Отговори
# 210
Само да споделя,че ви следя,въпреки че не пиша.За протокола аз родих на 18 г,каката. Mr. Green

# 211
Сега даваха по БТВ откъси от предаването Хрътките - репортерка си пуска кръвни изследвания в рамките на 2 дни в 5 лаборатории. Отклоненията са до 50% в различните показатели Shocked
А хемоглобина ѝ варираше от 93 до 111  Shocked Shocked

# 212
Здравейте  и от мен,да се отчета от днешния преглед,беб вече е 1,300 всичко си му е ок,но мама трябва да ли полежи повече този месец ,че шийката пак се е скъсила на 24мм Embarassedвсички  изследвания са ми добре,само трябва да спра солта,че кръвното ми нещо е високо ,миналата седмица пък беше ниско абе бременелска работа #Crazy за пръв път от толкова прегледи на листа пише ...ляв рог...това пък от къде се взе не знаех матката ми да е двурога newsm78
Рапорт даден... Mr. GreenЛека вечер preggo
Честито на всички влезли в 7 месец,ще ставаме и по вече  bouquet
забравих да ви питам от кога започват прегледите  по 2 на месец,моя следващ час за ЖК е за 18.07,не е ли далече Thinking

# 213
Tanishte, това с чешмата се е случвало и вкъщи. И то преди да забременея hahaha Така и не установихме кой от двама ни го прави.

soho doll, вълшебно е! Благодаря ти!

happy_day, честит седми месец!

tuitito, мерси за линка!

dessie88, това, че черешите предизвикват контракции и болки в корема го чувам за първи път от теб.

hahaha Усещам, ще след козунака и баничките ще станат пословични...аз днес се разписах с една Mr. Green

Капарирахме си легълцето newsm44 Дървена бяла кошара в комбинация с "любимото" на всички розово на чекмеджетата Grinning

# 214
Добра вечер!
Чета за годините говорите.Аз родих на 25,с моя мъж сме от 13 години заедно и все ни тормозеха да се женим.Сестра ми роди след мен на 21,на всеки когато му дойде късмета.Но винаги има изключения,повечето случаи свързват младостта с неподготвеността за семеен живот и майчинство.Да де ама то и на 30-40 може да не си подготвен.Сега ще бъда на 32 като родя,но се усеща че годините си казват думата.
Моята майка днес за бързо я изписаха,кюретирали я и пращат изследване в Сф.Сега ще чакаме 12 дни да излезе.Дано всичко е наред  Praynigче майчицата не се заменя с нищо.
Аз честно казано след като родих първата година бях по-слаба от след това/например миналата година/Незнам на кърменето ли се дължи,може би и разходките си казаха думата.Сега очаквам нещата да са по-зле,но пък засега наддавам нормално/+9кг/според мен де.Обаче вярно,че след 6 като за аламинут наддаваш,аз взех да се чувствам огромна  Simple Smile
За помпите аз преди ползвах една дълга като колба ,незнам каква марка беше ама ми вършеше чудна работа.Единствено ,че бързо се пълнеше и трябва да се изпразва в чашка.Сега още не съм гледала какво ще взема,но няма да е нещо от 100лв със сигурност.

# 215
  • До морето :)
За кърменето и яденето - глад не изпитвах, но пък умирах за вода. Аз като цяло рядко имам апетит де. Само в начална бременност.  hahaha

# 216
Здравейте мамчета , относоно кърменето не ми се ядеше постоянно, но пък и колкото бях свелила при раждането си ги върнах за няколко месеца  Mr. Green
Момичета имам един такъв въпрос към вас , кога се пускат вторите изследвания кръв и урина, чета повечето че сте си пускали вече аз вчера като бях на преглед док нищо не каза да си пускам  newsm78 и съм на преглед на 04.07 newsm78

# 217
  • София
el 8004, като заговори за кръвно, кои граници ти ги определят като ниски? Аз от както съм забременяма съм с кръвно 80/60 и 90/60 и то почти винаги се мери веднага след прием на кафе. Казват ми, че е добре, за мен е ниско, но явно аз не разбирам. Аз вече 3 пъти ходя през две седмици, в понеделник съм пак, май съм само аз от всички съм на тонове.

Звездичка, честито легълце!

Единствените неща, които биха ме накарали да се замисля да родя на 19 /не че ще бъда отново на толкова/ са образованието и доходите. За някои съчетаването на майчинство и учене не е проблем, но определено зависи дали наистина държиш на второто или е за едната диплома. За стабилни доходи пък да не говорим, а не мога да си представя да създам семейство и някой да ни издържа тримата. Неподготвеността, за която Сонка говори, по-скоро идва от тези два фактора, не толкова от възрастта.
Сонка, това за майката е много точно казано, дано твоята бързо се възстанови!

# 218
  • велико търново
добър ве4ер да и попитам,някой раждал ли е или ще ражда ли в света марина в плевен и дали може да ми каже пове4е за клиниката Simple Smile

# 219
Момичета, мерси за страхотните пожелания!

Choch_KA, напоследък даже попадам на много по-добри мнения за Tommee Tippee отколкото за Avent, аз също съм се ориентирала към тях въпреки че нямам лично наблюдение.

Kikito86, аз също исках да попитам дали някой знае каква е разликата между каучук и силикон за бибероните и т.н.

# 220
Сохо,аз по принцип съм с нормално120/80 и за мен 100/60 е ниско,а днес 132/80,сестрата ме вика после пак 138/88,а така ми беше лошо преди това и аз си мислех че пак ми е паднало и кафе си правих,но не можах да го изпия,а то пустото кръвно се било вдигнало,ама като нямам в къщи апарат  Twisted Evil

# 221
Здравейте, момичета. Благодаря много за подкрепата - операцията на мама е минала добре. Видях я за малко, както и камъчето от жлъчката - 4 см!  Joy Лекарите и сестрите в "Софиямед" са много внимателни, доволна съм! СохоДол, ти ходиш по 2 пъти седмично, защото си по-напред в седмиците предполагам.  Simple Smile Аз се въздържах да гледам клипа - реших, че може да е нещо с мили животинки. Аз заради тях рева най-много. Миленка, аз съм на 39 с първа бременност и често съжалявах, че не съм родила на 19-20. Спокойно! Ще се оправите! Деси, относно диетата - може би пък твоето АГ иска да ти спести диетите после, на които ще сме подложени ние!  Joy  bouquet Сонка, радвам се, че и с твоето майче всичко е наред. Желая ви хубава вечер - ще си легна да си опъна пупата!  Hug

# 222
  • До морето :)
СохоДол, аз съм със същото кръвно, но моето винаги е било такова. В смисъл ако съм с обикновено 90/120 за мен ще е високо. Ниското кръвно не е проблем при бременността, така както е високото.

Ushana, Sonka, радвам се, че майките ви са добре.  Hug

За годините - Елена я родих на 24, сега, живот и здраве, ще съм на 26.

# 223
И аз съм с ниско кръвно 90/60
Винаги ми е било такова
Днес гледах ратанови кошчета люлки
Много са сладки  Mr. Green
http://prodavalnik.com/pleteni-koshnitsi-moisey-na-madrker-i20828377
Харесах си и едно легълце-бяло и зелено като количката  Sunglasses
Ама се чудя за матрак  newsm78

# 224
Как се поболяха нашите майки така накуп! Моята вчера добре, ама днес проблем някакъв след операцията, пак цял ден си прекарах в клиниката почти, а сега съм вкъщи и мъжа ми е с нея, щото много се изморих, Ива си дойде от лагера, майстори имах по обяд за малко и въобще  #Crazy
А, и диария  ooooh!

дали някой знае каква е разликата между каучук и силикон за бибероните и т.н.

Не мога да ти го обясня научно, но на примитивно равнище каучука е кафяв, а силикона бял прозрачен, каучука е по-мек, а силикона е по-твърд и въпреки разликите, не може да се каже,че едното е по-добро от другото, трябва да пробваш какво ще хареса твоето бебе. Ива предпочиташе каучуковите биберони с форма на сплеснато зърно ( такава му е формата по време на сукане). При захранването също предпочиташе каучуковите лъжички, защото ги дъвчеше и с тях си чешеше венците. Ревеше адски от метални, керамични, силиконови и т.н.

кога се пускат вторите изследвания кръв и урина,

аз днес си пуснах за моя сметка, щото искам да се следя всеки месец, а според доктора по здравна каса ти се полагат три направления за целия срок на бременността - при регистриране, в пети месец и в осми месец. Ама няма кой да го чака - първия път гинеколога ми ги пускаше всеки месец, а и аз си имам проблем с хемоглобина и предпочитам да си го следя, независимо кога касата е решила да ми дава тъпите си направления.

Кърмене и хранене - не ме питайте. На мен ми се отвори вълчи апетит след раждането, компенсирах си за цялото повръщане и гадене през бремеността, в първите 6 месеца след раждането качих 5 кг, а после за една година още 5, въпреки разходките и тичането покрай детето, въпреки връщането на работа и някои семейни проблеми, възникнали в същия момент...не искам да се сещам! А излязох от родилното 63 кг - не идеално, но поне доста добре за моя ръст 170 си бях прилична на тегло. Само да бях свалила 5 кг вместо да качвам...ама физиология,братче, кво да прайш, няма гладни да стоим  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт