках саксията да е ламаринена, започнах да оцветявам с боя на прах разтворена във водка, но определено не ми се получи. Именно затова реших да я оставя в бледо лилаво.  Реших да не е идеално изгладена и формите да са по-криви за да изглежда като ръчна изработка. Не знам доколко съм успяла да го предам...
Това е засега от мен, Точе ще те коментирам утре  Hug Hug Hug

# 78
Благодаря ви момичета и  за хубавите думи и за критиките Wink Розите блескат защото съвсем леко са пръснати с бялата перла с еърбръша  Mr. Green Розите и въобще цветята които правя са смесица от пико и ково паста . Понякога може и само пико , зависи какво точно ми трябва Wink Тези май са на 80% с пикото

madlene Много ми харесва саксията с орхидеята Simple Smile Аз като минала вече  по този" път" ти казвам браво . Единственото което бих променила е цвета на саксията - пръскане , дъстване , цапане , боядисване , каквото се сетиш Wink Ама това си е лично мое мнение , така ги виждам аз нещата , ей на ти по друг начин си си ги видяла Simple Smile Simple Smile
 Tocheto Интересна идейка си ни спретнала , черешките ти са просто върховни   bouquet Не те познавам и не знам от колко време правиш тортенца (или по скоро колко си направила ) но виждам при теб един "стил" ако мога така да го нарека  на начинаещият - в което няма нищо лошо разбира се . Просто като видях тортата и си помислих , че сигурно правиш торти от скоро Wink Дано не се сърдиш Wink Чашката и чиниаката тук таме кривеят , листенцата на розата щеше да е по - добре ако са по естествено огънати някак си , а не така залепени за повърхноста Simple Smile Ами това е , едни такива дребни нещица ми направиха впечатление , които обикновенният човек естествено не ги вижда и които с времето или се прикриват или ръката става по добра . Аз да ти призная почти на всяка торта имам какво да си прикривам Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Давам пример веднага :-Р Кой писа , че сърчицата са му излишни ? Ами там са , защото отзад се получиха няколко балончета на фондана , ама от тия които не можеш да спукаш , защото докато точиш тестото те си се пукат и оставят неравност Sad Та за да скрия тези неща боднах 3 сърчица и направо продължих и на други места да тургам Simple Smile

# 79
  • София
Здравейте,

Аз за моята торта се вдъхнових от една снимка на, която имаше композиция представляваща следобеден английски чай... Естествено това което успях да направя е много далече от снимката, която ме вдъхнови. Това е първата ми такава торта в която съм рисувала фондана, а не съм го оцветявала. За кутията да кажа, че в снимката не присъстваше подобно нещо, но не се сетих на какво да постава елементите така, че да има и торта.

За рецептата ползвала съм 2 готови блата и м/у тях обикновени бисквитки, а крема е моя измислица.

За крема ползвах 400гр заквасема сметана, 400гр. бял шоколад, 1 пакетче ванилена захар, 1 пакетче желатин, и една готово сладко от вишни. Сладкото го сложих на едри порции в крема, след като го бях изляла във формата,  стана много ефектно. 

bouquet

# 80
  • София
hrisiv, да начинаеща съм и нямам голям стаж в правенето на торти. Има много неща, които трябва да науча и се надявам с времето да успея да стигна до вашето съвършенство.
За тортата нямах много време, а и наистина много от елементите стоят недодялана и криво, надявам се с практика и желания да постигна по-добри резултати.
Твоята торта наистина е страхотна и за мен няма нещо, което да ме дразни или да не ми харесва, И цветовете са страхотни и цветята   bouquet
shemet_neveroiaten, много нежна и красива торта..Всичко е прекрасно.
 bouquet

# 81
  • София
Точе,
Черешка!Черешка! Страхотни са!Всеки детайл по тортата ти си има своите достойнства, но черешките са без недостатъци според мен!Цветово е много приятна за възприемане тортата ти, порцеланът е крехък и изискан. Има някои празноти и несъвършенства в пропорциите, но това знам колко трудно се отработва с предварително направени детайли и след това аранжирани. Самото състаряване на кутията може още да се пипне, централната част е твърде "недокосната от времето" но като цяло има много добри попадения! Поздравления!
Мадлене,
Цветето е хубаво! Доколкото мога да различа изкуствена от истинска орхидея, твоята е истинска:) Саксията, пръстта са също автентични. Цялата композиция би могла да се обърка с цветарска тематика, поне от снимките е така. Много ми харесва сътвореното от теб, а връзката му с темата няма да коментирам, защото винаги може да има такава, най-малкото аз съм човекът, който може да търси директна такава:) Поздравления и за теб!

# 82
Точе, черешките са просто невероятни, останаха ми очите в тях!  Hug
Като цяло много ми допадна замисъла ти и си личи, че доста си се постарала. Ябълките също са много готини. Розата също ми харесва.
Чинията ми стои доста плоска, мисля, че малко обем и пластичност нямаше да ѝ дойдат зле Simple Smile
Огърлицата ми харесва като елемент, както и писмото. Доста неща си направила.
Оцветяването на самата подложка мисля, че трябваше да е по-плавно, така контраста ми е прекалено голям и се губи малко от замисъла, да е старинно.
Дими, аз също се чудех дали съм точно по темата, но както сама казваш, човек винаги може да намери връзка Simple Smile
Хриси, благодаря за милите думи. Естествено, че трябваше да се оцвети по-добре Simple Smile аз също така ги виждам нещата. Не искам да се оправдавам..просто металното ми сиво ме изигра...т.е. аз не знам все още как точно да боядисвам добре. Това ми е болна тема и ще трябва по-сериозно да се занимая. Разтворих във водна, но стана супер неплътно...както и да е, така или иначе не ми се получи. Другата грешка, която отчитам е, че се бях концентрирала единствено и само в орхидеята и саксията някак остана на заден план.
Личи си обаче че всички са на море   grinning039...толкова замряло предизвикателство май не е имало....

# 83
  • Vaudreuil Canada
Точе английския чай се разпознава отдалече Simple Smile Шарката на чашата е много сполучлива - по формата има какво да се желае ама това не е лесна задача така че по-натам. Кутията ми прилича на табла ... малко шарки и липсват но на форма си я докарала. Черешките сигурна ли си че не са истински - направо бих си хапнала от тях.

Мадлене на орхидеята мисля, че човката и не е много детайлна иначе формата на клонката си я докарала много сполучливо. Почвата и долните листа също изглеждат автентично - на листата оцветяването не ми се струва достатъчно добро но то изисква голямо разнообразие на дъстове така че е обяснимо. Формата и цвета на саксията имат доста потенциал но пък подложката е много ефектна.
Като цяло пропорциите на саксия:цвете са много добри - поздравления за автентичната картинка.

# 84
  • варненка от София
Мацки, извинете ме ,че едва сега пиша, но днес мъничето има рожден ден и съм заета с подготовката.

Радвам се, че и двете участвате, интересни предложения.

Точе, всички дребни неравности и кусури изчесват веднага, ом човек види черешките ти, кажи си, че са истински и не ни дръж под напрежение. Майтапа на страна, но това са най-достоверните плодове ,които виждам направени, БРАВО, БРАВО! Още докато качвах снимките се връщах да проверя, истински ли са или захарни. Невероятни!

Мадлене, страхотна орхидея, цялостната композиция е просто блестяща. За китката не мога да коментирам с подробности, защото нямам поглед голям над китките. Нещото ,което бих барнала аз е самата саксийка, тук таме дъстче, някакъв живец и състаряване да имаше, щеше да е по-автентично. Ако нещо издава произведението ти, че е торта, а не истинска кашпа, е именно саксията. Силно, силно участие.

Ами докато го почнем и го свършихме предизвикателството. Танчето утре е се появи и ще пусне темите и да гласуваме за следващата тема.

Беше ми драго да се съберем, макар и в камерен състав.

# 85
  • Vaudreuil Canada
Е няма друго такова предизвикателство  Flutter Благодаря дами, че все пак се случи да го има   bouquet  Hug

Направо се замислям има ли смисъл да гласуваме тема за следващото  hahaha

Марулке да ти е живо и здраво дребосъчето и много радости да ви носи!

# 86
Благодаря на всички за милите думи и за критиката! Определено имам какво да уча,именно и датова ми харесват предизвикателствата. Никакво отказване! Според мен е нормално лятото даима по малко участия- отпускарски сезон, освен това жегата също е голяма спирачка. Аз лично съм против да отпадне предизвикателството.

# 87
Хеййй дами,а не успях да коментирам но разгледах снимките на тортите със удоволствие.
Всички сте се справили повече от страхотно.
Поздравления за всички които участваха.
Никакво откаване от предизвикателството,то е нужно на всички.Мисля си само, че трябва да поговорим малко във темата за него.Там се напълни със нови момичета,от които има доста талантливи и трябва да ги запалим и за предизвикателството.
Аз и да бях здрава сигурно нямаше да участвам за тая тема.Ама грам не я разбрах и хич не ми беше по сърце.Сигурна съм че за следващото ще има много по вече участници.А аз както съм загоряла за тортоправене ще спретна сигурно и две.хахахах Joy Joy Joy

# 88
  • София
Момичета,  Hug
Много, много ви благодаря за коментарите - страхотни сте  Hug. Така ми повдигнахте духа и ме зарадвахте. Аз знам, че тортата ми има много кусури и много неща за изпипване. Благодаря, че сте така мили.  Черешките и аз наистина много си ги харесвам на фона на цялата торта  Laughing.
Тази чинийка която съм пльоснала така грозно я направих в последния момент, защото имах една друга, която се счупи на парчета преди да я сложа  Sad. Изобщо не ми върви с посудата...
Вашите торти за мен до една са съвършени и ме вдъхновяват за нови предизвикателства. За мен това е изкуство и знам колко труд е нужно за да се постигне такова съвършенство, но ако човек няма талант няма как да стане, а при вас той е в изобилие   bouquet

# 89
  • варненка от София
Тъй, ами остава да се изгласуваме и да видим каква ще е следващата тема, а пък каквото сабя покаже. Танчето май не се е докопала още до нет, така че пускам темите.

Следващото 17-то предизвикателство стартира на 1-ви октомври, до 31-ви се изработват тортите, а обсъждането стартира на 1-ви ноември. Сега нека си изберем по две теми и да ги метнем на Димитрина, поне до сега така беше, Дими да ме поправи, ако бъркам.

Обявявам гласуването по темите за следващото 16то Предизвикателство, което ще стартира на 1 Юни. Тортите ще се подготвят между 1 и 30 Юни 2013 и ще се обсъждат от 1 Юли!

Темите, за които гласуваме:

Торти числа
Мини Тортички/Къпкейкс
Солени торти
Държави/Континенти
Ваканция
Нетрадиционни растения
Нетрадиционни животни
Кино и Филми
Анимационни герои
Изкуство (Театър, Музика, Картини, поезия)
Карикатури
Снимки, спомени, албуми
Техника/Автомобили/Транспорт
Криви торти
Реклама
Кръговрат и Вода
История
Космос
Геометрични
Кутии
Бисквити/сладки
Захарни фигури