Любители на Котки Тема 74

• 58 410
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благодаря за подкрепата. Направо ми се къса сърцето за Мопси. Дано като се върнем, да е отшумяла алергията.

# 256
еййй, страхотни снимки бебешки, семейни и всякакви на последните странички  Party суппппееееррр! Simple Smile  Crazy Crazy Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
gadamer, мн се надявам да се окаже, че не е от пуха алергията и от каквото и да е-да отшуми, за да не се тормози човекът... Много ще е тъжно да се разделите с котенцето Sad , но ако се наложи и аз споделям мнението, че е хубаво да го дадете на познати хора, да ходите да го виждате Simple Smile

Моята дундичка нещо я мъчи очето и цял ден си намигаме Simple Smile минах го външно, докато е затворено със сребърна вода и май е по-спокойно, но все още го държи затворено на моменти. Искам да пусна снимки, но не сме си правили фотосесия скоро...  Embarassed
Усмихнат ден!   bouquet  Hug

# 257
Роси, аз нали пускам и заради теб  Joy Може да се отменяме една друга в данъчното задължение  Mr. Green

Гъбички по кожата хващат много лесно котките при често къпане- патила съм си не веднъж, и на инжекции са били заради тях, упорити са и коварни. Затова и  не е препоръчително да се къпят често котките, заради тази им склонност.

# 258
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Миналата година предложих един вариант, за който бях чела - малко оцет във водата, с която се изплаква котето. Или обтриване с памуче напоено с разреден оцет на цялата козина. Доколкото схванах, оцетът неутрализира някакви си там ензими/белтъци, които са причина за алергиите. Делфи тогава обеща да си маринова котките на следващото къпане, ама не каза дали го е направила Mr. Green. gadamer, съжалявам за проблемите на мъжа ти! Безкрайното чистене няма да го спаси. Отлично знам какво изпитва, все пак изкарах последните 20 години на антихистаминови хапове целогодишно. Дано котето намери добри нови стопани. Peace

Теди, какви са тия данъчни измами дето ги предлагаш на Росченка? Naughty  Joy

# 259
Миналата година предложих един вариант, за който бях чела - малко оцет във водата, с която се изплаква котето. Или обтриване с памуче напоено с разреден оцет на цялата козина. Доколкото схванах, оцетът неутрализира някакви си там ензими/белтъци, които са причина за алергиите.

Профи, това с обливането с оцетена вода го знам за човешка коса,за да неутрализира остатъците от шампоани и др.измиващи. Интересно дали за коте ще стане,мога да опитам.
Но алергията не е ли към частичките кожа и към малките косъмчета,които летят. Аз също бях чела за британците,че понеже имат по-тежка козина и не им летят косъмчета ,а падат на пода се препоръчват като ниско алергенни  Simple Smile. Но като гледам козината на Финдъс,не мога да кажа,че не си летят както и където си искат леки косъмчета. Може би ,до като сме на почивка Финдъс ще го гледат нашите ,и двамата имат някакви алергии и мн се надявам да не отключат и такава към котки.

# 260
Здравейте!
Голямо удоволствие е да гледам снимките тук./ като не мога да си имам котенце, поне да оплакна очи/ Много обичам котенца, но не ми дават /мъжът ми, де/ да си взема/ щяло да направи всичко в нас на нищо/...Просто смятам,че най-голямото удоволствие е следното:аз с книжка и  котенце мъркащо до мен.. Hug

Искам да ви попитам наистина ли съществуват този тип котки /вечно намръщени/ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=604879262880077&set= … ype=1&theater

# 261
Изненадва ме използването на оцет при котките при условие,, че те мразят миризмата на оцет. Това, което съм чела е, че ако не искате котката да си точи ноктите по дивана, лежи на възглавницата ви или подобни, повърхността се напръсква с оцет.

# 262
  • На остров
И аз се замислих за оцета дали няма да им е неприятно при положение, че непрестанно се ближат.
При нас за точенето на нокти на непозволени места действа най добре плясване с ръце, строго Не и понякога напръскване с вода, но рядко имам вода под ръка и на нея с водата и харесва да си играе като цяло. Тези съвети мисля Мис нели ги беше споделила веднъж, но може и да бъркам.

Nil desperandum! жалко, че не ти разрешават да си вземете коте, защото са невроятна любов и наслада!

*Black cat* радвам се, че сте намерили решение за отглеждането на Финдъс по време на почивката  bouquet!

# 263
Nil desperandum! жалко, че не ти разрешават да си вземете коте, защото са невроятна любов и наслада!
Но не винаги става номера с мъркането, уви. Може котето да е дръпнато  Laughing

Мисля да приложа за дивана номера на Дидитка с тиксото, но ме примързява. Така че наострям уши по темата (знам за препаратите, но последните два месеца прекалих с разходите по животните).

gadamer, съчувствам ти  Sad  Ужасно е да се привържеш и да трябва да се разделиш. Мъжът ми снощи щеше да получи инфарк или инсулт, или и двете. Заварил големия котан да балансира на тънкия балконски парапет.

# 264
  • Пловдив
Не знам дали съществуват "вечно намръщени" котки. Но моята Руби (руска синя или руско синя подобна) е вечно злобна котка. Майка ми казва, че се опитва да те отрови с поглед и само, като я погледнеш от очите и тече злоба, неприязън и високомерие. Просто си е такова животничето 35 кг. хърбавел с огромно самочувствие и царствено поведение. Докато Чопър е 5 кг. трътльо, който не знам дали заради кастрацията, но си остана с едно детинско кръгло личице и огромни ококорени очи, все едно ей сега ще опознава целия свят, а света е толкова прекрасен, че заслужава само звучно мъркане.

# 265
По повод алергията от котки. Аз преди някъде бях писала, но ще ме извините. Ще напиша пак, защото самата аз имах такъв проблем и ми трябваше много време и ровене. Когато зехме нашият котек го направихме с мисълта, че ще го приютим временно, само докато му намерим дом, защото мъжът ми е силно алергичен към котки. По същият начин получава сърбене на очите и зачервяване, кихане, асматични пристъпи (не може да диша). Още същият ден разбира се той си взе противоалергично лекарство - ксизал - на капки и почна да го пие. Въпреки това признаците на алергията пак се проявяваха, ако поседи по-дълго време с котето.
Не можахме обаче да намерим желаещ да се грижи за котето.
Това, което аз намерих и пробвахме като лечение е следното:
1. Пи 7 дена билки - рецепта на Ванга, която е следната: * Отварата (против алергии) се състои от 3 билки:
широколист живовляк - 2 с.л.
жълт кантарион – 1 с. л.
маточина – 1 с. л.
Билките се заливат с 1 л студена вода. Сместа се оставя да ври 10 мин. Прецежда се веднага в термос и се пие топло. Това количество е за един ден – 3 пъти по 1. ч. чаша преди  хранене. Задължително е да се яде и по 1 лимон на ден – измива се добре и се консумира с кората.

Ако имате обриви или силни сърбежи, намажете мястото с лавандулов спирт, след като изпръхне, напоявате тампон с риванол и пак намазвате. Така 3 пъти на ден и за няколко дни пъпките и сърбежите ще отминат.
2. Едновременно с това вече 3-ти месец пие смес от капкитее на д-р Бах. Комбинацията няма да я пиша, защото тя е индивидуална. В интернет има тестове. Това, което според мене е важно е, че трябва да присъства Mimullus.

В момента от 20 капки ксизал вече е на 7 капки и се чувства добре. Искрено вярвам, че напълно ще изчезне алергията.
Дори и да намерите приемен дом за котето мисля, че си струва да пробвате да преодолеете алергията.

# 266

Искам да ви попитам наистина ли съществуват този тип котки /вечно намръщени/ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=604879262880077&set= … ype=1&theater

Котето не е намръщено, родено е със сериозно здравословни проблеми и лицето просто е дефомирано. Тялото също е деформирано и това коте не може да ходи нормално.

# 267
Не знам дали съществуват "вечно намръщени" котки. Но моята Руби (руска синя или руско синя подобна) е вечно злобна котка. Майка ми казва, че се опитва да те отрови с поглед и само, като я погледнеш от очите и тече злоба, неприязън и високомерие. Просто си е такова животничето
35 кг. хърбавел
с огромно самочувствие и царствено поведение. Докато Чопър е 5 кг. трътльо, който не знам дали заради кастрацията, но си остана с едно детинско кръгло личице и огромни ококорени очи, все едно ей сега ще опознава целия свят, а света е толкова прекрасен, че заслужава само звучно мъркане.

Joy Joy Joy

Хихихи...  Laughing
Представих си го този 35 килограмов хърбавел и си мисля, че ще да сме от една порода явно (и аз доближавах тия килограми в лошите ми години ooooh!). Laughing

Шегувам се, да не се обидиш?!   bouquet

# 268
poohito, пусни някоя снимка на хърбавела и трътльото  Simple Smile, заинтригуваха ме кръглото лице и ококорените очи.

# 269
Благодаря за подкрепата. Направо ми се къса сърцето за Мопси. Дано като се върнем, да е отшумяла алергията.
gadamer, защо мъжът ти не си направи изследвания? Не е сигурно, че алергията е от котето, може да има други "дразнители" вкъщи. Също така алергиите понякога се появяват на стресова основа. Първо се допитайте до лекарско лице и след това правете изводи. Дано да не е от писанка, стикаме палци! fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт