Нашите кухни - тема 49

• 113 356
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
  • София

Ауу, тази първата е страхотна Heart Eyes Точно в цветовете, които аз съм намислила за моята.

А на този лакобел лесна ли му е поддръжката? Ако може да ми препоръчате фирма да разгледам. За София става въпрос. До момента гледах плочки, но това ми хареса много.

# 391
Доколкото ми е известно лакобела си е боядисано стъкло, така че поддръжката би трябвало да е като на обикновено стъкло, освен ако нещо небъркам някъде  Peace

# 392
  • София
Диди, моята кухня е с гръб от черен лакобел. За минути се чисти с микрофибърна кърпа и препарат за прозорци. Аз ползвах фирма Авал-М, изработка и монтаж за 3-4 дни.
П.П. Не е реклама - при търсене в нета излизат всички фирми, занимаващи се с това и просто си избираш според цените им.

# 393
  • Варна
Didi, от една година поне по веднъж на ден си я гледам тази кухня и си мечтая моята как ще си я направя почти същата, но сега пък съм се прехласнала по последната.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ето ти още една почти същата https://www.dropbox.com/s/9dazhq8u0qh93y5/1.jpg

Мен само ме тревожи ако изпляскам някой запомнящ се цвят, и като се знам как след 2-3 години ще ми се промени концепцията за интериора - какво ще го правя този гръб?!  ooooh! Че не е и евтин да го прежаля. В този ред на мисли, някой знае ли дали може да се постави по начин, по който да се сваля и пребоядисва? Или май много искам?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

И още двечки ви слагам за разкош.
https://www.dropbox.com/s/gpdslwaki99a3n3/7.jpg - тази я виждам вместо прозореца, да е с бял лъскав гръб и плот цвят орех.
https://www.dropbox.com/s/iv57egpnvx3p2qu/spacious-scandinavian- … -bright-white.jpg

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 14:08 от *Галя*

# 394
  • София
Vayana, благодаря ти! Звучи много добре. Точно сега разглеждам сайта на тази фирма.
А кога се монтира - след монтажа на кухнята или по време на монтажа?

Галя, да ти кажа и мен това ме притеснява, но те и плочките не са никак евтини - 40-60лв. са на квадрат.

# 395
  • София
Vayana, благодаря ти! Звучи много добре. Точно сега разглеждам сайта на тази фирма.
А кога се монтира - след монтажа на кухнята или по време на монтажа?

Галя, да ти кажа и мен това ме притеснява, но те и плочките не са никак евтини - 40-60лв. са на квадрат.

Най-добре е да консултираш това с майстора на кухнята ти - може да има някакви изисквания. При мен монтираха първо долния ред шкафове и точно определиха къде ще започва горния ред. Преди да го монтират монтираха / залепиха / лакобела. Само много точно трябва да се взимат мерките, за да няма луфтове. И наистина - стои много красиво, отразява и озарява останалата част от хола.

# 396
  • София, България
Този синия лакобел от снимките много ми харесва как стои на бяла кухня. Ние все още не сме решили за гръб какво ще е при нашата, но да питам случайно някой да знае лакобела може ли да бъде не в гланц, а в мат ефект на стъклото?

Приятелката ми много се притеснява от поддръжката на гланцирани повърхностти в кухнята и май всичко ще е мат при нас.

# 397
  • София
Този синия лакобел от снимките много ми харесва как стои на бяла кухня. Ние все още не сме решили за гръб какво ще е при нашата, но да питам случайно някой да знае лакобела може ли да бъде не в гланц, а в мат ефект на стъклото?

Приятелката ми много се притеснява от поддръжката на гланцирани повърхностти в кухнята и май всичко ще е мат при нас.

Както чета -  ти се интересуваш и правиш проекти на кухни, като споменаваш, че имаш и приятелка. Тя май не се занимава с това, така че очевидно ти и ще я поддържаш Wink В такъв случай - направи кухнята такава, за каквато лесно ще се грижиш  Simple Smile  

П.П. Вместо лакобел можеш да сложиш обикновено матирано закалено стъкло.

# 398
  • София, България
Всъщност и двамата се интересуваме, просто аз съм този, който обикновенно проучва. Аз лично много се кефя на лакобела, но не съм виждал наистина матиран такъв. Дали ако е матирано стъклото ще има този наситен цвят?

Някой ще сподели ли за поддръжката на лакобела особенно около котлоните?

# 399
  • Раковски
Лакобела е боядисано стъкло и при монтажа боята е към стената както и мата което значи, че поддръжката е еднаква.

# 400
  • София
Лакобелът как се прикрепва към стената, пак ли чрез винтове?

# 401
  • София
Лакобелът как се прикрепва към стената, пак ли чрез винтове?

Толкова много кухни пуснаха с лакобел гръб - някъде да видя винтове да се виждат?

Най-добре е да консултираш това с майстора на кухнята ти - може да има някакви изисквания. При мен монтираха първо долния ред шкафове и точно определиха къде ще започва горния ред. Преди да го монтират монтираха / залепиха / лакобела. Само много точно трябва да се взимат мерките, за да няма луфтове. И наистина - стои много красиво, отразява и озарява останалата част от хола.

Vayana е написала, че се лепи....

Няма матов лакобел. Когато стъклото се матира - с пясъкоструй или химически е желателно да се направи и фиксаж, за да не остават петна по него.
Винаги мата или лакобела се монтира с обработената повърхност към стената, за да се защити от механични наранявания.

# 402
  • София
Не си го представям, как се лепи стъкло с такава голяма повърхност за стена не идеално равна?

# 403
  • София
Не си го представям, как се лепи стъкло с такава голяма повърхност за стена не идеално равна?

Ами затова си има специялисти, които се занимават с това.
Първо стъклото трябва да стигне цяло до кухнята, а вече там те си имат начини, умения и технология да го залепят. Представи си, че кухнята е на 5-6 етаж и стъклото е 3.00м дълго и 0,60м широко и не се събира в асансьора и за капак има 3-4 отвора за контакти. Как се качва - по стълбите и хората дето се занимават с това си носят отговорност да стигне здраво до кухнята.
Това не е работа за всеки, както и самото правене на кухни....

# 404
  • София

Ами затова си има специялисти, които се занимават с това.
Първо стъклото трябва да стигне цяло до кухнята, а вече там те си имат начини, умения и технология да го залепят. Представи си, че кухнята е на 5-6 етаж и стъклото е 3.00м дълго и 0,60м широко и не се събира в асансьора и за капак има 3-4 отвора за контакти. Как се качва - по стълбите и хората дето се занимават с това си носят отговорност да стигне здраво до кухнята.

Това едно на ръка, но аз се питах КАК ТОЧНО СЕ ЗАЛЕПВА, с лепило ли, силикон ли, или нещо друго, цялата повърхност ли се маже или само по контура...... любознателна съм просто, няма да отварям цех...... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт