За донорството

• 16 607
  • 298
  •   1
Отговори
# 195

W'A'S'P' , ако Кристиян е получил бан заради тази тема, то означава, че тук не са позволени различни мнения от зададената линия на темата, в случая "ЗА донарството". И какъв е смисъла на темата тогава? Някой да ме убеди в някаква кауза ли? Rolling Eyes

Вярно ли е това?
Моля сложете някакво уточнение в заглавието, че темата е рекламна и не са позволени различни мнения.

# 196
Camino ,Aludra ,  така казват
ако е вярно, много жалко
явно времената не са е променили много
трябва да блееш в хора
и ще го напиша и тук
с Кристиян съм влизала много в пререкания, но тук категорично и за първи път сме на едно мнение
имам право на мнение, нали?
както и всеки друг впрочем

явно думата "ЗА" в заглавието се възприема като да не се пише "против"
вижда се и от много постове тук
а кажеш, че си против, и скачат и почват да обиждат и заплашват  Sick

гост22, по-подробно моля
така със загатки е малко трудно за хора, негледащи ТВ

# 197
Моля, заглавието да се тълкува като "Всичко за донорството".

# 198
  • Пловдив
Досега за толкова години не съм видяла някой да е баннат за възпитано изказано мнение. Виж, за спор с модератор съм виждала много.

# 199

W'A'S'P' , ако Кристиян е получил бан заради тази тема, то означава, че тук не са позволени различни мнения от зададената линия на темата, в случая "ЗА донарството". И какъв е смисъла на темата тогава? Някой да ме убеди в някаква кауза ли? Rolling Eyes

Вярно ли е това?
Моля сложете някакво уточнение в заглавието, че темата е рекламна и не са позволени различни мнения.

Още в първият пост е уточнено, че нямам никакви познания по темата, но имах  желание да прочета повече и различни мнения.
За това само чета , някои от твърденията чух за първи път, ако има скрита реклама, то тя трябва да гласи"Да, давам всяка част от себе си, ако ще спаси някого".

# 200

Вярно ли е това?

Още в първият пост е уточнено, че нямам никакви познания по темата, но имах  желание да прочета повече и различни мнения.
За това само чета , някои от твърденията чух за първи път, ако има скрита реклама, то тя трябва да гласи"Да, давам всяка част от себе си, ако ще спаси някого".
И аз имам желание да прочета разлини гледни точки, защото темата ме интересува. Мислила съм много. Не ми харесва, че хората защитаващи определена позиция (доводите им между другото не сами нови, чела съм ги и в по-други източници) са изключени от дискусията. Разбирам, че форумът е частна собственост, но ми искаше да видя повече зрялост. Все пак е отражение на обществото в някаква степен.
Иначе, много благородно, че даваш всяка част от себе си за спасението на други.

# 201
Иначе, много благородно, че даваш всяка част от себе си за спасението на други.

Колко е благородно, не знам.Така и ли иначе, ако един ден се случи нещо с мен, няма да имам нищо против.
Но сега, когато съм здрава бих дарила само за човек, когото много обичам.Дано не се налага, обаче.

# 202
  • Boston, MA
Разбира се, че всеки има право на позиция. Но когато е обоснована на измислици, премислици, чисти лъжи, имагинерни контрабандни схеми, никакво познание на физиология, но и медицина, всички останали имаме право да я осмеем тази ми ти позиция.

Ето как се разви темата: Какво мислите за донорството? Постове 1-9 Донор съм/не съм, искам/не искам. Пост Но 10 - пълен идиотизъм (будят се хора от мозъчна смърт, изкормват се живи, нуждаещи се поръчват органи, просто лъжа до лъжа, и все отвратителни!). И пост 11:

Christian, нещата, които пишеш са много плашещи, но вероятно са истина.
Защо би дарил само за децата си?

Как? Защо вероятно са истина? Каква е тази критична оценка на интернетски самозванец?

Оттам нататък темата е само надолу.

И дори и да оставим за момент настрана донорството на органи, защото, примерно на хората им се струва зловещо да мислят за себе си като за съвкупност от парчета (добре!), веднага се яви и друг елемент, който с един пост разби на пух и прах кръводаряването, което така или иначе почти не съществува като система на помощ в България.

Защо?

Ето какво се случи в Бостън след бомбите на маратона - част от участниците, пробягали вече 42 километра, продължиха да тичат още десетина към болниците, за да дарят кръв. На другия ден Червения Кръст излезе с прессъобщение, че нямат възможност да складират повече кръв, и молят хората да не донират в момента. Кога в България е имало дори близо до достатъчно кръв, плазма и кръвни продукти?

Е как да не полудее човек?

# 203
Разбира се, че всеки има право на позиция. Но когато е обоснована на измислици, премислици, чисти лъжи, имагинерни контрабандни схеми, никакво познание на физиология, но и медицина, всички останали имаме право да я осмеем тази ми ти позиция.

Ето как се разви темата: Какво мислите за донорството? Постове 1-9 Донор съм/не съм, искам/не искам. Пост Но 10 - пълен идиотизъм (будят се хора от мозъчна смърт, изкормват се живи, нуждаещи се поръчват органи, просто лъжа до лъжа, и все отвратителни!). И пост 11:

Christian, нещата, които пишеш са много плашещи, но вероятно са истина.
Защо би дарил само за децата си?

Как? Защо вероятно са истина? Каква е тази критична оценка на интернетски самозванец?

Оттам нататък темата е само надолу.

И дори и да оставим за момент настрана донорството на органи, защото, примерно на хората им се струва зловещо да мислят за себе си като за съвкупност от парчета (добре!), веднага се яви и друг елемент, който с един пост разби на пух и прах кръводаряването, което така или иначе почти не съществува като система на помощ в България.

Защо?

Ето какво се случи в Бостън след бомбите на маратона - част от участниците, пробягали вече 42 километра, продължиха да тичат още десетина към болниците, за да дарят кръв. На другия ден Червения Кръст излезе с прессъобщение, че нямат възможност да складират повече кръв, и молят хората да не донират в момента. Кога в България е имало дори близо до достатъчно кръв, плазма и кръвни продукти?

Е как да не полудее човек?
Това е най-смисленият пост до сега в темата  Peace

В България имаше достатъчно кръв,когато имаше задължителна военна служба и под строй войниците ходеха да даряват. Сега,ако не дай си Боже се наложи на някой близък кръвопреливане,трябва да се опира до циганите,продаващи кръвта си пред кръвна банка.

# 204
Моите органи бих дарила.
Кръв не дарявам, защото не мога.

Интересни са ми мненията и на двете групи противници.

# 205
Да не преувеличаваме до чак противници, бих казала
религиозни фанатици срещу нормално мислещи разумни хора  Peace

# 206

религиозни фанатици срещу нормално мислещи разумни хора  Peace

Хайде по-леко с квалификациите. Разбирам, че е по-лесно да наречеш другата страна "фанатици" и грам да не се замислиш, но все пак.

Относно кръвта, за много неща съзнанието ни е различно, не само в това отношение. В темата, доколкото аз разбрах, кръводаряването просто беше дадено като пример- не можеш да вярваш, че кръв ще ти вземат нормално, пък камо ли за нещо по-сериозно. Това беше смисълът.

# 207
  • Boston, MA
... не можеш да вярваш, че кръв ще ти вземат нормално, пък камо ли за нещо по-сериозно.

Защо?

# 208
Защото така написала някоя си анонимна потребителка в бг-мамма (без никакви конкретни факти, разбира се, щото не били наша работа) но, за съжаление, това е единственото, което ще запомнят за кръводаряването много хора, прочели темата.

# 209
... не можеш да вярваш, че кръв ще ти вземат нормално, пък камо ли за нещо по-сериозно.

Защо?

Очевидно хората са имали някакъв конкретен опит, който не е бил положителен. Преди няколко страници написах за този, който аз, косвено, имам. Разбира се, не говори за системата като цяло, но човек разчита на собствения си опит, когато взима решения.

Аз бих дарила кръв, когато ще мога, независимо от всичко.

Общи условия

Активация на акаунт