BOTANICUS - Най-доброто от природата - натурална, ръчно правена козметика

• 4 764
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
по-скоро търся поддържаща грижа, защото от медицински препарати съм се отказала вече - мъча се с този дерматит повече от 6 години  Tired
другото, което взех с подобна цел е: МАСЛО ОТ ШИЙ

edit: успях да снимам състава на крема от предишния пост
http://bubankathereal.snimka.bg/motorcycles/koteta.684487.30725063.big

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 10:44 от bubanka

# 16
по-скоро търся поддържаща грижа, защото от медицински препарати съм се отказала вече - мъча се с този дерматит повече от 6 години  Tired

Всяко растително масло съдържа известно количество токофероли, чиято цел е точно антиоксидант на ненаситените мастни киселини в тяхната естествена триглицеридна форма. Уви, кожата не пропуска токоферолите (основната функция на кожата е бариерна, а най-горния слой стратум корнеум е хидрофобен, но всички надолу - хидрофилни), затова в козметиката се ползва токоферил ацетат. Може да погледнеш какво представлява витамин Ф, и съответно да видиш каква част свободни мастни киселини има в маслото ший. И тук нещата са хиперболизирани. Доколко има други витамини - вероятно в микрокомпонентите... Едно е важно за това масло, и то е, че има състав, много близък до човешкия себум и поради това е много полезно и удачно да се ползва, дори в чист вид. Хидратира , ама друг път обаче.
Сега за кремчето - може ли фирма, наричаща се Ботаникус, да ни обясни как в състава има Триетаноламин, феноксиетанол, парабени (4 броя)? Вероятно ще има супериновативна технология за извличане от райграс.

# 17
на маслото от ший пише: Вutyrospermum Perk /етикетът е наранен на последната буква/ Butter

истината е, че ще пробвам и двата крема първоначално върху малък участък, с надеждата за подобрение  Blush

# 18
Здравейте!   bouquet

И аз се сетих да попитам нещо Ботаникус... Simple Smile Трябва ми някакъв шампоан за чувствителен скалп и за честа употреба. Моля да ми препоръчате нещо! Косата ми е суха и чуплива.

Благодаря предварително!
 newsm51

# 19
Твърдо за натуралната козметика и храна.Омръзна ми от луксозна и супер ефикасна козметика, която ако имаш неблагоразумието да спреш дори за кратко, прави старите ти бръчки видимо по големи. Иначе от опит: балсамите за устни-забравих за напуканите устни, скъпички са, но пък не свършват месеци наред и най-важното знаеш какво облизваш цял ден. Сапуните също ми харесват, използвала съм ги само за лице.Солите за вана са мечта...  ШИЙ , ЖОЖОБА И ТАМЯН за лице. Пишете, ако някой е използвал кремче за околоочния контур и е над 30г. 

# 20
Здравейте!   bouquet

И аз се сетих да попитам нещо Ботаникус... Simple Smile Трябва ми някакъв шампоан за чувствителен скалп и за честа употреба. Моля да ми препоръчате нещо! Косата ми е суха и чуплива.

Благодаря предварително!
 newsm51

Здравей, можем да ти препоръчаме тези два варианта:

http://botanicus.bg/product_info.php?cPath=3_28&products_id=340

http://botanicus.bg/product_info.php?cPath=3_27&products_id=362

И двата са подходящи за ежедневна употреба, лайката се препоръчва дори за бебешки и детски коси. Клиентка, която ходи всеки ден на плуване сподели, че след това използва шампоанът ни с лайка и косата й става много мекичка. И тъй като е с изрусена коса е забелязала, че също така поддържа цветът й. Ще се радваме да споделиш какво си избрала и твойте впечатления от него Wink

# 21

Всяко растително масло съдържа известно количество токофероли, чиято цел е точно антиоксидант на ненаситените мастни киселини в тяхната естествена триглицеридна форма. Уви, кожата не пропуска токоферолите (основната функция на кожата е бариерна, а най-горния слой стратум корнеум е хидрофобен, но всички надолу - хидрофилни), затова в козметиката се ползва токоферил ацетат. Може да погледнеш какво представлява витамин Ф, и съответно да видиш каква част свободни мастни киселини има в маслото ший. И тук нещата са хиперболизирани. Доколко има други витамини - вероятно в микрокомпонентите... Едно е важно за това масло, и то е, че има състав, много близък до човешкия себум и поради това е много полезно и удачно да се ползва, дори в чист вид. Хидратира , ама друг път обаче.
Сега за кремчето - може ли фирма, наричаща се Ботаникус, да ни обясни как в състава има Триетаноламин, феноксиетанол, парабени (4 броя)? Вероятно ще има супериновативна технология за извличане от райграс.
Здравей CI, за съжаление не можем да ти дадем отговор на въпроса защото ние сме само вносители на тази марка козметика, а не производители. Ако имаш желание мога да ти изпратя адрес за кореспонденция на един от нейните създатели и да дискутирате на дълго и на широко, кое, как и защо са направили. Тази тема е за впечатления от козметиката, а доколкото разбирам ти все още не си имал възможност да я опиташ. Може да посетиш някой от нашите магазини и да пробваш някой от нашите тестери, ще се радваме да разберем твоето мнение тогава. Хубав ден Simple Smile

# 22
Здравейте!   bouquet

Благодаря предварително!
 newsm51

Здравей, можем да ти препоръчаме тези два варианта:

http://botanicus.bg/product_info.php?cPath=3_28&products_id=340

http://botanicus.bg/product_info.php?cPath=3_27&products_id=362

И двата са подходящи за ежедневна употреба, лайката се препоръчва дори за бебешки и детски коси. Клиентка, която ходи всеки ден на плуване сподели, че след това използва шампоанът ни с лайка и косата й става много мекичка. И тъй като е с изрусена коса е забелязала, че също така поддържа цветът й. Ще се радваме да споделиш какво си избрала и твойте впечатления от него Wink

Здравейте! Simple Smile
Благодаря за съвета  bouquet, мисля да се спра на този с бреза и розмарин. Ще споделя задължително как се чувства косата ми от него. Wink smile3525

# 23
Здравейте, на Botanicus съм ползвала единствено този шампоан: http://botanicus.bg/product_info.php?cPath=3_28&products_id=158

Много е хубав, беше ми подарък. Предполагам, че и другите продукти са добри, но на мен лично ми идват скъпи.

# 24

Здравей CI, за съжаление не можем да ти дадем отговор на въпроса защото ние сме само вносители на тази марка козметика, а не производители. Ако имаш желание мога да ти изпратя адрес за кореспонденция на един от нейните създатели и да дискутирате на дълго и на широко, кое, как и защо са направили. Тази тема е за впечатления от козметиката, а доколкото разбирам ти все още не си имал възможност да я опиташ. Може да посетиш някой от нашите магазини и да пробваш някой от нашите тестери, ще се радваме да разберем твоето мнение тогава. Хубав ден Simple Smile
Извинявайте, но това е крайно несериозно! Вносители сте, а незнаете и бъкел за продуктите, дето продавате... Нито ми се комуникира с некой, който сигур и на трети-десети ще ме препрати докъдето стигна до сеяча на банани и той нищо няма да ми каже - само ги сее и друг ги бере...Няма нужда да тествам нещо - аз виждам и чета за какво иде реч. Не очаквам да изскочи катеричка от кутия за бисквити, нищо, че на опаковката пише "катеричка" - очаквам да има бисквити. Нали сте дали пари тук за реклама и шиете, че сте натурална козметика... грънци! А пък какво е предимството да е ръчно правена, ей Богу идея нямам... Всъщност имам, но не е предимство.

# 25
Здравейте, на Botanicus съм ползвала единствено този шампоан: http://botanicus.bg/product_info.php?cPath=3_28&products_id=158

Много е хубав, беше ми подарък. Предполагам, че и другите продукти са добри, но на мен лично ми идват скъпи.
Здравей кукумицинка, често правим промоции на отделни серии и продукти с които можете да се сдобиете на доста изгодни цени. Също така за лоялните ни клиенти издаваме специални карти за отстъпка, която нараства колкото повече пазарувате от нас.
Текущите ни промоции в момента са: при покупка на 2 шампоана -20%, при покупка на голям крем и още 1 продукт -30%. А през летните месеци очаквайте още нови промоции и изненади Simple Smile

# 26
Здравейте BOTANICUS . Козметологията е наука, която  съчетава  физикохимия, биология, дерматология и още... Козметичните продукти трябва да отговарят на определени органолептични, физикохимични, микробиологични показатели. Независимо от произхода на съставките- натурален или органичен ( ако продукта не е стопилка или осапунена мастна киселина) се изискват специално оборудване, машини и определен технологичен режим за да се постигне качествен продукт. ...и е важно да знаете какво продавате... състава по-горе не е натурален.

# 27
Здравейте BOTANICUS . Козметологията е наука, която  съчетава  физикохимия, биология, дерматология и още... Козметичните продукти трябва да отговарят на определени органолептични, физикохимични, микробиологични показатели. Независимо от произхода на съставките- натурален или органичен ( ако продукта не е стопилка или осапунена мастна киселина) се изискват специално оборудване, машини и определен технологичен режим за да се постигне качествен продукт. ...и е важно да знаете какво продавате... състава по-горе не е натурален.
Здравей FDA, благодаря ти за коментара. Производството на всички козметични продукти и суровини протича в производствени халета при стриктно спазване на хигиенните стандарти и процедури. Отглеждането на растенията и производството на продуктите е сертифицирано по KEZ – Контрол на екологичното земеделие. Повечето процеси в производството се извършат на принципа на ръчната работа, а не автоматизирани механични конвейри. Основният принцип в производството на козметични продукти е да се използва във възможно най-високо съдържание растителния материал и неговия аромат под формата на етерични масла. Продуктите са сертифицирани по СРК това е Чехски стандарт на основата на френският стандарт ECOCERT. Всеки продукт има документация - протоколи за микробиологични изследвания досие и сертификат от Държавния институт по здравеопазване на Чешката Република . Оценка за безопасност на козметичните продукти за човешкото здраве. Така че отговарят на всички разпоредби по Европейското  законодателство. Фирма BOTANICUS продава в над 60 фирмени магазини в 11 различни страни по целия свят, можеш да намериш повече инфо в сайта.

# 28
  И възможно ли е стандарт на основата на френския Екосерт  да допуска триетаноламин и парабени в състава на продуктите?

# 29
  И възможно ли е стандарт на основата на френския Екосерт  да допуска триетаноламин и парабени в състава на продуктите?
Всички съставки, които са включени в продуктите на BOTANICUS са официално разрешени в европейското, американското и канадско законодателство.
Козметиката на BOTANICUS се продава в много страни от Европа, Азия, Америка и Канада.

Общи условия

Активация на акаунт