BOTANICUS - Най-доброто от природата - натурална, ръчно правена козметика

• 4 761
  • 29
  •   1
Отговори

Здравейте,

това е тема за натуралната английско-чешката козметика BOTANICUS.

Можете да споделите вашите впечатления от нея или да намерите отговор на всичко, което ви интересува свързано с продуктите и философията на BOTANICUS!

Официален сайт - www.botanicus.bg

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 18:09 от Реклама

# 1
А къде се намира този магазин?

# 2
Здравейте, нашите магазини можете да намерите на ул. Цар Самуил 49, бул. Витоша 92 и бул. Патриарх Евтимий 86, също така можете да пазарувате и от нашият онлайн магазин към който има линк по-горе. Хубав ден  Simple Smile

# 3
 newsm53 Привет преди време точно за крем на същата козметика писах някъде из форума,сега видях,че има тема   Peace Аз си купих за пръв път крем със зарастличе и звездица,който се оказа чудесен,помогна ми за проблем с кожата,като я омекоти и изглади от напукване и си го ползвам редовно.Имам и други неща от тази козметика,на мен лично много ми допадна  newsm10

# 4
Irka какъв проблем си имала на кожата, кажи за да знаем за какаво ти е помогнал този крем.

# 5
Здравейте на всички, много обичам да чета по разни такива теми особено за натурални продукти.  bouquet Когато днес видях, че е пусната тема за тази козметика много се зарадвах, и реших да се включа. Може би от година използвам тези марка, преди време я бях открила в Чехия, но тогава си взех 1-2 неща. Е за щастие имам възможността сега да изпробвам повече неща. Моята кожа е суха и честно казано доста успокояващо ми понасят техните лосиони . Много съм доволна и от шампоаните, пробвала съм 2-3 вида, много бях доволна от този с розмарин и бреза (много е лекичък не прави много пяна,но измива много добре). Сега съм си набелязала един с невен, когато си го взема ще пиша как е. Много се радвам, че има и други позитивни мнения за козметиката, и че все повече хора започват да осъзнават какви продукти използват, да малко по скъпо излиза, но поне според мен си заслужава.  Simple Smile

# 6
Здравейте, нашите магазини можете да намерите на ул. Цар Самуил 49, бул. Витоша 92 и бул. Патриарх Евтимий 86, също така можете да пазарувате и от нашият онлайн магазин към който има линк по-горе. Хубав ден  Simple Smile
За тези цени е редно в сайта да има пълен състав!

# 7
Здравейте  Simple Smile Много харесвам продуктите на Ботаникус... Вкъщи използваме предимно тях... кожата ти става уникална и ароматите са прекрасни  Heart Eyes
От лосионите за тяло препоръчвам тези:

http://botanicus.bg/product_info.php?cPath=2_78&products_id=468
http://botanicus.bg/product_info.php?cPath=2_78&products_id=484
http://botanicus.bg/product_info.php?cPath=2_78&products_id=487

кожата ми е чувствителна и суха, но от тези лосиончета става просто невероятна.

Имам си и любима маска за лице, ето тази:

http://botanicus.bg/product_info.php?products_id=457

Много харесвам този шампоан:

http://botanicus.bg/product_info.php?cPath=3_29&products_id=240

Малко е по-силен, но пък за дълбоко почистване е перфектен! Simple Smile)

Много ми е любим и този лосион за крачета:

http://botanicus.bg/product_info.php?products_id=463

Винаги го взимаме с нас, когато сме на някое пътешествие, омекотява крачетата и успокоява болката.  Heart Eyes

Ами това са моите любими неща от Ботаникус, чакам с нетърпение да свършат, за да си взема други  Laughing иначе рискувам да ме изхвърлят от вкъщи с всичките ми шишенца и бурканчета  Laughing

Успешно пазаруване и моля, споделяйте към какво сте се насочили, за да знам към какво да се насоча следващия път! Simple Smile))
Успешен ден!  newsm51

# 8
Здравейте,
да се включа и аз в темата взех си това кремче миналата година:
http://botanicus.bg/product_info.php?products_id=534
Много е хубаво за суха и комбинирана кожа каквато е моята. Кожата ми стана по - мека и гладка, като на Т-зоната не останаха мазни следи. Това е първият крем от който се повлия студовата ми алергия. Нямах проблеми цяла зима, но е добре да се използва по много малко количество, защото първият път го нанесох както обикновено нанасям крем и лицето ми лъсна-не че не попи, но трябваше малко време.
Другото, което ми хареса е, че идеален за под ФДТ, дори и да сложа повече от кремчето слагам отгоре фон дьо тена и през целия ден лицето ми не стои като повяхнало, а има свежо излъчване. Мисля, скоро да пробвам нещо друго на Botanicus и ще споделя впечатленията си.
CI мога да ти напиша съдържанието на моето кремче:
Ingredients / Състав (INCI): Butyrospermum Parkii Butter, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Prunus Amygdalus Amara Oil, Pelargonium Graveolens Oil, Aniba Rosaeodora Oil, Rosa Damascena Oil, Linalool, Citronellol, Geraniol, Citral, Eugenol, Farnesol.

# 9
  Здравейте, бях на посещение при една приятелка в Чехия и тя ме заведе в магазина на Ботаникус там, имаше толкова много китайци с големи списъци, които купуваха козметика с цели куфари. Направо не беше за вярване, естествено и аз си купих и останах много доволна, но нямаше как постоянно да пазарувам от Чехия, затова продължих с козметиката, която продават по нашите магазини.
Но откакто разбрах, че са отворили и магазин в София, съм супер щастлива защото мога да си пазарувам редовно и всичко толкова ми харесва, че като нищо ще ми отиде заплатата там.

