Любители на Котки Тема 74

• 58 407
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Е, това е много тъпо, какво е виновен котакът, че маркира, това си му е в природата, трябва да го кастрирате, как ще го бие, няма да има никакъв ефект освен да го намрази. Tired
Неприятно  Tired

# 706
Той от мъжка гледна точна не иска да го подлагаме на кастрация.

Щом му е такава позицията - да търпи да го маркират.  Wink  И котето не го прави от злоба, а си му е природа. Например мъжът ти може би е човекът, който най-често излиза навън и така ще разнесе миризмата на по-голяма територия. Или пък го чувства като конкурент. Laughing Съпругът ми никога не се е отнасял зле с котките, но и нашият Мацо го маркира както спеше в леглото.  Laughing  Моите нерви вече бяха опънати, защото преди това прах дюшека на детето и един куп одеяла, но от мъжка солидарност, той не беше съгласен с кастрацията. Обаче след случката се съгласи. След това осъзна, че сме направили добро не само за нас, но и за животинката. За втория котарак изобщо не сме се замисляли.
Моя излиза навън много често и когато се прибере котката започва да го души....по краката....но аз също излизам.ОК,моя ако е навън за 5 часа аз съм за 2 с чехлите дето са в коридора.Но мен не ме пикае.Не и не.

# 707
Е как може тая Суша да е толкова фотогенична?!

Много са хубави бебетата  Heart Eyes Дребосъчката на Джуличка вече полягва като голяма котка. Сладуранчица!

Миленка, кастрация му е майката. Ако мъжът ти не иска, може да се състезават кой ще маркира повече територия у вас Wink
   Ама аз това предложих само и само да не го тупа по главата...хахаха  Който маркира повече той печели аххх

# 708
По този въпрос да питам - КЪДЕ спят вашите котки? Има ли начин да се приучи коте да си спи само в стоето местенце(възглавничка, кошничка с постелка, знам ли....

Когато взехме Наруто Crazy веднага му купих къщичка, за да си има свое местенце. Представях си как ще си спинка вътре, че и одеалце му постелих. Да, ама не! Къщата се използва за игра и да се скатава вътре, когато е виновен hahaha
Спи във всекидневната, където му хареса - по столовете, на диваните, в една кутия, на стола ми за компа.
Достъпа до спалнята е забранен. Naughty Много рядко влиза вътре и то когато забравя вратата отворена. Не мога да си представя да спя с котето или да ми гази по чаршафите Crazy
Децата го вземат по стаите си, понякога спят с него през деня, но вечер винаги е във всекидневната.
В началото се притеснявах дали няма да мяучи, когато е само вечер, но въобще не се е обадил.
Свикна си, даже сутрин се излежава и той до по-късно Laughing

Според мен е въпрос на навик, както го свикнете. Peace

# 709
същата работа-накупих му легълца и възглавнички и си мислех,че ще спи там.Ама,това е котка!
Откакто в хотелската стая цяла нощ се разхождаше по главата ми и дупето му беше върху лицето ми,не пускам Финдъс в стаята,в която спим.
През дня има достъп до всички стаи,спи,лежи където иска,но вечер вратите се затварят.От първия път свикна-спи,играе,бута столове през нощта,но сутрин винаги е легнал пред вратата на спалнята и чака.Лежи,но не мяучи,чака. Много се радва,когато ни види и иска да се гали,дори не търси храна.
Финдъски се оказа с невероятен характер,мн се радвам,че е така-страшно гальовен и социален и е като кученце,навсякъде е с мен Heart Eyes

# 710
Мъжът ми също не искаше да кастрираме, усещаше го сякаш ще осакатим животното. Накрая отстъпи на довода, че котаракът няма как да ходи по котки, само ще ги чува, желае, ще се мъчи затворен вкъщи, по-добре въобще да не ги иска. Оказа се, че и по тоя въпрос ми е липсвала информация. Дундьо и след кастрацията пърчи пишлето и съм сигурна, че ако му падне котка, няма да й прости. Но е много по-спокоен и ведър. Аз съм доволна, че го кастрирахме, макар че в деня на операцията ми се скъсаха нервите.

Нашите котаци спят в леглата ни. За целта мия с белина, често мием лапи, но не ги ограничаваме. Много бързо осъзнахме, че те ходят навсякъде и по-добре да се спазва хигиена, отколкото да ограничаваме котките.

# 711
Лъки спи в коридора на едно одеалце/хралупа, не го пускаме в спалнята. За съжаление напоследък се е научил да скача по вратата сутрин в 7, докато не станеш да го пуснеш в спалнята или в някоя друга стая. Доста е досадно, ама какво да се прави.

# 712
  • Пловдив
Ами явно ще трябва да го затварям в кухнята(ако ми се отвори парашута де), тъй като ние имаме и друг емигрант - дребното се пренася по някое време през нощта при нас и съответно не затваря след себе си врати....А и нямам отделна всекидневна....остават кухнята и банята като съвсем отделении с врати стаи.

# 713
  • на село
Вкъщи е пълна анархия - котаракът спи, където пожелае  Laughing Ето му актуалното местоположение.
Врати не затваряме, заради него.

Вечер спим всички заедно - види ли ни, че се изнасяме към спалнята, се мести с нас и там кърти, докато стана аз - независимо до колко часа ще спя. През зимата е под завивката, а през по-топлите сезони - върху мен (да не взема да избягам някъде)  Laughing

Кастриран е по две причини - не мога да понасям адската миризма на маркирането и влечението на некастрираните котараци навън, което носи големи рискове.

Веднъж се изпика нарочно върху чехлите на мъжа ми, но и веднага лъсна причината - предния ден е бил замерен от него с чехъл (нещо се е лигавил). Мъжът ми явно си взел поука, защото повече не се е случвало  hahaha

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 11:17 от Же

# 714
  • Sofia
Вече нямаме майстори Simple Smile от снощи. Успяхме да върнем всичко на мястото. И вече има скъсан тапет в коридора Sad Има ли начин да го откажем от късане на тапети и драскане по дивани. Спрейовете не вършат работа. Държат само ден и трябва непрекъснато да се пръска по диваните, а за тапетите не знам.

# 715
  • на село
Нямате ли драскалка?
Ние имахме такава, но Цанко я съдра и още не сме се наканили да монтираме нова, съответно диванът вече има поражения  Laughing Също му режем и ноктите.

# 716
При нас помогна драскалка в близост до нещото, което предпочита за драскане, във вашия случай - тапета. Водите го и му драскате с лапички по драскалката редовно и ще се научи, само внимавайте да е висока, защото те обичат да се изпъват в цял ръст и така да точат нокти Simple Smile

# 717
При нас номера с драскалката не помогна уви и сега най-редовно се опитва да си точи ноктите на теметите, които са релефни. Бяхме му взели драскалка обаче нещо се стресна от нея докато беше малък и край. Мъжки персиец си имаме в нас и го кастрирахме още на 9 месеца, защото ни казаха първо, че ще започне яко да маркира и второ живеем на първия етаж, а той постоянно иска да е на терасата. Сега нямаме никакви проблеми с него относно хигиенните му навици. Дори бих казала, 1е до сега такав котарак не съм виждала да стиска докато не отиде в неговата котешка тоалетна.

# 718
Това със спането където им падне и на мен ми е проблем вече!
Все на масата се разплува и като я изгоня ми се сърди и ми се кара!

И една брутална снимка на Сушката от преди секунди  hahaha

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 16:17 от *LOVE CAT*

# 719
Нашето Кате също започна да си спи където иска. Отдавна не я бях виждала да си спи в легълцето, случвало се е даже да заспи върху нощната лампа. Joy И постоянно си губи играчките, и само някоя да изчезне става едно сърдене и мрънкане... Кара ме да се завирам под леглата, зад бюрото и къде ли още не. А пък като включим вентилатора (все пак са жеги, а за да не скочи през отворените прозорци се затваряме) бяга от него като дявол от тамян.  Joy Даже мисля дали вместо да хабя портокали и лимони да не сложа вентилатора близо до цветята, може и да има ефект.

А всъщност вашите сладури някога падали ли са от балкони или отворени прозорци? Защото на няколко пъти Катето се излита от леглото и се размазва на прозореца (добре че е затворен  Whistling ).

Общи условия

Активация на акаунт