Отговори
# 495
Здравейте,момичета!
Дарлинг,добре си се ориентирала за дрешки,дори и с голи кълки да е,нали отгоре все пак ще има и пеленка.Аз нагласих боди рокля,чорапки и жакетче с дълъг ръкав,но имам и резервно комплектче,ако стане хладно,както тази седмица се очаква-боди с къс ръкав,цял гащеризон с дълъг ръкав и пеленка,без шапки и ръкавици,струва ми се прекалено.
Тедичка, fingerscrossed
М-тина,пожелавам ви всака годишнина да бъде съпроводена от такива щастливи моменти!  babyuu  babyuu
Бихайнд,мамината душица е голяма красавица,да ви е жива и здрава!
Лили,Агнес,браво,големи бебоци!Лили,изключително си женствена на снимките,особено втората и третата много ми харесаха,невероятно излъчване!
     Сутринта като се къпах,установих,че коремът ми се е смъкнал и дишам по-леко,ясно е,че ще се ражда скоро.Миналия път ми се смъкна 2 седмици по-рано,но казват,че всеки следващ път това ставало по близо до датата на раждане... ooooh!

# 496
behind_blue_eyes, да ти е жива и здрава малката принцеса, прекрасна е!
Момичета, да ви питам: от коя седмица ходите ежеседмично на мерене на тонове, аз бях днес на ЖК и доки ме иска оттук нататък всяка седмица?
Сандалка, тия доктори срам нямат, ти нали се беше насочила към ОБ, уж там не били толкова алчни, като в Шейново!

# 497
Тъкмо и аз качих снимки в снимкабг  Flutter
Ухх ама тя наистина е сладурка, красиво бебе! Много здраве и да расте щастлива!
Аз за изписването си мисля нещо с къс ръкав, нали ще е жега  newsm78
Да не би да греша някъде, бебче на behind_blue_eyes доста е облечено и завито   Rolling Eyes

# 498
И аз съм взела само с къс ръкав неща за изписване. Дъщеря ми е зимно бебе и пак я изписах с къс, е с пеленка отгоре де...Обаче аз мразя да се навличам, ходя почти гола и мразя да ми е жега. И съм решила  по това да се ръководя като си обличам децата. С първото не сгреших.
На мен тонове не са ми мерили и ми казаха, че ще ми мерят само веднъж и то май преди секциото.  newsm78 Никой не ме вика всяка седмица за мерене, доки каза че на ехогарфа вижда каквото и трябва.

# 499
Мойта лекарка чак се ядоса като попитах за записа на тоновете. Един вид съм мислила, че не си върши работата. Нали каза всеки път го гледам на ехографа и броя ударите на сърчицето му. като искаш отивай да лежиш там 40 минути, но то е същото. Толкова се изнерви, че чак не искаше да ми каже с какви размери е бебчо  newsm78 Confused

# 500
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Ох, мами, и план Б на хематоложката е инжекции Б12. АГ-то ми каза, че трябва да оставам в болница, за да ме наблюдават. Утре трябва да й се обадя, за да се разберем, а аз ще се опитам да се пазаря да не оставам...дано има някаква вратичка, че вярвайте ми, в болница най-малко ми се седи точно сега. /въпреки, че може да се измъкна за малко от ремонта  Laughing/

И да ви питам дали имате наблюдения над ето тези поставки за второ дете?

# 501
  • София
Здравейте, Юлки! Simple Smile Аз се завърнах от странство, затова ще ми трябва известно време преди да вляза в крачка и да се включа по актуалните теми. Гледам ,че сте се разраждали нещо, честити бебчета на Моргана и на Елица и на Бихайнд! Да са ви живи и здрави и най-най!

При мен новина номер едно е, че не родих на гръцка територия Simple Smile Баща ми толкова се притеснявал, че ще родя там ,че даже сънувал как се връщаме от морето с бебе на име Филипчо, като Филип Македонски  Joy

Новина номер две е, че си прекарахме просто СТРА-ХОТ-НО! Едно от най-хубавите ни морета, може би защото преди да заминем се притеснявах адски много за куп неща: дали няма да се разраждам, дали малката няма да се тръшне с варицела, ще успея ли да стегна документи, багажи и покупки навреме и пр., паралелно с всичките ми ангажименти покрай прегледи и занимавки с бъдещето бебе. А като отидохме там, вече нямаше какво да зависи от мен и като ме обзе едно безметежно спокойствие... А и бяхме компания общо с 5 дечица в диапазона 3.5 - 5.5 години, които се счупиха да си играят на полянката пред къщичката, която бяхме наели и в морето (което започваше точно на края на полянката). А ние дъртите - с повдигнати крачета на едно столче, кой с книжка, кой с бира, кой просто медитира. А и температурите бяха просто идеални - въздухът топъл, но не горещ, водата  - и тя топла, защото беше много плитка. Е така хубаво се напочивахме, че...

...че сега предстои голямата лудница! Освен, че имам един огромен куфар дрехи за пране, които с това временце тук няма да изсъхнат десет дена, трябва да поръчваме щори за детската, да избираме легълце за дъщерята, да пера и гладя бебешки дрешки ,да изчистя цялата къща, вкл. прозорци, хладилник, печка, и паралелно с това да гледам детето и да го забавлявам ,че след тези глезени 10 дена, пълни с приятелчета и игри, ще бъде голяма скука вкъщи с мама Sad

Като сколасам да сваля някоя снимка от фотоапарата, ще кача, този път държах мъжо да ме снима в цялата ми бременска прелест, в профил и с шкембенце!

# 502
Карлие,добре дошла!Ей завидях ти да знаеш! Mr. Green Радвам се,че сте си изкарали хубаво!

Катенце,видях вчера такава поставка за второ дете.Стори ми се удобна,но май само за равни улици. Thinking А за план Б,щом трябва да лежиш,влизай не се замисляй!Явно това е най-доброто сега за теб.Забрави за ремонти,задължения и работа.Сега най-важно е здравето ти. Peace

Картофова,възмутена съм!!!  #2gunfire Е това вече на нищо не прилича.Да те е страх да си поискаш,това което ти се полага по принцип!!То и моя лекар не ми записвал тонове,ама ако така ми отговори,когато го помоля да го направи,сигурно ще ми стане много кофти.

# 503
Кате, ние търсим подобно нещо. Видяхме го в действие скоро и решихме, че ще ни е от полза.

Карли, даваш си сметка, че ти завиждам ужасссссно. Нали?   Flutter

# 504
  • София
Бихайнд, много благодаря за снимчиците, такова удоволствие е да се гледа кукличката  Heart Eyes Пу-пу, да не й е уруки, да е също толкова здравичка, колкото и красива!  Peace
Съжалявам иначе за изчезналия ферман, страшно е гадно... Някой ден... като ти дойде музата, опитай пак  Hug

Мойта лекарка чак се ядоса като попитах за записа на тоновете. Един вид съм мислила, че не си върши работата. Нали каза всеки път го гледам на ехографа и броя ударите на сърчицето му. като искаш отивай да лежиш там 40 минути, но то е същото. Толкова се изнерви, че чак не искаше да ми каже с какви размери е бебчо  newsm78 Confused

Абе, кво им става на тия доктори бе?  #Crazy Големи нерви, големо чудо! Отмъстила ти е, Картофке, хубаво те е подредила. Ще задаваш разни въпроси...  Crazy
И хич не е същото, на тая дипломата трябва да й вземат (сори за крайното изказване, ала аз като лаик и немедик дори зная, че замерване на ехо на сърдечни тонове и наблюдение на тоновете в рамките на 20-30 минути са Хабсолютно различни процедури, с различна цел! Това ми го повтаря всеки един различен док, когото съм посетила за тази бременност. И да - иначе за какво да си губят времето с нас, ако можеше на ехографа за 2 минутки да ни "погледнат и замерят")

Виви, и мен ме викат от тази седмица насам за тонове (всяка седмица), по ЗК се следя. И да, стори ми се, че е ранко  Thinking Но док каза: няма рано, само от полза е (макар и да е на мнение, че няма да зараждам по-рано...)
А за онзи, просяка, да - той е от ОБ. Аз всъщност екип да избирам не желая, но там съм принудена, защото епидуралката може да се ползва само с избор на екип. Бях харесала болницата, та си викам: айде, ще ги стимулирам, нали уж въвеждали нови европейски практики. За този док много хубави неща чух, а в нета няма нито едно съществено негативно мнение за него! Затова си го избрах, отидох най-добронамерено да обсъдим, ще може ли да ме приеме, няма ли да е отпускар, как ще действаме и пр., а той като почна... хич не съм очаквала. Отиваш да му кажеш на човек, че ще му даваш пари, а той ти иска още. При това, по много грозен начин, отпреди 1200 години: врън-врън, колко зле платени били, колко не смогвали да свържат двата края, дали ние, пациентите сме били съгласни на такова мизерно заплащане за хората, които отговарят за живота им, а и за този на децата им, и ако не сме съгласни, да преценим дали този труд не трябва да се заплати подобаващо, колко струвал един един живот - не се измервало с пари и... хиляди такива глупости, от които ми се повдигаше  Shocked Аз обаче, си го оставих да монологизира, дори и с глава не съм кимнала. Седях и го гледах, докъде ще стигне. Е, свършиха му думичките, изпрати ме "да си обмисля добре"  Naughty
На всичкото отгоре, каквото говорихме за раждането, на нито едно мое условие не се съгласи, дори не даде знак за сговорчивост.. е, за какво да плащам аз? За туй, че някой има диплома ли, сори. (Плацентата не можело да се изчака сама да падне, 15 мин било много време и било супер опасно; а пъпната връв пулсирала само 30-ина секунди, как може да не зная! Да, 30 сек ще изчакал, няма проблем, но за 10 минути да си говорим било също опасно! Нямало нужда бебето да засуче веднага след раждането, това били нови въздухарски тенденции, абсолютно неаргументирани научно. Той колко бебета изродил без да засучат веднага, пък нямали после проблем с кърменето. "Не се притеснявай, мойто момиче") Не знам... аз си мисля, че моите изисквания не са някакви обременяващи който и да било екип... какво им струва... и безтуй след раждане се стои около час-два извън стая - че колко време ще отнема на екипа за "капризите" си - 15 мин за плацента и пъпна връв + маааксимум още 20 минути за първо засукване, защо да не могат да ми отделят това време  Crossing Arms

