Техникуми и училища след 7 клас

• 7 907
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте мами имам син който сега ще кандидатства след 7 клас. Иска нещо с компютри. Единственото което знам е в никакъв случай Киров било сборище на наркомани и побойници една съседка махна сина си след 1-вия месец. Споделете и вие мнения за техникумите!

# 1
  • Вече на светло в София
Ето в тази тема се обсъждат различните училища за след 7 клас
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=722818.0

# 2
  • София
"Нещо с компютри" е малко неопределено. Ако иска сериозна подготовка в области като системно програмиране и компютърни технологии, водещите са ТУЕС и ПГ по КТС (бившето УКТЦ), които са единствени в страната подразделения на Техническия университет и подготовката по специалните предмети в тях се води от университетски преподаватели. След това в Сф са "Джон Атанасов" и ПГ по телекомуникации, а оттам нататък има поне още 5-6, които са на едно ниво и то не е особено високо.

# 3
"Нещо с компютри" е малко неопределено. Ако иска сериозна подготовка в области като системно програмиране и компютърни технологии, водещите са ТУЕС и ПГ по КТС (бившето УКТЦ), които са единствени в страната подразделения на Техническия университет и подготовката по специалните предмети в тях се води от университетски преподаватели. След това в Сф са "Джон Атанасов" и ПГ по телекомуникации, а оттам нататък има поне още 5-6, които са на едно ниво и то не е особено високо.
Това споделям и аз Peace
Само не можах да разшифровам какво е това ПГ по КТС? Embarassed

# 4
  • някъде ... тук ...
това
и аз съм се замислила за него

# 5
  • София
ПГ по КТС беше преди известно като УКТЦ по МТТ(Учебно-квалификационен технологичен център по микропроцесорна техника и технологии) и е първото компютърно училище в България, намира се в Правец и съществува от 1986 г. Училището определено е много добро, и като преподаване, и като база. Казвам го от лични впечатления, защото племенникът ми учи там.

# 6
Някога техникума по електроника беше добър...и то доста . Освен това е подшефно на ТУ-София. Според мнението на майка ми ( бивша учителка по химия там) , пък и според мен не е лош избор

# 7
MayBach благодаря беше доста полезна информацията, а паг за кажа на всички за ПГЕА ужасен техникум не рискувайте бъдещето на децата си.

# 8
За ТУЕС и техникума в Правец вече сте изпуснали влака, ако не сте се явили на изпита им по математика. За "Джон Атанасов" и телекомуникациите се кандидатства по общия ред с матурите.

# 9
  • София
За ТУЕС и техникума в Правец вече сте изпуснали влака, ако не сте се явили на изпита им по математика. За "Джон Атанасов" и телекомуникациите се кандидатства по общия ред с матурите.

За ПГ по КТС се кандидатства само с НВО-тата, няма допълнителен изпит по математика. Има тест по ИТ, но е по желание, не е задължителен. Ето инфо: http://www.uktc-bg.com/candidate2013.php

# 10
  • София

Мнения от типа ..една съседка каза...
Моя син завършва 8 клас там в момента " Системно програмиране" с АЕ. Ние , както и детето сме много доволни от училището.Дисциплината е на ниво.Имат чипове за влизане в училище, стрикно се следят отсъствия, класната винаги  ме информира и се обажда при проблем.Ученик не може да си тръгне и да отсъства от час, без бележка от мед.сестрата или родител да се обади лично на класната(проверява се всеки час от класния).Атмосферата в класа е много приятелска.Има много извънкласни форми, много и разнообрани форми за спорт.От към компютърна база имат 5-6 кабинета с наистина нова и добра комп.техника( което е най-важното за тези спец.)Има правила за всичко и организация за това.Родителите са осведомени за всички род.срещи, мероприятия за цялата година свързани с учебния процес, списъци се дават на всяко дете лично с програма, кабинети, часове за консултации, необходими учебници и помагала за 8 клас( беше ми спестено много време и нерви).Англ. език имаха всеки ден по 3 часа. Много писане, много упражнения и т.н.
Моя син определено ходи с желание на училище. Правят постоянно презентации по всички предмети.Има камери и много стрикно се наблюдава района и пред училище( абсурдо е да пуши някой пред самото училище).Побоища и наркомани не съм чула от него. Не забравяйте ,че тези неща ги има и в най-елитните училища, както и че, всичко си зависи от детето и от неговото семейство и среда, както и от неговите приоритети. Който иска да учи и да се специализира в ИТ ще го направи много добре и тук.Има много добра база, 5 компютърни специалности и  има страшно много традиции за всичко в училище, което създава един особен дух на училището( може да разгледате снимки и да се уверите във това).Така,че всеки си преценява и решава спрямо хлапето си.Аз лично и детето ми не съжаляваме за избора си и се надявам да се справяме така добре, както и тази година. Така,че ..една съседка детето и....има хиляди примери за много училища...А и нека не забравяме,че навсякъде където са 95% момчета в училище, може да се очаква да има сбиване..но затова казвам,че за мен дисциплината е доста желязна, такива деца има навсякъде за съжеление, но чак такива силни думи, ...ужасно училище.... Но всеки родител сам решава и преценява къде какво го заплашва или притеснява.

MayBach благодаря беше доста полезна информацията, а паг за кажа на всички за ПГЕА ужасен техникум не рискувайте бъдещето на децата си.

# 11
това
и аз съм се замислила за него
Отличен избор, няма да сбъркате!

Общи условия

Активация на акаунт