Ще заговори ли София на мьеко?

• 99 079
  • 1 987
  •   1
Отговори
# 1 170
  • Бургас
Едната ми баба наричаше чушки лалетата. И то само определен вид.
Не знам дали е местно наименование, или нейна измишльотина.
Това е определен сорт.Аз много ги уважавам тези чушлета.Дано дадат тази година.

# 1 171
  • София
за да се отместим малко от лука, че взе да налютва... а какво е "киреч"?

Вар.

мерси! чувала съм да се казва за нещо или някой, че "отиде у киреча" - каква ли е връзката?

# 1 172
Някои стават червени, но си има и зелени.
Собственоръчно съм пекла и червени, и зелени чушки и смесени, които явно някак са се опрашили.

Някои тиквички ги чакат да станат по-големи, но голяма краставица... ц  Laughing  Това да ядеш дърта краставица и диня, която не е сладка си е за къшмер. Големите краставици, винаги са давани на животните или ги режат и ги слагат в буркани, като корнишонките. Много гадна туршия е, но се прави за всеки случай, да има.

# 1 173
Ами, да паднеш във вар, не е много приятно преживяване, а ако е негасена, направо си е смъртоносно.
Та в такъв смисъл - негативен.

# 1 174
  • Бургас
Цитат
Някои стават червени, но си има и зелени.
Собственоръчно съм пекла и червени, и зелени чушки и смесени, които явно някак са се опрашили.
Ох,поне не се излагай.Първо са зелени,после постепенно почервеняват.За това са ти били смесени.

# 1 175
Май не всички почервеняват.  Thinking
Да кажат градинарите, ама ми се струва, че има едни зелени, които като узреят, стават по-тъмно зелени, чак черни.
Други пък от жълти стават оранжеви.
Червена "Сиврия" май не съм виждала.  newsm78

# 1 176
  • София
Май не всички почервеняват.  Thinking
Да кажат градинарите, ама ми се струва, че има едни зелени, които като узреят, стават по-тъмно зелени, чак черни.
Други пък от жълти стават оранжеви.
Червена "Сиврия" май не съм виждала.  newsm78
И Сиврията почервенява ако я оставиш да узрее. Всички го докарват до жълт, червен или червено- черен цвят май.

# 1 177
Има такива, които не почервеняват.

http://sortovisemena-bg.com/categories/%D0%BF%D0%B8%D0%BF%D0%B5% … c=1000012&c=3

Ядосвате ме и ще ви пусна доматите!  Crossing Arms

http://hobi-semena.com/domati.html

# 1 178
Днес си купих сиврия в най-различни нюанси.

# 1 179
  • Бургас
Имах в предвид ,тези смесените са в процес на узряване

# 1 180
  • София
Кои са тези, дето не почервенявали, че не ми се проучват сто сорта.
Обикновено чушките узряват и сменят цвета си в различни нюанси оранжево, червено, като питам гугъл, дори черно. Ама за различни сортове зелени и червени е смешно да се говори, хеле пък червено-зелени на петна.
Ако пък са откъснати от едно растение, съвсем съмнителна работа. Crazy
Като не изключвам напълно възможността да има някакви, които не почервенявали.

# 1 181
Tази тема кога стана аграрна?

# 1 182
Моят градинарски опит е само с люти чушки и то в саксия. Имах от тези двата сорта, едните преминаваха от зелено към лилаво, после жълто и накрая червено. Другите изникваха зелени, после пожълтяваха и накрая червени.

Но може да има и сортове, които си стоят само зелени. Преди няколко години на пазара в Смолян се шашнах като видях поне десет вида люти чушки, повечето изобщо не ги бях виждала и чувала.

# 1 183
  • Бургас
http://sortovisemena-bg.com/categories/%D0%BF%D0%B8%D0%BF%D0%B5% … c=1000012&c=

Как` Сийка  на тези люти чушки камбанка им казваме лале.

# 1 184
  • София
Има такива, които не почервеняват.

Но пожълтяват. Кои остават зелени докрай (от любопитство питам, наистина не ги знам)

Аз мога да изброя над 30 вида картофи, но последния път като го направих не се прие добре, та ще си замълча. Само ме е яд, че такова животно като самоковски картов, като сорт, не съществува, но без да трябва чак сортове да познаваме, поне да се продават като вид според употребата- компир за пюре, компир за пържене, компир за готвене и компир за печене.

Общи условия

Активация на акаунт