Тренировки в домашни условия - Тема 34

• 57 268
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Подкрепям виждането, че човек трябва да прави каквито упражнения са му най-приятни и които ги усеща, че най-добре му пасват. Затова и аз си щипвам по някое упражнение от различните програми и комбинирам. Сигурно инструкторките ще ми кажат, че не е същото като в цялостната програма, ноооо.... ефект неминуемо се получава. Отделно, че всеки е различно възприемчим към такъв ефект...

Да изкажа мнение и че за мен тия Challenges са си едни много съсредоточени програми, които формират определена цел! Мисля, че това е много важно - да не се чувства човек разлпилян.

Вярно, че тия Challenges са доста натоварващи, но аз специално ако не се бях натоварвал и претоварвал така съсретоточено, следвайки целта от същите тия Challenges - нямаше да ми се случи благоприятния ефект, който съм убеден, че стана именно благодарение на по-сериозните целеви натоварвания и претоварване  Sunglasses
Скрит текст:
Какво стана на дело? Бях писал, че ми излезнаха горе-долу по едно и също време няколко (5-6) травматологични проблема и проблемчета. Т.е. свързани с костната система, сухожилията и въобще връзките в ставите. Вече го докарвам до 160 squats от Squats Challenge и това не е краят, а даде като резултат освен укрепване на натоварваните мускули - и "оправяне" (наместване и освобождаване) на 1 колянна връзка: леко встрани, от вътр. страна на коляното, отпред и която отива някъде нагоре. Беше застанало там нещо в някакво друго от нормалното положение и ми опъваше дооооста, вкл. с остри болки на моменти. Знаете, че и най-малкото изместване дори с десети от милиметъра води до зверски болки и хи4 не е добре работата. Това стана при извънредно странни обстоятелства в края на мин.год.- и аз не разбрах как и по какъв начин точно. Въпросът е, че от многократното свиване и отпускане с натоварване при squats в един прекрасен момент го усетих това нещо как се "развърза" и то откъм връзката с таза, където никога не съм усещал никакъв проблем (странно нали!).... А какви ли не движения, усиквания и опъвания съм пробвал за тия 6-7 месеца!  Shocked И затова си дадох почивка в Squats Challenge вчера - да се затвърди по нормален начин положението. Simple Smile Именно това и стана!  Sunglasses Второ, друго разместване, пак така малко, ама коарно и с невъзможност да си го поправя по друг начин (опитах,опитааах!) ми се бе получило на дясната ръка, между китката и малкия и безименния пръст. Това знам, че стана от глупост (моя) и за това ме беше особено яд (на мен си). А знаете, че от миналата год. когато минах през 2 операции - си бях решил, въпреки големия ми проблем със здраво халосаното рамо от падане върху него, че вече ще се оправям дори с такива работи по без-докторски начин.... Има такъв. Освен ако няма явно счупване, де!  Rolling Eyes Та за дланта отгоре и от външната й част - по едно време си мислех, че може да има някакво пукване на кост и/или счупване, но за 4-5 дена тези съмнения ми се разсеяха. Все едно - остана нещо НЕ у ред там и колкото и да го мачках мястото - нямаше никакъв напредък към тотално оправяне. Докато не почнах с Arm Challenge и по-специално дългите серии лицеви плюс мачкането на жълтите спортни топки, дето си купих от Лил преди 1 седмица. Много съм доволен от тях! От комплесното натоварване нещата с контузените връзки се нормализирана - всичко си отиде на мястото и сега чувствам дланта си супер-ОК...  Flutter А в първите дни от проблема дори плувах със зор (в басейна в София) и само от преминаването на водата между пръстите ми там - имах чуствтото, че ще ми се откачат и изметнат назад и няма какво (здраво) да ги държи у правилно положение...  Cry Освен това, от многото лицеви в комбинация с вдигане на дъмпелите (ония, тежките, от по около 11 кг) имам чувството, че онова халосаното ми рамо от мин.год. е на път съвсем да се нормализира и стабилизира в правилното си му положение! Тогава, когато го тряснах, се чудех дали там някъде няма нещо счупено, но сле като си влачих куфара (че екшъна стана по път) - реших, че няма счупено, но видях доста зор докато го вкарам самото рамо и ключицата в по-нормално положени, да не ме боли непрекъзнато...   Crazy Е, сега, ако и това ми отпадне като проблем, ще ми остане 1 мъничко (вече) вътрешно проблемче, за което докторите ми казаха първоначално, че само с опрерация може да се "оправи", а 1 месец след това не бяха сигурни и рекох, че нещата  са на кантар и може и така и така.... Мисля, че след още някой и друг месец, ако ги питам - ще кажат: "За какво ни говориш бе човече, тук няма нищо (нередно)!" На това му викам аз без-докторски начин на самовъзстановяване! Всичко е в главата! И не пречи да бъде подкрепено с правилните упражнения в правилния момент!  Heart Eyes

Туй то.... Сорри, че стана дългичко, но го скрих и който иска - да чете! Помнете: всичко е в главата! Никога не забравяйте това!  Twisted Evil

sissies - щом като не си се занимавала активно доскоро със спорт, то с което и да се захванеш - ще отбележиш голям ефект върху себе си, стига да си постоянна. Само не се пресилвай в началото...  Peace

# 661
  • Нейде из лудите гори...
Привет. Днес деня ми тотално се обърка, но все пак открих време за тренировка, което е супер. Продължих с TurboFire-a + малко коремни преси.. Мисля, че ще включа и начинаещите на Румяна по някое време, защото ми изглеждат много приятни. Утре ще ходя да си купя гирички и се чудя колко да тежат 1 или 2 килограма  newsm78

# 662
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Аз вчера се издъних с храненето, и то в обратна посока на очакваното - забравих да вечерям - след тренировка легнах да приспя децата и съм заспала с тях. В резултат тази сутрин едва не припаднах - твърде малко калории бях приела за деня, като съм изразходила бая повечко... Хапнах сутринта и пак легнах, децата скачаха по мен, но дремнах още малко и се посвестих. Днес съм в почивка от Инсанити по график, мисля друго да не правя.

Дойде една българска баба тогава да помага на приятели за бебето и аз я научих на стари години, за да имам компания за разходка до градчето  Grinning Това беше най-страхотната близо 60-год. жена, която съм срещала.И още е такава и винаги разказва кога се е научила да кара колело  Grinning

Бабата на мъжа на братовчедка ми (германка, ако има значение) плуваше ежедневно в продължение на 12 години, като се е научила да плува на 80! , и така до 92! Голям пример ми е тази жена как никога не е късно човек да се захване с ново начинание, още повече със спорт. Laughing

# 663
Подкрепям виждането, че човек трябва да прави каквито упражнения са му най-приятни и които ги усеща, че най-добре му пасват. Затова и аз си щипвам по някое упражнение от различните програми и комбинирам. Сигурно инструкторките ще ми кажат, че не е същото като в цялостната програма, ноооо.... ефект неминуемо се получава. Отделно, че всеки е различно възприемчим към такъв ефект...

Да изкажа мнение и че за мен тия Challenges са си едни много съсредоточени програми, които формират определена цел! Мисля, че това е много важно - да не се чувства човек разлпилян.

Вярно, че тия Challenges са доста натоварващи, но аз специално ако не се бях натоварвал и претоварвал така съсретоточено, следвайки целта от същите тия Challenges - нямаше да ми се случи благоприятния ефект, който съм убеден, че стана именно благодарение на по-сериозните целеви натоварвания и претоварване  Sunglasses
Скрит текст:
Какво стана на дело? Бях писал, че ми излезнаха горе-долу по едно и също време няколко (5-6) травматологични проблема и проблемчета. Т.е. свързани с костната система, сухожилията и въобще връзките в ставите. Вече го докарвам до 160 squats от Squats Challenge и това не е краят, а даде като резултат освен укрепване на натоварваните мускули - и "оправяне" (наместване и освобождаване) на 1 колянна връзка: леко встрани, от вътр. страна на коляното, отпред и която отива някъде нагоре. Беше застанало там нещо в някакво друго от нормалното положение и ми опъваше дооооста, вкл. с остри болки на моменти. Знаете, че и най-малкото изместване дори с десети от милиметъра води до зверски болки и хи4 не е добре работата. Това стана при извънредно странни обстоятелства в края на мин.год.- и аз не разбрах как и по какъв начин точно. Въпросът е, че от многократното свиване и отпускане с натоварване при squats в един прекрасен момент го усетих това нещо как се "развърза" и то откъм връзката с таза, където никога не съм усещал никакъв проблем (странно нали!).... А какви ли не движения, усиквания и опъвания съм пробвал за тия 6-7 месеца!  Shocked И затова си дадох почивка в Squats Challenge вчера - да се затвърди по нормален начин положението. Simple Smile Именно това и стана!  Sunglasses Второ, друго разместване, пак така малко, ама коарно и с невъзможност да си го поправя по друг начин (опитах,опитааах!) ми се бе получило на дясната ръка, между китката и малкия и безименния пръст. Това знам, че стана от глупост (моя) и за това ме беше особено яд (на мен си). А знаете, че от миналата год. когато минах през 2 операции - си бях решил, въпреки големия ми проблем със здраво халосаното рамо от падане върху него, че вече ще се оправям дори с такива работи по без-докторски начин.... Има такъв. Освен ако няма явно счупване, де!  Rolling Eyes Та за дланта отгоре и от външната й част - по едно време си мислех, че може да има някакво пукване на кост и/или счупване, но за 4-5 дена тези съмнения ми се разсеяха. Все едно - остана нещо НЕ у ред там и колкото и да го мачках мястото - нямаше никакъв напредък към тотално оправяне. Докато не почнах с Arm Challenge и по-специално дългите серии лицеви плюс мачкането на жълтите спортни топки, дето си купих от Лил преди 1 седмица. Много съм доволен от тях! От комплесното натоварване нещата с контузените връзки се нормализирана - всичко си отиде на мястото и сега чувствам дланта си супер-ОК...  Flutter А в първите дни от проблема дори плувах със зор (в басейна в София) и само от преминаването на водата между пръстите ми там - имах чуствтото, че ще ми се откачат и изметнат назад и няма какво (здраво) да ги държи у правилно положение...  Cry Освен това, от многото лицеви в комбинация с вдигане на дъмпелите (ония, тежките, от по около 11 кг) имам чувството, че онова халосаното ми рамо от мин.год. е на път съвсем да се нормализира и стабилизира в правилното си му положение! Тогава, когато го тряснах, се чудех дали там някъде няма нещо счупено, но сле като си влачих куфара (че екшъна стана по път) - реших, че няма счупено, но видях доста зор докато го вкарам самото рамо и ключицата в по-нормално положени, да не ме боли непрекъзнато...   Crazy Е, сега, ако и това ми отпадне като проблем, ще ми остане 1 мъничко (вече) вътрешно проблемче, за което докторите ми казаха първоначално, че само с опрерация може да се "оправи", а 1 месец след това не бяха сигурни и рекох, че нещата  са на кантар и може и така и така.... Мисля, че след още някой и друг месец, ако ги питам - ще кажат: "За какво ни говориш бе човече, тук няма нищо (нередно)!" На това му викам аз без-докторски начин на самовъзстановяване! Всичко е в главата! И не пречи да бъде подкрепено с правилните упражнения в правилния момент!  Heart Eyes

Туй то.... Сорри, че стана дългичко, но го скрих и който иска - да чете! Помнете: всичко е в главата! Никога не забравяйте това!  Twisted Evil

sissies - щом като не си се занимавала активно доскоро със спорт, то с което и да се захванеш - ще отбележиш голям ефект върху себе си, стига да си постоянна. Само не се пресилвай в началото...  Peace

Ako те болят коленете препоръчвам олекотенения вариант на squats, kойто е подобен на оригиналния но не натоварва коленете.
Заставаш както обикновено с разтворени крака и облягаш ръцете на бедрата, събираш дланите и подпираш брадичката с тях. След това почваш да движиш само задника на горе на долу, като гледаш да държиш главата в същото положение. Един вид горната част на тялото трябва да остане статично, и цялото движение е само в бедрата и задника.

# 664
Юлинда, аз видях разликата. Особено в краката и дупето Peace Имаш добра структура.Моето мнение съвсем чистосърдечно, без да искам да се налагам е, че ти трябва малко по-изчистено хранене и ще се получи още по-добре, но иска време.Постигнала си много  Peace Успех нататък  Hug

Анири, евала на жената! Аз така и не се научих да плувам, но имам време  Laughing Вярно, че възрастта не пречи, когато човек е жив по душа.И на мен тези примери са ми много мотивиращи.Ето за стимул на новите момичета и аз започнах да спортувам на 40 и малко след това се влюбих в тежестите.Никога не се и замислих, че това може да ми е преграда.Преградата беше мързела ми  Blush

Маями, разбрал си ме.И аз така мисля.Ако се съчетават отделните предизвикателства, се получава една хубава тренировка за цялото тяло.Тук в темата някои момичета тренират подобно.Сега се сещам примерно за Йоанна82 (къде се изгуби  newsm78) и Бобченка.Те правят различни тренировки съчетани и поне за Бобченка със сигурност мога да кажа, че работят супер, защото съм виждала снимки  Peace
Даже си мисля, че при мъжете работи още по-добре тренирането за отделни групи.Те са по принцип по-активни и много кардио не им е нужно.Е, да не забравяме, че и тестострона ви помага  Wink

# 665
Marsy, хвърлени на вятъра пари са за гирички от 1 или 2кг. По-добре си вземи литър и половина бутилки с вода, после ги напълни с пясък и като им свикнеш си купи гирички от 4-5кг.
Румяна съветва, че ако си майка с дете и постоянно го мъкнеш на ръце няма смисъл от гирички по-малки от 4кг! Имай го в предвид!

# 666
Здравейте, Мили мои! Завърнах се и отново съм при вас, макар че с тренировките малко ще почакам, имам нужда от малко почивка поне няколко дни, защото не съм имала почивен ден 55 дни тежка физическа работа, но след това се завръщам с нови сили и се захващам за тренировките. Успях само да се притегля, имам почти 6 кг надолу - повечето мазнинки. Утре сутринта ще се измеря и ще пиша как са сантиметрите. Иначе от мъкненето на тежко съм направила страхотен бицепс, краката също не са зле.
Ах колко ми липсвахтеееее   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Тази вечер ще ви чета, че имам много да наваксвам! Целувки на всички!

# 667
yulinga, виждам разлика, при това голяма - определено си се постегнала и смъкнала сантиметри. Продължавай в същия дух!   bouquet

Зоуи, пращай!  Flutter

Аз днес още не съм тренирала, след час отивам на народни танци, това ще ми е тренировката за днес.

# 668
По предизвикатлствата и друг спорт днес - Squats Challenge - Day 19 = 160 squats и на Arm Challenge - Day 19 - 50 push-ups, 85 sec punches;... Още: правя и водна гимнастика плюс  3 серии по 50 "мокри" лицеви. Знам, че се изискват по-малко лицеви (push-ups) в предизвикателството, но ми се ще да достигна до 100 за ден докато съм тук у морския район, т.е. до 07.07.13, за туй ги подкарах по собствена програма. Ако стане, макар и не 4х100 в последния ден, ами само 1-2 по 100 - ще е супер ОК за мен!  Twisted Evil Ако не стане дотогава - ще достигна до тая цифра малко по-натам  Hug

Troy - не ме болят колената! За радост!  Grinning Болеше ме и ме опъваше 1 връзка, идваща отгоре някъде, откъм бедрените мускули, както описах. И като го казвам в минало време - мисля, че това вече е история!  Sunglasses Инак - тенкю за подкрепата!   bouquet

Даже си мисля, че при мъжете работи още по-добре тренирането за отделни групи.Те са по принцип по-активни и много кардио не им е нужно.

tqna - Споделям мнението ти за кардио-то... С времето вече го считам за, меко казано, НЕполезно, ако не и откровено вредно! А отначало, отпреди доста години - го считах за вся и всьо... (или се пище: всйо?). Може да кажете, че това е една крайна оценка, но ако ще ви е по-лесно: приемете това като само едно мнение. Счита се, че кардиото помага за аериране на организма, но всъщност кардиото преди всички натоварва сърцето (оттам и името му!), после - човекът се задъхва и вярно: покрай това прекарва повече въздух през устата и носа си, ноооо.... има начини за постигане на същия (или по-добър) ефект на аериране (ерго: по-добра обмяна на веществата, повече енергия и жизнеост, свързано с повечето кислород в организма) и без (екстремно) натоварване на сърцето! То трябва да се пази! Това е много важно и често се подценява!  Crazy Признавам си, че и аз правя някои видове кардио, като кросчета, тип джогинг, но кратки.... Т.е. правя таквоз нещо много внимателската... С тенденция на намаление на тия практики  Flutter

yulinga - Имаш разлики у всички мерки, все в посока на подобрение. Давай все така!  Peace

# 669

Troy - не ме болят колената! За радост!  Grinning Болеше ме и ме опъваше 1 връзка, идваща отгоре някъде, откъм бедрените мускули, както описах. И като го казвам в минало време - мисля, че това вече е история!  Sunglasses Инак - тенкю за подкрепата!   bouquet

В такъв случай чудесно Simple Smile Аз съчетавам и двата вида squats. Варианта който съм описала е доста ефекетивен особено за задната част на бедрата и задника.

П/с идеата ти за кардиото е напълно погрешна Wink

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 19:54 от Troy

# 670
Попаднах на статия днес в Яхоо.Много навреме.Във връзка с грешките при изпълнение на някои упражнения.Пускам я и се извинявам, че е на английски.
http://shine.yahoo.com/healthy-living/6-most-dangerous-workout-m … es-215400727.html

# 671
Привет и да  се отчета за днес пак с Руми и упражненията за отслабване  Wink
Използвах сутринта докато е хладно че иначе не се диша и за капак ни се развали и климатика, а сме на сентрал ейр  Whistling мъж ми ще го прави след работа  Wink

# 672
Да се разпиша и аз за днес и да задам няколко въпросчета.

Взех си бележка за повтарянето на едни и същи упражнения и започнах 6 седмичната програма на Румяна. Подхванах я от днес, т.е. си направих петъчната, но ми се стори кратка и много не натоварваща. След нея направих по - приятните упражнения от 6 weeks abs, после повторих разтягането. Все пак съм си начинаеща и не искам да се хвърлям на програми, които са ми над нивото, но се чудя не трябваше ли да съм по - уморена? Единственото, което направих грешно е, че ползвах за тежести бутилки от половин литър, а Румяна в кличето държи 1.5. Това имах.

Много е приятна за слушане Румяна Simple Smile

И още нещо (макар че ще прозвучи много нетърпеливо) - при положение, че нямам кг за сваляне, това дали е правилната тренировка за мен и кога според вас ще видя видими резултати - по - стегнати корем и дупе, както вече уточних  Crazy - два - три месеца?

Последната трениворка за днес ще ми е разчленяването на един ананас, отивам да му разкажа играта.

# 673
  • На острова
Ауу, мен пък милата ми е много досадна за слушане..  Blush

Вече съм на пета седмица от БР, и нещо днес всичко ме заболя, то зад*ик, то прасци, глезени, колена..Общо взето едвам изкретах..

Стегнато дупе, хм, преди четвъртия месец не мисля, че може да има резултат. Като аз също тренирам предимно за стягане, не толкова за отслабване. Аз от два месеца тренирам ежедневно с Румяна, Фитнесблендър, сега и Джилиан, и не мога да кажа, че видимо имо някакви невероятни резултати. Една идея се е вдигнало, де.

Казвам си, спортувам за здраве, енергия и тонус. Когато дойдат резултатите, ще са добре дошли  Flutter

По цял ден с яденето съм ок, и вечер не мога да не зажуля нещо сладко, братче  Whistling Как да се спася от този тъп навик....?

# 674
Привет и от мене  Hug
Днес отчитам 5,5 километра крос !
Доволна съм,защото ги изкарах сама ,че ме изоставиха за няколко дена  Confused
Човекът до мен ми е голяма подкрепа за тичането ,дава ми много сили,но и сама успях  Mr. Green
И да отбележа какво се казва задържане на вода -
Между вчера и днес - кило и половина разлика!
Тоя кантар как може да го депресира човек понякога...
 За "Challenge " аз също мисля,че е излишно да се слагат отпред.
На мен като цяло ми хареса идеята и аз започнах да си записвам всеки ден от кое упражнение по колко правя и е някак стимулиращо да попълня графите,които съм си направила .

Общи условия

Активация на акаунт