Та така, сега започвам сканиране на другите болници, тия да ме фанат за чепа на мъжа ми! Whistling

Хера, аз съм малко като теб - институции и бюрократи попадат на камък с мен. Може и по-различен стил да имам, но не оставям нещата така - има ли неспазване на права и правила, боря ги гадовете. Тия дни доста го мислех казуса, какво ли не ми мина през главата
Скрит текст:
Включително, да мина през полицията и да участвам в акция с белязани пари  #2gunfire Хич не ми пука и не ме е страх от мъст на доктори - аз зная, че те лаят, но чак да мъстят... това не е тяхното. Но няма да му го направя този номер на... човека. Само от уважение към професионализма му и доволните пациенти, а и... голям дефицит на доктори настана в Бг, не ми се ще да внасям допълнителен дефицит.
Но след като родя, ще взема и ще му звънна специално и ще му кажа всичко ребром, в прав текст - защо съм се отказала от услугите му и въобще от болницата му и хууубавичко ще го намъмря. Вярвам, че може съвестта му да проговори все пак.

А иначе, от сумата, заплатена за избор на екип, получава всеки от 'екипа' - от сестрите и акушерките, та неанатолозите, анестезиолози, администрацията на болницата, лаборатории и кой ли още не. което пък ме накара да се замисля над друго: че това са си баш легални рушвети, които буквално стимулират медицинските лица да обръщат по-засилено внимание на "платени" пациенти... за сметка на тези, които не си плащат... пфу, гадост  Sick

Карли, добре си дошла, супер, че не си с 'Филип' или 'Панайот' на ръце  Sunglasses Laughing

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 19:34 от Sandalka

# 505
Дами, привет! Нещата малко се поусложниха... Точни ви написах, че всичко е ОК, и тоновете паднаха... Оттам още 40 мин, изпратиха ме бързо при моята лекарка в моята болница (защото мерих тонове в друга АГ болница, по близо до вкъщи)... Изпратиха ме евентуално за хоспитализация. Отидох, пак мерихме, гледахме на УЗ, всичко беше ОК в този момент, но тия дни всеки ден на тонове, на УЗ след 2 дни пак, както и за по-обстойно мерене на доплерите. Тоест, добре че отидох, наистина нещо е станало в този момент, чак след това почна леко да мърда. Сега се самонаблюдавам...Ега ти бебешкия трилър, честно. А като си помисля, че това е трейлърът...

Иве, аз също съм при Д-р Савова, даже днес я задържаха заради мен, за да ме види и седя с мен на тоновете. Няма да я рекламирам, знаеш моето мнение  bouquet

И за да е пълно мрънкането (нали питахте къде съм, е на ви  Mr. Green), вече след сто часа в болницата, разхождам се...Изпускам рейса, изпускам таксито и на единствената спирка без подслон ме свари сега бурята...Прибрах се премръзнала, с мокър корем, на кокал. Жесток ден, казвам ви.

(Очаквам както снощи майката на ММ да го пита по тел защо видите ли не съм сготвила, за да е пълна картинката  #2gunfire)

Връщам назад да видя как сте вие днес.

# 506
  • София
Сандалче, на твое място и аз бих се ориентирала към друга болница
Скрит текст:
Дали не става въпрос за Новачков?
Добре де, не мога да разбера колко трябва да струва едно раждане? 3, 5, 8 хиляди? Ми да бяхме станали АГ-та Whistling
Официално изборът на екип в ОБ е 700лв, аз не мисля да дам повече. И без това 9 месеца ходя на платена ЖК. Не мисля и да черпя. А, мечтата ми е на изписването да дойдат само мъжа ми и детето с кошницата за кола, като при Ники в Щатите и с това да се приключи.
Луиза, моят ден вчера беше такъв. Ама мина. Всичко минава.
Момичета, от долу ми се е получила нещо, като пъпка, вероятно от обърнат косъм. Казвайте какво да правя, много боли Confused

# 507
Олеле,Луизее,какво става бе момиче?!?  spoko

Има ли някоя мама с помпа Томи Типи?Какво толкоз може да стане,ако частите на помпата и разните там джиджавки се допират?Не знам на мен ли са пратили някаква некадърна кутия за стерилизиране или грешката е в мен  newsm78 Не мога да сложа частите на помпата и шишето без да се допират и туй то.

# 508
  • София
Уф, Луиза, това с тоновете не е шега работа, стискам палци нещо уредът им да се прецакал в първата болница, ама все пак много добре, че ще те следят тези дни изкъсо, то при теб почти не остана до термин, така че и да се наложи спешно да вадят бебето, всичко ще е наред, важното е да те следят, д-р Савова наистина е добър специалист от това, което съм видяла досега от нея, а и много загрижена за пациентите си, ни най-малко не ти се е разсърдила, че са я задържали заради теб, по-добре сега да се хване нещо, ако има, а и добре че ти си се усетила и си реагирала навреме, евала, аз винаги съм се чудила дали ще позная, че става нещо, все ще си мисля, че си измислям и много се вглъбявам, а виж, че имало защо да се следи човек...стискам палци всичко да е наред и не я мисли свекървата точно пък днес, спокойствието е най-важно, преоблечи се, завий се с едно меко одеалце и си почини качествено от деня изпълнен с толкова емоции.

Сандалка, правилно решение, браво, аз така щях да ходя на един ненормалник при предната бременност да му показвам, че онова, което искаше да абортира и което мислеше за ембрион без сърдечна дейност, но въпреки това растящ, нищо, че бил изоставал за седмиците си, всъщност се превърна в едно прекрасно момченце, но...реших, че не си заслужава да се занимавам с него, а той ме изпрати от кабинета си размахвайки пръст и с думите: "ти ще видиш, ще страдаш, аз съм прав, пък ти, ако искаш ми вярвай", въпреки че му бях казала, че съм била при друг лекар, който е казал, че всичко е наред и не иска да казва нищо лошо за колегата си и затова предпочита да си замълчи...

Уф, Картофова и моята така ми се скара като я питах за доплер, а в списъка ми с това какво вкл. платената ми женска консултация пишеше, че трябва точно в онези седмици да се прави и тя вика, неее, рано е, викам хубаво, ама вие миналият път ми казахте, че ще го мерим, защото имам високо кръвно и е важно, е...премери го, ама ми се накара едно хубаво и сега като й казах, че искам да раждам другаде, не й обръщай внимание, имаш право да си питаш и определено е важно тоновете да се мерят по-дълго време, виж при Луиза какво е станало, освен това е важно да има периоди на активност и през тях да се мерят, последният път ми ги мериха повече от час, защото девойката заспа...ти при тази лекарка ли ще раждаш, ако не, ориентирай се вече към болницата да ти мерят тоновете там, ако да, честно да ти кажа, аз бих я сменила, не може такова отношение...

Ох, Карли, сподели къде сте били, да знаем и ние за догодина, че мислим да се организираме с децата и приятели Simple Smile

Кате, ако трябва болница - отивай, знам че е гадно и на мен не ми се щеше да влизам за кръвното, но ако се беше наложило (да чукна на дърво за сега лекарствата действат), щях, в момента това е най-важното...

За изписването купих комплект, снимала съм го и в снимка.бг, според времето ще преценявам, има и памучна пелена, абе мъжът ми ще донесе всичко, пък ще видим какво ще сложим Simple Smile

Мисти, количката е страхотна, много, много готина, със здраве да си я ползвате и зеленото е мммммммм Simple Smile

Маги, на мен такова нещо ми се появи на морето, мина ми от само себе си за 2 дни някъде, не съм мазала с нищо

# 509
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Луиза, добре си се усетила  Hug

Ахи, вземи си една тенджера, напълни я с вода, изчакай да заври и сложи помпата вътре разглобена. Остави я да се превари за 3мин. и я изплакни с гореща вода. Не се втелясвай толкова  Simple Smile

Niki1, аз се притеснявам като слизам от тротояр с тази стойка да не изпотрепя детето  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт