Любители на Котки Тема 74

• 58 409
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Делфи, една консерва на ден как я докарваш 10 лева? Най-евтините на промоция съм купувала 85 ст., по 30 дни отива над 25 лева.
Това е на седмица, умножи по 4 Wink Дневната дажба е около 70гр. суха храна на добитък, плюс една консерва вечер за трите. Сега през жегите ядат и по-малко. Да са ми живи и здрави, като се прибера изпушила и най-после някой ме погледне умно, не ми тежат, хич даже. Wink

Моите не бих казала, че гледат умно, но са още една причина да бързам към къщи. Иначе Дундьо е доста дистанциран, а Малчо освен да гледа с въпросителен поглед: Аз кога ще ям?, друго не знае.
На големия давам 40 грама гранули, около 120-130 гр консерва и ако нещо забърше допълнително от гранулите на малкия или моя добавка, но това не е гарантирано.
Малкият не знам как да го храня, яде два пъти повече от големия и постоянно пищи, че е гладен. Ама пищи, като за спешна помощ. Иначе коремът му се влачи по земята.

Късмет за мъничето.  Hug

# 661
  • Варна
Детето разваля дисциплината и позволява на Мила да хапе пръсти! Twisted Evil Женя е под покривката. Laughing

# 662
Стейси - Това е ''недопустимо''  Mr. Green

# 663
  • Costa Rica
Детето разваля дисциплината и позволява на Мила да хапе пръсти! Twisted Evil Женя е под покривката. Laughing

Joy hahaha

# 664
Момичета, случайно някоя от вас да е ползвала от онези спрейове, които привличат или отблъскват котките на определени места? Защото Катето започна да налита на едно цвете, което е доста старо и ценно за мен. И дали тези спрейове (специално за отблъскващите) могат да навредят по някакъв начин на цветето?  Thinking

# 665
Защо не използваш нещо естествено пример -
за привличане - коча билка или валериан.
За отблъскване кора от цитросов плод - грейпфрут, портокал за котките тази миризма е непоносима .

# 666
Котето засега е добре. Към 21 го храних, беше се сгушило в бутилката, беше и пишкало. След малко пак ще се кача да го храня и после чак към 6.

Котето го намерих под контейнер за боклук. Сякаш е боклук. Боклук обаче е този, който го е изхвърлил.  #Cussing out Както и да е. Дано само оцелее.

Благодаря.

# 667
За отблъскване кора от цитросов плод - грейпфрут, портокал за котките тази миризма е непоносима .
Благодаря ти, не знаех за тези методи. И да, ще пробвам с кора от лимон или портокал пък да видим. А всъщност къде трябва да се поставят корите? В саксията, на листата...? Също така чак сега се сещам, че четох една статия на тема "как да опазим коледната украса по празниците". Там пишеше точно, че за да се опази украсата по клонките на елхата се слагат кори от цитруси. Но си спомням, че пишеше, че действат за 2-3 дни... Спрейовете за колко ли действат?  Thinking

# 668
Хм,да ти кажа ли,че Финдъс  си лежи до купата с портокалите Laughing

# 669
  • София

А в темата имаше коте, което ядеше мандарини.  Laughing

# 670
А в темата имаше коте, което ядеше мандарини.  Laughing
То моя глупчо сигурно и не се сеща,че трябва да бяга от тях- бута ги на пода и си ги гони Grinning

# 671
Aми Фуфи или Томи ако надушат цитрусов плод дим да ги няма  Mr. Green

Предполагам сокът от лимон ще е по ефективен.
Не знам трябва да се сложи  newsm78

# 672
Фейчке! - Къде се губиш ? Беше споменала за цитрусите и котките, но не си
спомням какво беше ?

# 673
  • София
Еличка, правилно си запомнила. Повечето котки бягат от прясно нарязани цитрусови плодове (и от корите най-вече). За съжаление твърде бързо изветряват и стават неефикасни. Но е факт, че има и "сбъркани" котки, които не само не се плашат, но и хапват цитруси.  Laughing

# 674
А моята котка в БГ изобщо не се впечатли от валериан, макар че мъжът ми ходи три пъти до аптеката и почти изкупи наличните количества! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт