Любители на Котки Тема 74

• 58 412
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Повтарям се, но явно заради новодошлите се налага. Клетката или чантата си е необходима, особено ако котката се разнася от сам човек. Особено опасно е ако котката се опита да се скрие зад педалите. Отделно, че котето иска да се скрие някъде и най-добре става в чанта (клетката е прекалено отворена и не се чувстват достатъчно защитени). Мъро го пренасяме в чанта, в колата отваряме част от циповете, за да не се чувства затворен, но си стои вътре на скришно място. Дори да излезе за малко, после отново се връща вътре. В началото си мислехме, че ако го гушкаме ще се успокои, но не е така. Обикновено се опитваше да се скрие в дрехите, дори се е завирал в ръкава ми.  Laughing Иначе и един най-обикновен сак върши работа.  Wink

Ето как пътува Мъро  Laughing :

Заради снимката чантата е отворена повече от обикновено.  Wink

Естел, много са сладички!  Heart Eyes  Дано скоро ги задомиш!  Hug

# 301
Таня, ам' чИ Мъро покрив няма ли над главата си?

Дойде моментът да целуваме ръка на Негово Кралско Рижочество.

# 302
Мими се усеща че чантата означава лекар и само като я мерне и бяга  Laughing от седмица е решил, че като се разхожда из квартала трябва да влиза през входната врата, застава там и започва да мяука докато не отворим.

# 303
Първо добро утро на вас и вашите сладури! Hug
Хм, явно наистина ще трябва да се снабдя и с транспортна чанта. Днес ще пообиколя из кварталните зоо-магазини. Обаче мисля да не купувам от тези меките (като на Таня67), а от пластмасовите именно защото няма а пътуваме често с Катюшка. А какви са тези отделения за вода, за които казва One11? Защото и аз мисля по този въпрос, как ще пие водичка...

# 304
  • Варна
Стейси, облякла си се с котарт, а?  Laughing
bowuu

Фея, целуваме! Laughing

# 305
Таня, ам' чИ Мъро покрив няма ли над главата си?

Дойде моментът да целуваме ръка на Негово Кралско Рижочество.

Фея,Рижочество с точно такъв цят козина ли е или е обработвана снимката? Красив е!
Финдъс има от пласмасовите транспортни клетки и мисля,че му е удобно,обикновено на дъното постилам от чаршавчетата за новородени/ памперси,мисля че се водят/, на вратата може да се окачат хранилка и поилка,но не съм взимала-в самолета така или иначе не позволяват това. Иначе има от тези сгъваемите кучешки поилки за водата

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 09:01 от *Black cat*

# 306
  • На остров
Добро утро,

Фея много е величествен и красив Hug!
Таня много ми хареса как пътувате Вие и Мърчо! Големи сладури Hug!
Стейси винаги си с много хубав автар  bouquet!

А малките бебета на Естел са толкова бебешки сладки, дано си намерят дом и да бъдат много обичани Praynig!

Chuchulina моята транспортна чанта е твърда http://www.zoo.se/private/skipper-marchioro-transportbur-cerice-rosa-nr-3.html и това е за вода http://www.zoo.se/private/clipper-marchioro-reseskal-vit.html
закача се на решетката много е удобно, въпреки че моята котка не пие кой знае колко вода.

# 307
  • София и Морето от време на време
Чучулина, нашата клетка е ето такава: http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=product_info&am … p;products_id=218
Това, което е закачено на вратата е съда за храна/вода. Личен опит - животното е стресирано и не пие вода по време на път. Хем моите и двамата са от кротките.

Пътуваме по следния начин: Гушкаме котаците на ръце и ги пренасяме до колата. Вътре са на свободен режим и си ходят където искат. Само като се слиза и качва от/в колата правилото е: отваря се само по 1 врата. Обикновено първо слизам аз и после помагам на децата, за да не духне някоя котка през вратата. Чочо често е на задното стъкло, ако не пече много, ако пече - по средата между двете предни седалки. Чочо се е случвало да си избере таблото за място за лягане - това обаче е за да е по-далеч от големия ми син, който все гледа да докопа котка да гали.
Мърчо доста се плаши явно и се завира под задните седалки. Сега като пътувахме за Великденските празници на отиване Мърчо беше под седалките, затова на връщане му оставих свободно място в багажника - единия сак дойде вътре в купето. Чочо част от пътя го пропътува опънат като цар на предната средна седалка (гърба и свален долу и е като масичка и подлакътник за двамата пасажери.). Голям смях беше, защото той се опнал там, аз си слагам ръката и той лекичко ме захапва и гледа укорително: "Ти пък сега защо ми заемаш от мястото???", а аз шофирам - егати и наглеца е!!! Големия пък си качи краката при него и тогава вече имаше по-сериозни санкции - захапа го сериозно предупредително: "А посмей пак, та да видиш как мога да хапя тогава!"
В старата кола пак това му беше любимото място - в средата върху нещото като барче между двете предни седалки.  
На връщане "апартамента" в багажника обаче го харесаха и двамата, та се редуваха там. Така че вече така ще бъде: ще оставям място за тях там (идеално се скриват от децата да не ги докопат), а същевременно могат да си ходят и лягат където си поискат.
Клетката си я носим с нас, ако се наложи. Купихме я миналата година като се разболя Мърчо от котешката чума и затворен в банята и клетката без вратичката, да си лежи вътре беше първите 24ч - хем да е на спокойствие, хем да го изолираме. Като се видя, че не става баш така - след това си беше по креватите.

Имаме един инцидент с Чочо като беше бебе на 3м - пътуваме си пак така - за първи път с котка и на Сливен решаваме да го пуснем да се изпишка (с нас естествено) в царевицата край пътя. Като се стресна тоз ми ти кот от шума на преминаващите коли, като духна из царевицата и мъж ми след него ... Добре че е имало някаква локва, в която като цопнал и замръзнал, та го хванал. От шума насреща му застанал пазач с пушка в ръка: "Ти що крадеш царевица, ААА???" А мъж ми: "Не бе, гоня си котката ..." Смях голям беше после.
Иначе тогава пропътува целия път, съвсем спокоен, легнал на топличко върху автокасетофона, който беше в жабката (соц. возило Жигула)
Ще видя дали ще изнамеря снимките да ги видите тия моменти.

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 09:27 от TINA.K

# 308
Фея, красавец е Рижик, с бели чорапки Simple Smile

Имаме един инцидент с Чочо като беше бебе на 3м - пътуваме си пак така - за първи път с котка и на Сливен решаваме да го пуснем да се изпишка (с нас естествено) в царевицата край пътя. Като се стресна тоз ми ти кот от шума на преминаващите коли, като духна из царевицата и мъж ми след него ... Добре че е имало някаква локва, в която като цопнал и замръзнал, та го хванал. От шума насреща му застанал пазач с пушка в ръка: "Ти що крадеш царевица, ААА???" А мъж ми: "Не бе, гоня си котката ..." Смях голям беше после.
Joy  Joy

# 309
  • На остров
TINA.K много колоритно си го описала Joy, особено това с царевицата! И на нас ни се иска да я пуснем на свободно когато пътуваме но не смеем още. Надяваме се като и мине пубертета и улегне да може да пътува фри. Въпреки, че е в клетка протестира все по малко с всяко пътуване.

# 310
Моето Трионче от няколко дни гледам, че много си дръгне гушката. После намерих тук-там фъндъчета козинка с кръвчица по тях. Като я разчекнах да я поогледам по-подробно, видях, че има едно плешиво място на гушката, колкото 1 ст. Ветеринарната каза да я мажа с нещо си и аз имах големи  опасения, че дивачката ще се дърпа. Наистина, като я натиснах да легне, извади ноктите и замуча неодобрително, ама щом усети, че ще третирам онова местенце, вирна брадичка и стоя мирно, докато втривах кремчето.
Много ми е притеснено, защото след седмица заминаваме, а там, където отиваме, няма добри ветеринари.
За транспортна чанта и аз съм се замислила, но не мога да реша дали да е пластмасова или от плат. Много ми е страхливо животното, ама няма начин - ще я водим с нас, че цяло лято няма кой да я гледа тук. Отсега съм се запритеснявала как ще го преживее, горката. След кастрацията само като чуе движение около входната врата и се навира в миша дупка. Преди ме изпращаше, когато излизах, а сега като ме види, че се стягам в антрето, благоразумно подвива опашка и се смотва на недостъпно място.
Дано преживее пътуването и смяната на къщата. Сърцето ми се е свило на стафидка.

# 311
Феичке, ама верно си е "Негово кралско рижочество" Много е величествен на тази снимка.
А тия сладки бебоци, и котешки семейства от последните страници направо се разтопявам като ги видя ...
Обажавам малки котета бебета, ако можеше някак да са все бебоци ...

# 312
Тина, много весел разказ    bouquet  Твоите са доста спокойни и смели. Моят големият е уникално страхлив, той изпада в паника и се вкопчва в човека, който го носи, което е много болезнено, така че сваляне на ръце до колата няма да пробвам повече, боли. Малкият пък е смел и авантюрист, но и той не спря да мяучи пронизително (непоносимо) през цялото пътуване.

Моята клетка е като показаните от момичетата по-горе, сигурно проста пластмаса, защото струва 24 лева. Мисля лятото да набутам и двамата вътре, да се гушат и успокояват един друг. Пък ако им е тясно и някой се престраши да излезе навън, то ще си е негово решение и надявам се да не истерира.

Тук в тази тема се влюбих в рижавелковците.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 313
TINA.K много колоритно си го описала Joy, особено това с царевицата! И на нас ни се иска да я пуснем на свободно когато пътуваме но не смеем още. Надяваме се като и мине пубертета и улегне да може да пътува фри. Въпреки, че е в клетка протестира все по малко с всяко пътуване.

Да ти кажа честно, когато беше бебе Чочо (2000г) изобщо и не съм мислила за клетка, после каишка му бяхме взели, че хич не ми са даваха 50лв за клетка. 2010г обаче деня преди да заминем се наложи да му сложат катетър и заради това купихме първата ни клетка. В нея живяха четирите бебета (Мърчо и сие), когато ги намерихме - в заградено като дворче и клетката им беше къщата.  Simple Smile
2011г като оправях багажа и малкия син реши да седне върху кретката и ... счупи и покрива.
Нямах намерения да купувам нова, но просто се наложи миналото лято. Не е излишно да има клетка в къща, където има котки. И веднъж в годината да се наложи истински да се ползва - все е файда. Още повече, когато котката е страхлива и се стресира при всяко извеждане.

Байбиби, може би бих взела твърда клетка (като моята) и да и направя някакво гнезденце закътано вътре - примерно задната част да е затъмнена отвсякъде, и по-тесничко - като я е страх да се гуши там, като иска да може пък отпред да иде на по-светло и просторно.

Ако децата я закачат и колата позволява - можеш и моя номер с багажника да приложиш. Нашата кола е 6 местна - 3 седалки отделни са отпред и 3 също отделни са отзад. Багажника е в купето - малко е тип като мини ван, затова позволява да си ходят дори в него. При стандартна кола (седан) - мислила съм го и преди (старата ни беше хеджбек) може би също ще му е спокойно в багажника в клетката - само въздух да стига вътре.

Бланка, и аз затова взех големия размер - с идеята до колата да ги пъхам вътре и двамата. Но пък те са наистина относително безпроблемни за пренасяне на ръце. Даже до вета в съседния блок на ръце се носим, но винаги сме 2 човека - единия гушка котака, а другия отваря вратите. Клетката стои в гаража и се ползва само на път.

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 10:57 от TINA.K

# 314
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мопси напоследък си намери едно място, на върха на облегалката на единия кухненски стол, как се закрепва там, не ми е ясно. Но застава там, ляга и гледа в телевизора, който е точно отсреща, мърда глава и следи какво се случва на екрана  Grinning

Докато пиша това се е качило на краката ми и ми прави масаж с нокти. Имате ли представа защо го прави - леко с предните лапи ме натиска, пускайки ноктите си?

Ето една снимка, като има плик или кутия, веднага гледа се мушне вътре  Joy

Общи условия

Активация на акаунт