Отговори
# 180
Здравейте тумбачета Hug
Най - накрая приключих със списъка за бебо..
Да ви се оплача - всеки втори в последно време само ми набива в главата колко съм малка за да имам дете, как съм се решила да се омъжа на тия години - все едно съм направила най - голямата грешка в живота ми  #Cussing out В началото не им обръщах внимание но напоследък ми идва в повече.. Оплаках се и малко ми поолекна..

# 181
milenkaa_ когато му дойде късмета на човек. Да ти е живо и здраво детето, другото майната му. И колко си малка? Моето първо дете на 38 да не е по-добре? Ама късмет... сега дошъл. Ти за хората ли живееш? Аз не. Така като се омъжих преди 5 години, значи на 33, имах една приятелка, дето тръгна подире ми айде бебе айде бебе айде бебе... да ама то да не е концерт по желание... само ме изнервяше до крайност, в края на крайщата вече не е между приятелките.

Гледай си детето и семейството и това е. Човек не може да избяга от късмета си.

# 182
Привет и от мен  Stuck Out Tongue
Вчера някой беше споменал нещо за баничка и днес сутринта да не остана и аз по-назад, отидох до пекарната, но освен баничка си взех и геврек ( нали съм лакома ) и от одеве до сега, заради плоския ми мозък едва стоя от киселини  smile3511
Аз първите 3-4 месеца бях много зле - повръщане, главоболие, виене на свят, вливане на системи и смъкнах 5-6 кг, които сега си възстанових, така че в този момент съм точно на кг преди да забременея.  Не съм кльощава фиданка, но честно казано нямам сериозни притеснения и тюхкания - колкото кача - толкова. Важното е бебонка да е добре, а после ще му мисля  Nerd

Tanishte надявам се, че отокът ще ти спадне. Моята кума миналата година роди и от 7мия месец се поду - и ръце, и крака, и лице. Важното е лекаря да знае и да потвърди, че не е нищо застрашително.

Sleeping Beauty дано се оправиш бързо, но сега наистина има някакъв вирус. Аз от 2 дни, като говоря с майка ми и сестра ми и двете казват, че са така. Сестра ми се оправя с разтривка с ракия, краката в леген с топла вода и сол, а за разстройството 2 пъти на ден гълта по едно фасулче. Казвам ти тези неща, защото те са си "бабешки лекове", а и помагат. Плюс това 1-2 парацетамола на ден в никакъв случай няма да ти навредят - лично лекарят ми го е казал.  Успех  newsm10

Ако някой се интересува, само да ви кажа, че вчера се свързахме с "Афродита" за стволовите клетки. Изпратих им файл с мои въпроси, които имам и те веднага ми отговориха. При сключване на споразумението до 30 седмица дават отстъпка.

# 183
Choch_KA забрави за баничките. И аз си взех една баничка днес да ти кажа. Нищо не ми стана, освен че я изхабих. Изядох я и имах чувството, че умирам от глад и мога да погълна още поне 4 банички. Затова си купувам тесто много рядко. Аз всъщност ям тесто и хляб от 2 седмици, до 6-ти месец не можех да вкуся тесто или хляб. Изкарах си няколко месеца безглутенова диета и хич не ми беше зле. Обаче апетита нещо много взе да ме събаря. Освен това кръвното ми стана ниско, че май ще пропия и кафето отново.

# 184
Привет отново Wink Подадох си документите за нова лична карта, стана бързичко и нямаше почти никакви хора, но на едно от гишетата имаше една доста сърдита ретро "мадама". Направо съм изумена как може да има толкова кисели хора. Сега едвам гледа, спи ми се та две не виждам Blush Но мисля да не лягам, че довечера пак ще бодувам. Това е май за сега, ще ходя да сготвя нещо Crazy

# 185
  • София
Петя, тя тази кашичка звучи вкусно - и брашно обичам, а оцет обожавам, и без нужда мога да го пробвам.

Повече ли ти се яде, докато кърмиш??? То само това остава, тъкмо си мислих как от първият ден ще се вкарвам в режим.

shirina , някакъв медицински проблем ли има, че лекрката ти от толкова рано е решила, че ще си секцио? Аз последният път попитах кога ще си говорим за раждането и моята докторка ми каза, че има време, в последните 5 седмици ще каже нормално или секцио. Ето тук темата се разисква на дълго и на широко http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=689887.0  , пък кое е по-рисковано, за кого и защо, всеки сам си решава. За мен все си е страшно, пък и не съм раждала за да дам пример.

# 186
Мацки, здравейте!
Пропуснала съм цяла тема, но няма сми да се връщам назад. Едвам изчетох тази. Ние пак хайманосвахме назад-напред, та нямах време да се включа. Да се запиша и аз в отбора на подутите ръце и крака, официално от вчера. Аз си знам от миналия път- вляза ли в 7-ми я месец се почва при мен подуването и за съжаление лек няма. И в тая връзка да напомня на мамите с подобен проблем да си свалят пръстените навреме, да не ползват ножовката накрая.  Embarassed В болницата със сигурност ще искат да си махнете всички украшения (особено за мамите със секцио). За кърменето - аз също съм от тези, които качват, голям глад си ме гонеше и качих 10 кг в рамките на година, които най-трудно се свалят.  След раждането е лесна работа да се отървеш от 5-10 кг, но с къменето ... Та такива ми ти работи. Пак ще изчезваме за уикенда, та ще се включа в понеделник ЖЗ. Бъдете здрави и спокойни.  Hug Ох и това клипче с раждането вкъщи наистина беше много красиво  bouquet

# 187

Повече ли ти се яде, докато кърмиш??? То само това остава, тъкмо си мислих как от първият ден ще се вкарвам в режим.

Laughing  Laughing Soho, аз по тази причина не успях да си дооправя формата  Laughing Глад, глад, онова като те засмуче, после трябва да си подложиш, няма как  Laughing Нооо по-важното е да се пие мнооого вода!  Naughty От друга страна пък кърменето бързо те вкарва във форма, защото се отделя хормона, който свива матката и коремчето по-бързо се свива. Ще останат само тлъстинките за дооправяне.

Ширина, ако лекарят е преценил, че има основателна причина за секцио, значи няма как. Разпитай го подробно защо така е решил и прецени дали ще се съгласиш с него или не. Защото има случаи, при които естественото е много по-рисковано от секциото.

Чочка, извинявай, аз съм тази с баничките  Embarassed На мен не ми предизвикват киселини обаче  newsm78

Миленка, запушвай си ушите! Ти нали си щастлива и си знаеш най-добре. Все много знаят околните. Добре, че има млади хора, които още държат на сериозните връзки, на семейството и децата. Какво иначе - да гониш кариера, да родиш на 35 и да приключиш... После за демографски срив говорят.

Деси, да ти кажа честно не ми се струва съвсем достатъчно това, което хапваш. Още повече, че някои от плодовете, които цитираш са извън сезона в момента и може да съдържат някой друг нитрат. ИЗвинявай, не искам да ти се меся, но тази умора, която споменаваш може да се дължи на това, че не се храниш достатъчно... Но щом лекарят ти така е преценил... Извинявай пак, не се обиждай и не го приемай като да ти давам нежелани съвети. Ти си знаеш най-добре, аз за себе си не бих поддържала такъв режим точно по време на бременност. Нещата, от които се лишаваш също съдържат вещества, които са необходими на теб, за да издържиш докрай, а и на бебо  newsm78 Много ми е странно.

Хайде засега от мен
 Hug

# 188
  • София
Да, и аз щях да казвам, че умората на Деси88 може да идва точно от липсата на храна. Шепа от това, шепа от онова, честно, докато не изям кило череши или половин диня, не разбирам да имам нещо в стомаха. А и това са само плодове, колко време може да се изкара с тях. Аз съм силно против  приказките, че бременната трябва да яде за двама, ама все пак и мъничето има някаква нужда от качествена храна.

Само аз ли ходя по два пъти в месеца на доктор?

# 189
  • София
Привет, момичета! 
Благодаря за пожеланията за бързо оправяне, вече се чувствам една идея по-добре.  Но да си призная, пих един Парацетамол преди малко, че да имам сили да си взема детето от ясла Embarassed  Иначе така ме боли цялото тяло, че не мога да помръдна от дивана.
В тази връзка да се похваля, че малката ми днес за първи ден остана да спи в яслата по принуда - аз бях много зле, а ММ имаше служебен ангажимент, и не успяхме да я вземем на обяд.  Май засега е добре, казаха ми, че спинка.

Чочка, благодаря за съветите Hug  За Парацетамола и аз реших, че няма да е толкова фатално.  Иначе за разтриването с ракия и топенето на краката ми се върти, че не се препоръчват при бременност, ама защо ли, не помня newsm78
От чисто любопитство - каква е цената за съхраняване в "Афродита"?

Аз пък да ви кажа не бях особено гладна, докато кърмех.  Почти всичко свалих още първите месеци, сигурно около 15 кг.  Даже в грижите около бебето често забравях да хапвам, а и гледах да се съобразявам с това, какво ям, та не бях кой знае колко изкушена.  Само гледах да пия вода, а и често закусвах овесени ядки, на мен ми се отразяваха добре на кърмата.

dessie88, и аз съм изненадана, доста строг ми се струва този режим за бременна.  Ти си преценяваш, разбира се, едва ли мнението във форума ще натежи повече от това на АГ Hug

миленка, на колко си?  И аз не виждам с какво е по-добре да се ражда на "дърти" години.  Аз сега ще правя 33, струва ми се, че съм позакъсняла, та затова и не искахме много голяма разлика между децата.  Пък и младите родители са по-спокойни Peace

сохо, аз ходя по веднъж.  Защо те викат по 2 пъти? newsm78

# 190
kotkincho и на мен в началото ми беше много странно с тези ограничения, то не че тогава нещо въобще ми се ядеше де. Но, сега хем си викам ще ям пък каквото ще да става, хем като посегна към "забранените" храни ми се гади, интересно е това нещо мозъка. Всичко май е въпрос на психика, всички мои близки се ограничаваха докато бяха бременни, и си мислех, че е нормално, но като ви чета май не е съвсем така. Въпрос е явно на време и мен да ме загони глада и да пренебрегна всичко казано от АГ. Относно нитратите и сезонните и извън сезонните на пазара в повечето случаи са с нитрати, нямам търпение да излязат градинските ни зеленчуци  и плодове и ще се придържам към тях. Черешите ми се струваха удачен вариант, но те могат да предизвикат контракции и болки в корема, ако се ядат повече от 200-300гр. на ден, така че ще видим докъде ще я докараме. Не се засягам от това, което казвате не се притеснявайте. Самите килограми не ме плашат чак толкова, в началото бях с нагласата, че ще кача мин.20, но още не се знае основните доводи на АГ за килограмите са леко раждане и здраво бебе, ама как с тази диета иди я разбери. Моя приятелка изкара и двете си бременности при нея и стриктно спазваше съветите и наистина роди много бързо,две здрави бебета, дано и аз имам нейния късмет., а при кърменето при всеки е различно едни качват други свалят въпрос на хормони никой не знае как ще се развият нещата.
Относно цезаровото сечение, когато има медицински причини е задължително, аз също искам да родя естествено, но ако се наложи не мога да рискувам, колкото и да ни е странно нека се доверим на лекарите, но и според мен е още рано да се уточнява това.
Рано или късно ще раждаме и ще се женим е въпрос на личен избор не обръщайте внимание кой какво говори само подобни дразнители ни липсват в момента.

# 191
  • велико търново
soho doll ами имам 2 несполо4ливи бременности и сега съм с серклаж,а не били хубаво за мен и бебето да излезе бебето по родовите пътища след серклаж Rolling Eyes

# 192
  • София
soho doll ами имам 2 несполо4ливи бременности и сега съм с серклаж,а не били хубаво за мен и бебето да излезе бебето по родовите пътища след серклаж Rolling Eyes

Аха, ясно. Пропуснала съм го този момент, ако си го споделяла преди. Едниственото, което мога да кажа по предният ти въпрос, е че съм чувала, че раждането със секциото е по-добре за бебето и по-трудно за майката и обратно за нормалното. Не го мисли от сега, все някак ще излезе, пък и щом докторът така е казал нямаш много голям избор.

# 193
Миленка, незнам ти на кол си, аз забременях на 21 и сега анавърших 22, нямам брак с бащата и кво няма си гледам детето ли newsm78 аз съм с него от години, уча, затворих си фирмата ама кво като си млад всичко е по лесно, да стана 40-50 и да се чудя що не става с мойте болести и нерви, няма да стане. Няма да бъда по лоша майка от другите Twisted Evil
Шерина, спкойно, щом има проблем по добре с операция, понякога сме безсилни към природата, но понякога има начин Peace

# 194
soho doll и аз по два пъти ,а понякога и по често (ако се филмирам много hahaha)
 Sleeping Beauty и аз до четох някъде за разтривките , ама след боледуването Mr. Green е нищо ни няма  Wink
dessie88 аз съм на принципа ,че тялото знае от какво има нужда ,на пример преди 3 седмици нагъвах пастет и само пастет,салата и на изследването -хемоглобин по добър от преди бременноста, ти си знаеш разбира се ,но поне следи ли ти кръвната картина по често? Thinking
Миленка ,мен пък ме питаха какво чакаме още та нямаме бебе,за хорската уста почивен ден няма #2gunfire
unique_v да си изкарате добре и да разкажеш после Party

Общи условия

Активация на акаунт