Нашите кухни - тема 49

• 112 248
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • на Мелмак
Три страници обсъждате кошчета и как се вмирисвали.
Ами сложете си мелници за хранителни отпадъци и си решете всички проблеми.
Изхвърляте само неща дето са изкуствени - кофички, пликчета и други подобни.

За абсорбаторите - масово си слагате розетки ф 100мм и гофрирани метални маркучи - какъвто и да си купите абсорбатор нито ще върши работа, а ще бъде шумен адски.
Четете инструкциите преди да ги монтирате, а не после само да се оплаквате.
Това е темата за нашите кухни-ще си обсъждаме кухните и всичко в тях колкото трябва.
Като те дразни- не чети , лесно е!

# 646
  • София
Извинявам се на всички благодаря за добрите думи.
Tintina, с пуш-бутони са само шкафовете над хладилника и над MW (дървесния фурнир), при белите шкафове вратичките са по-дълги около 15 см под дъното, отварям ги с върха на пръстите:  http://media.snimka.bg/s1/2399/031041269.jpg и http://media.snimka.bg/s1/2399/031041267.jpg
Кофата е закачена (дъното) за вратичката, а капакът - за корпуса на шкафа с едно въже. При отваряне на шкафа тя се отваря - прост механизъм.   http://media.snimka.bg/s1/2399/031041278.jpg
 Тези другите кофи и аз ги харесвам, но нещо цената не ми допада Simple Smile

Magikos, нещо не разбрах как трябва да се монтира абсорбатора/аспиратора newsm78  
http://tehnomix.bg/%D0%B0%D0%B1%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B0%D1 … 1%80-teka-gft-800 - този позволява 2 вида изход. а как се свързва към тръбата ако не чрез гофрирана тръба newsm78
За протокола при нас е 12 см отвора, и от входа на комина до изхода на аборбатора е 40-50 см http://media.snimka.bg/s1/2399/031041427.jpg
в моя случай е много е шумен, а пише 50 дБ.  Какво по-добро спазване на инструкцията

Последна редакция: нд, 21 юли 2013, 22:35 от Desem

# 647
... Някога имах желание за мелница са отпадъци, но не мерси не мисля да робувам на такъв уред....
Че какво пък и робуваш на мелницата????? То по-безпроблемен уред в кухнята няма... Laughing
За найлоновите пликове ползвам това, закрепено на вратичката под мивката и до коша...

# 648
Desem много ти е хубава кухнята. Изобщо не е обикновенна.

Причината за този шум при аспираторите е това, че се намалява сечението на тръбите, които отвеждат въздуха. Desem този който ти си пуснала изхода е 150 мм и после сте го намалили на 120 мм и това го прави още по-шумен. Из нета имаше филмчета колкото по-малка става тръбата, толкова по-шумен.
Ако се спазват размерите на обходните тръби като работи като аспиратор е доста по-тихо от колкото като абсорбатор.

А вярно какви точно са предимствата на тези мелници. Там не се ли хвърлят само биологични отпадъци?

elfi4ka и аз си го спомням това едно време с вестник  Mr. Green Особено лятото като имаше кори от дини и пъпеши така течеше като се хвърляше тази ми огромна кофа

# 649
  • София
Петка, ок, но самият уред е с предвиден редуктор - от 15 на 12 см.... както и да е, няма начин да се увеличи отвора на комина - иначе минавам в съседния шкаф, а той точно в тази част е дълбок 11 см.

# 650
Гретел,
Като повечето нови уреди, има изисквания какво може и не може да се слага.
И да пускаш водата, да я оставиш да потече малко след смилането, ей такива.
Което и за мен си е един вид робуване (съобразяване).

# 651
Гретел,
Не знам аз ли греша, но тези които съм гледала водата трябва да тече докато мелят на слаба струя. Отделно да за биологични отпадъци е, но ако са много големи като динена кора или бананова обелка например, трябва първо да ги нарежеш на малки парчета. Та при мен обикновенно банановите обелки заемат голяма част от био боклука и не я намирам за практична. Ако основния ти отпадък е от домати и краставици са си добро допълнение на кухнята.

# 652
А тази мелница за хранителни отпадъци няма ли опасност да запуши тръбите?

# 653
Гретел,
Не знам аз ли греша, но тези които съм гледала водата трябва да тече докато мелят на слаба струя. Отделно да за биологични отпадъци е, но ако са много големи като динена кора или бананова обелка например, трябва първо да ги нарежеш на малки парчета. Та при мен обикновенно банановите обелки заемат голяма част от био боклука и не я намирам за практична. Ако основния ти отпадък е от домати и краставици са си добро допълнение на кухнята.

Не грешиш. Peace Аз я пускам да мели за 10 секунди /зависи от количеството отпадъци, разбира се, но средно толкова/, после още 10 сек течаща вода. Динени кори - не, естествено, те няма как да влязат през сифона. Всичко останало, дори и хартиени салфетки там /без кокали от вратни пържоли, примерно/.
А тази мелница за хранителни отпадъци няма ли опасност да запуши тръбите?

Не, тя прави всичко на ситна каша. Така за коша остават много малко боклуци, моя е малък, под мивката и излиза, като отворя вратата.

# 654
  • София
   Питаха ме искам ли мелница, отказах, страх ме е внука да не направи беля!

# 655
  • Бургас
Desem , благодаря ти за подробните разяснения. Моята кофа и сега е същата, само че е по-голяма. А на другите цените какви са?

Добре, че повдигнахте темата за мелницата, че щях да питам вчера и забравих. Има ли други минуси, освен изброените? Безопасна ли е като цяло, има ли особени изисквания при ползването? Къде точно се поставя и как се пуска - има ли отделно захранване за нея?

# 656
  • Някъде на път....
  Първата вратичка, която ми падна няколко пъти и накрая махнах, на стария шкаф, е точно тази под мивката.Там ми беше кофата, даже не на вратата,а вътре и вратичката пак се развали.Харесват ми кошчетата на врата,че са скрити, но не искам да ми се разваля вратичката.
Тайна, кошчето принципно не се монтира на вратата, не би трябвало коша да е причина да и се случва каквото и да било на вратата. По-скоро пантите не са били много читави, според мен де... Peace

.........
Нашият абсорбатор е Davoline - не си купувайте такъв!
И аз съм с особени резерви към тази марка.  Peace

# 657
  • Раковски
Тайна, [/b]кошчето принципно не се монтира на вратата, не би трябвало коша да е причина да и се случва каквото и да било на вратата. По-скоро пантите не са били много читави, според мен де... Peace

Има и такива кошове, 8 литра май бяха и се монтират на вратата.

# 658
Здравейте момичета

Най-сетне и аз да се присъединя към вас  newsm44
Съвсем скоро започваме дългоочаквания голям и желан ремонт на цялата къща.
Като начало ще правим кухнята и много ми е важно да си избера хубава фурна/за вграждане/.
Много ще съм ви благодарна за идеи и предложения/като марка и модел/ Обичам да готвя и приготвям разни сладкички неща и за това ми е толкова важна. След това ще ми трябват предложения за миялна/също за вграждане/
Сега се връщам назад за да чета и разглеждам снимчици и може да си открадна някоя идейка  smile3534

# 659
Още едно върпосче се поражда в мен, моля за мнение  Peace

На стената, където ще е фурната и плота, има чупка/комина/, коята е 30 см, там ще влезе половината печка, другата половина ще си е напред, дефакто горните шкафове ще запълнятточно тази чупка и става равно със стената, обаче там как виждате горен шкаф, нчкак ще виси в празното ище се вижда странИцата му, дали няма да е грозно... newsm78 И веднага до печката мисех да е хладилника,  обаче пък сега се чудя дали е удачно хладилник до плот, без никакво място  newsm78 И реално хладилника/която не е вграден/, дали ще си има от към страната на котлоните преграда/ПДЧ каквото са шкафовете, или от плота задния... newsm78 Ако няма/трябва ли да има изобщо?/ нчма ли да пръска като готвя върху него...дали да не сложа едно малко вертикално шкафче долу/20 см примерно/, за олио, оцет и т.н., колкото да и се отдели поне малко от хладилника печката...?

Дано ми разбрахте мислълта  Blush

Общи условия

Активация на акаунт