Любители на Котки Тема 74

• 58 420
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
 Simple Smile Ани, и аз съм имала мноу такива случаи. Даваш храна на котката и тва е, за нея е голяма подкрепа да получи нещо вкусно, без да е принудена да оставя котенцата задълго. И капки за очи не се слагат трудно, те успокояват. А за котетата на твоята котка не знам, те котките си ги крият и понякога ги губят, потърси ги, дано ги намериш! Praynig Миличките те! Sad

# 511
Аз пак да попитам възможно ли е след като котето е обезпаразитено преди да го вземем да няма нужда повече да се обезпаразитява или е нужно да го правя профилактично всяка година?

Поне на три месеца е добре да се обезпаразитява.Зависи и къде живее котката-ако е в двор,ежемесечно задължително,ако е в апартамент на три месеца е добре.Правят се и фекални проби ако не искате да давате хапчета залудо,така или иначе паразитозите много често протичат дълго време безсимптомно.
Ами малки са за отбиване,не може ли да ги приберете някъде на затворено-заедно с майката естествено?

Майката се опитвах многократно да я привлека, но тя се страхува. Давам й храна в моя двор , идва да яде и като ме види бяга. Предполагам е удряна и я е страх от хора. Като се приближих и видях че едното й око нещо не е добре. Абсурд е да я хвана и да я затворя в стаята с малките.
Ясно...Ами продължавайте да я храните,лека полека ще спечелите доверието и.Може дори и да пренесе котетата при вас,аз съм имала 2 такива случая. Peace
Но не е задължително да е бита,може просто да е дива.

# 512
Големият ми го дадоха обезпаразитен, но аз го заведох на вет. Той пък изобщо не се поколеба отново да му даде хапче. Каза, че щом идва от друга къща, трябва.

# 513
  • На остров
Ние живеем в къща, но котката е само вътрешна, тоест не излиза сама на разходка. Преди да я вземем е прегледана от Вет и е издаден документ, че е здрава, обезпарзитена и т.н. Интересно, че миналата есен когато я кастрираха в клиниката нищо не споменаха за редовно профилактично обезпаразитяване. Ще проуча аз какви хапчета може да се дават и дали се купуват с рецепта и ще се заема  Simple Smile.

# 514
Аз давам едно хапче Цестал на 2-3 месеца профилактично, нищо че Лъки не излиза никъде освен на балкона.

# 515
  • На остров
Няма при нас Цестал сега проверих, има най различни други видове според вида на паразитите, ще се консултирам, кое е най добре и ще взема. В сайта на аптеката пише, че един вид паразити са само за малки котета, а другите най често били при котки които излизат на вън, но аз ще и взема нещо на моята принцеса Simple Smile.

# 516
Аз пак да попитам възможно ли е след като котето е обезпаразитено преди да го вземем да няма нужда повече да се обезпаразитява или е нужно да го правя профилактично всяка година?

*Black cat*  със самолет ли ще пътувате? Не ви ли искат специални ваксини на връщане от БГ?

Това за обезпаразитяването и мен ме интересува, мн се страхувам от такива неща и трябва да съм мн внимателна и заради детето.
One11, искат валиден международен паспотр,там се е описано всичко-ваксини,чипове..Само Великобритания и Ирландия,може би, са с по-специален внос на дом.любимци. Дори ,мисля че за UK е почти невъзможно ..

# 517
и аз се интересувам с какво обезпаразитявате котетата си?

# 518
  • На остров
Ясно  *Black cat* , аз не мисля да летим с Роуз, но е добре да се знае Simple Smile!Вашия чип във вратлето ли е?
Аз не се страхувам от паразитите за нас, но искам да направя най доброто за котето.
Тази храна, която си публикувала Роуз не я харесва, но тя яде много много малко гранули като цяло.
Въобще се чудя как е възможно най евтините  мокри храни да и харесват най много Crazy. Аз със такова желание и купувам хубави и качествени храни, а тя с такова нежелание ги яде Laughing.

# 519
и аз се интересувам с какво обезпаразитявате котетата си?

Цестал - едно хапче за 4 кг, на Малчо - на два пъти по половин хапче. Даже първия път беше под кило и му дадоха четвърт хапче.

# 520
  • на морето
Мър -мяу ,на всички ! Laughing

Ще ми се карате ли много ?  Rolling Eyes Embarassed  Пак прибрахме с Лора едно кашонче котета .... Blush От преди седмица горе -долу .
Ще спестя историята -толкова е банална , че  е направо излишна.   ooooh!  Tired

Хубавото е , че три котарани ги поеха -обгрижват ги , хигиенизират ги , че даже и мляко май са пуснали .Поне виждам , че  като че цоцкат бебоците ту от една , ту от друга . Ако условие за  това е , че осиновителките са последните кастрирани .... Thinking  може още да имат достатъчно ниво хормони . Не знам . Храним се с празреден пастет..От няколко дни се опитват и сами да си вършат нуждите , та влезе в "действие " детската тоалетна .
Какво да кажа ? Най -вероятно малко време са били навън -бяха чисти , стояха си не много мирно в кашончето , но пък можеха да засенчат Мария Калас по гласови данни ...
Поизчаках , да видя дали са наред здравословно и днес пратих инфо и снимки на една Фондация . Ясно си давам сметка , че не мога да ги задържа . Когато излезе обявата ще може ли да помоля за помощ при разпространението й ?

# 521
  • на морето
Ей ги и мъниците .

# 522
  • На остров
asha  много са сладки! Как успяваш да се грижиш за всички, направо си за похвала  bouquet!

# 523
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Бях на път да ти се карам asha, но при вида на мъниците ми омекнаха и сърцето и езикът. Crazy Толкова са сладкииииии!  Crazy Crazy Crazy Да нямаш нова снимачна техника? Не помня предишни снимки с толкова добро качество! newsm78 Успех в задомяването! Peace Peace Peace

# 524
Прекрасни са  Heart Eyes Безумно сладки  Heart Eyes Май са и игриви  Laughing

Аша   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт