Чакането свършва вече,скоро ще изплаче ЮНСКОТО човече!

• 28 847
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Zvezdichka 83 честита ти принцеса,  да е жива и здрава.

veniva с тензухените бърша дупарата след всяка смяна на памперса и миене. освен това слагам и в/у хавлийката тензухена, за да попие веднага водата след баня.

irri пак се притесняваш излишно, явно е че с кантара е проблема. Спокойно и мисли положително.  Hug

DrDD, ако не забравя ще ровна после в картона да видя

kleche Честита ви месечинка  Hug

DramaQueen помпата с шишето ми я стерилизираха в  болницата и то на 2-рия ден, защото предпочитах да си я слагам на гърда да си изпие коластрата. После "цедях", но по-скоро за стимулиране отколкото за цедене.
Ако помпата е стерилизирана, защо да не си изпие детето изцедената коластра/преходно мляко? Няма по-хубаво от това.. Аз един път успях да изцедя малко и си й го дадох, много по-добре от АМ

# 646
  • София
Ние си взехме стандартните уиски и бонбони и торта за персонала. Писнало не писнало,трябваше да дадем на 2 лекари,педиатрите,акушерките...нвма как за всеки кошница,то щеше да излезе по-скъпо и от токуда...

Бфлм, седя цял ден на шум на прахосмукачка-не винаги има ефект,но понякога млъкват,понякога испявам да поспя,но цеденето мн ми обърква нещата,а и двенките като ревнат до захлас изкарват по 2 часа спирайки само да се Задавят и повърнат и не искам много да оставям и майка сама че се притеснява.

Аз използвам плътните пелени за подсушаване върху хавлийката-обикн и при нас са опишкани,а Гери дори онзи ден оака майка hahaha атези фините са ми незаменими да бърша повърнато изплюто и да си поклагам на гърдите че тека жестоко. Иначе за повивалника ползвам еднократни пелени-много удобно е-напишкат се-хвърляш.
Ирри,стискам палци!

# 647
Света, някой по-рано беше написал, че му идва да го кръцнат, за да се приключва вече Simple Smile Затова написах, че се надявам малката да си тръгне сама и, въпреки че ми е притеснено, въобще не мисля за секцио - то ме плаши повече. Не се притеснявай Simple Smile

ДрДД, моето СУЕ от последните изследвания е 10.

Канарче, дойде ли слингът? Почна ли да мъкнеш бебетата като африканка? Simple Smile Стискам палци това да помогне. Ти се цедиш, за да даваш на малката, която не иска да суче ли? Или за да облекчиш гърдите? Не се притеснявай за майка си, тя затова е там, и търси помощ от всекиго. Ти и бебетата сте най-важни сега.

# 648
  • София
Дойде,ма нещо засега не се оправям с него-аз очаквах че може и така да стане,трябваше да си взема тип шал,но уж този ми се видя по-практичен.нищо,аз ще пробвам,пък той става и за по-голямо бебе и тогава по-ще се получи като че ли... Явно ще си поискам един тип шал на погачата...
 newsm78
Алекс роди и вече е много важна и не иска да разговаря с нас Wink в кръга на майтапа,разбира се, надявам се всичко да е наред с тях!
А,да,за цеденето-цедя и за двете,защото нали са ми в рани гърдите нито едната не мога да кърмя в момента.цедя и дохранвам с ам и в голяма хамалогия-освен цялата тая програма,тр всеки път и да стерилизирам и мия шишета-нямам търпение тива да отпадне. Иначе и гърдите все са ми напрегнати,пресроча ли  на 3те часа цеденето и веднага бучки-оправя ги само гери като суче и това пък ми прави нови рани.оказа се че и двете сас къса юздичка и езика не им покрива венците и с тях ме дъвчат и оттам и раните.препоръчаха ми лазерна корекция,но ощр не съм се видяла със специалист-само с консултантката коментирахме.

# 649
  • София
Здравейте, момичета. Сега се чух с Мечо Пух - вчера са я резнали по спешност, че ги притеснявали тоновете на беба. Имаме си София, 3300 кг, 50 см, мама и бебе се чувстват добре, всичко е наред. Hug Heart Eyes Да ни е честита принцесата, да радва много мама, тате и бате Иво  bouquet НА вас успех и много красиви и здрави бебета Heart Eyes Hug

# 650
  • Бургас
Честито на мама Пух да и е жива и здрава малката София!Бързо да се възстановява и скоро да се гушкат в къщи!  Hug Hug Hug

# 651
Браво на Мечо Пух и честито,да са живи и здрави!  Hug

# 652
  • София
Пух, звездичка, и всички други-честито! Hug

# 653
  • София
Честито на Мечо Пух    bouquet Да са живи и здрави , и бързо да се прибират вкъщи Hug
ДрДД,прегледах си всичките изследвания до сега и това нещо не са ми го изследвали newsm78 , да не се казва и по друг начин?
А на мен да ви кажа ми пуснаха предварителните изследвания преди секциото,и има неща които не са както трябва  Sad писна ми с тия изследвания.И аз като ДрДД да попитам за справка-някой с нисък общ белтък и албумин в кръвта, и висок фибриноген?
Алексчето някой не я ли е чул,да си признава веднага  Joy,че всички тръпнем в очакване  Peace

# 654
Здравейте момичета,

честито на мами Звездичка и на Мечо Пух да са им здрави и послушни малките пиленца Hug

Все още нямам известия от Алекс,надявам се днес да се е обебила Hug Hug Hug
Пожелавам на всички късмет  bouquet и скоро да родите и да спре великото чакане.

За пеленките тензухените и аз имам от британските,но не попиват много добре,за сметка на това ми дадоха в наследство от друга бебка от обикновените и да ви кажа доста си вървят и са много удобни за след баня.Има по магазинте за плат тензух само може ако на някой му е удобно да си вземе и да си ушие,че доста бройки си трябват или поне на мен много ми вървят.

За кърменето...от моя скромен опит искам да кажа на мамите,които започват да кърмят и не виждат"нищо" в гърдите си това не трябва да ги плаши,ако слагат бебето и то суче повече от 10 мин това означава,че то си намира какво да яде и скоро ще вземе да наддава.От коластрата са нужни само 3-4 капки за деня,за да нахранят бебчето,количеството няма значение,нашата бебка си наддаваше още от втория ден без да имам и аз уж видимо нещо в гърдите.
Отделно за разранените гърди,аз до сега не успях да се разраня(вече 10 ти ден се кърмим),но още на втория третия ден сложих протектори,даже по тях се видя,че има мляко,както и не съм спирала да се мажа с лансинох или гармастан след всяко кърмене.Сега от 3 дни някъде пробвам без протектори и са ми протрити леко зърната,но май свикват,омазвам ги с кърма накрая и ги оставям да си съхнат така....
Дано не съм пропуснала нещо,не чета много редовно,че не ми оставя време,целувки на всички и леко раждане на всички,на които им предстой Hug Hug Hug

# 655
  • София
И аз имам още 10 дни до термин и честно да ви кажа въобще, ама хич дори не бързам. Дори имам чувството, че колкото повече наближава толкова повече ме обзема паниката как ще мине раждането и после каква ще бъде лудницата с двете деца.

Това все едно аз съм го писала  Grinning

# 656
demi_m DramaQueen mims mgamisheva и всички други , благодаря ви, и аз знам , че е нормално, но пък ми е доста високо Sad
За другите показатели не мога да кажа
Честито на мама Пух, да са живи и здрави и бързо да се възстановят Simple Smile

# 657
Честито на Пух!!!
Kanari, какви са тези еднократни пелени - нещо като лигнин ли? Не мога да му насмогна на този опикан повивалник ... Ти на 3 часа се цедиш значи, аз на 6 часа, редувам гърдите на всяко хранене през 3 часа и така се пада 6 часа на гърда да презареди и после я доизцеждам каквото е оставил бебчо. Пък на нашия юнак явно юздичката под езика му е дълга - егати и дългия език - като го залепи за небцето, няма отлепване. Тоя номер го прави като вече се е понаял и уж цока, а складира под езика като някоя катерица и после, естествено, това се изплюва или изтича навън. Хванах му цаката - в такъв момент смуче само с бузите много смешно и веднага го разръчквам зверски - понякога така му стискам сладките бузиии .... ама ядосва ме с тоя номер:)!
Аз силиконовите зърна не смятам да ги махам - бебчо е свикнал с формата, зърната ми са добре вече няколко дни - нормални на вид, няма болка, даже е много приятно, хах:) Ама си мажа Лансинох-а, де.
 Пия и чай за кърмачки. Първо ММ взе един на Здравец - Лактогонен чай за 1.60:) Вчера идва с чай на Веледа за 12 лв и то със същите съставки вътре:) По литър такъв чай на ден опухвам ... ама пак си дохранвам и с АМ, да кажеш, че много кърма се е разтекла. Днес бебо яде като луд - суче по 50-60 мин, тече яко мляко, дави се даже. После опухва и 70-100 мл АМ, не знам къде го дява.
Вчера не е акал и днес като се отчетеее - първо твърдо леко и като го хванах в крачка точно по време на смяна на памперса - аз бърша, той изкарва, бърша, той се напъва и продължава: така нави една тортичка, сума ти мокри кърпички изхабих, щото си мисля, че е приключил, а то ...Simple Smile
Дадох си отчета - щото нали викате, че ви е приятно да четете:)

# 658
Честито на мама Пух!Да са много здравички и тя,и София!
kleche, и на вас мила-всичко най, как бързо минава времето!!!Да са ти живи и здрави и малкия сладур, и каката!Целувки!!!
Някои вече родиха и забравиха, а други...

# 659
Привет-мривет  wavey

veniva vilito86 и аз съм тук  Laughing Имам 13 дни до термин, и така като гледам ще си откарам до последно , днес забелязвам че корема ми се е смъкнал на долу, но нито контракции имам,нито разкритие, нито паднала тапа , ниЩЩЩо  Crossing Arms

Аз и не бързам де , когато дойде бебчо тогава , той си знае ... Но и аз ще ви правя компания до сега не съм се включвала толкова активно, но от тук нататък ще се опитам да бъда по активна ... поне в следващите 2 седмици хихихи

Честито на zvezdi4ka 83 и на Мечо Пух  Hug Да са ви живи и здрави рожбичките и много да ви радват Hug
Ще чакаме новини от Алекс, но щом изчезна толкова време значи бебко е дошъл,Росито и нея я няма , значи и тя се е обебила  Party
Хайде сега останахме ние да видим нашите слънчица кога са решили да ни изненадат  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт