Отговори
# 510
  • София
Иве, толкова боли, че си мисля дали да не го мацна с ихтиол, ама хайде, ще изчакам до утре, щом казваш, че минава от самосебе си.
Гледах снимки сега, Лили Сф и Дари, много сте красими, прекрасни сте направо Hug
Миряна, ти си, като едно детенце, браво на теб, изглеждаш чудесно! Peace
Карли, добре си се завърнала!
Катенце, хоспитализацията ли е единствен вариант?

# 511
Сандалка, можеш да се насочиш към друг доктор в ОБ, ако ти е харесало, кофти е да изоставяш компанията  Sad  Аз реших да раждам там заради приличните условия, избор на екип също не смятах да направя, но пак заради епидуралната един вид ни принуждават, а и имам впечатления от определена докторка от 2007г., когато ми правиха там лапароскопия.
Gina L,
Скрит текст:
Новачков доколкото знам вече не работи от няколко години в Окръжна.

# 512
Картофова,направо се възмутих и аз от тази твоята лекарка.За съжаление не са рядкост такива ,в Пазарджик на никой не мерят тонове,основни преди раждането става това.Аз съм свидетел на случаи ,в които дори и при преносване ,не се следят тоновете ежедневно #Crazy На мен също не са ми мерени ,не се и надявам.
Лили сф,прекрасни сте с Дари и с другите коремчета.Това с вас нали е Олга Дукат? Грийн флауър искаше да ражда с нея ,какво ли стана с това момиче ,загуби се  newsm78
Кате ,аз бих влязла в болница ,какво да се прави ,поне за 2 ,3 дни ...колко точно е по пътеката ?Погледни на престоя там като на кратка почивка от домашните задължения.Срам ,не срам...да си призная ,бих полежала няколко дни,само за да се наспя и да не готвя ,чистя ,пера ,сгъвам пране ,къпя,приспивам и т.н. Голямо съм мрънкало ,знам...Но напоследък всеки се скатава и помощ нямам отникъде.Кога,ако не сега ,ще ми помагат уж загрижените баби и дядовци ,пък и мъж ,ако щеш #Cussing out

Аз още не знам къде да раждам ,но до края на седмицата трябва да съм се ориентирала вече.
Мъжа ми не смее да повдигне темата за раждането след последния ни скандал през януари месец.Не знам изобщо какво ше става.Хем ми се иска да не давам толкова много пари ,хем се успокоявам ,че всичко ще е наред,хем има нещо ,което ме гложди и ми напомня ,че ще раждам може би з последен път и всяка стотинка си струва...Много ми е напрегнато ,много.

На всичкото отгоре днес кихам постоянно ,някаква алергия ли е ,какво е ...И при това ,на всяко кихане почти се напикавам,ужасно е . ooooh!

# 513
  • Варна
Здравейте!

Честито на всички родили мами! Да са ви живи и здрави бебчетата, много да ви слушкат и радват!

На няколко пъти се опитвам да пиша, все грешка ми дава и не ми публикува постовете. Това ми е поредният опит, дано този път стане, че аман  Crazy

Аз да се "похваля" от моя "преглед" днес, понеже става дума за лекари. Уж съм здравно осигурена, но си плащам като поп всеки път за УЗ, защото нали касата покрива само два. Дотук добре. Ама моята лекарка явно я вълнуват само 35-те лв., които й давам всеки път. И въпреки ежемесечните плащания, със всеки следващ месец интересът й към мен падна дотолкова, че не помня от кога не съм мерена на кантар, не са ми мерили кръвно и т.н.  Гледа ме на ултразвука, казва ми, че бебето е добре и "довиждане". Днес часът за прегледа закъсня отново с половин час. Хората се изнервиха. Като влязох, й казах, че ако не е наложително, предпочитам да не ме гледа на УЗ, защото утре ще имам преглед и при лекаря, при когото ще  раждам (за уточнение - тя не води раждания, а само ЖК). А при него прегледът пак се заплаща, естествено. Какъв беше отговорът й: "Вие нали знаете, че ако не ви гледам на УЗ, отговорността  е моя! Да ми донесете данните след прегледа при него!" При което стана, тръшна вратата и излезе. За нея прегледът приключи. На сестрата явно й стана неудобно, написа ми направленията за кръв и урина и ме попита: "Бебето мърда ли?" С това приключи и изпълнението на нейните задължения и си тръгнах. Всичко ми отне 2-3 мин. и усещането, че щом не си си платил ултразвука, то не си заслужил дори да те питат "как си", пък камо ли нещо друго. Е, доволна съм поне, че сестрата се поинтересува мърдало ли бебето ми  Laughing А за тези от вас, които не знаят, тук във Варна в АГ-то си купуваме и консумативите за болницата "по желание" (конци, абокати, клизми, игли и т.н.), да не си помислите, че много пари съм спестила от тоя УЗ. Тъй че, мили мами, теглила съм една дълга на меркантилните ни доктори и си броя последните дни. Здраве да им е!

