Нашите кухни - тема 49

• 113 110
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Мивки фат ги дават да издържат до 150 градуса, ако се сложи нещо много топло се пука (имам два случая), като се загрее се пука и после като изстине остава един косъм от пукнатината. В нас съм с такава от 6-7 години, ако сега си правя кухня нама как да е фат пак. Инак си вършат работата.

Сега коя би избрал. Аз също трябва да избирам и вече съм тотално объркана.

# 76
sadowman, освободи си малко място в кутията, моля Peace.

# 77
Здравейте!

Обзавеждам ново жилище и имам нужда от мнения и съвети. Направих проект на кухнята и ако може да ми кажете дали е добре и дали практично съм подредила всичко. Първата снимка е на жилището, 2рата - проекта:

1:
Скрит текст:
2:
Скрит текст:

Стените ще пребоядисаме, защото ги заварихме така-отвратително розови Sick. Пода също не ми харесва, но нямаме време и пари да го сменяме. Кухнята ще е чисто бяла с черен плот, а гърбът ще са плочки или бели или сивкави. Уредите - инокс. Горе долу си я представям така комбинацията:

# 78
Embarassed Ами, ето. Чак съм се с ядосала, май Grinning. Продават ги, а такива като мен ходят и ги купуват, че и сега май съм се набутала с тая силистренката. Ще пиша след време и за нея- мие ли се, драска ли се или много дрънчи. Shocked Добре, че имам съдомиялна, че да не я натоварвам много. Joy  (майсторът добре я препоръчал, оказва се, че има и по-зле от тях- такива, които са криви и въобще не лягат на плота)

Понеже аз бях оплюла силистренските да се обоснова между тяхна мивка и мивка на Фат вземам силистренската без да се замисля, просто моделите до които съм имала досег бяха от доста тънка ламарина и малко дрънкаха на тенеке. Иначе мивка като мивка мисля, че за цената си са безгрешни, просто за малко повече пари може да се купи и нещо по-добро (тук не визирам Пирамис има и други качествени мивки на доста по-ниски цени)...
А когато човек има съдомиялна, не мисля, че трябва особенно да му пука за качесството на мивката, а и на кой му трябва 15год гаранция., аз лично не знам дали бих търпяла една и съща кухня 15 години, даже и 10 не бих, най-малкото плота ще замине за този период колкото и да е качествен.  Grinning

# 79
  • София
Dund1chk4, кухнята ще бъде срещу вратата или на стената срещу, която е снимано? Под котлоните бутилка ли ще има, защото гледам, че фурната е на друго място? Мивката ако ще е на празното място не знам колко удобно ще ти бъде докато миеш топлината от фурната да е точно до теб. И последно - ако наистина не ти харесва пода го сменете сега, защото ако решите догодина ще е трудно.

# 80
Мили мами, мн харесвам сайта и винаги търся съвети тук, не съм съвсем по темата , но до сега не съм писала и първата тема която излезе при търсенето беше тази .
А сега на въпроса започваме да ремонтираме апартамента си и ми трябват мн неща та за това да попитам някой има ли мнение за фирмата ВИДОВ КОМЕРС , защото офертите им за интериорни врати и матраци ме устройват , но не знам дали фирмата е коректна и дали продуктите им са ок , не можах да намеря мнение за тях никъде в нета и за това се обръщам към вас за помощ. Благодаря предварително .

# 81
Dund1chk4, кухнята ще бъде срещу вратата или на стената срещу, която е снимано? Под котлоните бутилка ли ще има, защото гледам, че фурната е на друго място? Мивката ако ще е на празното място не знам колко удобно ще ти бъде докато миеш топлината от фурната да е точно до теб. И последно - ако наистина не ти харесва пода го сменете сега, защото ако решите догодина ще е трудно.

Давам снимка откъде започва кухнята, че така обеснявам...и аз няма да си разбера какво искам да кажа  Laughing Минава и на другата стена и накрая завива там, където е чупката.

Скрит текст:

Под котлоните ще има газова бутилка, да. Пред мивката не мисля да се задържам много, понеже ще вземем и съдомиялна (под мивката ще я сложим). За пода няма да стигнат паричките за мое огромно съжаление  Tired Обзавеждането ще е цялостно и за бебчето трябва да пазаруваме...та се надявам като изпълна другите си идеи да не ме дразни толкова  Laughing

П.С. Сега като погледнах може да сменя местата на фурната и на шкафа с чекмеджетата. Така и да се наканя да мия все пак, няма да има риск да се претопля ако готвя...Мерси за съвета  Hug

Последна редакция: нд, 09 юни 2013, 22:47 от Dund1chk4

# 82
  • София
Като сте захванали темата за мивките...
Аз съм намислила да взема две от http://www.tehnomix.bg/teka-super-bowl-1c-m5464 /имам да правя две кухни/.
Та ,кажете си мнението за тях,моля!
Гледах и "Пирамис",но ми се струват ,много плитки.
В момента съм с някаква гръцка от преди има-няма 15-тина-20  години.Еми, няма проблеми-едно "Роли" и е като нова,обаче много плитка ,бе... Rolling Eyes

Мивката е много хубава, ако не те притеснява малкия отцедник.
Голямо корито, достатъчно дълбоко, може да е гладка или микролен покритие.
Даже в момента е на промоция:

http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?products_id=221

Пирамис нямат точно такъв модел, но ако искаш с цял отцедник имат един модел много
удобен и доста дълбок, но пък и цената му е друга:

http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=24_25&products_id=43

За полимените мивки на Фат - докато търсиме ниски цени ще получаваме и ниско качество и няма какво да се сърдим на производителите.
Нали се сещате, че за да направи цена производителя трябва да спести нещо от технологията за производство - я някой материал, я някой процес или ще купи алтернативни материали от Китай и кой знае каква друга глупост ще направи, за да докара цена.Пък после качеството било ниско - те пак изкарват много време при тоя начин на производство, пък и имат 5 години гаранция все пак.
Няма друг вариант да са такива цените - 2-3 пъти по-евтини от Бланко, Тека, Пирамис, Еуролукс, Франке и т.н.

# 83
  • София
Дозаторите за течен сапун на всяка мивка ли могат да се сложат?

И още нещо този абсорбатор прекалено мощен за помещение от 28кв. ли ще е http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=74 или да взема предния размер. Ако можете и още нещо подобно да препоръчате ще съм благодарна Simple Smile

Dund1chk4, и аз бих сменила местата на чекмеджетата и фурната, макар че не знам този шкаф в ъгъла какъв ще е и от къде ще имаш достъп до него, след като под мивката ще имаш миялна. Въпреки миялната пак ще ти се налага да измиваш някой неща и е добре да ти е удобно.

# 84
  • София
Magikos ,Благодаря за отговора!Видях промоцията.
И аз съм се насочила към този е-магазин.Някой пазарувал ли е от там?
Искам да взема двете горепосочени мивки на "Тека"/гладки/+два смесителя http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=29_34_71&products_id=199 /.Предполагам,че са предвидени за мивките от същата марка/.Някой монтирал ли е такива?Дали чучура идва на средата на коритото или поне да  не пръска настрани?Качествени ли са?
Харесала съм и този аспиратор http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=86_77&products_id=3849 .Малко ми се вижда малък за помещението/хол+кухня/,но за по-голям няма възможност.

# 85
  • София
Аз пък не знам до колко е удачно да отвориш врата и да застанеш пред хладилника. Дали не е по-добре да е от другата страна? Това към Dund1chk4  Simple Smile

# 86
  • София
Аз пък не знам до колко е удачно да отвориш врата и да застанеш пред хладилника. Дали не е по-добре да е от другата страна? Това към Dund1chk4  Simple Smile
От другата страна сигурно е прозорец/ако съдим по снимката/.
Така ли е Dund1chk4?

# 87
Давам обновен вариант, като съм разместила вградената фурна и шкафа с чекмеджетата и съм номерирала, за по-лесно обесняване:

Скрит текст:

Предполагам имате предвид хладилника (1) да отиде на място 8, 9 или 10? Правилно ли разбрах?
Аз имах колебания относно мястото му, но не можах да измисля по-добър вариант...сега сядам и започвам да мъдря ново решение  newsm78

Dund1chk4, и аз бих сменила местата на чекмеджетата и фурната, макар че не знам този шкаф в ъгъла какъв ще е и от къде ще имаш достъп до него, след като под мивката ще имаш миялна. Въпреки миялната пак ще ти се налага да измиваш някой неща и е добре да ти е удобно.

Шкаф номер 3 и 4 ще са слети, няма да имат преграда между тях и ще мога да ползвам пространството. А миялната е номер 2, точно до хладилника.

Тц...то не било толкова лесно да се измисли  Laughing

# 88
  • София
Dund1chk4, тъмният плот събира много прах, имам предвид, всяка трошичка се вижда, както и лесно се замазва...

# 89
  • София
http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=76_85&products_id=3831

здравейте, предстои ми закупуване на уреди за вграждане, нямам много опит  и бих искала за съвет от по-вещите  какво ви е мнението за  пакета. ще съм благодарна ако споделите кои са уловките при закупуване на фурни и плотове за вграждане Simple Smile

Обикновено на промоция се продават уреди, които са остарели. В случая единствено абсорбаторът е читав и то зависи от големината на помещението ви (кубатурата). Фурната е съвсем проста, с малко функции, с 2 стъкла (за предпочитане е  с 3!), няма екстри като телескопични водачи и т.н. Плотът - с копчета, вече никой не прави такива, защото са неудобни за почистване, всички се правят с touch-бутони...

Общи условия

Активация на акаунт