Любители на Котки Тема 74

• 58 436
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Тумор в главата.  Sad

# 466
Миличкият  Cry  И на котките ли се случват такива ужасни неща  Cry

# 467
  • Пловдив
Данъка ми много са сладки, кротки, но и любопитни. Поне две от тях ще търсят дом, но са още много малки, майката ги храни., деца са на тази котка - хубавица

# 468
  • на село
Мама наистина е хубавица!
На мен днес ми изпратиха този клип - разкошни котаци!

# 469
Здравейте!
Присъединявам се към вас с моята котешка история. И търся съвет.
Имам дворна котка. Тя роди 3 котета на 02.05.2013г. В събота котетата изчезнаха - или нещо ги е изяло или някой ги е взел. Надявах се майката да ги е скрила някъде, но не. Забелязвам че гърдите са и пълни и козината по корема е влажна. Може би млякото й идва в повече. Как мислите има ли начин кърмата да се саморегулира сама и да спре? Какво ще се случи с котката сега? Мога ли да й помогна без да я водя на ветеринар. Мъжа ми няма да е съгласен да я возим в неговата кола, а в моята няма да има кой да я държи.

# 470
  • Пловдив
Ако нещо е изяло котетата, колкото и грубо да звучи няма смисъл да коментираме съдбата им. На улицата всичко може да ги е сполетяло.
Ако някой ги е взел, това е глупава постъпка предвид, че никога няма да може да се грижи за тях така добре, както майка им, а и ще срещне доста трудности.
Относно писаната - най-вероятно ще търси бебетата и като ги няма млякото ще се отрегулира само. Има опасност обаче и от мастит. Ако млечните жлези станат много темперирани (топли), твърди, зачервени и болезнени, значи започва възпаление. Тогава без ветеринар няма да се разминете. От друга страна рано или късно ще трябва да я качите в колата за да я заведете за кастриране. Така ще избегнете това да се случи отново.
Междинния гостоприемник на малките, като оризови зрънца тении са бълхите. Тениите не могат да се развиват без да преминат целия цикъл на гостоприемници. Котето не се заразява от обувки, пантофи, ако с яйца и т.н., а от бълхи в които има ларвни форми на тении. Заразяването с глисти става от яйца на глисти, които се пренасят и с почва и други, става и от ларви през плацентата на майката и от ларви в млякото при кърмене, ето защо 99,9% от малките котета на улицата са пълни с глисти още преди дори да са се хранили с твърда храна. Котето е малко но в червата му има 10-15 см. червеи.
За кучешката тения (въпреки, че кучетата не са тема на дебата) кучетата не се заразяват с кучешка тения от акита на бездомни кучета. От акита се заразяват с яйца хората и тревопасните животни, в тях се образуват мехури (ларвна форма на тения, ехинококов мехур). За да се зарази кучето ви с тения и да отделя яйца и да е опасно за вас и децата ви то трябва да изяде суров мехур с ларви или част от мехур или да носи по козината си части от акита на други кучета, в които има яйца.
Заради тези подробности и тъй, като при слабо опаразитяване с някой междинни форми на паразити (не конкретно кучешка тения, а други), които не са пряко инвазивни за хората месото не се приема за опасно и се пуска за продажба (консумация от хора след термична обработка). Мехура или засегнатия орган се отделя, като конфискат, а останалото месо е редовно, но как може да се зная, дали мехура не се е спукал и части от него (сколекси) не са попаднали по мръвките, където видимо няма мехури. Аз съм твърдо против храненето на домашни любимци със сурово месо.

# 471
Благодаря за отговора! Мъжа ми е склонен да я качи в колата , за да я кастрираме, но аз много искам котета. Може да го убедя, да я качи и за спиране на кърмата, но със сигурност, ще я кастрира.

# 472
  • Пловдив
Цитат
но аз много искам котета
За тези думи сигурно ще получиш много остри коментари.
Аз да съм първа  Simple Smile.
Какво значи "искам котета"? Ще се родят, ще са бебета, майка им ще ги гледа, а после? Ще ги дадеш на някого? На кого2 От личен опит ти казвам, няма на кого да ги дадеш , от двете бездомничета, които взехме миналата година след 3 месечни обяви успяхме да дадем само едното. Другото си е нашия Чопър. Ще ги гледаш ти? Колко котки можеш да гледаш? След половин година новите ти котета ща са полово зрели, тогава какво?
Котката ти е на двора или е вид квартална котка. Мъжа ти не е съгласен да я допусне в автомобила си, камо ли в дома си. Не мисля, че на малките и поколения им се очертава светло бъдеще. По-добре е да я кастрираш. Абсолютно съм сигурна, че и другите в тази тема ще ти дадат този съвет.
Защо с мъжа ти не я заведете на доктор хем да види млечните жлези, хем да ви консултира за кастрация. Така воденето на доктор ще придобие смисъл и в неговите очи.

# 473
Помощ от дупето на Томи тече кръв и е подуто и не иска да ходи до тоалетна  Cry
Преди  пет минутки го видях за съжаление мама и тати тръгнаха за работа преди да се събудя и няма как да го
заведа сама до ветеринаря  Sad  Събота най-рано ще можем, дано да не е много сериозно  Praynig
Ще се консултирам онлайн със ветеринар на един сайт.

# 474
Eличка, звънни на ветеринаря по телефона.  Hug

# 475
Еличка, какво стана с кота? Заведе ли го на вет?

Аз бях на море 3 дни и Сушона сама милата... снощи като се прибрах не спря да ми се гали и да мърка. Не ме остави и да спя- то не беше лягане на главата ми, масаж на цялото тяло с лапички... и сутринта като тръгнах за работа ме гледаше с едно големи, тъжни очи, все едно пак ще я оставя  няколко дни сама.

# 476
Цитат
но аз много искам котета
За тези думи сигурно ще получиш много остри коментари.
Аз да съм първа  Simple Smile.
Какво значи "искам котета"? Ще се родят, ще са бебета, майка им ще ги гледа, а после? Ще ги дадеш на някого? На кого2 От личен опит ти казвам, няма на кого да ги дадеш , от двете бездомничета, които взехме миналата година след 3 месечни обяви успяхме да дадем само едното. Другото си е нашия Чопър. Ще ги гледаш ти? Колко котки можеш да гледаш? След половин година новите ти котета ща са полово зрели, тогава какво?
Котката ти е на двора или е вид квартална котка. Мъжа ти не е съгласен да я допусне в автомобила си, камо ли в дома си. Не мисля, че на малките и поколения им се очертава светло бъдеще. По-добре е да я кастрираш. Абсолютно съм сигурна, че и другите в тази тема ще ти дадат този съвет.
Защо с мъжа ти не я заведете на доктор хем да види млечните жлези, хем да ви консултира за кастрация. Така воденето на доктор ще придобие смисъл и в неговите очи.
Абсолютно съгласна. PeaceКотетата ще пораснат и на свой ред ще имат котета-ще се озовете в незавидно положение.Освен това ще трябва да отделате и много средства за обезпаразитяване и ваксини,прегледи при лекари и пр.В един момент има вероятност котките ви да започнат да пречат на съседите-всякакви хора има,аз съм се нагледала на какво ли не негативно в повечето случаи.Кастрирайте котката при първа възможност след консултацията с вет.
Не се съгласявайте да давате хапчета против разгонване-едно че котката може да забременее въпреки тях и най-вече доказано предизвикват рак на млечните жлези и маточно възпаление.

# 477
Ах, как винаги съм си мечтала за гальовно същество като Сушата, но ми се падна дръпнат младеж, който в най-добрия случай ще изтърпи да го погушкам две минути. Преди лягаше до мен на дивана поне, а откакто дойде малкото коте, край, няма лягане, няма нищо, постоянно се занимава с него.  Cry

Еличка, какво става?

Не бъдете строги с Ани, някои неща се осъзнават и научават постепенно, трябва си време.  Peace

# 478
Момичета, имам един леко тъп въпрос.

Лъки не спи в нашата стая, защото лудее през нощта и не може да се спи така. Сутрин ставам в 7.30 и обикновено той ставаше с мен, обаче сега е започнал още в 6.50 да скача по вратата и трябва да стана да го пусна в някоя друга стая и се разсънвам и реално ставам 40-50мин по-рано, което е супер изтощително. Опитвам се да го игнорирам с идеята да спре да скача и да осъзнае, че няма да го пусна, обаче е супер упорит. Може ли нещо да се направи или просто ще ставам всеки ден с него... Tired

# 479
  • На остров
utopia не знам, Роуз спи с нас повечето време, но дори и да не спи врата и е отворена и сама си преценява къде и спи, но тя си спи цяла нощ непробудно почти.

И аз мисля, че няма смисъл да сме строги към Ани, хората сме различни и виждаме нещата през различна призма, но това, с което всички са съгласни е, че прекомерната популация не води до нищо добро.

Общи условия

Активация на акаунт