Нашите кухни - тема 49

• 113 210
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • Раковски
 Времето за монтаж е относителна величина, имам колеги които за един ден монтират кухня, аз да се утрепя не мога (освен ако не е два метра). Всеки си има начин на работа от което вероятно следва и качеството на работа. Ъгъла с мивката съм го правил 3 часа и отгоре, ако някой пита защо става бавно веднага ще обясня.

# 196
  • Раковски
искам комбинация от газови и ел.котлони . Може 3 газ и един ел.
но намерих този
 http://electron.bg/gorenje-k6n2ax-p-20470.html

притеснява ме още и това че е иноксов . Мисля ,че ще се драска. А цената му е добра.
Някой има ли иноксов плот. Сега си  имам печка ,с такава комбиниция , но бяла. Лесно си я чистя,нямам проблеми. Много си я харесвам, но новата кухна ако я направя и оставя печката ,ще прекъсна плота и по-късно ,ако реша да я сменя дали ще може да се монтира вгадена незная.

И още задължително ли е фурната и плота да са от една марка.

Не е задължително всичко да е на една марка, иноксовия плот може да потъмнее леко след първото готвене, последсвие от високата температура.

# 197
  • София
Времето за монтаж е относителна величина, имам колеги които за един ден монтират кухня, аз да се утрепя не мога (освен ако не е два метра). Всеки си има начин на работа от което вероятно следва и качеството на работа. Ъгъла с мивката съм го правил 3 часа и отгоре, ако някой пита защо става бавно веднага ще обясня.

Скрит текст:
В случая само аз мога да питам, ако реша, че искам да питам  Mr. Green

# 198
  • Русе

Скрит текст:
В случая само аз мога да питам, ако реша, че искам да питам  Mr. Green

Аз не споря въобще, важното е качеството, а аз от майстора съм много доволна. Пък и при Нана наистина са много неща и даже доста бързо става. Но за други кухни определено се пише: днес ми монтираха това, другата седмица друго. Тях визирах и не го приемайте като критика. А и кухните на Шадоумен са едни от най-пипнатите, макар и е в мой стил Simple Smile.

# 199
Е, хайде сега да не говорим за качеството, ако се работи по-бързо. От значение е това колко човека монтират кухнята, при мен бяха 3-ма. Не знам при вас как е.  Peace

# 200
  • София
Абе то и на мен ми се иска да се прибирам вече вкъщи, но това е положението, трябва да се уча на търпение. Нали е добродетел.  hahaha

# 201
искам комбинация от газови и ел.котлони . Може 3 газ и един ел.
но намерих този
 http://electron.bg/gorenje-k6n2ax-p-20470.html

притеснява ме още и това че е иноксов . Мисля ,че ще се драска. А цената му е добра.
Някой има ли иноксов плот. Сега си  имам печка ,с такава комбиниция , но бяла. Лесно си я чистя,нямам проблеми. Много си я харесвам, но новата кухна ако я направя и оставя печката ,ще прекъсна плота и по-късно ,ако реша да я сменя дали ще може да се монтира вгадена незная.
Има ли бели плотове, каквето са печките сега

И още задължително ли е фурната и плота да са от една марка.

Не е задължително всичко да е на една марка, иноксовия плот може да потъмнее леко след първото готвене, последсвие от високата температура.

ако си оставя печката сега , по късно дали може да се смени с вградени уреди. И какяв друг може да е плота , ако не е иноксов, стъклокерамика и газ -няма ли да се пукне стъклокерамиката. И гърба на плота какъв да е , сега си има капак , но ако няма какво се слага.

# 202
Защо държиш котлоните да са на газ? Аз също имам газов котел, но печката ми не е с газови котлони. Много по-бързи от газовите котлони са индукционните. Можеш да провериш в интернет за предимствата им. Малко по-скъпи са, но определено са незаменими. Няма и опасност да ги забравиш включени Grinning след като махнеш съда сами се изключват.  Wink

ето и малко инфо http://www.bb-team.org/articles/4382_indukcionnite-kotloni
Кофти е, че не всички съдове стават за тях. Обикалях магазините и изпробвах с един магнит отдолу, беше преди 2 години и хората ме гледаха много странно. На дъното на повечето съдове има знак за индукция, ама кой ти гледа Laughing Като цена варират доста в Кауфлант има и такива от 10 -15 лв нагоре. При закупуването на котлона към него имаше една метална подложка с дръжка, върху която да поставям съдовете, докато си купя специални.

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 12:46 от feria99

# 203
Незная защо искам газ. До сега така си готвя на газ , по ефтино ми е от ел.енергията. А може би да греша.

готвя доста , а тенджерите ми са Цептер и не са от новите да индукционни котрони.

# 204
При използването на индукционни котлони коефициентът им на полезно действие да достига до 90%. За сравнение, при газовите котлони той е едва 40%.
Тъй като самият котлон не се загрява, няма как нещо да капне, да загори и мирише и след това да се налага дълго търкане, докато се изчисти. Почистването е бързо и лесно с влажна кърпа – без упорито търкане.

# 205

и аз исках мивката ми да е в ъгъл, но трима майстори идваха и категорично ми отказаха. Трудно било и не го препоръчаха.
Затова съм и много объркана. Не мога да реша как да разположа всичко. Мястото ми е ъгъл с размери 2,50 на 3 м. Малко е , а искам да събера хладилник , пералня, съдомиялна и печка . Ъгъла искат да го датворят в глух шкаф и не ми остава място за други шкафове отдолу,
Ако ми помогнете да си събера нещата, може и аз да имам кухня скоро.

# 206
  • София

и аз исках мивката ми да е в ъгъл, но трима майстори идваха и категорично ми отказаха. Трудно било и не го препоръчаха.
Затова съм и много объркана. Не мога да реша как да разположа всичко. Мястото ми е ъгъл с размери 2,50 на 3 м. Малко е , а искам да събера хладилник , пералня, съдомиялна и печка . Ъгъла искат да го датворят в глух шкаф и не ми остава място за други шкафове отдолу,
Ако ми помогнете да си събера нещата, може и аз да имам кухня скоро.

Моята мивка не е точно в ъгъла. Между нея и стената има разстояние, точно колкото за отцедник. Но пък шкафът, в който е монтирана е глух.
Мястото ти е достатъчно, според мен. Но аз го казвам от гледна точка на това, че моята кухня е само 1,40 м широка

# 207
  • Някъде на път....
.........
......

Ето един вариант на мивка в ъгъл:

Ето и още един....

Предполагам, че нещо подобно се има предвид.  Peace
Правили сме на клиенти, не е проблем.  Peace

# 208
  • Варна
На мен мивка на ъгъл ми изглежда супер удобна (като първата снимка).  Peace Една съфорумка, имаща такава също сподели, че е много удобно. А и ти ще имаш миялна и се предполага, че мивката е с една идея по-маловажна от голям плот например.  Peace

Искам да ви кажа, че моята дилема със свързването на аспиратора продължава. Тъкмо реших, че ще направя нещата както е редно и ще го включа към въздухоотвода, и днес отидох да разгледам аспираторите и в магазина човека беше категоричен директно в стената. Че и без това едвам ще си намеря достатъчно мощен аспиратор за помещението (45 кв.м.), ами ще му намаля и ефективността ако не го изкараме през стената. На всичкото отгоре изглеждаше много да си разбира от работата и не се правеше на голям разбирач и аз вече съм в шах. Къде, аджаба, да го включвам този аспиратор?!  ooooh! На всичкото отгоре има голямо значение и за проекта на кухнята ми и предварителните неща, които трябва да се правят.  ooooh! ooooh! ooooh! Аз съм тотално объркана и чак ми става криво, че една кухня се оказа, че иска толкова мислене.

# 209
точно като първата искам, но няма кой да ми я направи.

Общи условия

Активация на акаунт