Нашите кухни - тема 49

• 113 347
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте, хайде и аз да се включа. Аз съм фен на ИКЕА, за качество не знам, ще споделя след някоя друга година, но такива идеи има, направо си е за музей Simple Smile. Моята кухня както писах е смесица от ИКЕА и шкафове по поръчка, в понеделник ще показвам какво се получи финално.

Не знам момичета кой ви е правил кухни с механизми на blum  за под 3000 лв Shocked, явно аз взимам други оферти, но при мен само 2 горни шкафа по 85 см струват 1000 лв. Иначе взимах оферти от поне 7 фирми за направата на кухнята, ами най-ниската за това, което исках беше 5500 за  4 метра кухня без плот, гръб, смесители и уреди. С икеа ми излезна с 1000 лв по-малко. Далеч не са най-доброто, но според мен също са оптимален вариант.

За фирмите, които гледах оферти за мебели по поръчка всички предлагаха 2 години гаранция и определено всяка една си държеше супер много на качеството, всички бяха бг фирми, които правят уникални мебели, но винаги го има елемента на изненадата какво ще стане най-накрая. И последно кухня от майстори-малка фирма съм поръчвала, след сума ти нерви и след  пет години и голям боклук Simple Smile

# 376
  • София
А за моята кухня ми искат за пребоядисване 700 лв. много ли е  newsm78

Аз не разбрах кое ще пребоядисваш - помещението-кухня като стени и таван или шкафовете-кухня?
Вероятно говорите за шкафовете.... нямам идея скъпо ли е и с какво точно ще боядисват, сигурно цената зависи от вида боя, ако въобще за боя става дума....

Веси, според мен не е задължително малката фирма задължително да прави лошо кочество,
аз лично се спрях на малка фирма от малък град, но преди това видях какво произвеждат в шоуруума и отделно видях техни изделия след години експлоатация. Доволна съм от избора, бюджета ми беше малък и затова не включих никакви специални механизми, дори не съм ги и скала толкова много,
но .... всеки си решава според собствените параметри на портфейла.

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 21:50 от alpha_beta

# 377
  • Sofia
За смяна на цвета на вратичките става дума...

А с нови вратички, по-скъпо ли е? Дали не е по-добър вариант?
Тя ми е много запазена и си я харесвам каквато е,но цвета ни омръзна...без да им правя реклама
Скрит текст:
от Стил-М
,но когато я поръчах не очаквах,че след толкова години няма да има никакви забележки,никога нищо не се е разместило,подуло или обелило

# 378
  • Раковски
 Спорите за неща съвсем индивидуални, икеа нямат собствено производтсво, техните мебели и всичко друго се прави от подизпълнители, обкова който използват е различни марки, но с тяхното си име, и в случая както при всяка мебел купена в разглобена в кашон не се калкулира монтаж, тоест то е за сметка на купувача. Въпроса за механизмите пак е индивидуален (според кухнята) щото може да се сложат два тандема и един авентос а може да се сложат и само панти блум. Кухня направена в малка или голяма фирма с еднакви материали не би трябвало да има разлика ако всеки си е свършил работата съвестно. За по-дългия живот на кухнята или всяка друга мебел, че и дори за всичко което е направено за удобство се изисква и добра поддръжка.

# 379
  • София
Едни от най-големите заводи за мебели на Икеа са в Полша. Там нещата се случват много просто.
От едната страна влизат камионите с голо ПДЧ, ламинати, фолио обков и т.н. вътре всичко се произвежда - ламинира се ПДЧ-то, разкроява се , окоплектова се и се пакетира, като през това време камионите са минали на изхода на завода и вече товарят готовата продукция - много силна логистика.
Много ми е интересно някой дали си е поръчвал допълнителни НЕСТАНДАРТНИ размери шкафове към Икейска кухня. Нека да сподели цени за тях да видите, че не са никак евтини. Всяко нещо което е различно от серийното"ширпотреба" производство е скъпо в Икеа.
Относно цените на различните фирми е съвсем нормално - всеки се цени по различен начин и иска да се продаде възможно най-скъпо или когато трябва да вземаме пари все са ни малко, но когато трябва да платим на друг все ние скъпо. Нещо не ми се връзват нещата. Нали всичко трябва да е в разумни граници.

Всяко нещо може да бъде съсипано ако се експлоатира вандалски независимо какво му е качеството.

# 380
  • София
shadowman съгласна съм с теб, качествените материали и механизми си имат цена, далеч съм от мисълта, че няма добри малки фирми и качестени майстори. Какво виждам аз като проблем в малките фирми - ами не чак толкова добри машини за рязане и кантиране, от там ако щеш слагай най-добрите материали и най-кадърните майстори да ги сглабят, няма да стане качествена кухня - малки дефекти в плоскостите, влиза вода, раздува се, падат кантове. Друго си е в големия завод да се прави всичко по матрица или да се реже и кантира на машини различне клас. И ти си производител, знаеш за какво става въпрос. Иначе разликата в цената идва от редица фактори и всички знаем, че за едно и съшо нещо може да се различава в пъти Simple Smile

# 381
  • София
Затова има избор.
Който иска конфекция - има заводи, бълващи добре кантирано ПДЧ.
Който иска друго - разчита на малки фирми и съвестни майстори.

# 382
  • Ямбол
alpha_beta В eurolend видях всякакви форми и размери такива дъски от бамбук и не бяха много скъпи.

# 383
  • София
Затова има избор.
Който иска конфекция - има заводи, бълващи добре кантирано ПДЧ.
Който иска друго - разчита на малки фирми и съвестни майстори.

Peace

Именно, затова има избор и всеки си го прави спрямо цена и нужди Simple Smile. Но има "конфекция" на мебели от мдф, масив и т.н. която никак, ама никак не е за подценяване и като качество и като цена Wink

А има и мебели по поръчка от мебелни фабрики Simple Smile, което според мен е по-добрия вариант, но пък е по-скъп. Както казах мебелите по поръчка също си имат гаранция в някои фирми Simple Smile.

Обзавеждам цяло жилище имам и мебели по поръчка и готови. В сегашното си жилище имаме и готови и по поръчка - качеството клони към по-добро за готовите, това е само моя опит, моята истина, всеки си има неговата, може да не съм попаднала на добри майстори Simple Smile

# 384
Здравейте  Hug досега не съм писала в темата, но и аз стигнах до глуха улица в кухнята  Laughing Долните и горните шкафове ще са бял лакобел, плота ще е дървен -орех, дотук всичко ми харесва, обаче гръбчето ще е принт стъкло и незнам на какво ще се върже с плота? Нищо немога да избера, ще се радвам на малко помощ от ваша страна Hug

# 385
  • Раковски
Лакобела е боядисано стъкло, да не се бъркаш боядисан МДФ.

# 386
  • София
alpha_beta В eurolend видях всякакви форми и размери такива дъски от бамбук и не бяха много скъпи.

Благодаря Никид!

# 387
  • Варна
Здравейте  Hug досега не съм писала в темата, но и аз стигнах до глуха улица в кухнята  Laughing Долните и горните шкафове ще са бял лакобел, плота ще е дървен -орех, дотук всичко ми харесва, обаче гръбчето ще е принт стъкло и незнам на какво ще се върже с плота? Нищо немога да избера, ще се радвам на малко помощ от ваша страна Hug
Не знам какви цветове харесваш, но ето една идея:

# 388
  • Варна
Маймунски, може вместо принт стъкло, да сложиш лакобел в цвят, който да се връзва на интериора. Ето ти някой мои много любими кухни, а има и още много в интернет. Мисълта ми е, че не е нужно да е подходящо за дървения плот, а по-скоро да е нещо съвсем различно.  Peace
https://www.dropbox.com/s/399ptrzykun89j8/2.jpg
https://www.dropbox.com/s/q2w49x1d4js9tyt/3.jpg
https://www.dropbox.com/s/zw998ejj7h15q6t/4.jpg
https://www.dropbox.com/s/t6em97uxl5vmowp/11.jpg
https://www.dropbox.com/s/lq7r773icixsl5g/cool%201.jpg
https://www.dropbox.com/s/w8dvgonwhyltz8k/cool.jpg

# 389
Много благодаря за идеите  Hug не бях обмислила варианта с лакобела за гръб  Peace, но ми харесва, поне не е задължаващо  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт