Любители на Котки Тема 74

• 58 414
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Да споделя.
Отказах се от тоалетната от дървени пелети. Много мирише. Попива, но не убива миризмата, а и сега, като е топло и урината се разлага бързо... Целия коридор, като се прибера в къщи и ми миреше на котешко напишкано. самите котки също не я харесаха много, много я ровеха и разпръскваха и целия коридор всяка вечер заринат в нещо, като талаш, добре че сме на теракот (няма мокети и пътеки, където да се набива).
Върнах се на силиконовата тоалетна 1 пакет от най-евтината ( 5 лв. в Лекси) за 1 седмица за 2 котки. Тя поне попива и миризмата и първите 1-2 дни е дори ароматизирана. Преди вземах лимон, сега се е появила лавандула и взех нея да я пробвам. Ако някой е открил по-евтина силиконова (3,8 л или 2 кг. под 5 лв.) в Пловдив ще ми бъде полезно да получа информация.

# 616
Явно правилното отглеждане на котки буди не по-малко непримирими позиции от гледането на деца. Аз като нова в тази работа гледам, слушам и се уча. И именно като страничен наблюдател ми направи впечатление зверското опаразитяване на Томчо и сега новия пост на Еличка, че дава сурово месо.

Котетата са безумно сладки, сърцето ми се сви, като видях снимките. Много ми е мъчно, че са на улицата.

# 617
Ми силиконовата излзиа скъпичко май... Аз купувам от Лидл 10кг за 6лв и стига за почти месец - за една котка. Тип бенто- не е силиконова.

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 09:35 от *LOVE CAT*

# 618
10 кг - 6 лв силикон ли?  newsm78

От известно време и аз проучвам тоалетните. Даже тук говорихме за пелетите. До купуването им така и не стигнах, защото ме убедиха, че ще мирише и ще цапа. Когато се намокрел с урина, пелетът се разпадал на прах, ми казаха. Иначе намерих наистина евтини - 1 лв килото в магазина до училище Душо Хаджидеков.
За силикона - на същото място намерих насипен силикон - 3.20 за килограм. Обаче теглихме готово опакована торба и се оказа следното - 3.8 литра е 1.7 кг, което прави 5.44, а аз купувам готово опакована по 5 лева торбата. Засега това е най-евтиното, което съм намерила.
Наистина котките почнаха да пикаят ужасно много. Снощи михме лапи и пода, защото не съм забелязала колко бързо се е изцапала тоалетната. Вече сменям на 2 дни.

# 619
  • Пловдив
6 лв. от Лидл за 10 кг. е бентонитова тоалетна, която става на бучици. Преди вземах такава от Лидл и наистина беше ОК за месец за 1 котка, когато имахме само Руби. Когато станаха двама бентонитовата тоалетна се оказа лош вариант. Идеята и е поне веднъж дневно да минеш и да махнеш бучките от една котка да са 4-5 бучки за деня. Когато са двама обаче, когато аз се прибера те са я посещавали вече няколко пъти и двамата, сгазили са бучките и такива вече няма до 3 ден всичко в тоалетната се превръща в смърдяща кал.
Силиконовата излеза най-скъпо от трите вида, които коментираме. Аз съответно за това търся най-евтината силиконова. Както казах сега съм на 5 лв. за 3.8 литра.

# 620
Ми силиконовата излзиа скъпичко май... Аз купувам от Лидл 10кг за 6лв и стига за почти месец - за една котка. Тип бенто- не е силиконова.
И аз такава ползвам.Взимам 4 торби за всичките котки,доволна съм определено.Дори я намирам по-малко прашна от Бенто-то.

# 621
И аз ползвам на Лидл тоалетната вече марката й е Coshida 10 кг. чувалче  Simple Smile

# 622
Моят опит до момента показва, че по-добро от силиконовата (на сносна цена относително) няма. Аз не пълня легенчето с целия пакет. Слагам по две шепи и сменям и мия през ден. Той не обича в силно замърсена тоалетна да ходи и ако изсипя цялото количество на веднъж, на първата  сеедмица ще трябва да го хвърлям и така няма да ми стига до никъде. Един пакет от 3,8л. си изкарва точно 1 месец и не замирисва. А проблема с разпиляването си го реших, като купих покрита тоалетна.
Последно купих чувал от 15кг. силикон. По мои изчисления ще ми стигне за около 10-11 месеца. Като се замисля обаче, май не излиза по-евтино, ами само заема място. Може би е удачен вариант при повече от една котка, да се купуват такива количества.

# 623
Аз също съм с бенто, но икономик, пробвах и лидълското бенто, обаче не съм доволна, не абсорбира като икономика, не е добре обезпрашено и свършва по бързо, макар да е 10 кг.

П.П при наличието на 2 котки не е ли добър вариант да има 2 съда, така мисля ще има някакво разпределение на изходния материал и  ще може да се почиства без да се е получила гореспомената каша newsm78

# 624
  • София
Котешката тоалетна, тип бенто, изобщо не я харесвам.
в тоалетната се превръща в смърдяща кал.
Отделно, че е много прашно.

Тоалетната ни е със затворен капак. Подобна на тази:
Скрит текст:
Вратичката сме я махнали обаче, защото не се сещат да я бутнат, за да си влезнат. И все пак, затворено е, не се вижда вътре, не се притесняват, когато те са вътре  Laughing, макар че дори през тази малка вратичка, пак успяват да хвърлят силикон в целия коридор. Рият като шест багера.
Купувам силикон, който е в синя опаковка (нямам в момента, за да погледна за марка), като цена 6,50 - 7 лв. за около 3 литра.

# 625
Аз съм най-доволна от тези два вида силикон
На първо място поставям този:
Скрит текст:
и след това този:
Скрит текст:
Като цена са почти еднакви.

# 626
Не мога да си представя как един пакет силиконова тоалетна ще ми стигне за един месец, въпреки че аз я употребявам абсолютно до крайност, дотам, че понякога мием лапи. Когато Дундьо беше сам, зимата (не се пие толкова вода) и се хранеше оскъдно, карахме с пакет и половина за месец. Сега двамата с малкото коте минават 3 пакета при всякакви възможни икономии.
Преди време опитах нещо като бентонит, не помня име, но разпилените бучици при намокряне правеха мръсна локвичка и след прибиране първата ми работа беше да мия. Силиконът го смитам и обратно в тоалетната.
Показаните модели по-горе не са ми познати. Засега рекордът държи пакет 3.8 литра – 5 лева. Цената за чувалче каква е?

ПС Този месец започнах да си записвам разходите за котетата, за да получа представа. До 20 число - 45 лева...

# 627
Котето, на което му "плющят" ушите, докато яде е много сладко  Laughing

Коментирате храненето - това коте няма проблем, защото си избира само храната  Laughing

# 628
  • Пловдив
Познати са ми показаните тоалетни но са по скъпи.
Ето това вземам аз от Лекси за 5 лв.
Ползвам я седмица или малко повече, докато стане почти цялата жълта и отдолу започне да има мокър слой.
Разходи месечно за две зрели котки:
4 пакета тоалетна х 5 лв = 20 лв.
4 кг. Уискас х 6.25 лв. = 25 лв.
Общо 45 лв.

# 629
  • София
Като заговорихте за тоалетни, да ви разкажа за "подвига" на Мъро. Една сутрин преди 2-3 дни се събуждам от "диалог" между Мъро и мъжа ми. Мъро обяснява нещо, а мъжът ми се смее и пита какво още иска след като го е нахранил. Продължението беше бясно ровене и най-после тишина и спокойствие. Станах след известно време и какво да видя - Мъро си обърнал легена с малкото останало количество бентонит (предния ден изчистих, но ме домързя да отварям нов пакет и да досипя) и тъй като в легена няма нищо, нашия си направил купчинка на пода, изпишкал се и си го заровил.   Mr. Green  Добре, че става дума за балкон с оригиналната си мозайка и чучур за изтичане на водата и беше лесно да го измия.  Laughing Горкият, обяснявал е на татко си как се е случило нещо с тоалетната, а той да не разбере.  Laughing

Искам да помоля притежателите на фейсбук профили да разпространите албумчето на бездомничетата. Може пък да им излезе късмета.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт