Отговори
# 225
  • Пловдив
Добър вечер и от мен Simple Smile
shirina - за Света Марина мога само хубави неща да кажа. В 3-ти месец лежах там. Хубавко е и са внимателни много. Една приятелка миналата седмица там роди и тя каза, че всичко е минало добре. Аз си водех ЖК по ЗК при АГ от тази клиника, но ме ядоса и отидох в Авис Медик на частно. Е Ависа е на по - високо ниво, а цените са същите Simple Smile
Тази вечер за 1-ви път разбрах какво е киселини. Все ви четях и се чудих, ама днес вече останових. Таз вечер направо умирам. Чак имам чувството,че ще  Sick . Всичко ми ври и кипи. И от ляво нещо ме наболява коремчето. Пффф още малко, още малко, още малко....само това си повтарям, ама хич не е малко Sad И аз исках да попитам кога почват прегледите през 2 седмици?
Оххх май ще се мия и ще си лягам...да видим дали ще мога да заспя от киселини, запушен нос, ритничета, болка в ляво на коремчето, някой друго схващане на крачето...Simple Smile няма как ще търпим
Лека вечер

# 226
  • София
Здравейте, мамчета!

Аз си дойдох от София, благополучно този път, без инциденти Grinning

Много хубава темичка, Дундичка, благодаря ти  bouquet

За кърменето и килограмите според мен си е строго индивидуално. Аз кърмих две години като през цялото време имах страхотен апетит, но въпреки това свалях килограми. След това пък достигнах момент, в който килцата се застопориха и не мърдаха. Това ми е бил периода, в който ядях най-много CrazyСлед приключване на кърменето апетита намаля и килограмите започнаха да варират, в зависимост от храната, която поемах:roll:

Лека нощ от мен!

# 227
Днес официално влизам в 7 месец newsm68

Направо не мога да повярвам, че дойде    #Crazy знам, че сега трябва много да се пази човек от преждевременно раждане и идва най-трудната част голямото порастване  Mr. Green

Днес ще ходим на банкето-пикник на Дунава с колегите на ММ и не знам как ще издържа на жегата ама надявам се да няма проблеми Embarassed

Мен са ми пуска ли 2 пълни изследвания по ЗК и едно за анти тела ама следващата ЖК наближава, тъй че може нови изследвяния да ми лепнат и отделно вчерашните дето си ги платих Whistling

Да оздравяват всички, диария с активен въглен много лесно минава, а мамите дето ще стават баби да се оправят, че наближава да помагат, пращам ви много положителни енергии на всички bye

# 228
Добро утро Hug Голям сън му ударих - снощи си легнах към 23 часа и чак сега в 9 се събуждам /с 1 ходене до 00/ чувствам се идеално, но понеже спя само на дясно, чак съм си смачкала ухото и сега ме боли hahaha Времето май ще е идеално. Ние днес ще ходим на Хидропарк Вятърните Мелници в Горна Малина да се поразходиме Crazy Хубав ден на всички Hug

# 229
Добро утро !
Ани честит седми месец   bouquet
new leaf за силикона знам ,че е по твърд от каучука ,за залъгалка когато избирах ме посъветваха ако ще изварявам по стария начин -каучука няма проблем,но за стерилизатор силикона издържал повече. За сега взех по една силиконова и ще видим  Wink
lokresiq ябълка, прясно мляко или об.бисквитка ми помагат много за киселини . За прегледите мисля че е индивидуално за всеки,аз от самото начало съм на 2 седмици. За протокола-нищо не търпя ,казвам си на док и решение има  Hug
Amelly вичко да минава бързо и леко  Praynig Hug Малката принцеса доволна ли е от лагера ?
Отивам да си правя закускаа    food002
Пинки сега ти видях лентичката ,честит седми месец и лека до термин ! Hug

Последна редакция: сб, 08 юни 2013, 09:18 от tuitito

# 230
  • Пловдив
Добро утро. Аз съм се ококорила от 8 часа. Вече почти си изпих и кафето. При нас е студ и мрак. Чак взех да се чудя юни месец ли е наистина. Бебчо рита, аз се ровя в нета и переодично се шашрдисвам и си мисля като ме клъцнат дали ще изляза после от упойката, дали на бебето всичко ще му е наред и други разни страхотии. Мисля, че откачам.  Shocked
Вчера гледахме "Джак-убиецът на великани" и след филма звукът на тв спря. ММ се ядоса, пуфтя, мрънка, чопли едни букси, накрая взе да търси гаранционната карта и се примири, че ще го носим на ремонт. Удари няколко цветисти, че баш сега ли трябвало, барабар с микровълновата да се случи това и накрая полегна на дивана, взе дистанционното на цифровата и го увеличи от звука. Та на тв нищо му няма, големият ми син го намаля от там, за да слуша музика през уредбата.  Joy Joy Joy Половин час се смях, добре че вече беше заминал за село виновникът, че щеше да има 20 минути мъмрене и мрънкане. А и трябваше евентуалано да взема думата и аз, пък ми беше прекалено смешно, за да излъчвам подходящият авторитет. Mr. Green
Anni0422, честит седми месец. Още малко и аз влизам. Кога мина това време?  newsm78

# 231
Добро утро Simple Smile

Да се включа и аз - dessie88, твоят АГ определено не го разбирам. Бремеността не е време за диети, а яденето само на плодове и зеленчуци крие много рискове. Килограмите ти изобщо не са толкова много, че да налагат чак знае какъв контрол.
Аз съм казвала нееднократно,че организмът знае най-добре в този период от какво има нужда и е достатъчно само да го слушаме внимателно. Ето, примерно и аз като tuititoимах един период, в който страшно налитах на пастет (в нормалното си ежедневно хранене изобщо не се сещам, че съществува такава храна). Не съм обаче спазвала никакви други диети и норми и хемоглобинът от 117 в трети месец е паднал само на 114 в шести, което си е съвсем в рамките на нормално (даже не ми го отчита като нисък спрямо референтните стойности).
Не е съвсем така с храненето по време на кърмене. Водата ясна, аз сядах на масата с един буркан вода (чашата до никъде не ми стигаше), и сядах да кърмя с едно шише до мен, защото не можах да изкарам половин час без да пия. Оттам нататък обаче- гладна или не, трябваше да ям, защото моят организъм поне първо си взимаше от производството на кърма. Отделно, че на мен лично това оставане вкъщи не ми понася добре на килограмите. Свалях, но с минимална скорост - по килограм на месец я има, я не. Последните 4-5 кг отгоре направо не мърдаха. Свалих ги от раз обаче като тръгнах активно на работа (но детето беше на година и три месеца, и вече се хранеше и с други неща, не само с кърма и не ми пукаше дори и да намалее кърмата).

Кога да родиш детето си си решава всеки и най-вече Господ или в каквато там сила човек вярва. Във всеки случай вярвам, че едно дете не може да бъде грешка  Peace Аз лично на 19 години бях повече от хлапе, но пък знам, че ако ми се беше случило да гледам дете, щях да подходя достатъчно отговорно. Да учиш и да гледаш дете е също като да работиш и да гледаш дете - ако смяташ да си го гледаш сама (без баби), едва ли ще ти се получи -бебето, особено малкото, си иска 24 часа пълно отдаване. Но пък ако човек чака да бъде готов за дете, никога няма де получи Peace

Аз снощи си гушнах малкия пораснал звяр и вече светът е по-добър Simple Smile

# 232
Добро утро и от мен мамита Hug

ПетяИ аз започнах да го мисля секциото,то при мен няма избор.Миналата година ми правиха лапароскопия и си спомням,че излизането от пълната упойка беше доста кофти.Наложи се да ми дадат нещо за гаденето.Всички казват,че при секцио колкото по-скоро се надигнеш,толкова по-бързо се възстановяваш.Не се притеснявай,всичко ще мине ок и ще се нареди.

Имам 2 въпросчета:
Обиколник на кошарата може ли да се слага от самото начало или чак когато бебчо стане на няколко месеца?Имаше някакви доводи ,че можело да се омотае и да се задуши newsm78

Имате ли впечатления от някоя добра книга за отглеждане на бебето до 1 или повече годинки.Така де,за такива неопитни като мен.Някак се чувствам малко неподготвена та да прочета нещо за увереност Embarassed

Имаше и друго дето щях да пиша ама забравих Mr. Green

Слънчев ден от мен  bouquet

# 233
Забравих да честитя на влезлите в седми месец Simple Smile
Пазенето за задържането на бебето не е повече, отколкото във всеки друг месец. Peace Стискам палци в нашата тема да няма бързачета и да си стоят на топличко (или предвид сезона, по-скоро на хладничко  Mr. Green) още поне два месеца Simple Smile

Само че като си представя какви тежкоподвижни танкове ще станем сега... а така се надявам да мога да работя до девети месец поне....

# 234
Добро утро и от мен Simple Smile
Събудих се  в 9 , изпратих милото и сега се излежавам, не ми се става в това мрачно време  Confused
Ама ще трябва, че имам едно излизане  Tired
Дано се оправи времето и да пекне слънчице   Nature Sunny  Nature Partly Sunny
От вчера ми е едно напрегнато  Rolling Eyes
Сигурно от времето , нз
Честито на всички, влезли в 7 месец   bouquet
Още малко и аз  Praynig
Ще ходя да си правя закуска и да излитам по задачи
Приятни почивни дни  Hug

# 235
 sweetynel и аз имам неприятни спомени от упойки ,но такава гадост като една бърза обща упойка,която беше за малко време е няма такъв ужас Sick Хубавото тук е ,че няма да съм сама а близките ми ще чакат в стаята,ако може и при теб да е така сигурна съм ще си по спокойна Hug
За обиколника новороденото не мърда и не се обръща само т.е няма начин да се задуши (предполага се че е добре вързан) и няма да му падне на главата,а и не е задължително да слагаш от всички страни . Книги не мога да препоръчам ,аз ще се доверя на педиатъра и на майка ,с мен и сестра ми се е справила  Heart Eyes
Лулу аз вече се чувствам огромна и непохватна Confused А и не съм свикнала с такива габарити и все си бутам корема някъде hahaha

# 236
Здравейте коремчета!

Преди малко изпратих Габи с баща и при баба и дядо и сега ми е много мъчно! newsm45 Незнам какво ще правя без нея 2 месеца. Знам, че тя там ще се чувства по-добре, но ...........Лошото е, че не мога и да пътувам, че да се разкарам и аз.
Иначе аз и бебо сме добре,усещам го  слабо. Чакам да дойде понеделник да го видя.
Връщам се да ви чета, че вчера не съм влизала.

# 237
Здравейте, маминки,

включвам се за мъничко, само да се обадя.

birthday  party023 Една вирутална тортичка от мен днес за рождения ми ден, всеки да се почерпи с каквото обича за мое здраве Simple Smile  cheers

Sleeping Beauty, надявам се да се похвалиш с подобрение днес!   bouquet

Амели, дано и при твоята мама са се успокоили нещата и да се възстановява!

Ние заминаваме при родителите ми за едно бързо празненство и се прибираме утре  Simple Smile

Hug

# 238
kotkincho newsm59 весело изкарване на празника и здраво бебче на есен newsm51

# 239
Kotkincho  newsm59 да си жива, здрава, много щастлива, обичана и най-хубавото и здраво бебче на термин ти желая Hug Весело изкарване на празника newsm51

Общи условия

Активация на акаунт