# 514
Доза смях малко извън темата  Crazy

от Александър Диманов
Пътувам в препълнена маршрутка, хората пътуват мълчешком, всеки се е замислил за нещо си. При едно спиране се освобождава мястото веднага зад шофьора, на което сяда млада майка, около 22-23 години, с 3-4-годишно момиченце. Тоест, тя седи с гръб към движението и с лице към хората в салона.
Както тръгна маршрутката, и момиченцето започна да мрънка на майка си на тема “мамо, купи ми Барби!”, при това едно такова протяжно и жално и с различен тон всеки път. Майка й й влезе в ритъма и й отговаряше с “за какво ти е Барби, имаш си вече три, по-добре да ти купя нещо друго” и т.н. Всичкото това мрънкане и виене почна да омръзва не само на мен, но и на останалите пътници.
След няколко спирки стратегията на момиченцето се промени. Тя изведнъж стана важна и млъкна, като видимо се сети за нещо коварно. И след още една спирка се издаде:
- … Ако не ми купиш Барби, ще кажа нещо за теб на баба!
Майка й се усмихна:
- И какво толкова ще кажеш на баба си за мен?
Момиченцето продължи:
- Ще разкажа, ще разкажа! Аз видях нещо!
Цялата маршрутка затаи дъх, за да чуе какво точно е видяла малката.
- Е, и какво си видяла? – попита майката.
- Аз видях как ти вчера целуваше пишката на тати!
Цялата маршрутка избухна в смях, също и шофьорът. Майката спря маршрутката, взе си детето под мишница и изскочи навън.
Мислите си, че това е краят? Не бързайте.
При спирането на маршрутката се качи млад мъж с момченце, някъде около 8-годишно и седна на мястото на майката с детето. Пътниците продължаваха да се хилят, младият мъж и той почна да се подсмихва гузно, без да знае на какво точно се смеят останалите.
И в този момент синът му изтърси: “Тате, купи ми войници!”
Маршрутката избухна в такъв смях, че принуди шофьора да спре, за да се смее на спокойствие. След като си пое дъх, шофьорът се обърна към младия мъж: “Братче, по-добре му купи войници, не дърпай дявола за опашката”.
Младият мъж пътува около 4 спирки, през цялото време хората се смееха, а той седеше в пълно недоумение, вероятно мислейки си че се вози в маршрутка с идиоти.
И наистина, какво толкова смешно има в “тате, купи ми войници”?
GrinningVery Happy:D

# 515
  • София
Виви, не знаех.
Дани Керанова, ама и твоята е една.... Close
Купих си Лична Амбулаторна Карта и утре сутринта ще я нося на джипито да я заверява. В петък съм на ендокринолог, я утре трябва да се обадя да видя кога ще ми мерят тоновете. Искам вече тази одисея с болници, кабинети и изследвания да приключва.
Мимс, това е много яко, мъжа ми го показа миналата седмица и много се смяхме Laughing

# 516
Кате, ами ще слиза детето, докато свалиш количката. Ние видяхме странична джаджа - само на едното колело, но пък количката беше много стабилна. Предполагам, че по парковете, където няма коли, ще бъде идеално с нея.

Нещо се ядосвам като ви чета от Варна. Чак не ми побира акъла... Кръвно, тегло, урина и сърдечни тонове се слушат всеки път от началото на бременността. 2 УЗ са напълно достатъчни. На мен ми направиха трети, за да се уточни позицията на бебето.

Дани Керанова и Сандалка, пишете оплаквания. 10 човека да го направят, белким файда има за следващите 10.

# 517
  • София
Маги, абе и мен ме болеше, ама не чак толкова колкото ти го описваш, ако не мине до утре може пък да пробваш с ихтиола, знам ли  newsm78

Ей, Дани, не е истина, ба*и и лекарите имаме, може ли такова нещо...а и консумативи, то и аз си купих оперативни превръзки за предното раждане в Тина Киркова, ама до там, конци, абокати и т.н. не са ми искали, а парите предназначени за закупуването им къде отиват  newsm78 И какво сега, "плати си 35 лв, че после аз съм отговорна, ако има нещо", ми като е отговорна да те гледа без пари както правят много други лекари в България, а ако не ще, да не те гледа, щом държавата е преценила 2 пъти, ще гледа 2 пъти и няма да мрънка...

Данче, почини си малко, стягай мъжа ти да помага поне, като станат 2 какво ще правите, няма само ти да се нагърбваш с всичко...

# 518
мамита, влизам само да ви съобщя радостната новина, че вчера, на 10 юни , в 11.05 вечерта след болки и разкритие се наложи спешно секцио и родих двамата си сина, съответно-1780 гр и 1860 гр. Децата са много добре, хранят се и дишат самостоятелно, но заради теглото се наложи ковьоз. Аз се възстановявам след операцията  Hug

# 519
Честити бебчета, tatyana1975! Да бъдат здрави и силни!

# 520
  • София
Да са живи и здрави, Татяна! Честито!  bouquet

# 521
  • София
Ехааа, Татяна, браво на теб, бравооо  smile3501 smile3501 smile3501
Много да те радват синовете и бързо да качват грамчета, геройчетата те
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 522
  • Варна
Честито, Татяна! Бързо наддаване и изписване желая на бебчетата!

mims_70, голям смях! Какви малки изнудвачи! Трябва да внимаваме и да не им даваме поводи да ни манипулират така  Laughing

# 523
Честито Татяна! Да са здрави и много да ви радват момчетата Simple Smile

# 524
Честито Татяна,да са ти живи и здрави  момчетата и скоро да се гушкате вкъщи!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт