Ще заговори ли София на мьеко?

• 99 515
  • 1 987
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Само в България е срамно да си родом от Каспичан.  

Веднъж проф.Пантев в нощно радиопредаване спомена Каспичан с пренебрежение. Веднага се обади някаква жена и каза, че звъни от Каспичан! И го попита дали те са по-загубени от останалите.

Това вече бе споменато и затова избрах точно Каспичан.
Аз затова се придържам към Сусурлево и Пи**овци, да няма обидени.

# 811
Обаче и курортистите в Бг са подложени на шум и тормоз. Ремонти, чукане, тракане точно в сезона. Започват рано сутрин и продължават до късно вечер. Така беше и на морето и във Велинград.
Обаче в Гърция НИКЪДЕ не ни се е случвало да търпим подобни издевателства.

# 812
Зелникът не е ли със зеле?  newsm78 Нито съм яла, нито съм виждала такова нещо, но и не искам, защото и на мене ми звучи като баница със зеле.  Laughing
Баница с кисело зеле е. С точени, по-плътни кори, няма яйца и сирене в плънката, а само киселото зеле. Като дете харесвах, сега- не. Но зелник казват по селата на всякакъв вид баници със зелена плънка- спанак, праз, лапад, киселец, зелен лук и т.н. благинки.

Ха, ето сега трета интерпретация. А ти от кой град го знаеш  варианта с кисело зеле?

# 813
На зелника с праз лук, не му ли казват лучник?

# 814
Бояна, то не е даже точно гордост колкото съзнание някакво
аз се 'гордея' с квартала си, защото там съм се родила, там са учили дядо ми, майка ми, татко ми е ухажвал майка ми под балконите там, съкварталците занят историийки за фамилията ми , там е преподавал прадядо ми, там са ми най-ранните приятелства, там ми е всичко интересно и любимо и тн - мило ми е -  не толкова защото минава трамвая и понастоящем е голяма гъчканиц.   това по-скоро ми пречи. моят град свършва горе долу в радиуса в който стигам пеша 10ина км., трудно бих могла да нарека мой град места които са по-далеч от този радиус, дали ще отида в Дружба 2 или в Пазарджик за мен емоцията е същата, непознато ми е.
За тукашния ми дом също чувствам що годе подобни неща, но понеже е по-малък някак го възприемам по-цялостно

Ако зелник идва и от 'зелено' аз съм  майстор на баницата с праз, така че яла съм!

# 815
Зелникът не е ли със зеле?  newsm78 Нито съм яла, нито съм виждала такова нещо, но и не искам, защото и на мене ми звучи като баница със зеле.  Laughing
Баница с кисело зеле е. С точени, по-плътни кори, няма яйца и сирене в плънката, а само киселото зеле. Като дете харесвах, сега- не. Но зелник казват по селата на всякакъв вид баници със зелена плънка- спанак, праз, лапад, киселец, зелен лук и т.н. благинки.

Ха, ето сега трета интерпретация. А ти от кой град го знаеш  варианта с кисело зеле?
Аскуулийка съм.  Simple Smile

# 816
Бояна, то не е даже точно гордост колкото съзнание някакво
аз се 'гордея' с квартала си, защото там съм се родила, там са учили дядо ми, майка ми, татко ми е ухажвал майка ми под балконите там, съкварталците занят историийки за фамилията ми , там е преподавал прадядо ми, там са ми най-ранните приятелства, там ми е всичко интересно и любимо и тн - мило ми е -  не толкова защото минава трамвая и понастоящем е голяма гъчканиц.   това по-скоро ми пречи. моят град свършва горе долу в радиуса в който стигам пеша 10ина км., трудно бих могла да нарека мой град места които са по-далеч от този радиус, дали ще отида в Дружба 2 или в Пазарджик за мен емоцията е същата, непознато ми е.
За тукашния ми дом също чувствам що годе подобни неща, но понеже е по-малък някак го възприемам по-цялостно

Ако зелник идва и от 'зелено' аз съм  майстор на баницата с праз, така че яла съм!

Ти ся като ирландците дето се гордеели, че са ирландци Simple Smile или пък да се гордееш че си генетично предразположена към рак Simple Smile

# 817

Аскуулийка съм.  Simple Smile
Това е градът, за който дума лоша не давам да се издума. Много ми е на сърце!
Дружката, с която обсъждахме зелника, е с корени от Пловдив, а аз го знам от втората жена на дядо ми, която пък беше трънчанка. Както се казва - нердене Ямбол, нердене Стамбол.
Видях и други варианти на "зелник" и тутакси си ги записах. Всички ми звучат вкусно.
Трънчанската ми баба го правеше с плънка от зелении, яйца, пресен лук и сирене или извара. Имаше повече плънка отколкото кори. А накрая тая благодат се сервираше с щедра порция кисело мляко отгоре /или отстрани/.

# 818
Точно защото НЕ е гордост казах че не е , и го сложих в кавички Rolling Eyes.
Глупаво е човек да се 'гордее' с това че е висок, нисък и тн. Човек  преди всичко според мен трябва да има съзнание за себе си , което се формира и от миналото, от хората, а и от средата.
"Гордост" не е точната дума, аз мога да се гордея само с лични постижения, или с близките ми и техните постижения. Мога да се гордея обаче че съм българка, ако като българи постигнем нещо, например 80 процента гласуване и разумен политически избор. Това ще ме възгордее много, а нямам заслуга, че съм се родила българка;-) Схвана ли?

# 819

Глупаво е човек да се 'гордее' с това че е висок, нисък и тн.

Че то кой би са гордял ако е тъгъдък Simple Smile  Joy

# 820
тъгъдък какво е?
откъде каза че си?

# 821
тъгъдък какво е?
откъде каза че си?

Изпуснала си много. Питай Бояна. Тя е тъгъдък. Ще се опитам да намеря темата, но сигурно някой ще ме превари. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=715894.0

# 822
  • на брега на морето
И за последно... Всичко което е далеч от морето е дълбока провинция;-)

Да ме прощаваш, Трой, ама вече няколко години виждам 1-2 чайки да прелитат пред кухненския прозорец.  Grinning

Зор видях докато го разшифровам, но смених мястото на ударението и пъзелът се нареди  Grinning

# 823
Доброто самочувствие не зависи от това какви са били родители,стринки,баби и къде са живели.
То е вътрешно усещане,както и щастието-ако го имаш,не го виждаш,защото е в очите ти(къде го бях чела?) .
Може,например,както нерядко се случва,да си от добро семейство,с пари,но по някаква причина да си станал или наркоман, или нещо друго от тоя род...

# 824
...форумист... Wink Софиянци, не се оплаквайте, това е само началото, след селяните и чужденците-селяни, идват извънземните! Grinning /За тези, дето немат вътрешно усещане за щастие и чувство за хумор пояснявам, че това е шега./ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт