Слънчева АВГУСТОВСКА тема - сладки приказки за празници, море и бебета!!!

• 52 666
  • 321
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ле ле, не съм писала в темата от 2 години  Crazy Blush
Сега изчетох последната. Вече съм на работа и дано намирам малко време да попиша тук.
Мойте бандити вече са на детска градина и се надявам да не боледуват много  Praynig
Давам им превантивно вит. С и Имунобор. Дано помага.
Иначе с малко рев сутрин влизат в градината, но аз като цяло никога не съм имала проблем с тях. Много са ми кротки.Вече взеха се побийват малко и все спорят за нещо. Надявам се и това скоро да премине.
Пак ще пиша.

# 166
Две години си е много време. Добре дошла отново  Hug

Зар е с варицела  Tired Толкова го пазих от яслата и дори не можа да каже довиждане на сестрите за края на годината, че бяха под карантина и го бях спряла...
Сега го спрях от градината преди две седмици, че някакъв вирус бяха лепнали всички в нас. Първо Ого, после Зар, накрая и баща им. Мене ме подмина, че все някой трябваше да се грижи за тримата. Та спрях го две седмици и щях а го пускам оня ден в понеделник. Събота и неделя беше на село при баба си и като се прибра, айде честито. Свекърва ми каза, че видяла пъпки, но помислила, че е нахапан от нещо. ММ дори не видя пъпките като го събличаше и без малко да го пуснем така на градината  ooooh! Още неделя вечерта ги изолирах баща и син в другата стая, но ква ли файда. Две седмици не съм разделяла децата да се обичат. То бяха големи прегръдки и целувки, голяма любов. А то баш когато е бил най заразен.
Цялата градина била пламнала с варицела. Като попитах защо не са ме уведомили, знаят че съм с бебе, вдигнаха рамене.
Явно е лепнал варицелата последните дни като беше на градина. То реално той ходи и само две седмици и сега един месец в нас  Tired

Само се моля бебето да го подмине, че е малък още.

# 167
  • София
agnesana, направо ми се къса сърцето като те чета. Здраво кърмене, друго май не мога да кажа. И много кураж! Дано Зар се оправи бързо, а малкия да не се зарази!
Золка, много прегръдки от нас!  Hug

Кати, честито бебче! Юлия, добре дошла отново!

При нас, за сега, с детската е добре. Борим едни сополи и имам чувството, че отърване няма. Иначе е забавно освен заниманията Мишо се учи на какво ли не. Една вечер седим на дивана и си говорим с баща му, а той ме хваща за ръката и заявява "Писна ми от теб!". Аз го погледнах, стоеше един усмихнат и чакаше да видя как ще реагирам. Погледнах баща му, погледнах Мишо, а той си повтори репликата в очакване на моята реакция. Аз се зачудих какво да му отговоря и започнах да го разпитвам къде е чул това, кой го казва..... Указа се, че детето с което беше играл тоя ден му беше казал това. Ние доста обсъждахме с баща му какво да му обясним, но май не измислихме нищо разумно. Явно ни видя в странна ситуация и повече не е повтарял тази реплика. Напоследък ми взема акъла. В моментите, в които реве и се тръшка (крокодилските сълзи са много на мода) го оставям да се успокои и после разговарям с него. Обяснявам му, че няма смисъл от тая драма. Когато иска нещо да дойде да каже спокойно, ще си поговорим, ще се разберем. Оная сутрин нещо се моташе за градина, бяхме закъснели здраво, а той претенции. И не издържах, повиших тон, а той се обръща и ми вика "Мамо, защо ми викаш? Не викай, да си поговорим". Ей каква попивателна е станал.... Нещото за което се тревожа е, че не разпознава цветовете. Нон стоп го уча, но ефект няма Sad
Та така забавно е у нас Simple Smile

# 168
  • София
Слави и моя понякога познава, повечето пъти не познава цветовете. Улавям го, че май ме пързаля нещо. Споко и това ще се получи. Simple Smile

# 169
В КАрфур има балони водни бомби. 100бр са за 2-3лв. Започнах да го уча на цветовете с тях. Вечер в банята като напълня коритото и пълня и някой и друг балон с вода и му ги пускам в коритото. И така започна гимнастиката с цветовете. Малко по малко се научи. Не ги знае всичките, но знае повечето. Отделно докато вървим по улицата и коментираме колите. Тази кола е примерно червена, таси синя, тази зелена и т.н. В интрес на истината познава пастелните цветове, но с черно и кафяво примерно е скаран. Нещо не ги признава за цвят.

# 170

Е, това са момченца - нормално е да се объркват от време на време по отношение на цветовете.  Laughing

# 171
Здравейте.Помня,че преди в темата,доста майки се оплакваха ,че децата им правят ларингити.Моята кукла сега е с такъв,кашлица,дрезгав глас,който на моменти съвсем изчезва...Давам Синекод,който според мен изобщо не и действа+Ксизал сироп.Някакви други идеи ,съвети..трябва да закрепя положението до утре,че няма къде да я заведа днес.                   П.П.Кашлицата започна предната нощ,и рязко вдигна температура,после нямаше и днес цял ден е 37,2-38.

# 172
Калоян е супер зле с цветовете ooooh! ,  обличането сам също. Иначе може да се храни сам, но го мързи, предпочита аз да му давам, а той да играе с колички. Само ако е торта я яде сам, че да няма забавяне в подаването  Laughing

Днес открихме една неделна арт занималня за деца до 4 г. и може да пробваме там, казаха, че ги учат на цветове, да рисуват, да моделират, ще видим, може пък и да му е интересно. Определено художник няма да стане, ама поне да не е с ръцете в ...

Kati_Skarlet, честита рожба!   bouquet

# 173
Здравейте.Помня,че преди в темата,доста майки се оплакваха ,че децата им правят ларингити.Моята кукла сега е с такъв,кашлица,дрезгав глас,който на моменти съвсем изчезва...Давам Синекод,който според мен изобщо не и действа+Ксизал сироп.Някакви други идеи ,съвети..трябва да закрепя положението до утре,че няма къде да я заведа днес.                   П.П.Кашлицата започна предната нощ,и рязко вдигна температура,после нямаше и днес цял ден е 37,2-38.

Инхалатор, противоалергично... за друго не се сещам в момента. Нурофенът май беше под въпрос. Дано бързо се оправи дъщеря ти.

# 174
Да се запиша и аз,че много време мина  Embarassed
Общо взето сме добре.Лудницата вкъщи е пълна.На Любчо му махнаха третата сливица и три седмици не беше на градина.Ники се разболя и е на АБ,но минава вече.
Ще се постарая да съм по-редовна Simple Smile

# 175
Да се запиша и аз,че много време мина  Embarassed
Общо взето сме добре.Лудницата вкъщи е пълна.На Любчо му махнаха третата сливица и три седмици не беше на градина.Ники се разболя и е на АБ,но минава вече.
Ще се постарая да съм по-редовна Simple Smile

И нас ни чака махане, но засега е един месец на хомеопатия, дано има ефект.Ще споделиш ли повече-цена, болничен престой, възстановяване

# 176
  • София
Золка, какво хомеопатично даваш? Аз знам, че трябва повече от месец да се дава, за да има ефект.
Във форумите на др Михайлов съм чела, че препоръчва лимфомиозот.

За цветовете малко се кротнах... Миналата събота го хванах на къс пас да ми подреди едни мозайки по цветове. И успя. Не можа да каже кое какъв цвят е, но ги раздели на групи по цветове. Напоследък прави асоциации по цветове и това ми дава малко мира. Някои цветове ги знае, но явно усеща че аз се панирам и се бъзика с мен. Какво ли ме чака след 10 години Simple Smile
Рисуването е друга драма, изобщо не иска да чуе за него като сме в къщи. Един ден го вземам от градина и гледам какво са правили (оцветявали), а той ме поглжда и започва да реве "не искам да рисувам в къщи" Иначе има голям мерак да си събира моливите. Купих му едно несесерче и той си ги прибира, разнася го, всичко е на шест Simple Smile

Хайде, успешна нова седмица и здрави дечица!

# 177
  • в рaя
И ние ще опитаме с хомеопатия. Яд ме е, че сме закъснели толкова и пренебрегвахме нейните симптоми заради по-тежките боледувания на брат й. След седмица на аб направи бронхиален спазъм  и видимо не е добре детето. Заведохме я при кл. хомеопат и се надявам, че ще я оправи, а няма да стигнем до пневмония Sad За сега ще сме си в къщи, пък и тя няма желание да ходи на детска.
За цветовете - не ги познава всичките, но си има представа за повечето, но и аз не я бях учила. Поправям се и вече поне повечето ги знае Simple Smile Сега е на вълна пъзели и много им се радва и се занимава.

# 178
Калоян пък направи много тежък ларингит. До сега все се чудех какво е лаеща кашлица, като ме пита някой лекар и дали я разпознавам, но вече знам, че е абсурд да се обърка. Кашля като немска овчарка, вдига температури и почти нямаше глас. Сега вече гласът му се оправи и поразкърти кашлицата, но продължава да вдига. Днес вече му изписаха и Бисептол. Много ме е яд като трябва да си седи вкъщи, защото е много щастлив в детската, ама няма как.

# 179
Здрaвейте момичетa!Aз дa чукaм нa дърво зaсегa съм доволнa от кл.хомеопaтия.Искaм сaмо дa Ви кaжa че не е шегa рaботa и дa внимaвaте нa кaкъв хомеопaт попaдaте.Лекувa се нa принципa нa подобието и според мен не бивa дa се експериментирa!Инaче Крум последно пребори зверски лaрингит сaмо зa двa дни.От aприл не съм дaвaлa нито противоaлергично нитио темперaтуропонижaвaщо.
 Е всеки месец боледувa, но всичко е много леко.
Пешко също доста леко кара всичко. Все пак зимата префстои. Но ако е така, ще я позлaтя нашата хомеопaткa Joy

Общи условия

Активация на акаунт