# 10
CI мога да ти напиша съдържанието на моето кремче:
Ingredients / Състав (INCI): Butyrospermum Parkii Butter, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Prunus Amygdalus Amara Oil, Pelargonium Graveolens Oil, Aniba Rosaeodora Oil, Rosa Damascena Oil, Linalool, Citronellol, Geraniol, Citral, Eugenol, Farnesol.
Това е стопилка, не емулсия. Един вид луксозен "медико идеал"... Нищо сензационно и/или иновативно, но за сметка на това - ултраскъпо!
Интересен ми е състава на емулсии и измивни продукти.

# 11
CI, това са регенериращи масла, наистина са доста мазнички. Аз лично повече харесвам кремовете  за лице на Botanicus, те са леки лесно попиват, но кожата през целият ден не изсъхва. Погледнах ти постовете , явно си професионалист  и експерт в областа на козметиката, какво трябва да се гледа в една козметика?  Не мисля че цената е важна, но имайки пред вид как се ценообразуват продуктите, просто нямам доверие на ефтината козметика или силно рекламираните продукти по масовите медии.

# 12
CI, това са регенериращи масла, наистина са доста мазнички. Аз лично повече харесвам кремовете  за лице на Botanicus, те са леки лесно попиват, но кожата през целият ден не изсъхва. Погледнах ти постовете , явно си професионалист  и експерт в областа на козметиката, какво трябва да се гледа в една козметика?  Не мисля че цената е важна, но имайки пред вид как се ценообразуват продуктите, просто нямам доверие на ефтината козметика или силно рекламираните продукти по масовите медии.
Има 2-3 теми с обширно изложение какво трябва да се гледа. Маслата, използвани в този продукт, не са никак лоши, но чак да им се приписва регенериращо действие - няма такъв филм. Кожата се регенерира от дермалните стволови клетки, които са в хиподермиса, а дотам никакво масло няма как да премине! Единствено някакъв омекотяващ ефект, за сметка на това с мазно и лепкаво завършващо усещане. Тези продукти и 7-8 пъти по-евтини да са, пак ще е скъповатичко.
Иначе най-важното е цена-качество, като е ясно, че за никаква цена няма и никакво качество. Обаче (както и в този случай) често се среща за висока цена да не получим съответното качество. Една емулсия дава многократно по-големи предимства за кожата, най-малкото защото има вода, а кожата се нуждае от вода!

# 13
Моля Botanicus Bulgaria да напише състава на този крем:
КРЕМ ЗА АКТИВНА ГРИЖА СЪС ЗАРАСТЛИЧЕ И ЗВЕЗДИЦА тъй като буквите на тубичката са много ситни и не бих могла да го препиша правилно  Blush ; благодаря предварително!

ходих в магазина на Ботаникус /всъщност ходих в два - този на ул. Самуил, а после с приятелка отидохме на щанда в ХИТ в Младост 4/ - беше изключително приятно, консултантите са любезни и търпеливи /в единия магазин бях с две деца, а другия - с три  Laughing/, самите магазини са много интересни и бих препоръчала на почитателите на козметика от типа на Лъш, Л'ерболарио, Касиопея да ги посетят  Wink ; аз се прибрах с торба продукти, но най-важен за мен е горният крем, защото го посочиха като подходящ за силния атопичен дерматит на дъщеря ми и много бих се радвала на коментара от страна на CI за него  Simple Smile

# 14
Моля Botanicus Bulgaria да напише състава на този крем:
КРЕМ ЗА АКТИВНА ГРИЖА СЪС ЗАРАСТЛИЧЕ И ЗВЕЗДИЦА тъй като буквите на тубичката са много ситни и не бих могла да го препиша правилно  Blush ; благодаря предварително!

ходих в магазина на Ботаникус /всъщност ходих в два - този на ул. Самуил, а после с приятелка отидохме на щанда в ХИТ в Младост 4/ - беше изключително приятно, консултантите са любезни и търпеливи /в единия магазин бях с две деца, а другия - с три  Laughing/, самите магазини са много интересни и бих препоръчала на почитателите на козметика от типа на Лъш, Л'ерболарио, Касиопея да ги посетят  Wink ; аз се прибрах с торба продукти, но най-важен за мен е горният крем, защото го посочиха като подходящ за силния атопичен дерматит на дъщеря ми и много бих се радвала на коментара от страна на CI за него  Simple Smile
Мога само да кажа, че това е поредното грубо нарушение при предлагането на козметика! Последната няма никакви права и разрешения да лекува какъвто и да е медицински проблем, а тук е пълно с подобни твърдения. Влизащата в сила до месец Европейска директива ще започне и налагане на санкции при недоказани с клинични тестове какви да е твърдения по опаковките на козметични продукти. За сведение ще дам дефиницията за козметичен продукт:
"Козметичен продукт" е всяка субстанция или препарат, предназначен за контакт с различните външни части на човешкото тяло - кожа (епидермиса), коса, нокти, устни и външни полови органи, или със зъбите и лигавицата (мукозната мембрана) на устната кухина, изключително или преди всичко с цел тяхното почистване, парфюмиране, промяна на външния вид и/или корекция на миризмите и/или предпазване и поддържане в добро състояние."
Не е известна етимологията на атопичната кожа, за това дори медицински препарати рядко имат успех. Знае се само, че кожата страда от силна водо- и урея загуба.
Конкретно за продукта да кажа (в това си му описание), че влагането на етерични масла при атопична кожа може да има и тотално обратен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт