Любители на Котки Тема 74

• 58 420
  • 739
  •   1
Отговори
# 495

E де, моите са си, аз си ги снимах. Други прилични снимки може и да няма, щото осраха студиото.

Ха! ShockedАма това на снимката били дрисльовците? Heart EyesТе изглеждат направо перфектно за котета с диария.Стискам палци да се оправят бързо. Praynig
Душици малки котешки-прекрасни са. Heart Eyes

Критикувайте ме колкото си искате!  Grinning Живеем в къща, гледам котето в двора. Пускаме го и във входа на къщата. Роди на тавана и малките гледаше вътре 1 месец. Единствено не ги пускам в стаите. Аз ще ги гледам, не съм замислила да ги давам на някой. Но ако все пак някой искаше коте, бях готова да дам. Например комшийката ми много иска да си има и тя коте. Да, малко ме притесни факта че ще имам 4 женски котки (защото и малките бяха женски), но това реших да го мисля , ако и те родят котета. Тогава наистина ще ми станат много.
Храна им купувам котешка и меса и риби каквито имам излишни у нас. Не ме притеснява наличието на котки у нас, по скоро ме притеснява липсата им. Все се надявам котетата да се появят от някъде.
На вън котетата си имат цяла къща - реална стая, застлана с изолация + кутия с няколко завивки вътре за котетата.
Не ви критикуваме Ани Peace,просто как да се изразя-нека любовта ви към котките не ви доведе то това да се надцените като възможности от всякакъв вид.Чудесно е че имате двор за котето и дано кварталът ви да е спокойно място, защото дворните котки много често изчезват.За мен лично дворът вече не е опция за безпроблемно отглеждане на котки,/предвид трафика и пренаселението/ и съм почнала едно заграждение на половината двор, в което да живеят без да излизат от него.

# 496
Мерси за пожеланията, момичета! Hug Добре ми идва подкрепата! Дано и намеря хубав дом! Praynig
 Ани, защо не вземеш некое котенце от улицата? Може и 5 да вземеш, има колкото щеш.Наистина е голям проблема с бездомните котки, проблем за тях...
Аз се разбрах с приятелката ми да кастрира котката, то ясно, че аз ще я гледам, ама да поеме некаква отговорност! Crossing Arms

# 497
Здравейте wavey
Честити дрисльовци на Мис Нели Mr. Green Дано да овладеете скоро положението!
 Болните котета да оздравяват бързо! Hug
Поздрав от нас Grinning

# 498
Добро утро на всички  Hug
Томчо е добре, май има глисти, но трябва да изчакам до 26 юни за обезпаразитяване,защото преди месец го обезпаразитих   Confused , събота ще го водим на вет.
Лошо ли ще е да го обезпаразитя по-рано т.е. днес ?

# 499
Не ви критикуваме Ани Peace,

Написаха ми че ще отнеса много остри критики, та затова. Аз влязох в темата, защото наистина исках да получа адекватен отговор. Защото ме е грижа за котката и ако нещо се случи с нея няма да си го простя. Сега проверявам гърдите, не са топли, дори забелязвам че сама си ги ближе. Не са й толкова надути.
По въпроса дали да си взема коте от улицата - докато се сдобия с тази котка си бях взела две преди това и все ми избягваха. Трудно е да приучиш коте да стои в двора ти. Като си взех тази котка, я взех заедно със сестричката й. Но сестра й също избяга и заживя на улицата точно срещу нашата къща. Тя също роди котета и сега и те живеят там. Много ми се иска да ги взема, но не смея, защото майката ще си ги търси. И те все още сучат. Децата от квартала много ги мачкат и даже удушиха едното коте от стискане, може и моите да имат подобна съдба. Разпитах ги , но казват че не са виждали други котета освен тези.

# 500
Тъжна история това с котетата по улиците  Sad

Еличке, и двете котета ги водих за обезпаразитяване на ветеринар. Първият рече, че ако има нещо в изпражненията, да ида пак след 15 дни. Вторият направо ми даде остатъка от хапчето да го дам след 15 дни. По тази логика може.

# 501
Добре,значи ако пак има глисти след 2 седмици пак хапченце?  Hug
Те направо от дупето излизат  Sick

# 502
Еличке, аз доколкото си спомням вета каза 2 или 3пъти през 2 седмици да се дава, за да е сигурно, че се е изчистил. Нямаш грижи за няколко дни по-рано Simple Smile

# 503
  • Пловдив
Да обезпаразитяваш на всеки две седмици. Докато не получиш чисто ако след обезпаразитяването. понякога това може да стане след 4-5 път. Очевидно миналия път си обезпаразитила в акото е имало червеи и ти си помислила, че са умряли. Те са умряли но в котето има ларви и яйца, които препарата не може да убие след 15 дни те порастват и пак даваш препарат и така докато не убиеш и последните продукти на яйцата. Това е, което помня от стажа си преди 7 години в една частна клиника.
Когато глистите са много излизат живи от дупето, дори и преди да си ги убила с препарат. може също така да стигнат в стомаха, силно дразнят стомашната лигавица и котето повръща, в повръщаното също има глисти или части от тях. Не са опасни за теб, но са гнусни.

# 504
Имам въпрос,който ми е спешен и ще се радвам,ако някой ми отговори. Тази храна http://www.petsathome.com/shop/hills-science-plan-healthy-develo … 2kg-and-5kg-14937
има ли я в бг или ще трябва да нося за месец от тук? Финдъс отказа Роял Канин-а,иска само такава , не ми се носи от тук и дано я има в бг. Може ли да хвърлите един поглед,когато купувате храна на вашите котета,моля!  bouquet

# 505
Добре, мерси ще го наблюдавам  Hug

Black cat - Мисля,че съм виждала при вета Хилс , ама само консерви  newsm78
Поразрових се и открих този сайт във който предлагат Хилс,но само вет. сериите -http://www.wings-bg.com/bg/brands/49/browse/2 -
Тя е известна храна сигурна съм, че ще я намериш  Peace

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 11:09 от elichka_vangelowa

# 506

Те направо от дупето излизат  Sick
А спря ли кървенето?Това е направо зверско опаразитяване-какво ви каза вета по телефона?
Не ви критикуваме Ани Peace,

Написаха ми че ще отнеса много остри критики, та затова. Аз влязох в темата, защото наистина исках да получа адекватен отговор. Защото ме е грижа за котката и ако нещо се случи с нея няма да си го простя. Сега проверявам гърдите, не са топли, дори забелязвам че сама си ги ближе. Не са й толкова надути.
По въпроса дали да си взема коте от улицата - докато се сдобия с тази котка си бях взела две преди това и все ми избягваха. Трудно е да приучиш коте да стои в двора ти. Като си взех тази котка, я взех заедно със сестричката й. Но сестра й също избяга и заживя на улицата точно срещу нашата къща. Тя също роди котета и сега и те живеят там. Много ми се иска да ги взема, но не смея, защото майката ще си ги търси. И те все още сучат. Децата от квартала много ги мачкат и даже удушиха едното коте от стискане, може и моите да имат подобна съдба. Разпитах ги , но казват че не са виждали други котета освен тези.
Ами малки са за отбиване,не може ли да ги приберете някъде на затворено-заедно с майката естествено?

# 507
  • На остров
Аз пак да попитам възможно ли е след като котето е обезпаразитено преди да го вземем да няма нужда повече да се обезпаразитява или е нужно да го правя профилактично всяка година?

*Black cat*  със самолет ли ще пътувате? Не ви ли искат специални ваксини на връщане от БГ?

Izma много сте сладки особено с това езиче Simple Smile!

# 508
  • София
Имам някакъв спомен, че преди 2-3 години в темата се обсъждаше, че вносът на Хилс за България е спрян. Тогава имаше няколко котета, които ги хранеха с такава храна. Може би ветеринарите предлагат само лечебни варианти.

По нашата улица (Пловдив, район Западен) току-що мина общински микробус за безстопанствени животни. Не знам какво правеше тук, но се сетих за сниманото котешко семейство в деня на пристигането ни, което повече не видяхме.  Sad Ако някой има информация защо обикалят и не е най-лошото, за което се досещам и аз, моля да ме успокои.  Cry  Пловдивчанки, да сте чували нещо? Програми за кастрация? Приюти? Или тихомълком намаляват популациите?

# 509
Ами малки са за отбиване,не може ли да ги приберете някъде на затворено-заедно с майката естествено?

Майката се опитвах многократно да я привлека, но тя се страхува. Давам й храна в моя двор , идва да яде и като ме види бяга. Предполагам е удряна и я е страх от хора. Като се приближих и видях че едното й око нещо не е добре. Абсурд е да я хвана и да я затворя в стаята с малките.

Общи условия

Активация на акаунт